Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čestmír

16. 11. 2018

cestmir.jpgKocour, kastrovaný, nar. 3/2017
Umístění:
depozitum Hodonín II.

4.10.2018 - Na místě, kde krmíme plašany se několik dní zdržoval tento kocour. Dnes jsme ho vzali k nám. 30.10.2018 - Čestmír je k člověku mazlivý, s kočkami většinou vychází. 16.11.2018 - Čestmír dnes odjel do nového domova, do Ostravy, do bytu, kde na něho čeká pejsek.

Další fotky zde.

Čestmír byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Nataša Pospíšilová, pes Honey a kočky Reila a Sisi. Děkujeme! 

Zprávy z nového domova:

17.11.2018
Dobrý den!
Tak posilam prvni zprávy o Čestmirovi.
Asi minutu po tom co jsme vyjeli přestal mňoukat a já jsem si vzal celou přepravku k sobě. Hladil jsem ho přes mřiže a on  uplně celou cestu vrněl a ležel. Nakonec jsem se rozhodl mu změnit jméno, a protože celou cestu nad nami zařilo bilé souhvězdi Perseus, tak jsem se rozhodl pro tohle jméno (zkráceně tedy Persy). Pes se jmenuje Ares, tak se k sobě pěkně hodi mytologické jména :-)
Doma jsem otevřel přepravku a nechal ho at si dělá co chce. fakt dlouhou dobu se ani nehnul, ale nakonec vylezl na gauč do rožku, lehl si tam a pozoroval okoli. Pejsek se s nim chce kamaradit, ale nejspiš vidi že se boji, takže kolem něj prochazi opatrně a snaži se ho nevšimat, což je super.
Na noc zaviram obývák, takže jsem ho dal na to lozitko co jsem vyrobil, tam si lehl a na stejnem mistě jsem ho i ráno našel.
Teď jsem se vrátil z práce, a našel jsem ho zase na stejnem mistě na jakem rano zustal (v kuchyni za zachodkem pod stolem). Ale buhví, třeba se přes den prochazel a zkoumal. Takže já doufám že se brzo rozkouká. Dal jsem mu ted kousek konzervy do misky, ale nechce se mu do toho. I když chvili k tomu hodně ňufal. Momentalně opdpočiva zase na opěradle gauče a vypadá celkem uvolněně. Chvilku pospává pak se rozhliži kolem a tak.
Ale teda musim řict, že když jsem přišel z práce, a hledal kde je, hned jak jsem se k němu sklonil, začal vrnět a strašně se mazlil k rukám. Jinak se ho snažim nechat at si dělá co chce nenutim ho do žádného pohybu nebo tak prostě uplně v klidečku at má svůj čas.
Posilam v přiloze pár fotek a určitě se zase brzo ozvu! Přeju krásný den a všichni posilame pozdravy!
Perseus, Ares a Lucas

18.11.2018
Dobrý den,
sice jsem psal včera, ale dneska máme velké změny, takže nemužu odolat nenapsat.
Z toho ustrašeného kočičáka který byl ztuhlý na mistě se stal neskutečně umazelný (myslel jsem si že to vic nejde) a strašně hodný kocourek. Už si chodi po bytě (po zemi teda zatim radši pobiha rychleji ze psa ma ještě respekt) ale jinak už bašti, pije, krásně použivá zachodek, kouka z okna, hrál si semnou s hračkou, a když jsem přišel z práce, jak jsem otevřel dveře a hned jak mě uviděl přiběhl a začal se lisat. Je to paráda! A hluchý asi uplně neni, když včera zaštěkal pes protože venku slyšel  nějaké lidi pořvávat, tak Persy okamžitě otočil hlavu. Takže naprosto super, ani jsem nečekal že se otrká tak rychle.

Teď už jen aby si zvykl na to že mu pes nic neudělá a bude vše naprosto bez chyby. Ale i to se o dost lepši, odpoledne ho pes očuchával a Persy u toho v klidu jedl. Dneska dostal kuřeci stehno, tak si na něm zrovna pochutnává. Jinak mám doma ještě několik terárii (hady, ještěrky, žáby) a obrovské akvárko s rybkama, takže když jsme v obýváku tak je super sledovat jak je tim životem za sklem uplně fascinovaný. Zase posilam pár fotek.
Krásný zbytek dne. Lukas a zvěř

21.11.2018
Dobrý den,
tak zase pišu! Všecko je zatim uplná paráda. Persy mě každý den přesvědčuje jak je úžasný, i když si vždycky myslim že už to vic nejde :D . Už se pořádně rozkoukal, a chova se jako ve svém královstvi. Chodi si kam chce, nějak extra po poličkách třeba nelita moc ho to nezajima, vubec nedělá bordel, věnuje se tomu co je určene pro něj, jako by přesně věděl. Hrozně rád leži v kuchyni u okna kde má jeden z pelišků a kouká z okna, ale když jsem v jiné mistnosti tak tam chce byt semnou, moc rád si přijde pro pomazleni a snad neni možné že by ho odmitl :D. Dneska ráno si dokonce hrál se psem. Šahal na něj packama, válel se mu pod nohama a pes z toho měl neskutečnou radost a pořád ho olizuje, což se koucourkovi taky libi a vždycky začne vrnět. Vypadá to že volba psiho kámoše byla fakt ta pravá a oba si neskutečně sedli. O vikendu jedu pořidit ještě jedno škrabadlo. Mám vyhlidnuté jedno téměř do stropu s několika schovkama tunýlkama a tak. Taky vemu určitě nějaké dalši hračky. Jinak s tim gaučem, jednou zkusil drapky, ale řekl jsem durazně NE a je pravda že zatim od te doby to neudělal a vzorně použiva škrabadlo. Je neskutečně chytrý.
Persy má prostě úžasnou povahu. Je takový trochu vic jako pes občas. Už tim že je na mě přilepeny a chodi zamnou z mistnosti do mistnosti a když přijdu domu tak mě vyloženě přivita. Tohle byla vážně osudová láska! :-)
Posilam dalši fotky a přeju krásný den pozdravte všechny zviřatka!
Lucas a zvěř 

26.11.2018
Dobrý den,
tak posílám další zprávy.
Všecko je naprosto perfektní. Persy se s Aresem už naprosto sžil a dokonce spolu už lehávají :-) Dostal další nové hračky, tunel, koulodráhu a různé míčky a peříčka a ještě jedno škrabadlo. Je úplně úžasné, že je u mě takovou chvíli a je tady jako kdyby tady byl odjakživa. Už si to bez něj neumím představit. Taky je neskutečně chytrý, nevím jestli je to vůbec možné, ale už několikrát jsem na něj zavolal jménem z jiného pokoje, a on opravdu přišel, taky se na jméno otočí, když na něj zavolám. Jinak je strašně hodný, v noci klidně spinká, nejraději na parapetu se mnou v pokoji kde má jeden z pelíšků hned nad topením.
Kdykoliv ho vezmu do náruče, roztáhne se, vrní a nechá se drbat. Mám z něj pocit, že je to ten typ kočky, který si nechá líbit snad všechno :D. Byl jsem připravený na to, že bude všude lozit, zkoumat, zhazovat věci, ale on nedělá vůbec nic. Taky se mu hodně věnuju, takže asi ani nemá důvod vymýšlet aby se zabavil sám.
Je hrozně dojemné, že Ares se k němu chová úplně stejně, jak se choval k pejskovi se kterým vyrůstal od štěněte, a který letos umřel. Hodně ho olizuje, je hrozně rád v jeho přítomnosti... Fakt si neumím představit že by to mohlo být lepší! Posílám další fotky a přeju krásný den!
Lucas, Persy a Ares

49132319_3030158100343009_7134890699652071424_n.jpg22.12.2018
Dobrý den,
tak po delší době posílám pozdrav od Persyho. Je to takový vznešený princ, neskutečně hodný a umazlený. A taky si moc rád povídá :-) Oblíbil si, když ho vezmu na ruce, položím si ho na záda a hladím. Takhle vydrží i hodinu a většinou i usne. Je úplně zlatý a strašně roztomilý. Nejlepší je, když mu zastřihavám drápky. To si ho taky položím na záda, vezmu packu a stříhám, on na mě kouká s takový výrazem jako "No jo, udělej mi tu pedikůru pořádně!" a tváří se, jako by si to dokonce užíval. Je to pohodář a kdokoli k nám přijde na návštěvu stačí jedno pohlazení a je jeho :D
Posíláme Vánoční pozdrav a přejeme nádherné klidné Vánoce a pohodový vstup do Nového roku, hodně štěstí a pokud možno co nejvíc dalších kočiček v nových domovech!
Lucas, Persy a Argo

cestmir.jpg8.2.2019
Dobrý den,
zase posíláme - tentokrát ospalé - pozdravy z Ostravy :-) Takhle, nebo nějak podobně namačkané na sobě je vždycky ráno najdu. Jsou úžasní parťáci!
Lucas, Persy a Ares

 


8.11.2019
Dobrý den!
Tak už je to zhruba rok co jsme si domů od Vás přivezli bílého kocourka Čestmíra (nyní Perseus)  a bylo to jedno z nejlepších rozhodnutí :)
Persy je prostě úžasný a vzhledem k tomu, že jeho nejlepším kamarádem se stal náš pes Ares, tak mi někdy připadá že je spíš víc psem než kočkou. Vůbec nedělá ty typicky kočičí věci :D Nic neshazuje, neleze kam ví že nesmí, škrábe výhradně jen jeho škrabadlo, kdykoliv ho zavolám tak přijde, a
dsc_2356.jpgkdyž nastane večer, spokojeně se schoulí (ideálně co nejvíc namačkaný na pejska) a prospí celou noc. S Aresem jsou jako sourozenci. Sám za ním chodí, hraje si s jeho ocasem, leze po něm, spí s ním, no mají se hrozně rádi. Jediná neplecha, které se dopouští je, že krade jídlo :D. Stačí nechat chvíli bez dozoru třeba pečivo a hned si nese celý sáček s chlebem pryč :D. Ale to je celkem pochopitelné, když žil venku, že prostě schraňuje co se dá, i když má neustále plnou misku. Jedna z jeho oblíbených činností je sledovat ostatní naše zvířecí obyvytele (8 hadů, dvě agamy, tři gekončíky, dva pavouky, velké akvárko s rybkama - na něm se velmi rád vyhřívá, 10 potkanů, vačici a 9 žab ). Má hrozně rád zvuky kytary, a kdykoliv když něco nahrávám nebo si jen tak brnkám, tak přiběhne a s přivřenýma očima poslouchá. Říkáme mu obláček, protože je takový velký nadýchaný a bílý. Ještě jednou moc děkujeme že jste ho našli a postarali se o něj dokud se nedostal tam kam prostě patří - k nám <3
Přidávám samozřejmě nějaké fotky :)
S pozdravem Lucas a zvěř  

1.jpg27.10.2020
Dobrý den,
v listopadu to budou přesně dva roky, co jsme si od Vás přivezli bílého kocourka Čestmíra (nyní Perseus). Rádi bychom Vám poslali pozdravy, a taky se podělili o velkou novinku.
Je to dva týdny, co se u nás po vydatných deštích vylila řeka Odra, a zaplavila zahrádkářskou oblast. Místy voda dosahovala až 1 metr. Druhý den jsem v prsačkách šel zachránit co se dalo, a přitom jsem uslyšel zoufalé mňoukání. Našel jsem promočené zmrzlé černé kotě, které se drželo na kousku dřeva. Kočky se tam pohybujou, ale zahrádkáři je moc v lásce nemají. Rozhodl jsem se tedy ho vzít k nám domů a až opadne voda, že ho vrátím zpět. Pracoval jsem s informací, že Percy ostatní kočky moc nemusí, takže to bude jen takové nouzové řešení. První seznámení bylo hodně opatrné, Percy na prcka syčel, ale už druhý den bylo vše jinak. Vůbec jsme nechápali! Malý černý kocourek automaticky chodil na kočkolit, používal škrabadlo a co víc? Percy si s ním začal hrát, leželi vedle sebe a večer ho dokonce olizoval. A to byl teprve druhý den.
No, co myslíte?
Voda opadla, ale už bylo úplně jasné, že kocourek zůstane s námi. :-) Dostal jméno Nemo, už je naočkovaný a odčervený a máme domluvený termín kastrace. Je naprosto úžasné,
jak si padli do noty. Percy se k němu chová jako velký bráška. Většinu času ho olizuje, hrajou si a nebo jen tak spí natlačení na sebe. Takže jak předtím řádil s naším psem, tak teď tady řádí všichni tři. Posílám nějaké fotky. Přeji Vám krásný den, a hlavně zdraví.
Lucas, Argo, Percy, Nemo a zbytek :-)

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Super!

(Rita, 29. 11. 2018 8:57)

Takový rozdíl, kde ten chudák žil a jak se má teď. Ať se vám daří!