Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jamie

10. 2. 2017

jamie350.jpgKocour, nar. 9/2016
Umístění:
depozitum Mikulčice

Stříbrného kocourka Jamieho a jeho sourozence někdo vyhodil v Uhřicích ke koňským stájím. Koťata se v mrazu krčila pod keři a snažila se dostat do stájí. Jsou to tři kocourci (Jamie, Jonatán a Gabriel) a jedna kočička (Tia). Jamie je moc mazlivý společenský kocourek, který se rád nosí v náručí. Nevhodný jako jedináček. 10.2.2017 Jamie byl umístěn do Bojkovic, do domku se zahradou, ke kočičce Pepince.

Další fotky zde.

Jamie byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Kristýna Kubínová a kocourek Fufík. Děkujeme!


Zprávy z nového domova:

10.2.2017, večer
Všechno jsme zvládli na jedničku, Jamie už odpočívá s plným bříškem a je spokojený. Ještě jednou děkuji.
Jana B.

15.2.2017
Dobrý večer,
malý Jamie se má dobře. Kočička Pepinka už si na něj zvyká, je to den ode dne lepší. Včera spali v ložnici kousek od sebe, což je pokrok na to, že první noc uražená kočička spala v jídelně :-)
Jinak Jamie je velký mazílek, ale když je rozdováděný po hraní, tak to umí být i malý darebák :-D Dokonce na darebáka slyší a hned přiběhne :-D :-D :-D
V pondělí mu dorazil pelíšek, který si hned zamiloval. Taky rád kouká z okna, když ven ještě nemůže, ale my už se moc těšíme až začne prozkoumávat terén.
Chci vám ještě jednou poděkovat za super kocourka, opravdu jsme moc rádi, že ho máme. Až vyfotím nějaké zajímavé foto, tak ho zase pošlu a budu informovat o vznikajícím novým přátelství dvou kočiček.
Hezký večer Jana

jamie300.jpg4.3.2017
Zdravíme Vás!
Posíláme pár fotek z nového domova. Kocourek se má fajn, dostal nové jméno Rudy, které se mu líbí, protože na něj krásně slyší. S kočičkou Pepinou jsou kámoši jak hrom, dovádějí, papají i odpočívají spolu. Antibiotika bere podle plánu, poslední dostane v úterý příští týden. Pak dva týdny počkáme a pojedeme se představit paní veterinářce na očkování. Žrout je to prvotřídní, dostává vařené i syrové maso a granulky jsme koupili royalky pro mlsné jazýčky :-) a ty mu taky jedou. Pořídili jsme různé nové hračky, tak o zábavu má taky postaráno. Hlavně, že je spokojený!!!
Zase se ozveme, Jana

10.4.2017
Dobrý den,
tak dnes je to dva měsíce co je Rudynek s námi. S radostí můžu říct, že se má skvěle. Už tak měsíc chodí ven a opravdu si to užívá, jen chudáci motýly a mouchy to s ním mají těžké :-( Dokonce si ulovil už i první myšku, za což dostal velkou pochvalu a ptáčka, za což dostal vynadáno :-)
Žere jak neurvalý a tak roste jak z vody :-) Zjistili jsme totiž, že Pepina si vždycky nechá ještě něco masa na později, čehož Rudynek rád využije a sežere všechno, tak to teď hlídáme a Pepině schovávame misku na potom. Máte ho pak vidět jak spí na zádech, tváří se, že prožívá největší nirvánu a břicho má dvakrát větší než zadek :-D :-D :-D
Taky už se skamarádil s dalšímy členy domácnosti, se čtyřmi ovečkami. Ze začátku měl respekt, ale teď už za nima lítá do sadu na trávu a pase se s nima. S Pepinou vycházejí dobře, nejraději hrají na babu. (Máš ji, úprk, ne ty ji máš, úprk atd.) Někdy se i porvou, ale je to nevinné, spíš u toho vypadají jak dva milenci co se něžně koušou do krku :-O
Posílam i pár "obyčejných" fotek, je těžké ho vyfotit, on má totiž moc práce a tak chvilku neposedí. Nikde se netoulá a drží se kolem chalupy, ono je to skoro hektar, tak ještě aby mu to nestačilo. Rád se mnou chodí do zahrádky a dokonce pomáhal, když jsem ořezávala jabloně, na stromě je jako doma :-)
Krmíme ho převážně syrovým masem, má ho raději než vařené a miluje kuřecí srdíčka. Granulky pořád kupujeme royalky pro mlsné jazýčky a když někdy konzervu, tak nuevo. Často mívám dojem, že jí líp než my :-) Jo a v DM drogerii jsem objevila dobrůtky, které nejsou jedovaté :-D (obsahují hodně masa, tuků, olejů, vitamínů atd. a žadné obilniny) tak ty dostává za odměnu. Díky nim jsme ho naučily, že na zavolání hned přiběhne, protože ví, že je dostane. Je to vlastně dost legrační: pruhovaný ocas na půl žerdi a zdrhá co to dá, vypadá u toho jak lemuří opička :-D :-D :-D Na veterinu jsme se ještě nedostali, nějak nám to pořád nevycházelo, snad to tento týden, max. příští zvládnem, pak napíšu kolik váží, sama jsem na to zvědavá. Tak a to je asi tak všechno. Mějte se krásně, přejeme co nejvíce kočičkám nový domov.
S pozdravem Jana

