Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fík

18. 4. 2015

fik300.jpgKocour, kastrovaný, nar.4/2012

Fíka vyhodili jeho majitelé do lesa u ZOO, kde jej našla paní zoufale naříkat. Když nám jej přivezla, celý se třásl zimou, ani jíst nechtěl. Nakrmily jsme jej aspoň trochu stříkačkou a na noc dostal termofor. Ráno už se pak s chutí pustil do vařeného kuřecího masa. 21.6.2012 byl společně s Bellou umístěn do bytu do Hodonína. Po dvou letech byl společně s Belou vrácen, protože v rekonstruovaném bytě si majitel už kočky nepřál, pouští prý chlupy. 18.4.2015 na Jarní umísťovací výstavě Brně byl Fík znovu umístěn, tentokrát do Ostopovic, do domku jako jedináček.

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

Další foto z pobytu u nás a z nového domova  zde.

 Fík byl po dobu pobytu u nás adoptován na dálku - jeho adoptivní rodina nechce být jmenována. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

19.4.2015
Dobrý den,
včera jsme si z "Umisťovací výstavy" odvezli kocourka Fíka. Ráda bych Vám alespoň ve stručnosti napsala, jak se mu daří, teda alespoň z mého lidského pohledu.
Transport zvládnul statečně, jen párktát zamňoukal. Když jsme ho přinesli domů, odnesli jsme ho s přenoskou do pokojíčku, kde spí s dcerami a má tam i svůj záchůdek a misku s pelíškem. Dlouho spal v přenosce a netroufal si ji opustit. Jen jsme ho seznámili s místem, kde má písek a misku a nechali jsme ho v klidu. Chodili jsme ho hladit. Večer, si troufnul vylézt a začal se rozkoukávat  a procházel si celý pokojík. Vyskočil si i na stůl a okenní parapet, kde se uvelebil, jako kdyby tu dávno bydlel.Začal chodit kolem stolu a kamarádsky narážel hlavičkou na nás do obličeje. Pak vyskočil na palandu a prozkoumával dceru a chtěl pohlazení. Pustil se i do granulí (pár kousků)  a použil i záchůdek.
Druhý den ráno zalezl do přenosky a spal. Přes den vylezl ven a začal dorážet k mazlení a motat se kolem nohou. V pokojíku je docela v klidu, ale jakmile se otevřou dveře, zneklidní a pozoruje veškerý pohyb a je ve střehu. Co je za těmi dveřmi je pro něho neznámé a tak ho zatím nebudeme nikam jinam pouštět, dokud si nebude jistý a dokud neprojeví sám zájem.
Celá rodina vč. manžela chodíme pořád za ním a věnujeme se mu jako miminku.
Další komentář to nepotřebuje, nýbrž je dle vypovídajících fotek v příloze.
Jinak Fíček je strašně milounký, hodný a přátelský kocourek, který i když si není zatím jistý novým domovem, se projevuje kamarádsky a nejeví známky obrany ani útoku.
Děkujeme za vhodné doporučení a doufáme, že s námi bude spokojený a šťastný ve zdraví a klidu. Jsme rádi, že jsme mohli pomoci alespoň jednomu z těch mnoha kočiček bez domova.
Hodně úspěchů a štěstí při další spolupráci s adopcí.
S pozdravem
Yvona M. s rodinou

Další foto z pobytu u nás a z nového domova  zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

nechápu

(Kalla1412, 17. 11. 2014 17:09)

Třeba byli lidi v nájmu a nemohou za to..alůe těch dvou je mi moc líto, naše kočka si u nás zvykala skoro půl roku a nedovedu si představit, že bych jí způsobila ten stres ji znova stěhovat. Navíc, to k nim ti lidi neměli vztah? Já to nechápu

zlatíčka

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 22. 6. 2014 22:27)

přeji vám oběma ať se dostanete k těm pravým,hodným lidem a máte se jen dobře!A těm zmetkům co je pro ně zvířátko ničím a vrátili vás,ať se to všechno vrátí v tom nejhorším!

To je síla...

(Eva, 21. 6. 2014 11:05)

Boží mlýny melou dámy...právě si založili na problém za nezodpovědnost a úžasný vztah k majetečku...sranda ovšem je, že netuší, že to funguje....

Re: To je síla...

(daajs, 22. 6. 2014 13:15)

souhlasím,jen doufejme,že to funguje bez výjimek a podle zásluh!

Fík a Bela

(Jarmila, 21. 6. 2014 14:00)

Nechápu...po dvou letech je vrátí...jak se ty kočičky asi měly? To si je brali jako bytovou dekoraci? Chuderky, teď musí mít v hlavách pěkný zmatek, takoví páníčci, co se jich vzdají kvůli pár chlupům, jsou podle mě nezodpovědní darebáci, kteří v sobě nemají cit a lásku!

To snad nééé

(Iveta, 21. 6. 2014 7:39)

To je naprosto neuvěřitelné, jací jedinci se pohybují po světě. Hodnoty, které tihle, jak je nazvat? deb... (nechci být sprostá) vyznávají, jsou opravdu hodnotné... Věřím, že takovým se všechno vrátí i s úrokama šmejdům...

PŘEJI NOVÝ ŠTASTNÝ , MILUJÍCÍ DOMOV

(Mišurcová, 21. 6. 2014 7:31)

To snad není ani pravda.....to jsou lidi, pán nelíňá.....? tak těm nepřeji nic dobrého v jejich novém opraveném bytě...a vráceným zvířátkům nový opravdový, milující domov , jak může někdo po 2 letech dát pryč zvířátka , to nechápu...proč si je berou? o takovou pomoc nikdo nestojí