Jdi na obsah Jdi na menu
 


Albert 04, Sherry a Sárinka

16. 11. 2019

p8160016.jpgKocour, kastrovaný, nar. 4/2013

Albert je kocourek všudybýlek. Všechno musí prozkoumat a několikrát obejít. Všechno očuchává a když může ochutnává. Je to velký jedlík a takový žroutíček , co spase skoro všechno. Má rád lidské jídlo. Dostává samé dobroty jako je masíčko vařené či syrové, kočičí paštičky a konzervy či kapsičky. Spase všechny granulky. Je to malý nenasyta. Rád si hraje a nenechá žádného kočičího kamaráda vydechnout je proto vhodný ke stejně staré kočce, aby se mohl dosytosti  vyhrát. Jakmile se unavý je jako miminko. Lehne a spí. Strašně rád se mazlí a krásně vrní. 23.11.2013 - Albert našel domov na naší I. umísťovací výstavě v Brně, odjel do Brna, do bytu, kde ho čekají dva siamští kočičí kamarádi. 

Fotky Alberta z pobytu u nás a z nového domova od 2.1.2015 společného se Sherry zde.
 
sherry250.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2014

Sherry je krásná želvovinová kočka z akce "Kastrace v Dubňanech", kdy u jednoho domu zůstaly kočky po zemřelé majitelce, sousedka je krmila a kočky se pomnožily. Po kastraci se jim hledají nové domovy. 2.1.2015 - Sherry byla umístěna do Brna, do bytu k našemu Albertovi a jeho kamarádům.
Další fotky Sherry zde.

imgp1017.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2019
Umístění:
Dočasná péče Mikulčice, u Jitky

14.8.2019 - Koťátko našla v zahradě u domku v Hodoníně. Je to kočička, stará cca 3 měsíce a dostala jméno Sárinka. 24.10.2019 - Sárinka je milá a mazlivá kočička, sotva odrostlé kotě, proto potřebuje kočičího kamaráda. Do nového domova by mohla jít s Norou, kterou si velmi oblíbila, ale není to podmínka. 16.11.2019 - Sárinka našla domov na XIII. umísťovací výstavě v Brně, odjela do Brna, do bytu, za Albertem, Shery a dalšími kočičími kamarády.

Další fotky zde.

Sárinka byla adoptována na dálku - podporovala ji firma IZOVELLA s.r.o., kocour Markus a kočička Sofi. Děkujeme!

 
 
Zprávy z nového domova:
 

24.11.2013

Dobrý den všem,

Albert Vás zdraví z nového domova...

tak za prvé...Albert je moc dlouhé, je to Bertík

včera byla izolace během které byl přemisťován z pokoje do pokoje a naši domácí zatím zkoumali přepravku a místnosti po jeho působení. k večeru si všichni vynutili kontakt, ale nic moc... Freddy (SIA 2roky) byl žárlivý a dával najevo nespokojenost, Sába (OSH necelé 2) nadšeně toužila po očichání, pak to odnesla od Freda v podobě několika opakovaných hádek a fackou. Na noc byli odděleně, ale v půl páté si opět vynutili společný pobyt...tentokrát Sába a Bertík si dali "čenichovku", Fred jen vyhrožoval, tak Bert vlezl do pohovky...vzájemně se volali a po chvíli se Bert a Sába začali vášnivě honit křížem krážem po bytě, Fred jen očumoval a syčel. kolem poledně už běhal Bert i s Fredem, ale ten stále stojí v opozici a nadává, i když Berta nadšeně pozoruje :-)

dáváme mu tak den a bude vše OK

Bertík je nadšený ze škrábacího stromu, i když spí, je ihned na nohách, když se otevře lednička a jídlo s ním je poněkud adrenalinové...ale dobře reaguje na pokyn NESMÍŠ a DOLŮ, když neposlechne hned, dostane za uši od Sáby...ona je totiž ŘEDITELKA a má vše kočičí na povel :-)

foto pošlu, jakmile budou v nějaké statické poloze, zatím je to dost akční

 Děkujeme za Bertíka ALBERTA, jak mi řekly paní Stěničková a Koplíková ... on si mně našel ;-)

 

 

27.11.2013

Albert zdraví do Hodonína..

je to v pohodě... honičky ve třech, rvačky po dvou, jídlo vedle sebe a už se míchají do jedné misky bez vrčení, jen Sába těžce nese jeho sem-tam delší chloupky a chce mu je vyškubávat :-)

v noci proběhl kočičí sněm, který Sába, jako ředitelka sezvala. pozorovala jsem je mezerou ve dveřích - Sába na hraně stolu a povídala, kluci na zemi pod ní. Bert nakonec udělal pazvuky, asi že souhlasí s podmínkami pobytu, dostal od Freda za ucho a všichni se začali honit. Oblíbil si šantovou rybu, ale musí se o ni dělit se Sábou..

posíláme fotky

myslím, že je vidět, že je DOMA :-)

krásnou a zdravou zimu přejeme a zase se ozvem...

 

15.1.2014

Dobrý den, posílám opožděně vánoční zpravodajství...
Díky Albertovi jsme letos měli stromeček cca 5,5 hodiny. Pojal jej jako tu nejlepší prolézačku na světe a nechápal, že mu nadáváme. Když jsme dali světýlka a pár baněk, bylo nám jasné, že to bude muset stačit, protože i přes výhrůžky byl Albert kůrovec. (Byť máme stromek umělý) Jakmile se daly pod stromek dárky, byl klid. V momentě, kdy se odstranil poslední balíček zpod stromečku, byl Albert opět jak vyšinutý a skákal mezi větvemi. Všichni kočičáci si užili radostí s obrovskou papírovou bednou, kterou jsme jim na pár dní nechali k devastování. Jinak si rozumí a denně se perou, honí a vymýšlí kočkoviny. Albert je stále respektován jako "kotě", ale občas ji nějakou pořádnou schytá, když Fredovi dojde trpělivost ;-)

Albert, Sába, Fred 

 

Další zprávy z nového domova, po příjezdu Sherry:

 

4.1.2015
Dobrý den,
ozýváme se po delší době, než jsme čekali...
Cesta domů proběhla dobře, Sherry kňourala asi po Velké Bílovice, pak ji Rebeca uzpívala. Když v Modřicích přestala, Sherry se hned ozvala, aby pokračovala. Becky nám jen hlásila, že má dlouhé drápy a hrozně žluté oči... Doma byla vypuštěna v pokoji u Becky, kde ihned vlezla pod skříňku psacího stolu (asi 8cm vysoký prostor), já jí viděla jen mihnout zadničku.
Naši domácí - Fred a Sába - ihned vyčuchávali přepravku a nechápavě koukali kolem sebe, kde je ten, komu ta vůně patří.. Když ani po několika hodinách Sherry nevylezla, šli jsme ji kontrolovat rukou pod skříňku. Holka začala okamžitě příst a tlačila se na ruku a vylezla do půli těla ven. To jsme se přesvědčili, že to opravdu nebyl přelud.. V noci byla s Becky zavřená, aby ji kočky neobtěžovaly. Prý šmejdila po pokoji a skončila u Becky na posteli, ale jen na chvíli.
V sobotu jsme ji trochu zlobili a vytahovali ven ze skrýše, aby taky nachytala naše pachy a my mohly ty její předat kočkám. Albert celou dobu dělá, že se ho to netýká  a je mu fuk, jestli je pod stolem kámoška nebo medvěd.. Fred ji lákal ven, pak jí vynadal, že neposlouchá, Sherry mu něco vrčením řekla a Fred odešel zklamaně z pokoje. Sába jí taky šla říct, ať nedělá "Zagorku", jenže, když Sherry neposlechla a nevylezla, byla Sába tak rozčilená, že nadávala oběma klukům a pěkně je mlátila. V noci opět Sherry statečně vylezla, celou noc spala s Becky pod peřinou a Becky je tedy blahem bez sebe...Má svou vlastní kočku :-)
Dnes ráno ji velkáči ukecali a vyběhla přes obývák do kuchyně, kde se ale otočila a opět zalezla pod stůl... Když na ji Becky promluví, Sherry hned přede, když ji hladíme, tak dává najevo, jak je jí to příjemné, ale ještě nechce být ve skupině...ale je celý den otevřeno do pokoje a kočky tam volně chodí. Vždy někdo vleze ke stolu a začenichá nebo zasyčí, zpod stolu se ozve zasyčení nebo nic a zase je chvíli ticho. Jednu chvíli to vypadalo, že máme Paní Colombovou, ale už jsme ji viděli, tak víme, že máme kočku .-)  Kamarádi se s námi sází, jestli zpod stolu vyleze dřív než vyroste... Věříme, že jo!
Poslala jsem fotku, jak se blaženě tváří, když ji Becky hladí. Když je venku, nejde ji vyfotit, zatím...
Děkujeme za ni a věříme, že vše klapne jak má.. kočičáci jsou na ni taky zvědaví, ještě se jim nestalo, aby někdo tak dlouho vydržel v opozici :-)
Zdraví z Brna Míša, Karel, Becky a Sába, Fred, Albert a "paní Colombová" 

 

5.1.2015
V průběhu neděle jsme Sherry nechali "volně" v rámci její "samovazby", domácí ji nehcali na pokoji, jen občas někdo zkusil ukecávat a vyjednávat, ale NIC... taky jsem včera měla pěknýho nerva, že Sherry nežere, nepije, že to není možné...chlap, že to zvládne, že až se zklidní, bude fajn...taková malá Itálie ;-)
večer jsem se rozhodla, že spím s Sherry v pokoji sama  a budu mít přehled, jestli něco snědla nebo ne a jestli byla na písku.. Manžel přemýstil volnou matraci do pokoje, připravili jsme záchod, misku se sušenkama, vodu a bedýnku ze starého stromu, kdyby chtěla zalézt. V pokoji je nastojáka umístěno šuple z pod postele, za ním kousek místa. Sherry vyrazila do tohoto prostoru a byla spokojená. Když jsem si vábničkou hrála v těsné blízkosti s velkýma, pomaličku se přidala. Pak jsem velkým dala "kokinko", Sherry dostala taky a jako druhé jsem před ni dal misku s granulkama, několik jich hladně spásla a zase zacouvala do "svého" koutku. Ještě několikrát vylezla, pak prohrabala písek, ale když viděla, jak na ni ostatní civí, tak si jen lehla a nic...
Když se zhaslo, začala šmejdit. Z kraje po pokoji, na sušáku s prádlem objevila tkaničku z tepláků, na polici byly noviny.. a pak se vydala dál... v předsíni nerozumněla té velké bedně s dvířkama, tak ji raději obezřetně obešla... v obýváku měla moc práce a schovávaček. Albert ji přitom lákal ke hře, ale to se jí ještě nechtělo, tak při bližším kontaktu syčela. Jen Fred ji zvádl očichat bez reakce. Tak jsem si řekla, že tedy jdu do ložnice a pokoj zavírám, že si holka poradí beze mne. Dveře jsme nechali otevřené a za chvíli bylo slyšet cupitání a kníkání (Sherry je totiž kočka, která kviká jako myška), nejhorší bylo, když potkala TU, co byla za zrcadlem... :-) Ovšem tím to nekončilo. V obýváku hledala místo, kam lehne, je tam spousta pelíšků, veliký strom, bedýnka, pověsila jsem k topení stan...nic nevyhovovalo, tak jen ležela pod křeslem. Jenže tak s desetiminutovými intervaly kníkala, až to srdce rvalo... Jenže, když k ní člověk přišel, nic se nedělo, kočka pod křeslem a pohled jako, "no, že jdeš, tady je člověče tma.."
Ráno byla zase rozhozená a vlezla do pohovky, nepodařilo se mi ji vylákat ani na jídlo, tak doufám, že během dne bude schopna opustit pohovku a něco sní.. Myslím, že by to mělo být lepší a lepší. Když se zkoušeli seznamovat, Sába jí nosila po jedné sušenky pod stůl. Dnes vím, že jí nikdo z našich neublíží, ale trnu hrůzou, až nastane ten level seznamování, kdy bude Sába opět určovat pravidla ukazovat, kam může skákat jen ona...
Něco se večer podařilo vyfotit, ale ještě jsem to neviděla, tak snad bude večer chvilka a pošlu.
Mimochodem... vylekaná je stále, toho se jen tak nezbaví a je fakt, že asi furt očekává, že se jí bude něco dít... doufám, že pochopí, že u nás je klid.
Jo, a Albert, když vběhla do obýváku a zalezla pod psací stůl za PC, tak vlezl za a sedl proti ní a probíhala úžasná telepatická diskuze. Albert sice odcházel poněkud rozladěn, ale bylo poznat, že jí něco říkal..  mějte se, Míša

Později:
... tak... dnes jsme ji vylákala na přemražené syrové hovězí mleté (tatarák) ;-)  ...  potvora, ta jela... :-)
potom, ale nezalezla. šla se napít, pak šmejdila po kuchyni, už ne bříškem po zemi s nožkama o velikosti ragdola. pokračovala do obýváku, kde našla míček a už jej měla pod stolem, pak se přidala k Albertovi za laserovým světýlkem a zase míček... je to asi dvě hodiny, co tu chodí a číhá na velké. dokonce byla i v kukani na stromě. Kluci ji vyzvali k honičce, ale byli moc divocí, tak zalezla do bedýnky a pozorovala je. Ale hlavně to dnes nebylo o vyděšeném opatrném chození, ale cupkala, hopsala, pobíhala... Jen aby se ještě naučila vlézt do toho zavíracího záchodu, zatím má k dispozici otevřený, ale všude je písek :-(
máme prostě kouzlo osobnosti... ;-)
Karel říká, že ve čtvrtek nebude jediná kniha na místě a co nepřibijeme, to bude na zemi.
Tím asi končíme a příště přijdou na řadu fotky....

6.1.2015
Ahoj, ahoj, ahoj
od včerejšího večera zůstala Sherry "venku"!
Ráno se účastnila společné snídaně (tatarák je hold tatarák),
teď sice vrčí na kolemjdoucí, ale honí se a blbnou, Albert se musí držet zpátky, má velikou sílu a je divočák při hrách...
Dnešek bude dnem průzkumným, Sherry už nestačí chodit po obýváku. Navíc ji Albert láká do kuchyně, tak snad skončí jen ve dřezu (jeho oblíbené místo - zkoumá, kudy ta voda mizí), krásny den!

19.1.2015
.. tak tady něco málo fotek , ono to je dost pohyblivé, když si hrají... ta poslední se jmenuje "MY JSME BRAMBORY" :-)

21.1.2015
Sába vyvolala v noci tuto seznamovací akci. Chvílemi to vypadalo jako karate, judo a tai-chi dohromady..  Fotky zde. Kupodivu to proběhlo bez zvukových efektů, z toho usuzuji, že to byla hravá akce a nic o pozice :-)
Sherry pak zkoušela stejně vyprovokovat ke hře Freda, ale ten se nedal. Dnes zase ráno chtěl Fred zaujmout Sherry a natahoval se na pohovce, jak je dlouhý a krááásný, jenže Albert žárlivě přiskočil a hned začal Sherry obskakovat a lákat k honičce...
Prostě pomalu, pomaloučku se vytváří kontakty. Vlastně jsme nikdy neměli kočku, která by byla "bokem"....hezký den
Míša a všichni

albert-a-shery.jpg18.11.2015
Dobrý den, ahoj,
zdravíme do Hodonína a všude, kde jste... tak konečně jsem se zas sem dostala...  Abyste se tedy mohly nasmát, posílám
naše "zateplené" ušatce. Sába (hnědá) si dokonce pro mikinu chodí, když je jí chladno... Freddy (siamák) má trochu vylezlej "pupíček", ale nic ho neškrtí a hrudníček má v teple a to je hlavní ;-) Uvidíme se na Dukelské, na výstavě v Brně.
Ahoj, Míša a všichni moji ...