jam200.jpg9.6.2017
Dobrý den,
tak zítra je to už 4 měsíce co je Rudy (Jamie) s námi...
Máme se spolu moc fajn. Rudinek je moc hodný kocourek,vykastrovaný ještě není, paní doktorka trvá na tom, aby mu bylo aspoň 10 měsíců. Popravdě bych řekla, že to na něj ještě nepřišlo, že pořád dospívá a je to upištěné malé koťě. No a 10 měsíců mu bude tento měsíc, tak ještě chvilku a bude to. My žijeme na samotě a žádný pohyb koček se tu nekoná, žádné nebezpečí množení tu tedy nehrozí. Ruda chodí ven,ale vždy je někde na dohled a když zapadá sluníčko, tak příjde na masíčko a my už ho pak nepouštíme večer ven až do rána. Až bude vykastrovaný,tak pak může být venku i v noci, máme do chalupy kočičí dvířka, tak jak se mu bude chtít.
Pepina rejdí nejraději večer, ale taky je naučená v noci spát doma, tak vždy do půl noci dorazí domů. Jinak je to velký lovec, loví ptáky, myši, motýli a muchy (asi na přilepšenou :-D ) a dokonce ulovil i lasičku a krtka. O další kočičce uvažujeme, jen teď není vhodná doba, protože veškerý čas trávíme venku a kočičky samotné zavřené vevnitř by nám bylo líto.Tak na podzim jak skončí pracovní povinnosti na zahradě, tak si pro jednu kočičku nebo kocourka přijedeme.
Mějte se fajn, zase se ozvem.
Jana

1.7.2017
Kocourek je 11.7. objednaný na kastraci.

15.8.2017
Dobrý den, zdravíme do Mikulčic.
10.8. jsme oslavily půlroční výročí, co je Rudy s námi :-) Za tu dobu z něho vyrostl krásný, zdatný kocour s duší malého upištěného kotěte :-D Od té doby co je vykastrovaný si začal užívat i toulky po setmění, ale jako dobře vychovaný kocour ví, že se chodí domů spát, tak vždy před půlnocí dorazí domů. Za to jsem já ráda, že se po nocích netoulá a on je konečně taky rád, že mohl přestat závidět Pepině, že ona může ven a on ne.

j-maly.jpgJak jsem vám říkala o těch koťatech, tak po dohodě s původním majitelem zůstala koťata u nás, šedivý je Hubert a bílostrakatý Jonáš. No a s Rudou jsou fakt bezva parta, Pepina dělá trochu drahoty, ale když spolu kočkují na dvorku, tak se ráda přidá :-)
Nikdy by mě nenapadlo, že budeme mít čtyři kočky, ale můžu s klidným svědomím napsat, že si to maximálně užíváme. Všude samá tlapka, samý čumáček a nikdy neutuchající vrnění a vrkání :-) Partner s úsměvem tvrdí, že chodí do práce vydělávat jen na kočky :-) A už se nám do hlavy dostala myšlenka, když čtyři, proč né pět, místa je tu pořád dost :-D :-D :-D Tak se možná brzo uvidíme, ale zatím nic neslibuju. Jinak granulky pořád kupujeme Royalky pro mlsné jazýčky a krmíme je výsadně syrovou stravou BARF, tak střídáme kuřecí srdíčka, žaludky a stejky a mezi vždy hovězí Nuevo, taky dostávají tučný bílý jogurt, syrové vejce, vařenou mrkev a brokolici, milují sterilovaný hrášek, kukuřici a fazole, pro kousek přírodní Lučiny a kousek dobré šunky by se snad naučily i tancovat :-D :-D :-D Posílám pár fotek, ať se můžete podívat jak vyrostl.
S pozdravem Jana
P.S:Jsme moc rádi, že brácha Gabriel už má taky nový domov. Dlouhou dobu jsme si na něho myslely, že bysme ho adoptovaly. Přejeme co nejvíce kočičkám a kocourkům nový laskavý domov. Mějte se krásně!

15.2.2018
Dobrý den,
po čase se ozýváme abysme vám dali vědět, že Rudy (Jamie) je zdravý a šťastný :-) a že jsme v sobotu 10.2. oslavili první rok v novém domově..... jak jinak než
jamie250.jpgpořádnou porcí šunky od kosti :-) Po kastraci nám trochu přibral a i povyrostl, je nádherný tygřík :-) Vím, že jsme slibovali, že na podzim si přijedeme adoptovat ještě jednu kočičku, osud to chtěl ale jinak a tak na konci října se z ničeho nic u nás ve dvoře objevil další kocourek a už tu zůstal, takže jich máme pět a to stačí :-) Jmenuje se Šimon a Ruda ho má moc rád ;-) Přikladám pár fotek, vesměs všechny spací :-D toho nového kocourka Šimona, jak všichni hodují a jak na Vánoce blbli se světýlky :-D Mějte se dobře a všem kočičkám přejeme ať si je nový páníčci brzo vezmou domů ;-)  Jana

22.11.2018
Dobrý den,
ani se mi nechce věřit, že musím napsat tento email :-(
Rudy (Jamie) se ztratil, už je to 14 dní co se nevrátil z jeho obvyklé toulky. Všude po okolí ho stále hledáme a voláme ho. Registrovali jsme ho na psím detektivovi, vyvěsili plakáty i jsme to dali do rozhlasu. Vůbec nechápeme proč se nevrátil a pořád doufáme, že se zdravý vrátí domů. Jana

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kluk krásný

(jolana, 16. 2. 2017 15:15)

Jamie měj se moc krásně, jsi nádherný kocourek a budeš zdobit svoje páníčky! těším se na fotky jak porosteš:-)