Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vendelín

3. 10. 2008

ObrazekBílomourek Vendelín byl již jednou umístěn, nyní se nám však vrátil, protože jeho majitelka se o něj již dál nemohla starat. Vendelínek je přátelský, bezproblémový, avšak spousta koček v depozitu je na něj přece jen trochu moc, a tak by moc rád co nejdříve odešel do nového domova. 8.11.2007 byl umístěn do domku se zahrádkou do České Třebové. 3.10.2008 nám jeho noví majitelé oznámili, že jej přejelo auto.

Jeho noví majitelé nám napsali:

10.11.2007:
Venda je perfektní, cesta proběhla dobře, na záchod vydržel až domů. Je to mazel a všem se moc líbí, dobře jste mi poradila. Děkuji.

11.11.2007:
Venda si pomalu zvyká na prostředí, všechno si důkladně prošmejdil. Hodně ho zaujali osmáci, které máme v akváriu.Všechny nás už pěkně poškrábal, asi mu chybí hraní s kočkami, někdy je pěkně divokej. Brousí si drápy o sedačku, což se vůbec nelíbí manželce a budeme muset vymyslet nějaké škrabadlo. Na záchod chodí bez problémů, akorát nám vždycky při zahrabávání vyhazí všechno ven. Vendovi chutná nejvíc Whiskas, nejlépe maso zvlášt a keksy taky.

21.11.2007:
Vendelín se má dobře, už si pomalu zvyká, je s ním sranda. Hraje jednou denně fotbal s kuličkou a nosí si ji v zubech. Koupil jsem větší záchod, jak jste mi poradily, a už nepořádek nedělá.

13.2.2007:
Venda se již zabydlel. Spí u nás v posteli, ráno nás budí, že je čas na snídani. Chodí všude za náma jako pejsek, sleduje ptáky v krmítku a rád kouká z okna. Má přehled o každém kdo přichází do bytu, ihned jak klapnou dveře tak je u nich a sleduje kdo přišel.
Syn ho vzal do náruče a odnesl ho ven, aby se  Venda podíval jak to tam vypadá. Moc se mu to nelíbilo a okamžitě mazal domů. Škrabadlo už má hotové a učí se ho používat.
Venda se zatím nechce moc mazlit a rád vystrkuje drápky a kouše. Často si s ním hrajem, ale vždycky nás šíleně poškrábe a pokouše, hrozně kope zadníma nohama. Nevíte jak to udělat , aby tak nevystrkoval drápky?

Naše odpověď:
Děkujeme za moc pěknou zprávu! Venda si to u vás opravdu užívá. Jsem zvědavá, jestli ho jaro vytáhne ven, protože venku se opravdu bojí... Pokud ven nebude chtít chodit, tak ho nenuťte, protože zřejmě od koťátka vyrostl doma a vůbec netuší, jakým nástrahám se má venku vyhýbat...
Taky zřejmě ten člověk, než ho vyhodil, se s ním blbě hrál a naučil ho škrábat. Musíte se ho snažit naučit, že ruka je jen na hlazení a mazlení, nikoliv na hraní. Lidi mají často snahu koťátka vydražďovat ke hrám rukou, což až z kotěte vyroste veliký kocour už tak roztomilé není a dost to bolí. To znamená, že když vám "půjde" po ruce, musíte ho hned stopnout (třeba na něj zakřičet NE!). Ruku schovat, nebo znehybnit, aby se s ní nepokoušel hrát-prát. Místo ruky mu můžete nabídnout třeba plyšáka nebo jinou hračku... Jinak mě už jen napadá, pořídit mu kamoše, aby se vyřádili spolu a k vám se chodili jen mazlit...

Fotografie z Vendelínova nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář