Jdi na obsah Jdi na menu
 


Benjamín 03

12. 2. 2017

benjamin320.jpgKocour, nar.9/2016
Umístění:
depozitum Mikulčice

Malý Benjamínek se potuloval v Moravské Nové Vsi poblíž obchodu a prosil lidi o jídlo. Byl velmi špinavý, vyhladovělý a měl nafouklé bříško. U nás si hned zvykl na ostatní kočky a stal se z něj velký mazel. Nevhodný jako jedináček. 12.2.2017 Benjamínek byl umístěn do Hrušovan u Brna, do domku, ke kočičce Micince a kocourovi Mourkovi.

Další fotky zde.

Zprávy z nového domova:

17.2.2017
Dobrý den,
zdravíme Vás z nového Benjamínkova domova. Upřesňuji informaci, že kocourek šel nejen ke stejně staré kočičce Micince, ale ještě i k osmiletému kocourkovi Mourkovi.

ben300.jpegHned druhý den ukázal Mourek Benjimu, kdo je tady pánem, ale Benji si z toho nic nedělá a od té doby se už jakž takž tolerují. Mourek je totiž strašně hodný a klidný kocour, spíš se obávám, že jednou až vyroste Benjamín, tak bude velet všemu on. Micinka na Benjiho asi do středy syčela, ale teď už si spolu normálně hrají a honí se po celém domě. Jen když je Benji moc hrrr, tak se pořád ještě Micka vzepře a zasyčí, přece jen je to holka a ta chce jemnější zacházení. Benjiku, měl bys být větší gentleman!
Na nějaké mazlení zatím Benji nemá moc chuť ani čas, což mě trošku mrzí, protože ani Micinka není mazlivá. Jen v noci se přijde Benji občas přitulit ke mně nebo k synovi do postele na polštář, ale přes den nic. Přikládám pár foteček a omlouvám se za kvalitu, jsou pořízené z mého nic moc mobilu. Přeji šťastný život všem kočenkám a děkuji.
Marta M., Hrušovany u Brna

28.2.2017
Dobrý den,
Benjamínek zdraví z nového domova a vzkazuje, že se má dobře. Jen už by rád vyběhl i ven, je to malý ďáblík. Dobíráme předepsaná antibiotika, ale jedno očičko pořád ještě teče. Dneska se mnou Benji spal celou noc v posteli na polštáři, nejdřív vrněl do ucha, potom se neustále převaloval a protahoval, takže jsem měla co chvíli packu v očích, a nad ránem se nekonečně pucoval a mlaskal u toho, tak jsem se moc nevyspala. Ale co by člověk neudělal pro svoje miláčky, že ano. Moc rád baští, hlavně kapsičky, granule mu pořád moc nejedou.
Přikládám pár nových fotek a zase někdy na viděnou.
Marta

9.11.2018
Dobrý den,
zdravíme Vás všechny po skoro dvou letech z Hrušovan u Brna. Máme od Vás z Mikulčic Benjamínka, který nám dělá spoustu radosti, ale bohužel i starosti. Nikdy bych se nedokázala svého milovaného tvorečka "zbavit", ať už jde o kohokoliv, ale alespoň Vás chci poprosit o radu. Přestože je Benji kastrovaný, tak nám nějakou dobu po kastraci
benji-5.jpgzačal značkovat a čím dál víc se to zhoršuje. Máme počůraná všechna okna, dveře, sedačku, dokonce i moji postel, a dělá to hlavně v době, když ho nikdo nevidí, ale někdy i před námi. Máme starý dům a žádné luxusní vybavení, tak to tak nějak přežíváme a pucujeme a pucujeme, ale na jaře příštího roku máme v plánu razantní rekonstrukci včetně nového vybavení, a pak to bude vadit hodně. Máte prosím nějakou radu, jak ho tohoto zlozvyku odnaučit? Doposud žádný kocour mi toto nedělal, až Benji. Kromě něho máme ještě 10ti letého Mourka a 2letou Micinku, s kterými je kamarád. Za každou radu, nápad moc děkuji. Veterináři poradit nedokázali, Benji je jinak zdravý.
S pozdravem a pár fotečkami v příloze, Marta

Kočky SOS:
Podle fotek Benjamin vyrostl do nádherného kocoura. Bohužel, to co se u vás děje, bude hodně těžké řešit.
Vždy jako první se musí vyloučit nemoc, při čurání mimo WC může jít o problém s močovými cestami, ale píšete že na veterině jste byli, takže je asi v pořádku, vyšetřovala se i moč?
Bohužel ale, spíše si myslím, že příčina je jinde.
Benjamin může chodit ven, sice je kastrovaný, ale ani to kocourovi nezabrání hájit si své území. Pokud se stane, že se k vám na zahradu dostane cizí, nekastrovaný kocour a dokonce se může stát, že ho takový kocour napadl nebo alespoň prohnal, Benjamin si poté svůj domov značí, aby bylo všem a zvláště tomu vetřelci jasno, že tady je to jeho.
Nedělají to samozřejmě všichni kastrovaní kocouři, ale není to ani první případ o kterém víme. Dále může jít o nějaký problém v rodině, nedošlo k nějakým změnám?
Poradit můžeme jedině zkusit kocoura zklidnit. Jsou různé možnosti.
Např.
protistresový obojek, který navozuje u koček pocit pohody. My s ním máme v útulku dobré zkušenosti, když se třeba kočka bojí ostatních koček nebo je kocour agresívni.
Potom se dá v místnosti, kde vám nejvíc značkuje, použít
difuzér do zásuvky.
Nebo takový
spray, kterým stříknete v okolí míst, kde značkuje.
No a ještě existují i
antistres granule. Ty jsme nezkoušeli, ale má to dobré hodnocení.
Tak něco vyzkoušejte, zkuste třeba ten obojek a když nebude zlepšení, přidejte granule. Držíme všichni palce a dejte nám vědět, jak se to bude vyvíjet.
S pozdravem Iva Tomančáková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář