Jdi na obsah Jdi na menu
 


Amigo 02 a Sundance Kid

2. 4. 2016

ami250.jpegKocourek, nar. 5/2014

Amigo je dvouměsíční kocourek, byl nalezen, když jsme kastrovaly plaché kočky ve vepříně v Moravském Žižkově. Kočky se po kastraci vracely zpět, ale jedna z nich už porodila 10 koťátek. Koťátka byla nemocná a tak jsme je vzaly léčit k nám. Jediný tento kocourek byl mazlivý, ostatní koťata prskala a syčela. Vrátily jsme je zpět, všechny kočky i koťata mají zajištěné krmení, koťata se budou kastrovat až dorostou.
12.7.2014 byl Amigo umístěn do Kuřimi, do bytu, kde bude dělat společnost koťátku ragdolla.

Další foto z pobytu u nás i z nového domova zde.

kid350.jpgKocour, kastrovaný, nar. 3/2015

Sundance Kid a jeho bráška Butch Cassidy, dva dlouhosrstí kocourci, které někdo vyhodil v Šardicích do areálu bývalého JZD. Kid je velmi statečný kocourek. Má utrženou zadní nožku, kterou si zahojil úplně sám. K nám již přišel se zahojenou ránou, noha byla utržená v kloubu a při kastraci jsme oholením místa zjistili, že není šitá, ani jinak veterinárně ošetřená. Kid je velmi mazlivý, hodný, chovací kocourek, který rád dovádí s ostatními kočkami. Je vhodný i k dětem. 2.4.2016 byl Sundance Kid umístěn do Kuřimi, do bytu k Amigovi (Edík) a Reggiemu.

 


Zprávy z nového domova:

14.7.2014

Dobrý den, tak celou dobu dobrý a ted se zrovna kluci nějak kočkujou, doufáme, že jen ze srandy.. Dělali jsme ohledání a žádné šrámy nemají, ani u toho nesyčí nebo tak. Jinak baští, kadí a vypadají celkově spokojeně :)
Ragdollek je spíš takový lovec, všechno okusuje a oškrabává, nevíme, jak ho to odnaučit.. Škrabadlo máme, ale nějak ho nezajímá :) a Zrzek je hrozný mazel. :)
Teď si s přítelem hází míček a Ragdollek ho normálně nosí v tlamičce jak pes aportek :)

15.8.2014
Dobrý den,
tak po čase zase podávám zprávu, jak se kočičáci mají :)
Amiga jsme přejmenovali na Edgara alias Edíka. Je to pěkný raubíř na jedné straně a mazlík zároveň. Jak si někde sedneme, už je na klíně :) Všude skáče a lozí kde nemá, občas podle následků řádění poznáme až zpětně, kde všude byl :D
A s ragdolkem Reggiem jsou kámoši ve zbrani, perou se, spinkají spolu, mňoukají dvojhlas když chtějí baštu..:) 
A krásně rostou, už jsou uplně obrovští oproti tomu, co jsme je dovezli.
Snažíme se je trošku "vycvičit" a naučit na kšírky. Zatím to vypadá, že slyší na jméno, i když samozřejmě jen když oni sami chtějí..
Posílám dalších pár fotek mistra ve spinkacích polohách :)
Mějte se hezky!

26.8.2014
Dobrý den,
na kšírky je učíme spíše sporadicky, ale chceme, aby byli zvyklí, mít něco "na sobě". Prostě pro případ, že by bylo třeba, nějaké převozy apod. Ven zatím nevíme, zda je budeme brát, Edíka (Amigo) skoro určitě ne, je to hrozný plašánek :) takový typický kočičák :) To Reggie je takový kliďas a docela mě překvapuje, že zatím dostává tomu, co se o ragdollech píše, že jsou skoro jako pejsci. Přijde na zavolání, samozřejmě, jen když je mu chce :D a běhá mi za zadkem, kamkoliv se hnu. Ale zase to není takový mazílek, jako Edík.
Edík je ničitel a průzkumník, sice ví, že nesmí třeba na stůl, ale jakmile jsme v jiné místnosti, už je tam :) a když zmerčí, že se blížíme, hned peláší pryč :)
No uvidíme co a jak, budu zase po čase informovat, jak se máme :)
Pěkný den.

22.12.2014
Posilame predvanocni pozdrav a par fotek s roztomilakem Edikem (Amigem) a jeho brachou Reggiem :)
Jsme moc radi, ze oba kluky mame. Pravidelne sleduji Vasi "nabidku" kocicaku, ale uz mam od pritele stop stav.
Edicek je z poloviny roztomilak, co ma kukuc, ze by mu clovek snesl modre z nebe a z druhe maly raubir. S brachou se moc radi perou, honi a celkove delaji neplechu. Pak se jde pomazlit, stuli se do klina a je vse zapomenuto :)  Ted maji doma stromek, zatim stoji, jenom par ozdob vzalo za sve. Nastesti jen slamene a nerozbitne: cilene opatreni, dosla jsme k nazoru, ze sklene ozdoby rozhodne pokouset nebudeme :)
Preji krasne proziti Vanoc Vam i vsem kocicakum!

16.6.2015
Posíláme s Edíkem (Amigem) jeden letní pozdrav z Kuřimi.
Dovoluji si tvrdit, že se u nás, svých podnájemníků, má dobře, je asi měsíc po kastraci, vše proběhlo v pořádku. S bráchou vydatně zlobí a nebo jsou roztomilí, tak půl na půl.

16.9.2015
Dobry den,
posilame zase par fotek Edika (Amiga). Momentalne ma lezecke obdobi, vzydcky si myslim, ze tak vysoko uz opravdu nevyskoci, a vzydycky me uvede v omyl. 
amigo.jpg
Vyskace si nahoru na vrsek linky, na zidku od sprchace. Z toho jsem mela lehky sok. Sprchuju se, periferne zahlednu pohyb zhora, zvednu hlavu a tam na me shlizi Edik. Jak ja se lekla :D
S brachou Reggiem se prohani a vydatne perou, jinak myslim, ze se maji radi. Cas od casu probehne vzajemne cisteni kozisku, i kdyz mam pocit, ze nekdy se olizou spis omylem a jak to zjisti, vrhnou se na sebe a uz chlupy litaji. :)
Mejte pekny den.
Lenka


6.11.2015


 

Další zprávy po příjezdu Kida:

2.4.2016
Tak jsme doma. Kid vydržel celou cestu mňaukat a snažil se rozdrápat přepravku. Teď probíhá seznamování. Kid to všude prošmejdil a další dva kocouři ho vůbec netankují. Zato oni dva vypadají lehce v šoku. Edíček se bojí, zalezl do koupelny a syčí, Reggie je zvědavý, ale udržuje si vzdálenost a taky už zasyčel. Snad to dobře dopadne. Kid je v pohodě a chtěl by se chovat. :-)

4.4.2016
Dobry vecer,
tak posilam zpravu, jak to u nas vypada.
Kid je zlaticko, hrozne hodny a mazlici, presne jak jste rikala :-)
Basti, vodu pil jen z misky, fontanku ignoruje, ale mel by byt zvykly, vsimla jsem si, ze jste taky meli. Na zachode jsem ho nevidela..
Edicek-Amigo uz se tolik neboji a docela se otrkal, chodi si ho ocuchat a dneska dopoledne se dokonce spolu honili. Akorat teda jeste to neni uplne ono, Kid by si hral a kockoval se, ale to Edik bere zpatecku a syci. Je mi Kida trochu lito, asi mu chybi kocici kamos.

kid400.jpgReggie, jako spravne velicenstvo, je urazeny asi, vsechno sleduje zpovzdali, obcas se taky priblizi a ocucha, ale hned bere zpatecku. Snazime se mu venovat a hrat si, ale nema moc zajem. Pomazlit se prijde, ale jak se objevi Kid, odchazi pryc.
Ale tak doufame a verime ze si zvyknou a budou kamaradi.
Posilam i par mobilnich fotek.
Zatim se mejte hezky a zase podam zpravu.
LJ.

19.4.2016
Dobry vecer,
tak zase po nejake dobe posilam zpravu, jak to u nas vypada.
Kluci uz se asi docela szili. Kid je proste Kid, o mazleni a pozornost si prijde mnauknout, hraje si s hrackama. Moc rad beha za mickem, i koulodraha ho zajima a vcera v noci dokonce rozkousal santoveho pavouka, co mame od vas.
Jinak souziti je v pohode, ale neni to zatim uplne takove to kamarádství, kdy by se kocouraci vzajemne cistili a tak.
Edik s Kidem se spis na stridacku vzajemne honi a perou a Reggie sleduje zpovzdali a sem tam ma tendence se pridat. Akorat on je takovy nezny obr a ty dve trestiprdla jsou na nej asi moc :-)
Posledni prilozena fotka byl asi jedinny moment, co jsme byli svedkem, kdy spolu kluci lezeli a cistili se, mozna spis omylem, ale pevne verime, ze se casem dockame.
Jsme moc radi, ze ho mame. Jo a pritel mu prezdivkou rika Tříčtvrťák :D, na jmeno zatim neslysi, takze mu rikame Čiči Kid.
Mejte se hezky,
Lenka, Edík, Kid a Reggie

1.6.2016
Dobrý den Lucko,
tak zase posíláme zprávy jak se máme a co je nového..
Kid nám všechno kouše, je horší než naši morčáci. Jakmile na stole leží noviny nebo nějaké papíry, okamžite je to okousané. Běda jak zapomeneme na stole časopis, hned tam máme efektně vykousnutý ornament, má tendence kousat třeba i mobil, řetízek, prostě cokoli, co má poblíž, zatím bez větších úspěchů, rozumějte škod :-)
Hrozně ho rozčiluje, když se koupu, sedí před sprcháčem a usedavě mňauká. Jakmile vylezu, musím ho pomazlit jinak nepřestane :D
Tuším dva týdny zpět jsme zase řešili načůráno v krabici kam dáváme papír do sběru. Našli jsme dvě loužičky, byl myslím víkend, měla jsem pocit, že pořád chodil na záchod, ale nic tam po něm nebylo a pak byla loužička v té bedýnce. Tak nevím..? Od té doby zas nic, krabici jsme odstranili a na záchod zas chodí vzorně.
No, ted něco ke starousedlíkům.
S Regiem je to tak pořád na stejno, uplně se asi s Kidem nemusí, Kid občas provokuje tak se profackují. Ale pak zas jde Regie ho prohnat tak to mají tak na střídačku, ale zlí na sebe nejsou, pokud mohu soudit po kočičím. On Regie není nějak submisivní a nenechá si líbit, takže se popasují.

kid200.jpgNo a Edíček, z toho mám takový divný pocit. S Kidem se honí, většinou Kid Edíčka, někdy opačně. Ale prostě mám dojem, že je pořád takový nervózní, leká se víc než dřív a co hlavně, hrozně zhubnul. Vážili jsme shodou náhod kocouráky v únoru. Edík měl 4 kila a ted má 3,4 kila. Je to taková kostřička, sice byl vždycky drobný, ale tohle už
mi přijde moc. Máme tedy v plánu zajít k MVDR, zda nemá zdravotní problém nějaký. Zhubnul i Regie, původně měl 5,6 kila a ted má 5,2 kilo takže u něj to není tak dramatické a asi ani na škodu uplně. No a Regie nám tedy zas pro změnu zvrací nějak moc často, aj třeba jen jak kdyby žaludeční šťávy, bez žrádla.
Prostě budeme muset všechny naložit a zavést na prohlídku. Netuším, zda to může být třeba ze stresu?
Tak prostě nevíme, je to takové všelijaké. Ale zrovna tuhle o víkendu kluci Edík s Kidem leželi vedle sebe a olizovali se, toho jsme byli svědkem zatím jen párkrát, ale zas nevíme, co dělají doma, když tam nejsme.
To bude asi tak vše co se týká kočiček, asi jsem vás moc nepotěšila.
Budu vás informovat, jak dopaneme u veterináře.
Pěkný den.
Lenka s Kidem, Edíkem a Regiem

Odpověď:
Ty jejich vztahy mě mrzí, ale podle toho co píšete a co znám, nemyslím, že by to mělo být nějak moc dramatické. Například když se kočky opravdu nesnesou, nelehnou si k sobě. Spíš bych možná myslela, že má Edíček opravdu nějakou zdravotní potíž. Z toho plyne i to, že je víc nervozní a lekavý. Zašla bych s ním na veterinu. Žere dobře? Chutná mu?
Regiemu asi dáváte něco na bezoáry, zvlášť když je tak chlupatý...? Taky může mít podrážděný žaludek, zánět.
Pokud se nic nevyřeší a měli byste pocit, že všechno pochází od toho, že přijel Kid, můžeme mu hledat domov. Jako někdy si přes veškerou snahu kočky nesednou. I když viděla jsem i daleko dramatičtější soužití.... Taky ještě můžete zkusit Bachovky, tady je na výběr pro určité situace:
http://baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/bachovy-kvetove-esence/i-0 Ale rozhodně bych první vyloučila ty zdravotní problémy.
Dejte prosím vědět jak si vedete, držíme palce, ať jste fit! Mějte se hezky

15.6.2016
Zdravím Lucko,
hlásím, že granule v pořádku dorazily. Hned jsem Edímu (Amigovi) nasypala misku, tu Joseru jsem zkusila a zbaštil to na posezení.. Z toho usuzuji, že problém se zubama to asi nebude..
Jinak teda koupila jsem to maso, kuřecí špalíčky baštili, ale spíš okousali maso a na kost se moc netvářili.. Akorát Reggie se do ní pustil, pak aj vepřové. Jede jim to, ale kosti ani chrupavky moc ne, Kid vůbec, Edík spíš jen tak olizuje..

amigo300.jpgKapsičku dáváme zase i ráno a večer, zkoušeli jsme i Edíkovi-Amigovi dávat větší porci, ať se vykrmí, ale prostě to nedojí, člověk ho pořád musí ponoukat a strkat mu misku pod nos, jinak tak v půlce odejde a vrhli by se na to bráchové. 
Váha nám šla ještě o trochu dolu, ze 4 kil jsme na 3,1. Vše ostatní je asi na stejno, nevím, možná se to trochu vylepšilo. Když má Kid náladičku, nedá Edímu pokoj a honí ho, ten chudák zdrhá a občas vydává takové kníkavé zvuky. Nevím jestli v zápalu boje nebo jako volání o pomoc, ale nemám z něj pocit, že by byl nějak traumatizován a třeba by se schovával nebo tak.
Uvidíme jak se to bude dále vyvíjet. Jinak moc děkujeme za granulky, poslala jsem vám na účet co máte na webu nějakou tu kačku za náklady a jako poděkování :)
Jeste i posilam par fotek, nejlepsi je Kid na balkone.. :D
Pěkný den.
LJ.

4.8.2016
Dobry vecer,
tak zas podavam zpravu co je noveho. Mam to v planu uz nejakou dobu, ale znate to, leto, dovolene a spousta aktivit.
Zacnu dobrou zpravou: Edik uz se spravil a da se rict, ze je na puvodni vaze, basti jak granule tak kapsicky. Ty granule jsme objednali Joseru, ale jedou mu i ty Royalky od vas. Kapsicky stale davame Cosmu na stridacku s konzervami Animonda.
Na souziti vzajemnem se nic vyznamneho nezmenilo, Kid a Regie spolu hraji boxerske zapasy, chodi kolem sebe jak v ringu, zametaji ocasem ze strany na stranu. Nekdy po sobe skoci, jindy se rozejdou bez incidentu, ale neublizuji si. Souboje jsou vyrovnane.
S Edickem (Amigo) se porad vzajemne honi, jak pribral tak uz je to taky vic vyrovnane, obcas Edik dokonce vyhraje a prepere Kida.
No ted k zalezitosti, ktera uz neni tak vesela. Mozna si pamatujete, jak jsme resili ze nam Kid cural ruzne po byte obcas, do krabice nebo nekde do rohu. Tak ted pro zmenu nam zacal curat do postele :/ Uz to vyvedl mam dojem 4x. Naposled dnes vecer, predtim asi pred tydnem a jeste tusim dvakrat v minulosti.  Netusime absolutne proc to dela, kdyz nejsme doma, loznici zavirame. Kdyz jsme doma tak jak kdy, nekdy maji otevreno, nekdy zavreno.
Minuly vikend se vycural do postele jeste rano, kdyz jsme lezeli.. Dneska byli kocouri v loznici a pritel ho nachytal primo pri cinu. Pritom se nic nestalo, zadna zvlastni udalost, zadna zmena v rezimu, proste nic.
Kdyby cural na podlahu tak se to vytre, ale ta postel je docela problem. Nastesti ted pres leto nemame periny vytazene, takze peru jen prosteradlo, tenkou deku a kryt na matraci, ale periny uz jsem prala taky, potrebovala bych poradit co s tim, jak to vyresit?
Predem diky.
S pozdravem
Lenka J., Edik, Regie a pocuranek Kid

Naše odpověď:
Dobrý den, Lenko,
Kid je potvora. Myslím, že počet záchodů, jejich velikost, otevřený/krytý, vrstva steliva i druh, to už jsme řešili, že? Taky asi nevytíráte savem...? I když u peřin to nerozhoduje... Tak by se měl zřejmě vyloučit zdravotní problém. Možná mu něco je, něco ho bolí, takhle to dávají kočky najevo... Myslím, že už snad každý veterinář ví co s tím.
Pak už by zbyla jen nespokojenost s něčím... I když je to strašně těžké, důležité je netrestat (tím se vše jen rychle zhoršuje) a zkusit ho trochu upřednostňovat. Jestli se to vylepší?  Kupte si v lékárně gumovou podložku a postele tím zakryjte, přes gumovku pak přehoďte nějaký přehoz, napáchané škody se zmírní.
Dejte prosím vědět.

3.9.2016
Dobre sobotni odpoledne,
... zachody jsme resili, osobne si myslim, ze jde spis o nejaky truc nebo nespokojenost z jeho strany. Mozna di tim vynucuje stoprocentni pozornost, kdyz se nahodou venujeme ostatnim..? Na zdravotni problem to nevypada, to by asi cural i jinde a nebo pokazde co by mel prilezitost. Ted treba lezi vedle me na posteli, ja si ctu a Kid spinka.
Samozrejme ho netrestame, spis vynadame sami sobe, ze jsme nezavreli loznici :D ted se budeme stehovat koncem zari, tak uvidime, jak to bude probihat.

kid300.jpgJinak Kid, co se tyce uprednostnovani, je jednoznacne nejvic chovany a mazleny, jelikoz to sam vyzaduje:) Edicek si spis prijde na klin, a Regie se tuli podle nalady. Nejradsi je, kdyz lezim v posteli, to se nuchna jak o zivot, jinak moc ne. Kid by se nejradsi nuchnal cely den. A hrozne srandovne spinka, vyvaleny na zadech,nozky hore :):) je to pekny macik a krasne mu zarostl ten oholeny krcek, ma pekny limecek :)
PS: posilam nejake fotky, spiciho Kida, Edika na sprchaci a lov mury:) Zase dame zpravu.
Zdravime Lenka a spol.

3.7.2017
Dobry den,
posilame pozdrav z Kurimi do Hodonina,
zas po delsi dobe se hlasim, co je u nas noveho, jak kocouri prospivaji a pridavam par fotek.
Na prvni je Kid a jeho oblibena kratochvile, kousani cehokoliv, nejlepe krabic. Ale nepohrdne ani kabelem od telefonu apod. Rad taky lehava v predsini na botech, ktere s oblibou oskrabkava, tak musime dusledne schovavat :-)
Dal je Edousek zaboreny do takoveho toho kulickoveho polstarku, jak se mu postesti dostat se do loznice, je to jasna volba. O vikendu se mu povedlo vlezt do povlaku na polstar a netrefil ven :):)
Treti fotka je naprosto unikatni. Regie se uplne s Kidem nemusi a poradaji boxovaci souboje pred jidlem. Pripadne kdyz Kid lezi mezi dverma a Regie chce projit. To chlupy jen litaji. Jinak se vesmes toleruji. No a byli jsme v soku, kdyz jsme je takto nasli spinkat :-)
Nasleduje Edousek na zimovisti, kde vydrzi lezet na rozpalenem topeni, coz nechapu. A nakonec Kid na opalovacce. Jinak Edik s Kidem se casto a radi  pratelsky prohaneji a perou.
a-maly.jpgCurani Kidovo do postele, musim zaklepat, se uplne ztratilo. Krome pripadu, kdy ho mamka omylem zavrela v loznici, to se samozrejme musel pomstit :D
A málem bych zapomněla na společnou Kida s Edíčkem, takhle se tulili krátce po přestěhování do nového bytu, ale to byla taky spíš vyjímečná situace... A nebo je to tak, že před námi dělají drsňáky a spinkají na jedné hromádce jen když u toho nikdo není :-)
A to bude tak vse. Prejeme krasne leto. Pac a mnau
Lenka, Honza, Kid, Regie a Edicek

a4.jpg2.9.2018
Dobry den,
tak se zase po delsi dobe hlasime, jak se mame a co je noveho. Do rodiny nam pribyl prirustek. Ne teda chlupaty ... Takze si kluci zvykaji a opatrne onufavaji, vetsi seznameni zatim neprobehlo. Vse sleduji opatrne z povzdali. Jinak vse pri starem. Kid by se mazlil jak o zivot a mozna se i citi odstrceny trochu. Ale jak je prilezitost, nasackuje se na klin, prikladam i lovecke video Edouska (Amiga), diky nemu mame doma vzdy krasne odhmyzovano. Mejte se moc hezky a prejeme co nejvic zachranenych kocicaku a kocicakum krasne nove domovy.
Lenka

Další foto z pobytu u nás i z nového domova zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

není kocourek nemocný ?

(marie, 26. 6. 2016 22:20)

Není to nějak divné, aby kocourek zhubl ze 4 kg na 3kg? To je jako by 60 kg člověk najednou měl 45 kg, já bych se bála nějaké vážné nemoci a upalovala s kocourem na veterinu...
Je to jen můj názor ale přijde mi to podezřelé a nenormální

Re: není kocourek nemocný ?

(Lucka. Kočky SOS, 26. 6. 2016 23:50)

Oni s ním na veterině byli a veterinář na něm neshledal nic v nepořádku. Tak ho teď dál pečlivě sledují a snaží vykrmit.

Re: Re: není kocourek nemocný ?

(marie, 27. 6. 2016 10:49)

aha, tak to jo. ale beztak je to divné, tak hlavně, aby to opravdu nic nebylo

fantastické!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 5. 4. 2016 13:36)

SUPER!!!!Kluku krásný měj se už jen krásně a užívej si života u hodných lidiček a zvířecích kámošů,moc Ti to přejeme!!!!

Zrzci jsou úžasní

(Iveta a kočičí spol., 17. 6. 2015 13:36)

Zrzouni jsou skvělí, jednoho doma máme :-) a Edík má tak nádherné oči kočičí :-)Přejeme hodně štěstí :-)

Jsou opravdu nááádherní!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 16. 6. 2015 21:28)

Fakticky suprový kocoureček,radost pohledět!Velká gratulace!

Vyrostli z nich

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 22. 12. 2014 22:50)

opravdu krasavci-blahopřejeme a přejeme především zdravíčko-to je ze všeho nejdůležitější!!!!!

Máte překrásný kocouří kluky!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 15. 7. 2014 19:48)

Moc gratuluji k takovým fešákům a přeji všem u vás doma, všechno nejkrásnější,především pak pevné zdravíčko a moře lásky-vzájemné!

NÁDHERNÝ!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 12. 7. 2014 22:28)

Amigo-hodně štěstí a hlavně zdraví a lásku Tvých lidiček!!!!