Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čertík

18. 1. 2014

certik-stranky-nab..jpgKocour, kastrovaný, nar. 4/2010

Náš velký hrdina Čertík naléhavě hledá nový domov. Jeho paničku odvezli do nemocnice a tentokrát půjde rovnou do domu s pečovatelskou službou. Je to pro oba dva moc smutné :-(. Čertík je moc milý a moc chytrý kocourek. Potřebuje domov s výběhem. Jiná zvířata v domácnosti by mu nevadila. 18.1.2014 byl Čertík umístěn do Prahy, do domku, ke třem kočičkám. Čertíka jsme do nového domova vezli (v rámci výstavy v hotelu Diplomat) a pořídili nějaké fotky - ve fotogalerii. Zprávy z jeho nového domova pod příběhem.

Fotky Čertíka z jeho pobytu u nás a z nového domova zde.

Čertíkův příběh napsaný 8.4.2013, poté co  přišel po 3 měsících zpět domů!
Urazil sám cestu z Ratiškovic do Hodonína:


Čertík je kocourek, který se asi před třemi lety objevil na Národní Třídě v Hodoníně, kde paní krmila jednu plachou kočičku. Samozřejmě ho začala krmit taky a zavolala nás kvůli jeho kastraci. Po nějaké době, se Čertík ochočil natolik, že stará paní, která bydlela v paneláku, u kterého Čertík pobýval, se rozhodla, že si ho vezme domů. Čertík se naučil jezdit výtahem, nebál se ani chodit přes silnici do blízkého parku a dělal to tak, jako lidi kolem něj: způsobně čekal na přechodu a až auta zabrzdila, tak pomalu přešel silnici :-D.

Tak si v klidu žil asi 2 roky, až mu jeho paničku odvezli do nemocnice.

Paní sousedka se snažila o kocourka starat, ale snacha staré paní řekla, že si nepřeje, aby Čertík pobýval v bytě, když je paní v nemocnici a vyměnila zámek. Sousedka má sama 2 kočky a snažila se Čertíkovi najít nový domov. Dala ho k jedné paní do Ratíškovic, ale ta Čertíka neudržela doma, utekl jí a ona se to bála říct, takže jsme se to dozvěděly náhodou, až jsme novou majitelku prosily, ať pošle fotky, že to starou paní potěší, tak řekla, že jí utekl.
Vyvěsily jsme letáky, daly výzvy na FB, ale kocour už byl dávno asi na cestě, nepohyboval se po okolí, takže jsme si myslely vzhledem k špatnému počasí, že někde zahynul.
Stará paní se vrátila z nemocnice domů a čeká, až se uvolní místo v domově pro seniory. Včera večer mně zavolala, že Čertík se po 3 měsících vrátil, dojetím plakala.
Čertík prý odpoledne seděl před domem na sluníčku a čekal, až si pro něj přijde a vyveze si ho výtahem domů.
Čertík teď jen jí a spí a válí se paničce po klíně, ven se jaksi nechystá :-). heart


 
Zprávy z nového domova
18.1.2014
Dobrý večer,
kocourek je v pořádku, je sice stále trochu ve stresu - a není se čemu divit, už se vyčural do kočkolitu, nechá se hladit i chovat, jedl ale celkem málo. To bude ale jen dočasné. Je hodný, seznamka s našimi kočkami proběhla pouze syčením..... .Příště pošlu i nějaké foto Čertíka u nás.


28.1.2014, sms
Dobrý den, Čertíček je v pořádku a zda se, že i den ode dne více v pohodě, je hodný a čistotný, už si i sem tam hraje a blbne. S našima kočkama se respektují, jí ze společných misek a nejsou žádné boje..., ani syčení. Fotky pošlu asi během víkendu, až přijede syn. Zdravím 

5.2.2014
Čertík si dobře zvyká, lehce terorizuje dva kocourky - kočinku ne, hraje si, mazlí se, ale je stále ve střehu a hlavně pořád hledá, kde nechal tesař díru........ . Jinak je hodný. To zase bude strachu, až ho budeme učit ven! Ale to až tak po měsíci, nyní je u nás něco málo přes 14dní.

