Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bonnie a Leo

22. 4. 2022

img_20210518_200547.jpgKočka, kastrovaná, nar. 9/2020
Umístění:
dočasná péče Mutěnice

31.3.2021 - Oslovil nás majitel půlroční kočičky, stěhuje se z pronájmu v Mor. Nové Vsi a kočičku nemůže vzít sebou. Nejdříve jsme chtěli začít hledat nový domov pro kočičku, že by se umísťovala přímo od majitele, ale když jsme zjistili, že se stěhuje už zítra a kočička není ani kastrovaná ..., raději jsme ji přijali. 22.2.2022 - Bonnie je drobnější kočička, je hravá, mazlivá a ráda vám bude u všeho asistovat, doprovázet vás a pak zalehne ve vaší blízkosti k odpočinku. V novém domově potřebuje kočičího kamaráda. 22.4.2022 - Bonnie dnes odjela spolu s Leem do nového domova, do Brna, do bytu.

Další fotky zde.

Bonnie byla adoptována na dálku - krmivo hradila Simona, Chelsík a Dorinka. Děkujeme!

Bonnie byla adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu hradili kocourci Tobiášek a Čičmánek. Děkujeme!
 

14.jpgKocourek, kastrovaný, nar. 3/2021
Umístění:
dočasná péče Mutěnice

28.6.2021 - Dnes někdo hodil zalepenou krabici v Mutěnicích, k obchodu. V krabici vylekané kotě, kocourek, špinavý, hladový, zanedbaný, kožíšek plný všenek. Jakpak asi vypadá jeho máma? 16.2.2022 - Leo vyrostl, je z něj krásný velký kocour s lesklou srstí a jemným pohledem. Všechno ho zajímá, všude je první, včetně jídla. Člověka miluje velkou kocouří láskou ale také si rád hraje se svými parťáky, se kterými se prohání a řádí, proto je kočičí kamarád v novém domově podmínkou. 22.4.2022 - Leo dnes odjela spolu s Bonnie do nového domova, do Brna, do bytu.

Další fotky zde.

Leo byl adoptován na dálku - krmivo hradila Věra Kubů. Děkujeme!

Leo byl adoptován na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku hradila Věra Kubů. Děkujeme!

 

 

Zprávy z nového domova:

2.jpg1.jpg2.5.2022
Dobrý den, posílám zprávu o Leoškovi a Bonnii, adoptovaných od Lady B. z depozita.
Obě dvě kočičky jsou ohromní mazlíci a sžili se nejen s domácím osazenstvem, ale dokonce i s příchozími návštěvami. Každou návštěvu hned pochopitelně  oba zkasírují o přinesené pamlsky a za to ochotně předvedou mazlení v nejrůznějších polohách a na nejrůznějších místech. Leošek vyhlášem Skokanem roku, protože vyskočit na dvoumetrovou lednici každý nedokáže:). Bonnie je moje hlídačka, z legrace říkám, že jiní mají psa a já mám hlídací kočku.
Spinkají samozřejmě v posteli, pokud tedy chtějí ... Ale oni mají rádi noční mejdany. :-)
Jinak jsou naprosto bezproblémoví, čistotní, naprosto zlatí mazlíci. Zatím máme zasítěná jen okna, čekáme ještě na dodání zasítění balkonu a pak už to bude úplně cajk.
Děkuji celému útulku za nesmírně obětavou práci pro opuštěné kočičky. Máte můj obrovský obdiv.
Lucie

mensi.jpg8.7.2022
Dobrý den všem milovníkům koček a především celému útulku v Hodoníně!
Posílám zprávu o Leoškovi a Bonnince adoptovaným dne 22.4. z depozita od Lady B.
Oba kamarádi se v novém místě zabydleli perfektně. Přesněji řečeno, oni ten byt 3+1 nejen zabydleli, ale doslova ovládli! Leoš a Bonnie tu prostě bydlí a já jsem jejich personál:-)! Není žádné místo, kam by nemohli, tedy s výjimkou šatny, tu zavírám, jelikož mi tam dělali pořádek podle svých představ (vyhazováním krabic z polic), takže jsem šatnu s komorou  uhájila jako jediné místo, kam nemohou- ono každý den sbírat a třídit vysypané police není kdovíco:). Přestože mám trochu výčitky, ta šatna se jim k lezení a skákání a hře na schovku mimořádně líbila... Dále jsem uhájila úplný vršek linky, kde mám jediné květiny v bytě a kam jsem jistým zamezením odrazové plochy pro skokana Leoška zamezila jeho vstupu. Ne proto, že by mi vadilo, že by se Leošek procházel nahoře po lince, ale zkrátka proto, že Leoš veškeré kytky ožírá bez ohledu na to, že pokojovky  jsou pro kočky vesměs jedovaté, přestože difenbachii nevlastním. Takže má Leošek s kytkama šmytec a je to pro jeho dobro.
Jinak si již vytvořili takový denní režim, kde jsou zastoupeny pravidelné aktivity i aktivity dle momentální nálady.
Z těch pravidelných aktivit uvádím:
1. ranní a večerní kondiční závody (Bonnie si tak trochu zaběhá pro zdraví, kdežto Leošek řádí jak černá ruka  s nejvyšším nasazením! Dokonce se Leošek naučil i aportovat, což se mi žádného z mých předchozích psů nepodařilo naučit. V praxi to vypadá tak, že Leoš někde najde jednu z mnoha svých plyšových myšek, já  mu ji hodím, on ji přinese, pustí mi ji do klína, já mu ji hodím... a tak furt dokola, třeba padesátkrát, tohle se mu nikdy neomrzí.
2. ranní a večerní pozorování nízko létajících vlaštovek z balkonu případně veverky, která omylem skočí na balkonový parapet (to je pro kočky hodně zvednutý adrenalin, veverka s infarktem odskočí z parapetu jinam a kočky i já jsme zralí na dávku Lexaurinu. :-)
3. kromě ranního, odpoledního a večerního krmení i ranní a večerní snack (mlíčka Milkies, takové ty malé kapucínky, loudí je tak dlouho, dokud mlíčko nedostanou, v tomto je zase nepřekonatelná neskutečně asertivní Bonninka - mňouká u skříně klidně půl hodiny.
Krom toho aktivity nepravidelné - lovení much, lezení po síti (Leoš až do skoro 2 metrů), vyhazování písku ze záchodku a vůbec asistence při úklidu (posílám jednu fotku z vyklízení pokoje, krabice a zase krabice, to je jejich obrovská radost!) Inženýr Leošek, projektant i realizátor stavby, si dokonce z jedné velké krabice, kterou jsem jim dala na balkon, postavil vlastní dům, vykousal do krabice dva vchody, jeden hlavní a jeden postranní, měl to promyšleno a Bonnie mu dělala stavební dozor. Bohužel zhruba v polovině stavby na domeček v radosti nad dařící se prací s přílišnou vervou skočil a propadla se mu střecha, čili z domečku byla rázem stavební suť. La casa de papel (Papírový dům) je holt nyní populární nejen u lidí! :-) Foto domečku posílám.
 
A nyní něco z mého pohledu.
Od začátku jsem přemýšlela o zasítění balkonu, hledala jsem různé varianty, jelikož balkon má i postranní mezery u postranic, kde kočky mohou projít na další balkony, čili nestačilo zasítit jen přední část. Nakonec jsem zvolila trochu dražší řešení, ale opravdu profi firmou, doporučení jsem našla na vašich stránkách. A musím říct, že pan technik to udělal opravdu bezchybně a já mohu v klidu nechat kočkám otevřeno celý den a nemít strach, že někde něco prolezou či překoušou. Síť je pevná a odolná i proti lezení, sice i sportovec Leošek pochopil, že až nahoru se nedostane, ale nějaký skoro metr nad parapet vyleze. Za mě je zasítění nejlepší investice, i když samozřejmě levné to není. Kočkám to ale neskutečně otevřelo prostor a možnost zábavy, jsou tam prakticky pořád. Zejména pro mladé kočky se spoustou energie vidím možnost pobytu na balkoně jako nejlepší řešení. Mám srovnání - kočky před zasítěním -  byla na nich vidět nuda, koukat přes sklo ven není nic moc, a po otevření venkovního prostoru, kdy mají najednou o 90% zábavy navíc. Bydlíme poměrně nízko, takže koukají na lidi, na psy a  vůbec na vše, co se kolem děje. Bohužel nám teď do konce prázdnin dělají v ulici rekonstrukci bytů a pod balkony nám stojí škaredá unimo buňka a kontejner, ale za dva měsíce to zmizí a kočky budou zase koukat na stromy a do louky.
Jinak jídlo kočičkám chutná, kupuju vše Royal a Schesir, syrové maso moc nechtějí. Zato ale nekompromisně chtějí alespoň malou daň z každého mého jídla, však to jistě znáte. :-) Kdo by věřil, že kočka bude mít chuť na pórkovou polívku nebo smetanové brambory... ale je to tak. Oblíznout samozřejmě dostanou, ale jen málo, bylo  mi řečeno, že to pro ně není vhodné. Čili jen malinko ochutnat - pro utužení našich vzájemných přátelských vztahů ... :-)
S Ladou jsem pořád v kontaktu a velmi jí děkuju za cenné rady. Přece jen jsem v oboru chovatelství koček nováček, čili když něco nevím, hned posílám dotaz. Lada je úžasná, okamžitě odpoví, poradí. Pro mě neocenitelná pomoc!
Pravidelně také koukám na vaše stránky a taky Lada mě informuje, co je útulku nového. Proto vám chci vyjádřit velký obdiv za to, co pro zvířátka děláte. že každý jeden tvoreček vám stojí za boj o jeho záchranu.
Fakt klobouk dolů za vaše nasazení!
Zdraví Bonnie, Leošek a jejich pokojská Lucie :-)

16.9.2022
Dobrý den,
posílám pár aktuálních fotek od Bonninky a Leoška. Na fotkách je náš zasítěný balkon, horolezující Leošek, vlídně na celou sportovní akci dohlížející Bonninka a pusa pro vítěze - zde. Sportu zdar! :-)
Zdraví Leošek + Bonninka + Lucie

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář