Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bobeš(04) a Amélie

23. 12. 2014

bobes02-02.jpgMourečka Bobeše jsme přijaly v červenci 2011 poté, co jeho maminku přejelo na sídlišti auto. Zůstalo po ní ještě jedno kotě, to si vzala jedna paní, Bobeše pak přinesly děti k sestře Nadi Tomalové, ta zavolala nám. 9.10.2011 byl umístěn ke kočce do bytu do Zlína. 23.12.2014 k Bobešovi přibyla Amélie.

Fotografie Bobeše z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

 

ameli300.jpgKočka, kastrovaná
Amélie je kočička, kterou našla slečna při venčení psa v Josefově. Kočička byla naprosto vysílená, vyhublá a jen odevzdaně ležela. Co bylo s Amélií dál, to se dozvíte zde.
Amélie se zotavuje, přibrala, dobrala antibiotika. Je velmi hodná a mazlivá. 23.12.2014 našla Amélie domov v bytě, ve Zlíně u našeho bývalého svěřence Bobeše.

Fotky Amélie z pobytu u nás a z nového domova s Bobešem  zde.

 

Z nového domova Bobeše máme tyto zprávy:

15.10.2011:
Vážená paní Tomalová,
píšeme, abychom podali zprávu o tom, jak si Bobeš zvyká v novém domově. V den převzetí, tedy minulou neděli, jsme z Hodonína dorazili až kolem osmé hodiny večerní. V bytě už nás čekala naše kočičí slečna Ozzy a chtěla se mazlit, ale co to, my neseme převravku s malým "vetřelcem". Přepravku i s Bobšem jsme otevřeli a nechali být, aby vylezl, až sám uzná za vhodné, což mu bohužel nebylo dopřáno, protože se mu tam nasoukala naše Ozzy ve snaze ho očuchat. Nechali jsme je být, ať si to  spolu vyříkají po kočíčím a šli vybalovat. Bobeš chvíli prozkoumával byt, ale pak na něj Ozzy zasyčela, on se naježil, udělal hřbet a na celou noc a polovinu dalšího dne se schoval (ale bůhví, co všechno si v tom kočičím jazyce stihli říct, když jsme se nedívali). Další den bylo slyšet slabé mňau mňau zpod kuchyňské linky, odkud jsme Bobeška museli dostat pomocí koštěte, protože sám nevěděl, kudy ven (nemluvě
  o tom, že nám zalezl i za sporák). Hned se mazlil a vrněl, vydatně se nasvačil a znovu prozkoumával byt. Stávalo se, že někam došel, nevěděl kde je, a začal velmi žalostně mňoukat, takže jsme ho hned volali, aby za námi doběhl. Druhou noc už spal s námi  v posteli. Tak to šlo ještě další dny, ze syčení naší Ozzy už si vůbec nic nedělá -je to neohrožený kocour- a sem tam už se spolu nahánějí po bytě. Ozzy si na něj ještě pořádně nezvykla, ale syčí čím dál tím méně, spíš jen v situacích, kdy se Bobeš objeví a ona neví, jak se tam dostal. Kamarádíčkovat se s Bobšem ale také ještě nechce, občas na něj i zavrčí, hlavně když jsme u toho my, aby nám dala najevo, že tak jednoduché to nebude. Celý pracovní týden s námi moc nemluvila,  s paničkou teda vůbec ne, každé pohlazení doprovázela vrčením a někdy syčením a pánečka jendou škaredě poškrábala. Zato Bobeš je velký mazel, hraje s
 i i sám, stále prozkoumává byt a my ho postupně učíme, kam a co nesmí (třeba na linku, kuchyňský stůl, nebo shazovat ze stojánku paniččiny náušnice). Myslíme si, že i Ozzy si na něj brzy zvykne, s námi už ode dneška komunikuje, dokonce už i zavrní, tak snad to brzy bude všechno jak má být. Velkou výhodou je i to, že Ozzy má svůj pelíšek na skříni, kam Bobeš ještě nevyskočí, takže když chce mít klid, vyskočí si tam a Bobeškovi se zeshora směje. V prosinci se s Bobšem chystáme na kastraci, příští týden obě kočky odčervíme a dokonce jsme zjistili, že mají stejný očkovací termín, a to srpen. Bobeš ze začátku vůbec nechtěl jíst granule, ale potřeli jsme mu je kapsičkou, tak už baští i ty. Až mu bude rok, začneme s podáváním granulí pro kastrované kočky, takže sjednotíme i stravu. V příloze přikládáme pár fotek, abyste si udělala představu a časem pošlem i další, abyste viděla, jak Bobeš roste.

1.1.2012:
Vážené pracovnice Košky SOS,
posíláme vám prezentaci s novoročním přáním a fotkama Bobeška, doufáme, že vás potěší.
Bobeš váží už 3,2 kg a pořád roste, na kastraci půjde v průběhu ledna, doporučila nám to tak paní doktorka s ohledem na prodělanou kočičí rýmu. Chudák Bobeš sýpal a bublal, ale naštěstí už je v pořádku. Je to veliký mazel, pořád se tulí a neustále se motá pod nohama -nejčastěji když nesu talíř s horkou polévkou ;-) S Ozzy už se skamarádili, sice od ní dostal pár výchovných lekcí, ale jsou príma dvojka, hopsají a nahánějí se, jindy  jen tak koukají z okna, však uvidíte v přiložené prezentaci.
S pozdravem a přáním hezkého dne i celého nového roku Anet, Jirka, Ozzy a Bobeš.

25.8.2012:
V příloze posílám pár fotek Bobeška, je to moc mazlivý kocour, na druhou stranu je to pan všetečka - vlezl nám i do pračky.. Minulý týden jsme byli na preventivní očkování a i když se Bobeškovi nechtělo ven z přepravky, tak po celou dobu prohlídky vrněl a když dostal injekci, tak ani nepípnul. Paní doktorka u něj shledala mírnou nadváhu, tak má teď Bobeš dávkovanou stravu, což nese velmi těžce a neustále na nás kouká ublíženým pohledem, ale je to pro jeho dobro, přeci jen už jeho váha překročila 5 kilo. Nejradši se Bobeš válí v peřinách nebo kouká z okna, což také dokazují přiložené fotky.

Další zprávy z nového domova po příjezdu Amélie:

24.12.2014
Zdravíme ze Zlína všechny dobré lidičky ze sdružení SOS kočky Hodonín a jejich příznivce!
Zároveň posíláme pár fotek Amélky a podáváme info o jejím zabydlování.
Amélku jsme si dovezli 22. 12. večer, vyčlenili jsme jí jeden pokoj, kde jsme jí nachystali zázemí - vodu, wc a granulky co nám s sebou dala paní Jana. Otevřeli jsme přepravku a pokojík zavřeli, aby se mohla v klidu rozkoukat a nebyla rušená těmi našimi divochy ;-) Nicméně Amélka vůbec nechtěla být zavřená a plakala, takže jsme jí zpřístupnili naši ložnici a předsíň a už byla spokojená. Čumáčkem prozkoumávala každý kout, asi toho moc nenaspala, protože jsme neustále slyšeli ťapkání. Ráno jsme Amélku seznámili s našimi rošťáky kočičkou Ozzy a kocourkem Bobešem. Ozzy je nejstarší kočičí člen rodiny a dala to najevo zasyčením, nicméně Amélka je neohrožená, jen se na ni podívala a pokračovala v cestě. Bobeš se celý naježil, asi měl potřebu udělat se ještě větším, než je, ale zakrátko už si s Amélkou dávali čumáčkové pusinky. Amélka je stále ještě trochu plachá, když sedíme a jsme
v klidu, to za námi přijde a mazlí se, ale když něco děláme (umývání nádobí, zametání, apod.) to se radši ještě běží schovat do své skrýše ve vestavěné skříni v předsíni. Nemá ráda ani prudké pohyby nebo hlasitější zvuky, ale věříme, že brzy zjistí, že jí od násnebezpečí nehrozí. Včera už si krásně hrála s kočičími hračkami, dnes ráno se s Bobeškem proháněli po bytě, taky už zasyčela na Ozzy, která následně ustoupila (pro nás nevídané), včera vedle sebe ležely... takže všechno běží, jak má. Amélka teď spinká, je toho na ni mnoho nového, takže potřebuje i odpočívat, wc používá bez problémů, po troškách pojídá i granulky (kapsičku zatím nechce), pije z  vodní fontány. Zkrátka je to milá a přítulná kočičí přítelkyně, jsme rádi, že ji máme ;-)
Děkujeme všem za podporu Amélky a přejeme krásné Vánoce!

4.1.2015
Vážené pracovnice a všichni příznivci SOS koček Hodonín,

tak Amélka je u nás již téměř čtrnáct dní a je to naše malé sluníčko. Spontánně jsme na ni začali volat Sunny a už jí to asi zůstane, protože na to začala slyšet. Je to moc mazlivá a hravá kočička, nejraději má hry s proutkem, co má pírka na konci. To ho loví, chytá, kouše a občas si u toho spokojeně chrochtne, což je velmi úsměvné. Před chvíli jsem na ni zavolala, že o ní teď píšu, tak přešla celý byt, nechala se zvednout a chvilku koukala do monitoru, jestli to jako dělám dobře, a pak zase pospíchala jinam. Jejím kámošem a objektem k loveckým hrám je Bobeš. Společně se proháněj&i acute; po bytě, číhají na sebe, loví jeden druhého a dávají si čumáčkové pusinky. Máme pocit, že Bobeš dokonce z té vší fyzické námahy trošku zhubnul, dle váhy asi 300 g :-)  Zato Amélka nám velmi hezky prospívá. Misku Gourmetky zbaští ještě rychleji než Bobeš a ještě se jde docpat granulema, které ; má samozřejmě k dispozici celý den, a taky je po kouskách celý den baští. Až má břich nacpaný k prasknutí, tak si jde lehnout a to má ráda, když jí bříško mazlíme. V noci spí chvilku u mě na peřině, pak v pelíšku a k ránu zase na peřině. Je to taková malá všudybylka, všechno musí vidět a u všeho být, je s ní legrace. Naše starší kočičí slečna Ozzy nový přírůstek ještě nese těžce. Amélku toleruje a možná se jí i místy bojí, protože Amélka se nedá a to je pro Ozzy nové. Možná je to i tím, že Ozzy je v naší domácnosti nejlehčí a cítí se být nejzranitelnější, těžko říct, snad se jednoho dne budou mít holky rády. V příloze posílám pár fotek Amélky, některé možná trošku rozmazané, jenže zachytit ji v klidu je téměř nemožné, ona zkoumá i ten fotoaparát :-) Aktuálně po ránu váží Amélka 3,5 kg a taky se nám zdá, že jí tmavne a zahušťuje se kožíšek, no posuďte sami :-)

Přejeme krásné dny a brzy zase na napsanou, Anet, Jirka, Ozzy, Bobeš a Amélka – Sunny :-)

26.1.2015
Vážené pracovnice a příznivci sdružení SOS Kočky Hodonín,
je to již měsíc, co máme v péči Amélii - Sunny, naše malé sluníčko, tak Vám posíláme nějaké novinky.
Před více než 14 dny Sunnynka onemocněla kočičí rýmou a řeknu Vám, nevypadalo to ani trošku dobře. Nejprve ji na veterině jen prohlédli, vzali jí krev, měla chudinka 40,5° teplotu... V krvi ale nic nebylo, tak nedostala ani žádné léky. Prohmatali jí ale uzliny, ty měla zvětšené, tak nám řekli, že za pět dní jí odeberou vzorky, jestli se nejedná o nádorové onemocnění (dříve tam specialistka nebyla). Po pár dnech jsme ale šli na veterinu znovu, uzliny Sunnynce naběhly tak, že nemohla polykat a přestala jíst. To už jí píchli antibiotika, měla úplně zalepený čumáček, dýchala pusinkou a při spánku chrápala... žrát začala až po dalších pěti dnech, kdy se její stav po nasazených antibiotikách rapidně zlepšil. Přiznám se, že jsme celé noci nespali, pořád jsme kontrolovali, jestli dýchá a jestli je vše v pořádku, snažili se do ní stříkačkou dostat alespoň trošku vody či kapsičky, a to nepočítám to, že jsme měli strach, jaká nakonec bude diagnóza... a to vše jen proto, že nedostala antibiotika hned... 
Nyní už je Sunnynka naštěstí v pořádku, žádnou rakovinu nemá, šlo jen o velmi silný zánět.. Posíláme pár fotek ;-)
Krásné dny :-)

28.2.2015
Vážené pracovnice a příznivci SOS Kočky Hodonín.
Po delší odmlce se ozýváme s informacemi o naší malé všudybylce ;-) Tak předně, Sunny už váží krásných 4,1 kg a pořád má chuť k jídlu. Jsme rádi, že tak hezky prospívá a že po nemoci, kterou u nás prodělala, se jí podařilo přibrat. Když ji hladíme, tak už tolik nejsou cítit kostičky a za to jsme rádi. Také kožíšek se jí zahušťuje, pořád si ho pečlivě čistí, už jsme zkoušeli i česat a snáší to moc dobře. Je to malá raubířka, pořád prohání Boba, ten už je z ní občas unavený, ale hraje si rád, jsou to kámoši. Dokonce i s naší Ozzy už si hrají na číhanou a skotačí spolu, v to jsme ani nedoufali. Občas Sunnynce říkám asistentka, protože za mnou všude chodí a musí vechno vidět, ale je to roztomilé .-) A když sedím na pohovce a čtu knížku, přijde ke mně, opře hlavu o kotníky, stočí se do klubíčka a spí. Po ránu, když vstáváme do práce, přijde k nám a vrní a mazlí se a to j
e den hned lepší. No zkrátka a dobře, je to náš malý mazlíček. Posíláme také několik fotek, ať vidíte, jaká je to hezká slečna!
Mysleli jsme si, že Sunny ztmavne, ale zůstal jí tmavý jen ten hřbetík, ocásek a tlapky - ty má ocelově stříbrné, sem tam má rezavé žíhání, je to takové kafé latté s karamelem :-D Ozzinka je pořád pánečkova princezna, musí se s ní vítat jako první, jako první musí dostat misku s kapsičkou, první být pomazlená. Sunny vlivem toho tíhne spíše ke mně a Bobeš, ten to nezúčastněně pozoruje, když má chuť, tak se přijde pomazlit, ale přijde mi, že se drží stranou a myslí si, že jsou to ženské bláznivé ;-) Mějte se hezky a hodně umístěných kočiček!

Krásné dny přejí Anet a Jirka

26.5.2015
Dobrý den všem příznivcům a pracovníkům nejlepšího kočičího spolku na světě :-) 
Posíláme krátkou zprávu - naše Sunnynka má už 4,9 kg a posílá obrázkové pozdravy. Jinak je to neskutečný mazel, vrnivka nejvyššího kalibru a zvědavý čumáček ;-) A ztmavl jí kožíšek :-)
Hezké dny všem! A+J 

16.7.2015
Dobrý den všem,
v příloze posílám pár fotek našich kočičích přátel, Bobeška a Sunny - dříve Amélie. Oba jsou velcí mazlíci, ale je pravda, že Sunny o trošku větší :-) Každé ráno přijde za mnou do postele a po zazvonění budíku se tak tulí, mazlí a vrní, že se mi ani nechce do práce :-) však na fotkách jde vidět, že miluje válení se v jakýchkoliv dekách ;-)
Mějte krásné dny a hodně umístěných kočiček!!!
Anet a Jirka ze Zlína

22.12.205
Milí pracovníci a příznivci Koček SOS,
dnes je to přesně rok, co jsme si domů přivezli našli Sunnynku - dříve Amélii. Sunny je vymazlená kočička a my za ni moc děkujeme. S Bobem jsou dobří kamarádi, však v příloze zasíláme pár fotek pro shlédnutí. Přejeme krásné vánoční svátky a hodně zdraví, štěstí a lásky.
Anet, Jirka a kočičí parta ze Zlína
 
amelie400.jpg
 

Amélie Sunny s Bobešem

 

 

 

 

 



6.1.2016
... Jsme rádi, že Sanču máme, je to opravdu hodná, mazlivá, přátelská a milovaná kočka. :-) Ale nebýt slečny, co ji našla a Vaší následné péče, nikdy bychom ji neměli. Proto Vám patří největší dík! A že u nás Sunny prospívá? No bodejď, vždyť pořád něco baští, ráda odpočívá, ale ráda si i hraje, s Bobem a Ozzy, ale i s námi - peříčkový prut nebo laser jsou neodolatelná pokušení. Laser nám visí na zárubni dveří do obýváku a ona to moc dobře ví. Kdykoliv se já nebo manžel zastav&ia cute;me ve dveřích, už je tam a vymňoukává si hru. Někdy nechce pochopit, že hra po chvíli končí (přeci jen má malé srdíčko, nemůže se uhnat), tak je potom jakože smutná, ale pamlsek to vždycky spraví ;-) Každá z našich koček má jinou povahu a všechny je máme moc rádi, ale Sunny je asi největší mazel :-)  Díky za Vaši práci a hodně umístěných kočiček!
Krásné dny :-) A+J a kočičí parta


Fotky Amélie z pobytu u nás a z nového domova s Bobešem  zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Neuvěřitelné!

(H&spol., 4. 1. 2016 21:49)

Amélie Sunny vyrostla do krásy, je to k nevíře! Všem kočičákům hodně pohody a jejich pečovatelům také.

Amélka-Sunny

(Kateřina Sičová, 2. 10. 2015 9:51)

Se slzami v očích jsem se podívala na fotky Amélie-Sunny. Je to až neuvěřitelné, jaká je z ní nádherná a spokojená kočička. Kéž by těch šťastných konců bylo co nejvíce. Díky moc.

Sunnynka i Bobešek

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 28. 5. 2015 11:06)

jsou jednoznačně maxispokojení a je o ně náležitě a určitě s obrovskou láskou pečováno-gratuluji,jste úžasní,všichni!Přeji moc zdravíčka a úplně všechno to nejkrásnější a nejlepší,co vás může potkat.
P.s.Bobešek je naprostá kopie mojí Floriánky co jsem ji coby ještě slepé koťátko vytáhla s ohořelýma ouškama z ohniště!Myslela jsem že je to nějaký ježura a tak jsem se ho jala zachraňovat a ejhle ono maličké slepé mourovaté kočičí stvořeníčko!Stál u ní určitě patron ohně sv.Floriánek,že neuhořela,po něm má Floriška i to jméno.Vyživila jsem ji stříkačkama a umělým mlíčkem a dnes je z ní víc jak pětikilová mazlinková dáma,naprosto identická s Bobšíkem,to jen tak mimochodem.Pěkný den!Daniela

Hodně štěstí

(Iveta , 27. 5. 2015 6:52)

Sunny je překrásná jako spokojené sluníčko, úplná Misskočka Zlín :-) přejeme Vám všem pohodu a zdravíčko!!! Iveta a její ocásci

Děkujeme

(Aneta, 2. 3. 2015 10:06)

Paní Danielo, moc děkujeme, Vaše ohlasy nás vždy potěší. Sunnynka je naše sluníčko, dělá čest svému jménu ;-)

Nádherná!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 1. 3. 2015 19:30)

Můžete být na Sunnynku i sebe právem pyšní-daří se jí u vás skvěle a to dělá nám všem obrovskou radost!

To jsem ráda,že to dobře dopadlo!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 28. 1. 2015 11:02)

A Sunnynka je opět fit a vše je v pořádku.Někdy ty čičeny zvládnou rýmku vcelku v pohodě,ale někdy to setsakramensky začvičí s nimi samotnými,ale dost i s námi,kteří se o ně bojíme a pro ně žijeme!Mám stejnou zkušenost s jednou ze svých kočen,kdy jsem starostí o ni ani nespávala a kočeně bylo hůř a hůř.Nakonec klepu,klepu na dřevo vše dopadlo dobře a je zpátky zase mazlivpou loupežnicí!
Pozdravuji vaše mazlíky a mějte se pěkně!

Amelinka-Sunny

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 4. 1. 2015 17:41)

je,a bude krásná kočička.Její příběh bude asi sledovaný námi kočkomilovníky,jako byl námi všemi milovaný a obdivovaný nebohý Axlík,který byl, než se dostal do sos a poté do nejbáječnější rodiny hodných lidí,také tolik zubožený,jako Amelinka.A vyklubal se z něj jeden z nejkrásnějších kocourků široko daleko,díky lásce a péči jeho lidiček.Tak si myslím,jak tak koukám na tu vaši krásku,že z ní brzičko bude také krásná,želvovinová kočička se zbarvením přímo de luxe!
Přeji jí všechno nejlepší a totéž ostatním kočičkám u vás doma,především zdraví,klid a pohodu.A budeme vyhlížet další pěkné zprávy,jak se čičina má.

Nádherná zpráva po tolika smutných

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 23. 12. 2014 19:30)

Moc ti to holčičko Amelinko přeji,abys byla šťastná u svých lidiček, po všem co jsi již v životě zlého zakusila.
HLAVNĚ ZDRAVÍČKO A DLOUHÝ ŽIVOT!!!!!!Krásné vánoce do Zlína všem v novém domově Amelinky.

Krásné

(Naďa, 23. 12. 2014 18:15)

To je nejhezčí dárek k Vánoců. Přejeme jen samé hezké chvilky s Bobešem a novými páníčky.
Samíček+Matýsek+Oliverek