Jdi na obsah Jdi na menu
 


Datlička

24. 11. 2013

datlicka.jpgKočka, kastrovaná , nar. 8/2012

Datlička je krásná mazlivá kočička mourovatá s nazrzlými chloupky. Našel ji pán v Hodoníně na Brněnské ulici, když se tam potulovala a přinesl ji k nám. U nás v depozitu se z ní stala ta nejmazlivější kočička. Jakmile uvidí prázdný klín hned ji máte tam a tulí se a lísá. Člověka miluje a děti taky. Ostatní kočky moc nemusí,ale své kočičí kamarády zatím toleruje, určitě si časem zvykne. Ráda se dívá z okna a pozoruje ptáčky na které štěká :D Schovává se do kočičího tunelu a čeká až se někde objevíte a může se mazlit. Je vhodná jako společnice pro starší lidi či do rodiny s dětmi, do bytu i domku se zahrádkou.
23.11.2013 - Na 1.umísťovací výstavě v Brně našla svůj nový domov a byla umístěna  do domku v Předkláštěří u Tišnova jako jedináček.
  

Fotky Datličky najdete zde.

Děkujeme Petře a Janovi Studýnkovi, že ji po dobu pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

Zprávy z nového domova

24.11.2013
První kroky v novém domově:
Kolem páté jsme dorazili domů, otevřeli přepravku, párkrát pohladili a dál to nechali na ní. Po čtvrt hodině se odvážila přepravku opustit a hned zamířila na nejbezpečnější místo v domě - do koutu pod postelí (tam se schovával i předchozí kocour před dětskýma návštěvama). Tam se nechala pohladit, nastrkovala hlavu, lísala se, ale nevylezla - až asi po hodině se pokusila nenápadně vyplížit, ale odhalil jsem ju, pohladil a už jsme byli svoji ;-)
Chvílu se mazlí, pak jde zkoumat okolí, vrátí se k pomazlení,...
Přes noc jsme si trochu zdřímli, hodně mazlili, a kolem čtvrté ráno jsem další pokusy o spánek vzdal...
Teď sedí na okně a kouká na zahradu...

22.12.2013
První týden
V pondělí se po chvíli ostýchání kamarádila s každým kdo přišel, V úterý řádila po celém patře, ve středu jsme byli na prvním průzkumu v přízemí u babičky,... Jak se něco šustne, je hned pod postelí, ale po chvíli přemlouvání vyleze a mazlí se. Trošku jsme zkrátili jméno, říkáme jí Datli. Ve čtvrtek jsem vyrobil z kusu prkna, starého koberce a nějakých provázků nové velké škrabadlo. Visela na něm už v průběhu výroby ;-)

Druhý týden
už musím zase chodit do práce, celou dobu co jsem pryč spí nebo se schovává u mě v pokoji. Každý večer chodíme zvykat si za babičkou. V úterý jsem koupil nový pelíšek, dal ho na místo a vydal se najít Datli abych jí novinku ukázal. Našel jsem ji sedět v tom pelíšku, umývala se a
tvářila, že je to odjakživa její.

Třetí týden
Dobu co jsem v práci už tráví z části s babičkou, z části spí u mě v pokoji. A ve čtvrtek dopoledne už chrněla babičce na klíně.
Mise splněna ;-)
Kde jste vzali to "Jakmile uvidí prázdný klín hned ji máte tam a tulí se a lísá."? Naše dvě základní polohy:
- sedím v záklonu (čím víc, tím líp), jednu ruku vodorovně mezi břicho a hrudník, aby si měla zadníma nohama na co stoupnout, přední packy na
moje ramena a otírá se čumáčkem o můj obličej, po chvíli si na tu ruku lehne a druhou se nechá hladit, drbat,...
- ležím v posteli, Datli mi přešlapuje po žebrech, nechá se hladit, lísá se, umyje se a pak teprve sleze a jde si lehnout (většinou na nohy), případně to občas proloží útokem na cokoliv co se pod dekou pohne (zejména má v oblibě palce u nohou). Toto absolvujeme prakticky každý
den před spaním a ráno cca půl hodiny před tím, než má zvonit budík...

Fascinují ju ořechové skořápky - každý rok před Vánocemi z nich vyrábím
lodičky

http://www.kamilek.cz/foto/tvorba/svicky/081207/?mode=galery&show=8C050882.JPG).
Datli mi chodila chrnět do krabice se skořápkama, při plavebních
zkouškách v lavoru mi je potápěla a kradla, tlapky měla mokrý až po
kolena, mokro po celém stole,...

Veřejnou fotogalerii najdete na adrese

http://www.kamilek.cz/foto/domaci/datli/

9.9.2014
Jak byla Dotty na návštěvě u Datličky:

Dobrý den,
posílám hlášení o jedné mimořádné události... S babičkou bydlím u Datličky, mamka s partnerem u Dottynky. I rozhodli se mamka s partnerem, že po několika letech vyrazí na dovolenou... A Dotty mi svěří na hlídání...
Dotty se přede mnou doposud (kromě prvních pár dní) schovávala. A to su u nich asi nejčastější návštěva. 29. srpna odpoledne k nám Dotty v přepravce dovezli. To ještě Datli netušila co se chystá a přišla se podívat (první 4 fotky).
Dotty celkem rychle opouští přepravku, chvíli prozkoumává pokoj a až do večera se schovává pod regál (další 2 fotky).
Večer začne podnikat průzkumné výpravy po pokoju, za chvilku se už nechá pohladit a kolem desáté hodiny už mi vrní v náručí.
Abych ji nestresoval přesunem do jiné místnosti a nenechával ju samotnou, ustýlám si na zemi. Ale moc toho nenaspíme, chvílu se mazlíme,
pak chvílu na průzkum,...
Někdy nad ránem v takovém polospánku cítím, že mám kočku za zádama. To je ale divné, protože ju slyším vrnět z druhé strany z pelíšku...
Datlička se na nás přišla podívat, a v tuto chvíli byly k sobě dobrovolně asi nejblíž za celou dobu společného pobytu.
V sobotu musím pryč, máme už delší dobu domluvenou brigádu na tábořišti. Babička se za ní byla přes den párkrát podívat, odpoledne už se od ní
Dotty nechala taky pohladit.

Nedělu trávím s kočkou v náručí.

V týdnu musím do práce, Dotty se pozvolna pokouší prozkoumávat dům, vypadá, že by se i chtěla kamarádit, ale Datli je proti. Takže si dům rozdělily - Datli má přízemí s babičkou a Dotty odtud vyhání, Dotty má první patro se mnou a Datli nevyháníme, protože za náma skoro nepřijde.
A když přijde (nebo je přinesena), tak syčí a vrčí... Koncem týdne už Datli při kontaktu syčí a vrčí jen chvílema, jinak se tváří, že tu vlastně ani není...
Největší překvapení přichází v neděli, když si naši přijeli pro Dotty a ona se před nima schovala a tvářila se, že je nezná.
V pondělí se stavuju podívat za Dotty, k našim se tulí a přede mnou se opět schovává...
A Datlička se mnou teď taky nemluví...


Pár fotek je na http://kamilek.cz/foto/domaci/datli_a_dotty/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Do nového domova

(Daniela a šest kočičích miláčků, 23. 12. 2013 12:20)

Tobě Datli, i všem u vás doma posíláme krásný vánoční pozdrav a přejeme dlouhé,zdravé a šťastné roky.Vše nejlepší poslouchej a buď hodná kočička,ju?!
Daniela a šest kočičích kamarádů z Milotic

první kroky v novém domově

(Kamil, 24. 11. 2013 6:15)

Kolem páté jsme dorazili domů, otevřeli přepravku, párkrát pohladili a dál to nechali na ní. Po čtvrt hodině se odvážila přepravku opustit a hned zamířila na nejbezpečnější místo v domě - do koutu pod postelí (tam se schovával i předchozí kocour před dětskýma návštěvama). Tam se nechala pohladit, nastrkovala hlavu, lísala se, ale nevylezla - až asi po hodině se pokusila nenápadně vyplížit, ale odhalil jsem ju, pohladil a už jsme byli svoji ;-)
Chvílu se mazlí, pak jde zkoumat okolí, vrátí se k pomazlení,...
Přes noc jsme si trochu zdřímli, hodně mazlili, a kolem čtvrté ráno jsem další pokusy o spánek vzdal...
Teď sedí na okně a kouká na zahradu...

Re: první kroky v novém domově

(Eva Lukešová, 25. 11. 2013 19:45)

Moc děkujeme za zprávu a myslím,že časem až se nebude tolik bát a vše řádně prozkoumá tak to bude největší mazel. Moc děkujeme a přejeme všem krásné chvilky.