Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bibi 04 a Žužu 03

22. 8. 2018

bibi1.jpgKočka, nar. 6/2018
Umístění:
depozitum Starovičky

26.6.2018 - Paní našla ve sklepě panelového domu v Brně kotě. Když sklep celý prohledala, našla další dvě. Takže jsme do depozita ve Starovičkách přijali tři koťátka. Jsou to kočičky, dvě mourečky Bibi a Sisi a bílomourečka Kira. 18.8.2018 - Bibi je zdravá, hravá a může do nového domova, kde potřebuje kočičího kamaráda. 22.8.2018 - Bibi a Žužu dnes odjeli do společného nového domova, do Viničných Šumic, do domku, kde je čeká kočičí kamarádka.

Další fotky zde.

zuzu6.jpgKočka, nar. 6/2018
Umístění:
depozitum Starovičky

27.6.2018 - Paní našla ve sklepě panelového domu v Brně kotě. Když sklep celý prohledala, našla další dvě. Takže jsme do depozita ve Starovičkách včera přijali tři koťátka. Dnes ale našla čtvrté kotě! Jsou to všechno kočičky, tři mourečky Bibi,Sisi a Žužu a bílomourečka Kira. 18.8.2018 - Žužu je zdravá, hravá a může do nového domova, kde potřebuje kočičího kamaráda. 22.8.2018 - Bibi a Žužu dnes odjeli do společného nového domova, do Viničných Šumic, do domku, kde je čeká kočičí kamarádka.

Další fotky zde.


Zprávy z nového domova:

29.8.2018
Dobrý den,
týden za námi, tak posílám nějaké fotky.
Když jsme před týdnem přijeli domů a položila jsem přepravku v obýváku na zem, koťata hned vylezla ven a začala vrnět... Netrvalo dlouho a natáhla se na koberec jako by tu byla od vždycky....

img_20180829_151524_hdr.jpgPrvní dva dny hlavně jedly a spaly a pak se z nich stala dvě malá torpéda. Baví je asi skoro všechno, jakákoliv věc, podnět je důvod zkoumat, běhat, otlapkávat. Mají rády i kočičí tunel, který mám doma už delší dobu. První dva dny mě usinaly obě dvě současně v náručí, teď dávají přednost "žuchlací" dečce, kde obě obvykle usínají současně. Pořád spolu něco vymýšlí a mazlení přichází na řadu až jsou napapané a vyhrané. Malém bych zapomněla, už nejsou Bibi a Žužu, ale Matylda a Ema. A světě div se, slyší na to.
Jak jsem psala už na FB, s Nelinkou, kterou mám už nějaký rok, se zatím nevídají. Zatím jen přes síť. Malé by se kamaradily, ale Nelinka to zatím nedává.
Nejdřív nechodila vůbec domů, jsem ráda že už chodí domů na granule a napít se a taky v noci doma spí. Nutno podotknout, že místnost, kterou obývají koťata, dřív pp většinu dne obývala Nelča. Ta má možnost být doma nebo venku, jak chce, protože má kočičí dvířka.
Zatím jí dávám ještě čas a taky čekám na Bachovky od paní Tomalové, nechci to lámat na sílu přes koleno, vím že to není možné takto ani natahovat donekonečna, tak uvidíme, jak to bude za týden či za dva ...
Zdraví Romana, Emča, Maty a Nelča 

12.9.2018
Dobrý den,
Ema a Maty od začátku byly jako doma. Rostou jak z vody, hlavně Emča, ale Maty ji začíná dotahovat, alespoň co se týká délky trupu a končetin, stává se z ní modelka. Spolu spí, spolu jí, spolu řádí, prostě u všeho spolu.
Moc jim chutná, téměř všechno, tvaroh to je asi největší pochoutka, od toho neodejdou, dokud není prázdný talířek. Ema si pochutná i na granulích (Royal canin), Maty zatím granule jen smíchané s konzervou.
Nejlepší hračka je cokoliv zavěšené na provázku, s čím můžu pohybovat, tak to jsou ve svém živlu. Zvědavé jsou na všechno. Slyší na svá jména a když se mi trochu víc zahryznou do ruky, stačí říct fuj to a hned pustí. Maty nebyla že začátku tak mazlivá jako Ema, ale už to taky dohání a dopřeje si chování i hlazení ve větší míře.
Domácí seniorka Nelinka ještě pořád vzdoruje, ale není agresivní, je syčí na malé holky a už se i v jejich přítomnosti nechá pohladit a nají se. Ale zatím pořád je jen venku na půdě nebo na zahradě, doma se nají a jde zase ven, pokud jim všem zrovna neudělám seznamovací večírek, kdy jsme všechny pohromadě a Nelinka nemá možnost se dostat ke svým kočičím dvířkům. Pokroky jsou malé, ale asi to chce víc času. Už 14 dní kapu Nelči Bachovky a věřím, že se to časem všechno usadí. Fotky se už teď pořizují těžko, nakolik jsou pořád v pohybu, pokud nespí.
Zdravíme ostatní kočky, i kočičáře, Romana, Nela, Ema, Matylda 

24.6.2019
Dobrý den,
možná si pamatujete, že sžívání koťátek z vašeho útulku se 12 letou seniorkou nebylo jednoduché. Díky radám paní doktorky Stěničkové a kočičí psycholožky paní Kláry Nevečeřalové, se to nakonec podařilo. Nebylo to jednoduché,
img_20190605_125717_hdr.jpgvěnovala jsem všem třem maximum času, co bylo v mých silách, ale teď, skoro po roce si dovolím říct, že fungujeme jako jedna smečka. Asi to tak mělo být. Maty a Ema neměly od narození matku a Nelinka potřebovala zaměstnat. Když začaly holky chodit venku na vodítku, hlídala je jako vlastní a pořád jim byla poblíž. A holky se zase něco naučily od Nelinky. Nebudu moc psát, přidám malé video, které vytvořila dcera mé kamarádky a k tomu několik fotek.
Zdraví Romana, Nelinka, Emička a Maty 

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář