Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jonáš (05) a Fido (03)

18. 10. 2015

dsc_0342.jpgKocour, kastrovaný, nar. 4/2013

Jonáše vyhodil jeho majitel z prvního patra z okna a poté se odstěhoval, Jonáš si při pádu zlomil přední nohu na dvou místech. Paní, co to viděla nás zavolala, že už ho tam 14 dní krmí, jestli bychom si ho nevzali. Jonášovi noha pěkně srostla a je připravený odejít do nového domova. Je to moc milý a hodný kocourek. 21.12.2013 byl Jonáš umístěn ke kočičce Mili, do bytu do Frýdku Místku.


Fotky Jonáše z pobytu u nás a z nového společného domova Jonáše i Fida  zde.

 

fido.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2013

Fido je krásný bílý kocourek s černými znaky a černým ocáskem. Byl nalezen jako sotva dvouměsíční koťátko u stájí v Hodoníně. Je to milý a hravý kocourek, který se velice rád mazlí a nevynechá jedinou příležitost.
Na II. umisťovací výstavě opuštěných koček 19.4.2014 v Brně byl Fido umístěn do Frýdku Místku k Jonášovi a kočičce Mili, aby měl Jonáš parťáka ke svým hrám a nezlobil tolik Mili.


Fotky Fida z pobytu u nás zde.


darinka220.jpgKočka, kastrovaná, nar. 4/2015

Darinka je kočička, kterou k nám přivezly tři slečny z Prahy. Darinku našly se zraněnou nožičkou v Mutěnicích. Kočička se objevila u vinotéky, kde ji nikdo nechtěl, vyhazovali ji odtud a slečnám bylo řečeno, že ji vemou lopatou naplocho. Kočičce jsme dali jméno podle její nálezkyně - Darinka. Darinka má přetrhané vazy v koleně na zadní nožce. Vypadá to, že ji někdo záměrně ublížil. U přední nohy je na rentgenu vidět brok, takže po ní i stříleli ze vzduchovky. Darinka je úžasná, milá a mazlivá kočička a to přesto, že jí někdo z lidí ublížil. Darinka se zotavuje po operaci, je v rekonvalescenci a čeká ji ještě kontrola na klinice, kde ji operovali. Více zde. 18.10.2015 byla Darinka umístěna do Frýdku Místku, do bytu k našim milým tajným agentům Jonáši a Fidovi a kočičce Mili.

Další fotky Darinky zde.


 
Zprávy z nového domova:

 

22.12.2013
Dobrý podvečer!
Jonáš cestu proplakal, ale jinak ji zvládl. Doma se mu moc nechtělo z přepravky. Po chvíli se osmělil a začal šmejdit. Nejvíce se mu samozřejmě zalíbilo pod postelí.Dlouho tam nevydržel a začal si vyžadovat mazlení a hrát si s námi. Předvedl že umí krásně „motůrkovat“. Skoro se až bál usnout, první spánek absolvoval přilisovaný ke mně. Poté objevil pracovní křeslo u počítače a rozhodl se, že je prostě jeho. Při probuzení předvedl, že je šelma jak má být. Naše domácí kočička (MILI) to vše sleduje zpovzdálí se svým typicky zamračeným výrazem. Věřím, že se skamarádí.

26.12.2013
Dobré dopoledne!
Zabydlování Jonáše pokračuje úspěšně. Fascinuje jej vánoční stromek a to natolik, že ozdoby na něm považuje za svou kořist. Naše domácí kočka (Mili) už je také v pohodě a ti dva si k sobě docela úspěšně hledají cestu.
Přeji Vám, ať je celý nový rok lepší než ten předchozí

 

30.12.2013
Dobré dopoledne!
Jonáš nám doma začal občas kýchat.Je živý doslova jak čert, teplotu nemá, v pohodě baští pije i chodí na záchod, velmi rád si hraje (stromek už je díky němu schovaný). ale občas kýchá.Nevíme, co pro něj bude lepší, zda jej (i nás) stresovat návštěvou veterináře, anebo ještě pár dnů počkat.

 

6.1.2014

Dobré dopoledne!
Děkuji za zprávu a omlouvám se za delší mlčení. Když jsme brali naši domácí kočičku Mili k přeočkování, Jonáš se prostě rozhodl, že pojede s ní a s námi Prošel si tak vyšetřením. Dle veterináře je zdráv, vše snad způsobil jen stres, antibiotika zatím dávat nechce, dal nám něco na posílení imunity. Jonáš již je nyní lepší, během pár dnů pošlu další fotky.

 
9.2.2014
Posílám další fotky Jonáše z domova ve Frýdku Místku. Roste z něj krásný sebevědomý divoch. Trochu marodil, nakonec skončil na antibiotikách (zánět někde v krku), ale zdá se, že je v pořádku. Konečně si našel svůj oblíbený pelíšek a pokud nespí v naší posteli, spává buď tam, nebo na taburetku. I když spí, stále dává pozor, zda v jeho blízkosti není náhodou něco dobrého na mls. Trochu horší je jeho sžívání se s domácí kočičkou (Mili). Je na ni trochu moc divoký. Respektují se, ale Jonáš by se chtěl více prát a Mili moc ne.
Časem se to zlepší.

 

5.4.2014
Jonáš je na jednu stranu obrovský mazel, ale na druhou pěkný divoch. S naší domácí kočičkou Mili se celkem skamarádili. Mili má u nás přezdívku Carevna a podle toho se také chová – vždy důstojně, hlavně když se na ni někdo dívá. S Jonášem si chce hrát jen tehdy, když ona chce a Jonáš to nedokáže pochopit. Jeho výzvy ke hře začaly být trochu agresivnější – chce se s Mili prát (nechce ublížit) a ta se brání ostrým syčením. 10 minut poté jde Mili kolem Jonáše a dloubne do něj. Ten „zaútočí“ a Mili se opět vzteká až vřeští. Snažíme se Jonáše zabavit a utahat, ale ne vždy se to daří a občas jeho útoky na Mili vypadají dost divoce. Přitom když byl Jonáš nemocný, Mili si ho chodila kontrolovat a hlídat, dokáží v pohodě spát vedle sebe.


Další zprávy po příjezdu Fida:


20.4.2014
Zatím s námi Fido stále nemluví. Cestu snesl v pohodě, doma se vyplížil z přepravky a schoval se. Vypadá dost vyděšeně. V noci se přemístil pod postel do nejvzdálenějšího rohu, kde je dosud. Na pokus o pohlazení reaguje se strachem, popřípadě syčením. Z nabízených pochoutek si zatím nevzal nic. Občas jej „navštíví“ Jonáš a chce se seznámit (v dobrém) Fido zatím nereaguje. Doufáme, že se přestane bát.

 

21.4.2014
Fida jsme včera  odpoledne „přesunuli“ (spíše jsme mu umožnili útěk) z pod postele do pro něj vytvořeného kutlochu v předsíni na botníku. Na stejném botníku měl i misky s vodou a s baštou. Záchod hned pod botníkem. Vydržel tam do noci. Okolo jedné v noci začal šmejdit po bytě, napil se, něco zbaštil. Zda byl na záchodě nevím. Ráno se schoval za sedačku (je tam taková „chodbička“ kterou kočky využívají ke svým hrám.) Přenesli jsme mu misky a záchod tak ať je má co nejblíže. Snad už se bojí méně. Co je zajímavé, že divoch Jonáš Fida respektuje. Za sedačkou běhával často, teď když tam Fido překáží, obíhá vše po sedačce zvenku. Dnes je všude zavřeno, zítra koupíme Fidovi šunku. Je mi ho líto, snad se nás brzy přestane bát.

 

22.4.2014

Dobré ráno!
Mili je zvědavá, ale příliš se nepřibližuje.
Fido strávil celý včerejšek (pondělí) zalezlý za sedačkou. Po setmění když byl všude klid opatrně vylezl (nevěděl, že ho pozoruji). Jeho pohyb připomínal něco mezi plížením a pokud pod ním zavrzaly parkety zkoušel snad i levitovat. Stále se bojí. Napil se, něco velmi málo zbaštil a zmizel mi z dohledu. Hladit se zatím nedá, je zalezlý daleko, necháváme jej v klidu, jen občas zkusíme nakouknout a mluvit na něj. Očima reaguje, ale nepřiblíží se k nám. Dnes dopoledne bude u nás podstatně větší klid, zkusíme ho přesvědčit na šunku. Stále nás překvapuje, že Jonáš respektuje Fidovo soukromí, jen občas na něj koukne. To je u něj trochu neobvyklé. Jestli si něco "vyříkali" v noci to nevíme.


23.4.2014
Fido se v noci na středu opět vydal na průzkum. Nebyl pod sedačkou a tak jsem jej opatrně začal hledat. Našel jsem ho v kuchyni za ledničkou. Prošel tedy skoro celý byt, musel jít kolem záchodu i misek s vodou a baštou. Uši vztyčené, oči spíše zvědavé než vyděšené.Nabídl jsem mu z ruky kousek šunky. Zasyčel a aniž by se zvedl prudce po mne sekl packou. Šunku ignoroval. Ráno je už opět schovaný za sedací soupravou v obýváku. Ignoruje všechny pochoutky, které mu k sedačce dáme, záchod u sedačky také nepoužívá. Doufám, že se napije a nabaští a použije záchod při svých nočních průzkumech.  Doufáme, že to nebude celých čtrnáct dnů, Fido je opravdu krásný kocour.


25.4.2014
Fido zřejmě nosí hodinky. Nevíme na které pacce je nosí (zahlédnout Fida je pro nás vzácnější než vidět Yetiho), ale čas umí poznat skvěle. Tento týden vozím každý večer ženu do práce. Jakmile odjedeme, ideální čas pro Fida na šmejdění. Včera několik minut před pravidelným odjezedem se za sedačkou začaly ozývat zvuky a Fido se přemístil blíže ke kraji. Přímo nás vyzýval, už je čas, abyste odjeli.  Musel mít chudák hlad a žízeň a nemohl se dočkat "svého klidu". Po návratu jsem jej našel (viz foto). Poté co mne zahlédl tam vydržel asi jednu vteřinu a bleskově utekl zpět za sedačku. Snad se už brzy vyleze na nás podívat.

29.4.2014
10.den v novém domově:

Dobré dopoledne!
Fida známe stále pouze z doslechu. Dobrá zpráva je, že si při svých nočních toulkách našel měkký pelíšek v dětském pokoji pod postelí. Leze se k němu tunelem a Fidovi je tam zjevně dobře. Určitě to má pohodlnější než za sedačkou. Poté co se večer setmí, podle sluchu vyráží. Slyšel jsem ho jak baští granule, poté byl někdo z chlupáčů i na záchodě. (věřím že Fido) a potom nastala bouřlivá diskuse mezi Jonášem a Fidem. Fido se trochu zlobí (syčí minimálně) a Jonáš něco usilovně vysvětluje.  Podle stavu kytky v obýváku a zvuků, kdy se zdálo, že bytem probíhá stádo koní jsou tyto diskuse opravdu bouřlivé. Jonáš je ráno utahaný až hanba. Fido přitom stále hlídá, jakmile se pohnu, odchází.
Bude to trvat asi dost dlouho. Zajímavé je, že Mili i Jonáš jsou mazlivější než obvykle. Asi se potřebují ujistit, že je máme stále rádi. Během pár následujících nocí Fida opatrně zkusím při infra přisvětlení natočit.

