Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorotka 05 a Tymián

22. 12. 2016

dorotka270.jpgKočka, kastrovaná,
nar. 8/2015

Dorotka je nádherná dlouhosrstá kočička, kterou někdo odložil v lokalitě Nesyt. My tady krmíme plaché kočky a tak někoho občas napadne odložit sem nechtěná koťata. Dorotka měla uši ucpané svrabem a nemocné očičko. Všechno se už vyléčilo a Dorotka může do nového domova. Je to úžasná, roztomilá a hodná kočička, která vám bude dělat radost. 1.2.2016 byla Dorotka umístěna do Topolné, do domku ke kočce a dvěma pejskům.
9.5.2018 - Dorotka se nevrátila domů a bohužel, byla nalezena mrtvá, viz zpráva níže. Je nám to moc líto.

Další fotky zde.

 

tymian250.jpgKocour, nar. 9/2016
Umístění:
depozitum Hrušky

Zavolala nám městská policie, zda přijmeme tři koťata. Přivezla je k nim paní, která je našla opuštěná a vyhladovělá u železniční trati ve směru na Mutěnice.
Je to jeden kocourek (Tymián) a dvě kočičky (Zázvorka a Bazalka), byli velice hladoví, jsou zablešení a zasvrabení, ale jinak zdraví.
Nevhodný jako jedináček. 22.12.2016 odjel Tymiánek do nového domova k Dorotce.

 


Zprávy z nového domova:

3.2.2016
Dobrý den,
píši ohledně Vaší kočičky Dorotky. Momentálně už je ráda, že vidí nás a dokonce i vyleze ze své skrýše aby se pomazlila :-) Z druhé kočičky je Dorotka nadšená, ale bohužel naše Mariánka stejné nadšení nesdílí :-) stále na ni prská, věříme že se to zklidní.....jinak první dny vůbec nepapala a to jsme jí nakoupili kapsičky, řekla bych že dnes v noci něco málo snědla, na záchůdku zatím taky nebyla, ale ani se nám nepočurala jinde (nebo o tom ještě nevíme :D)
Jinak už proběhlo i seznámení se zbytkem smečky s pejskama, myslím že s těmi bude dřív kamošit než s tou naší kočičkou...před pejskama se zatím schovává, ale když se uklidní a lehnou si tak je zvědavá, s jedním už proběhla i seznamovací pusinka, ale ještě si v jejich přítomnosti jistá není. Jsme z ní nadšení a doufám, že dnes už konečně něco spapá, protože jak Vám píšu tak mě stále vyrušuje tím, že se chce mazlit a dokonce by si už hrála. Nějaké fotečky Vám ještě pošlu, jak přijdu dnes z práce.
Mějte se hezky
Petra L.

4.2.2016
Zdravím,
posílám slíbené fotky, chtěla jsem dnes udělat nějaké hezčí, ale moc to nejde furt se někam vrtí :) dneska dostala vařené masíčko se syrovým a to už teda neodmítla, napapala se a pěkně tady řádí. Už i naše Mariánka je lepší, jsou to den ode dne velké pokroky u všech....Dorotku jsme přejmenovaly na Pepper, tak snad nevadí ...
Z Pepper se klube pěkný čertík ...,  plánujeme ještě dalšího pejska tak musím pomalu at to zbytek rodiny stíhá pobrat :-) Moc děkujeme za Dorotku, je opravdu moc skvělá.
Přeji pěkný večer
Petra

4.4.2016
Dobrý den,
posílám Vám pár foteček Pepper. Je to teda malý čertík takže se s ní doma nikdo nenudí. Tento víkend jsme se ji odhodlali poprvé pustit na zahradu, jeejda ta byla spokojená. Miluje lezení po stromech a snaží se chytit nějakého holoubka, zatím se jí to naštěstí nepodařilo, ale lovec v ní je. Vím, že jste říkala že by jste byla ráda aby zůstala jenom v bytě, ale kdyby jste ji viděla jak spokojeně číhá kde se co šustne, nejde jí to odepřít :) je venku moc hodná umí se chovat, pejsky nijak neprovokuje a na zavolání vždycky přijde domů. A jak jste říkala je to opravdu šílený mazel furt musí být v naší blízkosti. Mějte se hezky a přeji pěkný večer
Petra

dorotka400.jpg

 

 

 

 

 

 


dorotka401.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22.4.2016
Dobrý den,
s pejsky zatím žádný problém nebyl, ale pokud není nikdo doma jsou radši ještě odděleně.
S Mariánkou už lepší, Pepper ji stále zlobí a chce si hrát, ale myslím že Mariánka ji to neoplácí. Zatím bych řekla, že se spíše tolerují. Jediný co bych se s Vámi chtěla poradit je situace s Pepper, poslední dny (asi 14-dní) nám všechno počurává, gauč, pelechy psům, čůrá i kaká do květináčů. Květináče jsme překryly, chvíli to pomohlo, ale teď čůrá i tak i když je nahoře igelit. Pelíšky prvně počurávala dva, ted jsou to tři a je to i dvakrát denně na každý. Už jsem i zkusila nějaké prostředky, nepomáhají. Vše vyprat, vyčistit octem, taky nic. Dokonce jsem přešla i k tomu, že jsme pelechy neprala aby tam furt cítila sebe, ale nic. Už mám někdy pocit zoufalství, nemáte nějakou zkušenost. Nevím jestli děláme něco spatně, že se nám takhle mstí. Je to miláček, dokonce bych i řekla že má nejvíce naší pozornosti. Tak vůbec netuším co by mohlo být špatně, co změnit... Chtěla bych se jen s Vámi poradit, přece jen máte těch zkušeností o hodně víc.
Děkuji
S pozdravem Petra

Naše odpověď:
Dobrý den, Petro,
v první řadě se u koček vylučuje zdravotní problém. Jestli třeba nemá Pepper nachlazené močové cesty. Kočky takhle upozorňují, že je něco bolí. Nikdy nečurají mimo záchodek jen tak, vždy se snaží něco sdělit.
Pak třeba nezměnili jste záchod? Stelivo?
No a pak je tu ještě ten možný problém, že je zkrátka nespokojená. A tady mě napadá hned několik důvodů. Je oddělená od pejsků, Mariánka se s ní nehraje a ona milovala druhé kočky, mazlila se s nimi, hrála si, běhala za nimi...., a nebo chce jít ven. Pokud už tam byla a nemůže jít jak chce, tak Vám to "osolí".
V žádném případě se kočka netrestá. Tím se celá situace vždy zhoršuje. Je zkrátka nutné odhalit problém, který má. Protože jak jsem psala, chodí mimo zcela záměrně. Kdyžtak mi prosím napište Váš telefon, ať ho nemusím dohledávat a můžeme si o tom popovídat. Je naprosto jasné, že takhle to nejde...
Lucka

 

Zprávy z nového domova po příjezdu Tymiána:

tymi300.jpg22.12.2016
Tymiánek je úžasný, od začátku šmejdí po bytě, myslím že si s ním užijeme spousty srandy, holky se k němu moc nemají, pejsků se nebojí což je skvělé, můžou si ho v pohodě oňufkat a už stihl prošmejdit celý byt, zkontrolovat záchůdek, zvládl už i sprchu, papal a dokonce už když je doma klid a ostatní odpočívají tak i párkrát usnul.
Petra

 

28.12.2016
Zdravím,
posílám Vám nějaké fotečky Tymiánka, konečně jsem se k tomu aspoň na chvíli dostala. Tymiánek je moc hodný a šikovný. Hned první den všechno prozkoumal, vůbec se nebál. S naší Pepper (Dorotka - kterou jsme si brali cca před rokem) už je kamárád, dokonce včera spolu už i spinkali v pelíšku. Věřím že brzy budou nerozluční kamarádi.
Posíláme pozdravy a vše nejlepší do Nového roku přeje Tymiánek a jeho nová smečka :)
Petra

9.5.2018
Dobry den,
pisu s ne moc prijemnou zpravou, moc dobre se mi to nepise, protoze je to jeste dost cerstve. Ale uz par dni se nam domu nevratila Pepper ( Dorotka), bohuzel dnes sme ji nasly uz moc pozde ... moc mě mrzí, že odešla tak brzy, nevime presne co se stalo... Umrela na parkovisti pod autem, tezko rict jestli za to mohlo auto jak prebihala za barakem cestu, dneska ji tam mamka vyzvedalala, kdy byla uz dana bokem u kere, ale uz nebylo mozne rozeznat co se ji stalo ....
Krev tam nikde nebyla ani na ni. Tak sem Vam to chtěla napsat.
Petra, Tymiánek a zbytek smečky

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lítost,

(Daniela se svou milovanou kočkopartou, 15. 5. 2018 22:34)

je mi to strašně líto,takové zprávy vždy bolí u srdíčka,Škoda každého zmařeného kočičího života....Kočička to byla nádherná a bylo jí u vás určitě moc pěkně.

Dorotka

( Šárka z Těšína, 27. 1. 2016 21:33)

Škoda, že je Rozárka taková nesnášenlivá, Dorotku bych brala okamžitě, je úžasná, nádherná, to mě opravdu mrzí, že to nejde.

Šárka

Re: Dorotka

(Kočky SOS, 27. 1. 2016 22:00)

To nás mrzí taky, Dorotka by měla pěkný domov, ale s některými kočkami (a není jich málo) to prostě jinak nejde, musí být samy, jen se svým člověkem a Rozárka k nim patří... Ale i taková kočka potřebuje domov a my jsme rádi, že ho u vás našla :-)