Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eliášek a Teo

17. 11. 2013

elias.jpgSeznamte se s Eliáškem. Eli je důkazem toho, jak krutí a nezodpovědní můžou být lidé. Našla ho naše dobrovolnice v igelitce, vyhozeného u silnice, kde zrovna odchytávala pejska. Eli byl velmi zanedbaný a nemocný. Měl silný zánět v očích, nachlazený, svrab, blechy ho trápily a srst samý dread. Byl neskutečně vyhublý, až jsme mu mohli spočítat každou kost. Na nožičkách měl zaschlé kusy bláta, které jsme dlouho odmočovaly a dávaly dolů. Napříč tomu všemu je to neuvěřitelně mazlivý kocourek. Od prvního momentu poznal, že mu chce někdo pomoct a nehnul se od nás. Vrní, i když mu podáváme léky a „trápíme ho“. Je vděčný za každé pohlazení.

Po týdnu u nás se ohromně spravil. Eliášek je hravé kotě, rád objevuje a poznává nové věci. Vyhledává lidský kontakt, chce se mazlit a zdřímnout si na klíně. K ostatním zvířatům je přátelský a nebojácný, ani velký pes mu nevadí. Jeho srst potřebuje péči, bude nutné ho jednou za čas vyčesat. 20.10.2013 byl umístěn Eliášek do domku se zahrádkou v Kučerově a společnost mu budou dělat dva kocourci.
teo-stranky.jpgTeo a jeho bráška Baz byli nalezeni v lesíku v části Hodonína zvané Nesyt. Teo je stříbrný kocourek velice milé, mazlivé a zvídavé povahy. Jako všechna koťata umí i pořádně řádit. 17.11.2013 byl Teo umístěn k Eliáškovi.
 

Další fotky Eliáška zde 
Fotky Tea najdete
zde.

Fotky Eliáška a Tea z jejich nového domova zde.

Děkujeme Lence, Lukášovi a kočičím kamarádům z Prahy, že ho po dobu pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

Zprávy z nového domova:

21.10.2013
Přeji dobrý večer, Eliášek už je u Nás doma. Naši dva kocouři se k Eliáškovi chovali zcela v pohodě ale Eliášek na ně syčel a bál se jich. Asi to chce více času než si Eliášek na Naše dva kocoury zvykne :) .Hnedka co jsem ho pustila z přepravky tak si začal prohlížet Nás dům a prolezl vše co se dalo. Během přepravy k nám byl Eliášek zcela klidný a dokonce i spal. Můj mladší brácha si s nim začal hrát. Zalíbila se mu pomlázka na Velikonoce hlavně to jak z toho trčí ty pentličky. K večeru se mi Eliášek zdál takovej nesvůj když jsme si ho chtěli pohladit zamňoukal. Jinak žere, pije a na záchod chodí zcela v pohodě. Zjistila jsem že když ho někdo pohladí na bříšku tak začně kousat a kopat zadníma nohama. Jinak se mi zdá že na první den v novém domově to proběhlo celkem fajn.

22.10.2013
Zdraví Vás Eliášek ze svého nového domova.Je to miláček,mazel,vlastně to píše se mnou,nebot mi právě leží na klíně a přede.Je to zlatíčko a divoch v jednom.První noc u nás proběhla úplně v poklidu,vůbec netesknil.Baští vše co dostane.Kamkoliv někam doma jdu jde i on,ničeho se nebojí.S našimi dvěma kocoury se pomalu začíná sbližovat,uvidíme.Jsem po noční a tak půjdame spolu spinkat.Budeme průběžně podávat zprávičky.S pozdravemFaltová Magdalena-nová Eliáškova máma.

22.11.2013
Zdraví vás Teo z nového domova. Společnost mu dělá Eliášek. Taktéž od Vás. Je hodný. když je sám volá neustálým mňoukáním. v jídle je dosti vybíravý. ale poněvadž ještě dobírá antibiotika sní toho málo. Asi nemá moc chuť a asi mu to stačí. S Eliáškem divočí jako dvě mimča. honičky a bitky jsou v jednom kuse. opravdu se nenudí ani oni ani my. Max a Miky. naši starší kocouři s nimi vychází úplně suprově. Jen do jejich bitev se nepřipojují. Rád se mazlí, vynucuje si svoji pozornost. Vleze všude tam kudy proleze. Rád se schovává pod peřinu v naší posteli. Posílám foto. Opět se ozveme.

23.11.2014
Dobrý den,
posílám Vám fotky Eliáška :) Krásně nám povyrostl a taky stloustnul :D Je to hodně mazlivej kocour :)

 

Fotky Eliáška a Tea z jejich nového domova zde.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Eliášek-superkocouří frajer!!!!

(Daniela, 26. 2. 2014 13:53)

Tak tento klučina se teda setsakramensky"povedl"!Z takového umouněnýho,ztrápenýho hubenýho stvořeníčka vyrostl překrásný kocouří frajer!GRATULUJU!
Jen tak dál!!!!!

Poděkování paní Magdalence........

(Daniela, 23. 10. 2013 9:39)

Dobrý den,pani Magdalenko,těší mne opravdu strašně moc,že jste úžasnou a hodnou maminkou tomu malýmu čertíkovi Eliáškovi.Po všem co za svůj zatim krátký život(přeji mu ten nejdelší!!!!!)zažil si zaslouží všechnu lásku světa!Mějte se všichni u vás doma ať už dvojnožci,nebo čtyřnožci krásně a děkuji ještě jednou za malýho.
Zdraví Vás, a všechny tři kocouří kluky Daniela s její kočičí sedmičlennou partou

děkuji

(Daniela, 22. 10. 2013 10:10)

Dobrý den,děkujeme ,že jste si Eliáška vzali a dali mu nový domov.Přeji ze srdce vše jen to nejlepší a hlavně zdravíčko!!!!
Daniela a sedm kočičích miláčků

Elias

(., 21. 10. 2013 21:34)

To je normalni, kocouri nekteri to delaji, kdyz se pohladi po brisku tak zacnou kousat a kopat nohama. To neznamena, ze mu neco je, nebo ze vas nema rad, maji to proste z bujnosti ve zvyku... :-)

super!

(Daniela, 21. 10. 2013 14:48)

Eliášku,super zpráva,že už máš nový domov.Užívej si ho celý dlouhý a šťastný život a buď hodně zdravý.
Zdraví Tě kočičí parta z Milotic

Vzala bych si ho hned....

(Bar, 3. 10. 2013 12:49)

Sháním kocourka k mojí 4 měsíčné kočičce, ale nejdříve by to šlo až tak za dva měsíce:(

Re: Vzala bych si ho hned....

(Daniela, 3. 10. 2013 14:46)

Dobrý den,tak si ho zkuste zamluvit u paní Nadi,nebo Lucky v sos,nebo se poradit,je a bude to určitě skvostný kocour a doslova okrasa.Stejně,jak se mi zdá je ještě maličký,ale tak za měsíc by se,pokud by to šlo už mohl vydat za Vaší kočičkou-jeho kočičí kamarádkou.Ale jak píšu,nejlépe poradí dámy z sos Hodonín.
Přeji mu strašně moc štěstíčka a zdravíčka.I jméno co dostal mu strašně sluší!Budu sledovat jeho nabídku a doufat,že se dostane do láskyplného domova,zažil si zatím , za tak krátký život mnoho ošklivého a přesto nezatrpknul-je obdivuhodný a jistě bude vděčný!
Pěkně zdravím všechny kočkomili.
Daniela s kočičí bandou

...tak zas další

(Jorga Bucík Liduška Jenda, 3. 10. 2013 13:40)

důkaz lidské bezcitnosti:(...,ale třeba už se blýská na lepší časy...??(viz níže?!):)), Eliášku, jsi moc krásnej chlapeček, důvěřivej a určitě se milujícího domova brzy dočkáš - moc Ti to přeju a držíme Ti všechny pěsti a packy!!! jorga+BLJ

Eliášek........

(Daniela, 2. 10. 2013 18:15)

Klobouk dolů před vámi dámy v sos!Takové mrně vypiplat a uzdravit,aby z něho bylo zatím to, co je, a to už je co říct-moc krásné koťátko, je výkon zralý obdivu!!!!!!Jste skvělé!Eliášek je strašně pěkný kocourek a určitě jeho osud a líbeznost chytne hodného člověka za srdce a dá mu domov,teplý klín a lásku!
Eliášku ,moc Ti to přeju,kluku krásný,hlavně buď zdravý!!!!!Lidská krutost je to nejhorší co je,hlavně když se vybíjí na nevinných a bezbraných zvířatech a zvířecích mrňatech,není k tomu více co dodat!
Hodně štěstí Eliášku!!!!!!!
Daniela a sedm kočičáčků