Další zprávy z nového domova, po příjezdu Sárinky:

16.11.2019
Ahoj všem,
Sárinka asi hodinu a půl šmejdila po bytě, respektovala osobní prostor domácích a naprosto ignorovala jejich prskání a vrky .. pak nastal okamžik, kdy si řekla, že by mohla přepočítat stav a stále dokonale a bez náznaku bázně ignorovala "nevůli" tří kolegů. Už našla fontánku s vodou a misku s jídlem. K té ji Albert zprvu nechtěl pusiti ("to je moje"). našla si klidné místo na pohovce a pak vytuhla..
Když jsme ji vypustili z přepravky, kočky si nestihli všimnout její přítomnosti a zaujatě prozkoumávali krabici. Sárinka mezitím oběhla všechny pokoje a kočkám za zády očuchala, co šlo.. pak ji Fred osočil, že je vetřelec a teď pro jistotu syčí i na Alberta a Sherry.

Necháváme ji v prostoru, je vidět, že je zvyklá na smečku a nic ji nevytočí. Průběžně hladíme všechny a původní sestavu o tíráme hadříkem, kterým jsme otřeli Sárinku, aby přijali její pach. Uvidíme, jaká bude první noc..
DÍKY a mějte se krásně
Míša s rodinou a kočkama

23.11.2019
Přeji hezký sobotní večer. Sára měla k večeři vařené kuře s rýží  (měli všichni, asi ze stresu a změny průjem) tak dietka. A tak spinká a tráví ...

20200925_101159.jpg7.11.2020
Naši drazí, z Hodonína a okolí jsou fakt super miláčci.
Albert přes sezónu, kdy jsme na chalupě, nosí tak dvě myši za noc, občas i přes den, dokonce přepral a ubil krysu (nebo potkana, o tom dosud vedeme spory) je hlavním pánem pravé půlky zahrady a hlavně na něm je vidět, když tam přijedeme, jak je ŠŤASTNÝ. Sherrynka je paní levé půlky zahrady, taky nosí myši, už ochutnala drozda a přinesla i netopýra. Letos zaučovala Sárinku v likvidaci hlodavců, takže Sára přes léto pěkně nabrala, jak měla tak pětkrát denně svačinku :-). Ale od první chvíle si věděla s myšičkama rady, jak ji dostala živou, odnesla ji do koupelny a tam byla hlavní vraždírna. Pak ji přinesla Karlovi (páníčkovi), aby s ní něco udělal, že už neutíká.. a teď, co jsme pořídili do party orientálce Huga, tak jsou jedna duše-jedno tělo.. ona by ho snad i kojila, kdyby to šlo. Hlídá ho, uspává, šíleně s ním blbne, až lítají věci z polic a ostatní jim mizí z cesty. A je z ní teď velká Ženská (jak řekl náš syn, který ji měsíc neviděl), přihazuju několik fotek pro archiv nebo jen tak.
Všem, přeji pevné nervy, sílu a zdraví
Míša, Karel a Becky
Freddy, Albert, Sherry, Sárinka a Hugouš

Fotky Alberta z pobytu u nás a z nového domova od 2.1.2015 společného se Sherry zde.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:-)

(Jana, 20. 11. 2014 19:18)

To je ale krásný kůrovec:-) A jak mu to v té koruně sluší.

Albert

(Iva Tomančáková, 16. 1. 2014 21:08)

Super fotky z nového domova, je vidět, že se dobře zabydlel :-)

...

(Jorga Bucík Liduška Jenda, 16. 1. 2014 9:15)

...moc hezké fotky i zprávičky, máte doma veselo:)

moc milé zprávy

(Daniela+sedm kočičích čumáčků, 1. 12. 2013 13:28)

a přejeme vše krásné,hlavně zdraví a pohodu u vás doma a všem číčám přejeme ,aby si dlouhý život užívaly dobroty svých lidiček a pěkného,láskyplného domova.
zdraví všechny kočičí parta z Milotic a Daniela,mňau!