9.2.2014

Dobrý den Lucie,
posílám Vám fotky, aby jste si mohla prohlídnout, jak se Čertíčkovi daří. Samozřejmě pokud chcete není problém fotky použít na Vaše webové stránky. Čertík je v pohodě a daří se mu dobře. Příští týden ho zkusíme poprvé pustit ven, tak nám držte palce.


22.2.2014
Zpráva od Čertíka ve formě přidaného komentáře pod příspěvkem - níže "Už umíme chodit ven...."
S radostí oznamuji všem příznivcům Čertíčka, že už umí chodit dvířky pro kočky sám ven i zpět!!! Běhá na zavolání se ukázat, hraje si se svými kočičími parťáky na zahradě, vyhřívá se na sluníčku..... . Máme velkou radost!!! Nejraději by byl venku pořád mimo papání, ale má smůlu, na noc ho zatím zavírám, aby neměl bytečně roupy a já se mohla v klidu vyspat. Ovšem max. do pěti do rána, to pak začne to jeho nepřeslechnutelné "vraauuu" a tím probudí i ostatní z naší kočkoparty včetně nás a už musíme vstávat a otvírat.... . Třeba si časem přispíme déle...... Máme ho moc rádi! Zdravíme od Prahy i za Čertíčka.

2.3.2014
Přišly fotky Čertíka jak chodí ven, podívejte se do jeho fotogalerie
.

8.3.2014
Dobrý den všem, kdyby to šlo, tak by Vám Čertík určitě napsal sám, že je tu moc spokojený, miluje tu volnost, ale s dobrým zázemím, které má k dispozici-plné mističky , teplý a bezpečný pelíšek a milující páníčky. Velice rád se vyhřívá na sluníčku, ale rovněž se rád toulá pod rouškou tmy a pak hnedky šupky do postýlky ke mně na polštář nebo na své oblíbené místo na sedačce.Jsem z toho někdy až dojatá.... .Hlavně, aby se mu nic nestalo a byl zdravý, když už zakotvil a evidentně se mu tady líbí. A mně se zase líbí, jak chodí na zavolání, pokud slyší a to je téměř vždy. Ani nechce domů, ale dostane pohlazení a pochvalu, jak je šikovný a zase si jde po svých zájmech.... .Nejvíce se kámoší se Štucínkem, ale i s Eminkou a Jimem vychází dobře. Všechny kočkomilné lidi zdraví Čertíček a Beránkovi.

13.6.2014
Dobrý den, ráda bych Vám napsala, jak se kocourek má. Takže: myslím, že moc dobře, očividně mu nic nechybí, hlavně to courání venku, to je jeho ráj. Domů se vrací pravidelně napapat, pomazlit a pokud je špatné počasí, tak i vyspinkat. Je to miláček, krásně vychází s ostatními kočičkami, ale zase žádný otloukánek. Rád spinkává na zahadě maskovaný pod stromama. Doma je naprosto hodný, čistotný, nikde neleze, neskáče, neškrábe, má oblíbené své místo na spaní a to zatím nemění. Jsem za něho opravdu moc ráda a zdravím Vás od Prahy i za Čertíka, který momentálně opět nazul "toulavé boty" a někde rajzuje..... .

18.1.2015
Dobrý den,
dnes 18.1. 2015 je to přesně rok, co jste nám přivezli kocourka Čertíka. Posílám Vám opět pár fotek ke shlédnutí a "kontrole", že se má u nás kocourek dobře a je spokojený. Fotky byly pořízeny na jaře a v létě a jsou k dispozici zde v odkazu: 
http://www.rajce.net/a10921565
Přeji hezký zbytek víkendu, s pozdravem Kateřina

12.8.2015 cert300.jpg
Čertík se má dobře. Je hodný, rád se nechá poškrábat na bříšku,
ale chytl darebák toulavé boty! Zmizne i na celý den a pak nakráčí domů jakoby nic. Darebák! :-)

Fotky Čertíka z jeho pobytu u nás a z nového domova zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ČERTÍČEK.paráda!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 18. 1. 2015 16:59)

Zrovinka před pár dny jsem si na něho vzpomínala a říkala jsem si jak se asi Čertík má a doufala jsem,že dobře!
Je to paráda,že tomu tak je!!!!!
Přeji jemu i jeho rodině ,ať to tak vydrží mnoho,mnoho let!!!!!A pozdravuji ho.

Čertíček se má!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 13. 6. 2014 21:58)

A to je krásné!Moc ho zdravíme z Moravy a moc mu ten váš krásný a láskyplný domov přejeme!Hodně štěstí a hlavně VŽDY ŠŤASTNÝ NÁVRAT Z TOULANDY!!!!!!!
Ahoj-mňauky Čertíčku a zase písni,budeme se těšit.

info o Čertíčkovi

(Kateřina Beránková, 13. 6. 2014 9:53)

Dobrý den, ráda bych Vám napsala, jak se kocourek má. Takže:myslím, že moc dobře, očividně mu nic nechybí, hlavně to courání venku, to je jeho ráj. Domů se vrací pravidelně napapat,pomazlit a pokud je špatné počasí, tak i vyspinkat. Je to miláček, krásně vychází s ostatními kočičkami, ale zase žádný otloukánek. Rád spinkává na zahadě maskovaný pod stromama. Doma je naprosto hodný, čistotný, nikde neleze, neskáče, neškrábe,má oblíbené své místo na spaní a to zatím nemění. Jsem za něho opravdu moc ráda a zdravím Vás od Prahy i za Čertíka, který momentálně opět nazul "toulavé boty" a někde rajzuje..... .

"náš"Čertík

(Daniela, 9. 3. 2014 17:53)

souhlasím s paní Ivou,dojímá mne,když čtu a vidím jak se Čertíček má krásně a u jak hodných lidí žije.Při psaní tohoto mi i slzičky ukáply....
Čertíku,opatruj se nám a žij blaze ve společnosti všech co Tě milují.
Pozdravují Tě
kamarádi kočičky a kocourci z jižní Moravy

Čerík

(Iva, 8. 3. 2014 21:28)

My všichni, co jsme sledovali peripetie Čertíka čteme vaše zprávy s velkou radostí a taky dojetím. Je to úžasné a vy jste prostě super!

Pozdrav od Čertíka

(Kateřina B., 8. 3. 2014 21:15)

Dobrý den všem, kdyby to šlo, tak by Vám Čertík určitě napsal sám, že je tu moc spokojený, miluje tu volnost, ale s dobrým zázemím, které má k dispozici-plné mističky , teplý a bezpečný pelíšek a milující páníčky. Velice rád se vyhřívá na sluníčku, ale rovněž se rád toulá pod rouškou tmy a pak hnedky šupky do postýlky ke mně na polštář nebo na své oblíbené místo na sedačce.Jsem z toho někdy až dojatá.... .Hlavně, aby se mu nic nestalo a byl zdravý, když už zakotvil a evidentně se mu tady líbí. A mně se zase líbí, jak chodí na zavolání, pokud slyší a to je téměř vždy. Ani nechce domů, ale dostane pohlazení a pochvalu, jak je šikovný a zase si jde po svých zájmech.... .Nejvíce se kámoší se Štucínkem, ale i s Eminkou a Jimem vychází dobře. Všechny kočkomilné lidi zdraví Čertíček a Beránkovi.

spokojený Čertíček!

(Daniela, 2. 3. 2014 21:29)

Posílám moc pěkných pozdravů z jihu Moravy Čertíkovi a nejen jemu.Jsem moc ráda,že je kocourek evidentně spokojený a je u vás určitě i šťastný.Dej Bůh,aby na cestování už zapomněl a jiné světy již hledat nechtěl!!!!!!!!Vždyť u vás je táááááááák móóóóc náááááááádherně!
Přeji vše krásné a hodně sluníčka,aby prohřívalo kožíšky až se budou zase váluškat na zahradě.Těším se na další pěkné zprávy i fotečky.
Zdraví všechny Daniela se svou kočičí partou.

Čertík venku!

(Iva, 2. 3. 2014 20:47)

To je náádhera! Čertík vypadá tak spokojeně a užívá si to, jste úžasní...

Čertík chodí ven!

(I., 23. 2. 2014 22:24)

To je nádherná zpráva!

Už umíme chodit ven.......

(Kateřina Beránková, 22. 2. 2014 22:24)

S radostí oznamuji všem příznivcům Čertíčka, že už umí chodit dvířky pro kočky sám ven i zpět!!! Běhá na zavolání se ukázat, hraje si se svými kočičími parťáky na zahradě, vyhřívá se na sluníčku..... . Máme velkou radost!!! Nejraději by byl venku pořád mimo papání, ale má smůlu, na noc ho zatím zavírám, aby neměl bytečně roupy a já se mohla v klidu vyspat. Ovšem max. do pěti do rána, to pak začne to jeho nepřeslechnutelné "vraauuu" a tím probudí i ostatní z naší kočkoparty včetně nás a už musíme vstávat a otvírat.... . Třeba si časem přispíme déle..... .Máme ho moc rádi! Zdravíme od Prahy i za Čertíčka.

Re: Už umíme chodit ven.......

(Daniela, 23. 2. 2014 20:09)

Moc zdravíme Čertíka i všechny jeho milé dvou i čtyřnohé.Máme velkou radost,že se mu venečku líbí a HLAVNĚ ,že se vrací ne jenom spinuškat domů a tak jen doufejme,že už ví,že je jeho domov v jeho kočičí i nekočičí partě a že už NIKDY nikam jinam neodejde.
Držíme pěstičky,tlapičky a vzkazujeme Čertíkovi"zůstaň kde jsi,netoulej se, a užívej si hodných lidiček i kočičích kamarádů"Ahoj všem a mňauky posílají kočičandy a kocourci z Milotic a Daniela
p.s.A zase se budeme těšit na prima zprávy......

Nepouštějte!!

(Iva Tomančáková, 9. 2. 2014 23:03)

Je opravdu brzy, nepouštějte ještě takového kocoura, který se dovede vydat do několik kilometrů vzdáleného domova! Když se nevrátí, co pak?? Není lepší to vydržet a mít větší mnohem větší jistotu? Jeho bývalá paní se na něj stále ptá, má o něj starost, mějte prosím trpělivost.

Čertíček

(v.k., 9. 2. 2014 18:57)

To je moc brzy! To je moc brzy! Ještě ho prosím nepouštějte. Já jsem Michonneta (dříve Zacha ;-) držel více týdnů doma a pak ještě po několik dalších týdnů pro jistotu vodil venku v kočičích kšírách s pětimetrovým tzv. flexivodítkem. Čertíkovi bych dal volný pohyb tak minimálně po dvou měsících, kočkám do hlavy nevidíte, raději bych to neriskoval...

Re: Čertíček

(Daniela, 9. 2. 2014 21:09)

Zdravím pana Vilíka,Anežku i Michonnetka a úplně s vámi souhlasím!Je to fakticky moc brzičko,on určitě v té svojí makovičce ještě hodonínské vzpomínky má,opravdu mu do ní nevidíme a co kdyby měl ještě ty toulavý tlapičky?!Známe to my všichni kočičáci-Pes se drží pána,kočka domu!Byť by mu bylo v novém sebelépe to volání je silnější než rozum takového, i když moc chytrého kocourka.Takže moc prosím,ještě bych ho nepouštěla a když, tak jedině tak jako pan Vilík,nebo krok co krok vedle něho.Zdravím všechny.

Z pekla do Ráje!

(Daniela, 9. 2. 2014 18:39)

Milý Črtíčku,po shlédnutí snímků a videa,dostal jsi se z pekla do Ráje!Tam,kde žiješ nyní je nádherně a i když vím,že domov je domov,ať už je jakýkoliv,na ten Tvůj bývalý úplně zapomeň!Divím se,že jsem Tě při procházení Tvým rajónem v Hodoníně nepotkala,no snad je to tak lepší,měla bych nervy z volně se pohybující kočky a kličkující mezi auty.
Moc Ti přeji,abys zapomněl a moc,moc let si užíval té nádhery ve které nyní žiješ,svých hodných,milých lidiček a nádherných kamarádů.
Ahoj Čertíku,moc Tě pozdravujeme, i všechny u Tebe doma.Daniela se svou kočkopartou

Čertík

(Iva, 5. 2. 2014 17:33)

Já se také přimlouvám, aby jste Čertíka podrželi doma co nejdéle to půjde. Je to vyjímečný kocour, to co dokázal není běžné a potřebuje si být novým domovem stoprocentně jistý neboť do Hodonína to má tentokrát daleko :-)
Držím palce.

Re: Čertík

(Daniela, 9. 2. 2014 18:20)

Naprostý souhlas a paní Ivou!!!!Věřím,že chce jít Čertíček ven,ale ještě bych ho nechala doma,nebo jen v náručí a hlavně za stálého dohledu!Stejně jako jeho nová rodina,budu mít i já nervy až půjde ven,aby se vždy vracel domů,tam kde žije nyní a nikam se nevydal na cesty.Ahoj Čertíku!Držíme pěsti!!!
Daniela a kočičí kamarádi

krásné zprávy!!!!!

(Daniela, 19. 1. 2014 19:56)

Jsem strašně ráda,že se podařil najít Čertíkovi nový,krásný domov ve kterém bude nepochybně šťastný.Krásní noví kamarádi,příjemní lidé na pohled.Paní které Čertík patřil může mít u srdíčka klídek,o jejího kocourka bude jistě vždy pěkně a dobře postaráno.
Děkuji za něho.Přeji vše nejlepší,hlavně zdraví.
Srdečný pozdrav posílá Daniela z obležení svých šesti kočičích miláčků

Re: krásné zprávy!!!!!

(Kateřina Beránková, 21. 1. 2014 23:08)

Dobrý den, Čertík je v pořádku, po prvotním zalézáním pod gauč si už dnes začal hrát, přes den je vždy hodný, jen ty noci....., ale to se vydrží.Postaráno je o něj dobře, ale on by asi radši tam, kde byl do teďka doma. Snad brzy zapomene, určitě bude pro něho lepší, až bude moci chodit ven-to zas budou pro mě nervy...!

Re: Re: krásné zprávy!!!!!

(Daniela, 22. 1. 2014 19:39)

Dobrý večer,
tak to Vám milá paní věřím,že budete mít nervy až bude chodit Čertíček ven,aby se neztratil.On je to takový turista,takže snad nenasaje hodonínský luft a nevydá se hledat minulost?!SNAD NE!!!!!!Asi bude nejlépe držet ho dlouho doma,aby řádně nabyl přesvědčení a jistotu,že tam, kde je nyní, ho mají rádi,je mu tam dobře a ti jenž se o něj starají by mu v životě chyběli......
Moc vám všem držím pěstičky a moji kočičí miláčkové tlapičky,aby jste se měli krásně a budeme se těšit na další pěkné zprávy od vás.
S pozdravem Daniela