Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žanynka (nyní Nikita)

21. 7. 2007

ObrazekŽanynka byla chudák celá špinavá a podvyživená nalezena v červenci 2006 přímo u ředitelství Moravských naftových dolů, v centru města u hlavní silnice. Je to milounká kočička, s jedním okem modrým a druhým zeleným. 21.7.2007 byla umístěna do Brna, kde bude bydlet společně se další kočičkou. Její noví majitelé nám napsali:

23.7.2007:
Dobrý den,
chtěla jsem dát vedět už včera večer ale to jsme zrovna byli pro druhou kočičku..:-))
Žanynka se má moc dobře, akorát jsme zjistili, že bohužel neslyší.. Měla jsem z toho ze začátku trochu strach, ale je vidět, že jí ani nám to nevadí, místo zavolání prostě jdeme k ní a není s tím problém.. Jinak je to velký mlsoun, dostává konzervy a maso už mám taky nachystané, nedělá loužičky mimo záchod a vždycky vše pečlivě zahrabe. Moc ráda se mazlí a spí s námi v posteli, když se v 5 hodin ráno probudí tak jí nedělá problémy nás taky vzbudit. Druhá kočička je britská mourovatá "whiskas" stará 9 týdnů, máme ji od slečny, která je na kočky alergická a ji dostala jako dárek.. Když jsme ji přinesli byla trochu vystrašená a syčela, dnes už to bylo mnohem lepší..
Holky si na sebe zatím postupně zvykají, kočkují se a provokují navzájem (hlavně v noci, takže jsme se včera moc nevyspali):-))
Až budu mít stažené nějaké fotky, ráda vám je pošlu.

25.7.2007:
Dobrý den,
tak holky se ještě pořád škádlí, ale už je to lepší než na začátku, dokonce papají z jedné misky, mají hlavičky úplně u sebe a v pohodě..
Jinak Žanynka opravdu neslyší, zkoušeli jsme to různě a nic, spí vedle mobilu, který vyzvání na celé kolo, když jsem vysávala, tak britka okamžitě zdrhla co nejdál, ale Žanynce to nevadilo, chodila zvědavě okolo... takových situací už bylo víc, takže to víme určitě.
Spíš si teď lámeme hlavu se jmény, protože jsme jim ještě pořád nic nevymysleli, no budu se do toho muset opřít.:-))

30.7.2007:
Dobrý den,
holky se mají k světu, už vedle sebe spinkají a olizují se, občas se ještě perou, akorát nás trápí že žanynka občas čůrá do postele nebo když na zemi zapomenu igelitku nebo hadru tak na to.. Už to trvá asi 5 dní a nevím čím to je. Na velkou chodí na záchodek a to čůrání je jednou tak a jednou tak..
Četla jsem že to kočky občas dělají po návštěvách. Je pravda že k nám teď přišlo pár známých, podívat se na koťata, naposledy kamarádka se známým a mám pocit že začala až po tomhle..Tak jestli v tom může být nějaká souvislost...
Nevíte čím by to mohlo být?? snažíme se jí to odnaučit, vždycky jí do toho stčíme čumáček a plácnem ale zatím to nějak nepomáhá..
Budu vděčná za každou radu..

Naše odpověď:
Moc děkujeme za zprávu a fotky Vašich holek. Mám radost, že jsou kamarádky.
K tomu čůrání:
Žanynka je ještě moc malá, není pravděpodobné, že by se mstila za návštěvy. Spíš je pravděpodobnější, že se jí chce na záchod a neumí se ještě ve velkém prostoru tak rychle zorientovat. Je opravdu moc malinká. Zahraje se, zaspí a zapomene... Buď jí musíte zatím omezit pohyb jen do místnosti, kde nejčastěji jste a je tam i záchodek, nebo zatím, než povyroste přidat další záchodky a to do každé místnosti (může to být i starý lavor). Máchat jí v tom čumáček a plácnout ji je špatně, to se u koček nedělá. Můžete ji přetáhnout novinami, ale jen tehdy, když ji při tom načapáte (a hned přenést na záchodek). Později, když ji nechytnete přímo "při činu" to už nemá smysl. Nechápe, za co ji trestáte.
Opravdu jsem přesvědčená, že je to tím, že se nedokáže rychle zorientovat, nebo nestačí doběhnou, nebo se jí prostě tak daleko nechce jít a najde si jiné pro ni vhodné místo. Já tady mám záchodky na každém kroku (kvůli velkému počtu koček) a problém s tím nebývá.
Taky už si nevzpomínám, jestli nemáte třeba krytý záchod. Kryt musíte zatím odstranit. Stelivo používejte hrudkující, nevoňavé.
Dejte vědět, jak jste to vyřešili a jestli to zabralo.
Držím palce!
Lucka

PS: A nesmíte místo čistit prostředkem na bázi sava, to kočka cítí tak, že je místo určené na čůrání. Místo vyčistěte a přetřete roztokem octové vody.

7.8.2007:
Zdravím do Hodonína!
Naposledy jsem Vám psala, že máme trochu problémy s chozením na záchod, od té doby, co jsem Vám to poslala, tak asi týden nic! Jako by o tom veděla, už jsem nenacházela nikde loužičky a všechno v pohodě, jen asi před 2 dny to odnesla postel a noviny, teď už je to zase Ok, takže doufám že jsme na dobré cestě.:-))
Přemýšleli jsme, že to mohlo být taky tím, že jsme jí dali prášek na odčervení, tak jestli se na nás pak zlobila nebo ji to nutilo častěji čůrat....
Každopádně jsem ráda že se to samo od sebe zlepšilo.:-))
Jinak obě už trošičku povyrostli, Žanynka je pořád trošku hubenější, ale chuť k jídlu jí rozhodně nechybí, chce to asi ještě čas... No energie mají dost, honičky po bytě jsou na denním pořádku, srandovní je, jak na plovoucí podlaze vybírají zatáčky, na židli lezou složitě přes opěradlo, taky se jim moc líbí řetízek od špuntu ve vaně, moje řetízky, ruličky od toaleťáku.. no je toho dost, takže máme doma veselo a to je dobře!:-))

Naše odpověď:
Dobrý večer Danielo:-),
jsem moc ráda, že se to s Žanynkou upravilo. Mě spíš napadlo, že s koťátkama to bude jako s malými dětmi. Taky ví, že do postele se nečůrá, ale někdy se jim to prostě stane. Mě dnes někdo počůral polštář :). Jinak jsou vzorní.. Prostě stane se. Jak vyroste, určitě toho nechá.
Navybírala jste si opravdu krásné kočky :-). A co teprve až vyrostou, budou nádherné. Hlavně až se Žanynka trochu vylíže. Pořád je tak ušmudlaná :)? A v hrách jsou tedy pěkně divoké :-). A co jména, už je máte vymyšlené?
Mějte se taky pěkně a těšíme se na další novinky!
Lucka

18.8.2007:
Dobrý den,
tak Vás zase po delší době zdravím. Holky nám rostou před očima, přikládám fotky abyste se mohla podívat.:) Žanynka už se hezky očistila, tlapky i čumáček má pěkně bílý...
S tím čůráním to máme jak na houpačce, týden dobrý, 3 dny špatný, ted zase dobrý... naposledy to možná byla i trochu moje vina, měla jsem koupené stelivo, které špatně hrudkovalo, takže to šlo blbě vybírat, možná jim to smrdělo, tak občas zvítězila postel.:) Na to už mám taky fígl, peřiny přes den uklízím a na posteli je roztažená deka s nepropustnou igelitovou stranou a pro jistotu postříkané citronem.. no zatím to funguje.:) Měla jsem koupený i "odpuzovač koček" (ten název je šílený) ve spreji, ten teda páchl tak, že spolehlivě odpuzoval i nás, vydrželo to smrdět max. 6 hodin, takže žádný zázrak.:)
Holkám nakonec asi zůstanou původně vymyšlená jména. Žanynka - Nikita a Britka - Chiquita, stejně na ně voláme čiči, jedné je to úplně fuk, protože nás neslyší, a druhá to má odvozené od jména, takže není co řešit.:)
Přeji pěkný zbytek víkendu

 

Náhledy fotografií ze složky Nikita v novém domově

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář