Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ferdík

18. 4. 2015

ferdik350.jpegKocour, kastrovaný, nar. 5/2014

Ferdík se narodil v Holíči kočce, která porodila tři koťátka u jednoho obchodu. Dvě koťátka zmizela a tak prodavačky volaly k nám. Nejdříve jsme chtěly kočku vykastrovat a vrátit a nechat u nás jen Ferdíka, ale kočička je přítulná a tak jsme jí daly jméno Valinka, nechaly jsme ji u nás a budeme jí také hledat domov. Ferdík je roztomilý a hravý, ke svým hrátkám potřebuje parťáka. 18.4.2015 na Jarní umísťovací výstavě Brně byl Ferdík umístěn do Brna, do bytu ke kocourkovi.

Další fotky z pobytu u nás a z nového domova zde.

Ferdík byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Eva Horáková, Eduard Valentík a kočička Mazlinka. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

19.4.2015
Krásné ráno do Hodonína,
včera jsme si z umisťovací výstavy nečekaně odvezli Ferdika. Myslim, že ten šok zvládá lépe než my a kocour Dex;-).
Po příjezdu byl sice nesvůj, ale večer už po bytĕ šmejdil a v prozkoumávání jej limituje pouze Dexter,  který má větší strach než nás nováček. Ferdik by se rád kamarádil, ale majitel bytu není téhož názoru a vrčí a syci ;-)
Trochu papal i pil a celou noc spal, takže je ukázkový. Dokonce se nechal drbat na bříšku, takže je vše na dobré cestě.
My si též začínáme zvykat, že jsme to opravdu udělali a po dlouhém váhání si odvezli druhou kočku;-). Člověk se jde jen tak podivat a podpořit výstavu a už si nese přepravku :-D.
Gratuluji Vám k úspěšné výstavě, jen me mrzí, že nakonec nebyla umístěna Špagetka.
S pozdravem Eva

22.4.2015
Dobrý večer do Hodonína,
nemohu si odpustit Vam napsat aktuální pokrok našich miláčku. Honí se a je tam náznak hry. Dexter od včera na Ferdu nevrci; ale je v rozpacích; když do něj Ferdinand naráží hlavičkou, chce se chudák mazlit a Dex to nezná. Ferdik je spíš mazlík a Dexter by se chtěl honit, jak je na to zvyklý s námi. Ale myslím, že se setkají někde na půl cesty.
Jinak k Ferdovi - omotal si mě kolem prstu, spí mi v nohách (za to Dex protestně na gauči), dnes se vyhříval v okně, vrní, kdykoliv jej začnu drbat pod hlavičkou a už se těší na to parádní škrabadlo, co jsme ďáblům objednali. Někdy mi je Dexe lito, když jej Ferdik odstrkuje od dobrot, tak mu to musím dávat v soukromí, jinak by z toho nic neměl, páč Ferda mu je za zadkem a hned zobe:-D
Myslím, že to zapoceni na výstavě se vyplatilo a my budeme podávat podobné zprávy. Děkujeme
Eva

3.5.2015
Dobrý den do Hodonína,
po krátké odmlce zasílám pár řádků o Ferdíkovi. Je u nás již 14 dní a myslím, že se skvěle adaptoval. Teď měli kluci zatěžkávací zkoušku, byli doma na tři dny sami (jen je sem chodili krmit rodiče) a vypadá to, že vše zvládli na jedničku. Ferda je na Dexe docela fixovaný. Pořádají sice rvačky, které iniciuje Dexter, ale Ferdik se zdá v pohodě a i přesto za ním neustále dolézá, otírá se o něj a žeru mu z misky. Jednou jsem Dexe načapala, jak Ferdu oblizuje, takže je vše tak jak má být. Už jsme byli s Ferďou u veterináře, měl krev ve stolici, takže teď dobírá antibiotika, ale už je vše v pořádku, zítra jdeme na kontrolu.
Zasílám pár aktuálních fotek. Jsou to miláčci.
S pozdravem Eva

28.5.2015
Dobrý večer do Hodonína,
zasílám po krátké odmlce nejnovější zprávy o Ferdovi. Členem naší rodiny je více jak měsíc a myslím, že se mu daří náramně, aspoň co mohu usuzovat z jeho kulatosti. Nebudu říkat, že je vše harmonické, rvačky jsou stále na pořádku dne, ale pokud mohu soudit, řekla bych, že je to normální a aspoň je ty společné (sem tam drsné) honičky unaví. Ferdinand pravidelně usíná pánečkovi v nohách a to jsem tajně doufala, že by to mohl být můj mazlíček, ale jsem dobrá jen na podávání dobrůtek a hraní. Co opravdu miluje je hračka s šantou od Vás a vábičku, se kterou předvádí čísla k pokukání. Je to prostě naše přerostlé kotě a doufám, že si ho ještě vymazlím.
Též posílám pár fotek a určitě se zase ozveme.
Za smečku Eva

20.8.2015
Dobrý den paní Tomalová,
děkujeme za dnešní mail, který mi připomněl, že už jsme dlouho neposlali zprávy o Ferdovi.
Ferda je prostě naše malé trdlo. Je klasický gaučak, pomalu se nezvedne ani páničky přivítat, ale takové otevření jejich šuplíku zaručeně nepřeslechne. Často si vzpomenu na Vaše slova: "Vemte si Ferdika, ten je stejný, nepřibírá." Tak ted byste ho nepoznali. Posilam názornou ukázku jeho blaženosti.
Ať se Vám moc daří a děkujeme za naši kuličku!
S pozdravem
E+J+D+F

18.4.2016
ferdik-270.jpgDobrý den do Hodonína,
právě před rokem jsme si z umísťovaci výstavy odvezli Ferdika.
Myslím, že je to nejspokojenější kočka v Brně, tedy spolu s jeho kámošem Dexem. Plné misky a postel celý den k dispozici samozřejmostí! Sem tam je bereme na chalupu, cestování zrovna nemusí, o to více řádí a připomínají stádo slonů!
Jedinou jeho slabinou je, že není chovací, ale ja ho stejne denně ňuchňám!
Posílám ještě pár fotek. Ferdulka je Pan Kocour!
Děkujeme.
S pozdravem F.

Další fotky z pobytu u nás a z nového domova zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ferdíčku

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 19. 4. 2015 21:03)

Hodně štěstí a krásný,trvalý domov a hodné lidičky!!!!