 
2.5.2014
Fido se tváří jako spokojený kocour, který si i rád hraje. Jen s námi zatím spokojený není a stále se schovává. Vrtalo mi hlavou jak z pelíšku pod postelí pozná že o pokoj vedle (za dvěma dveřmi) nastal klid a může vyrazit. Přišli jsme na to. Jonáš, když byl ještě u Vás postoupil špičkový výcvik tajného agenta. Jakmile je u nás klid, vyskočí na postel, zkontroluje si nás, že nepodvádíme a jde pro Fida. Spolu pak řádí. Jonáš je vůbec chytrý kocourek. Sám se naučil říct si o otevření okna, když so chce hrát najde si své mávátko a připraví jej pro hru a umí spousty dalších věcí. Ale zpět k Fidovi, kapsičku jsme mu nachystali, samozřejmě značnou část sežral Jonáš (až mu bylo lehce špatně), ale zbytek zbaštil Fido.
A co provádí Fido v novém domově, když si myslí, že ho nikdo nevidí?

https://www.youtube.com/watch?v=f_OzJLnCYTc

 
17.5.2014
Fido nás stále moc nemusí. Ale mírné pokroky tu jsou.
Vychází stále jen v noci (jen už je netrpělivý, kdy mu uvolníme místo.) Pokud jsme v klidu, v noci se nám i ukáže a zvědavě nás pozoruje. Na prudší pohyb rychle odchází do úkrytu. Pokud v noci odcházíme nebo přicházíme, už se hýbeme pomalu a Fido se na nás přijde podívat. Sedne si cca dva metry od nás a pozorně poslouchá. Blíže nás k sobě nepustí, důstojně, ale velmi rychle odchází.
Nemáte radu jak mu ještě pomoci? Nedovedu si představit, až bude třeba odčervit nebo očkovat.
S Jonášem se stali velcí kamarádi a noci jsou jejich. Jak vypadá Jonáš přes den po hrátkách s Fidem ukazuje fotka. Mili vše jen důstojně sleduje viz foto. Fida zatím nefotím, nechci aby se polekal blesku, ale je to krásný kocour.
 
2.6.2014
Fido ztratil hodinky a je to jen dobře.
Stále se přes den před námi schovává ve svém milovaném pelíšku. Dost často již za ním vleze Jonáš a spolu kují pikle nebo odpočívají. Večer vychází Fido stále dřív a dřív (ztráta hodinek zřejmě narušila jeho vnímání času). Jako správný agent nám stále nedůvěřuje, ale již se kolem nás projde, lehne si vedle nás a pozoruje. Přiblížit nás nenechá, v ostražitosti nepolevuje. Pokud se k němu blíží ruka s něčím dobrým, sem tam ještě občas zasyčí (již ne vždy), poodejde dva kroky dozadu a čeká. Jakmile je dobrota položena a ruka zmizí, dává se do bašty. Problém je zabavit Jonáše, aby nebyl rychlejší.
Fido je skutečný krasavec (foto). Doslova miluje otevřené okno a mění se v Agenta Kelišovou (foto), ví o všem co se v okolí děje, s Jonášem o tom často společně diskutují a to i znakovou řečí (pomocí všech čtyřech tlapek).
Není asi zcela spokojen s uspořádáním našeho bytu a tak po ránu najdeme tu pelíšek někde o dost jinde, tu misku s vodou posunutou o notný kus, tu „uklizené“ prádlo z koše. Je to zkrátka vydatný pomocník.
Ráno Fido opouští svou pozorovatelnu a začne opatrně šmejdit v kuchyni. Nastává těžký úkol – krmení dravé zvěře. První dostává Fido (je nejpomalejší ) v jednom pokoji. To už Jonáš musí být v náruči, jinak by zbaštil vše v jeho dosahu. Druhá dostává krmení Mili v druhém pokoji a Jonáš jako poslední. Stejně Jonáš dobaští  jako první a jde loupit dvěma zbývajícím. Na Fida ale zbylo dost, jde spát a Jonáš se k němu většinou připojí. Opět spolu kují pikle jak na nás vyzrát.

 
5.6.2014
Fido už opatrně chodí přivítat (na 1 až 2 metry) i po návratu z práce. S Jonášem řádí čím dál víc a dřív, Mili na ně spokojeně kouká.

16.6.2014
Dobré odpoledne!
Fido na sebe stále nenechá sáhnout, ale po malých krůčcích se lepší. Posílám
fotky co provádí s Jonášem, když se vybaluje bašta. Poslední fotka dokazuje, že pikle kují spolu i přes den. Jen jsem je překvapil příchodem domů v dost neobvyklou hodinu.

21.6.2014
Fida již začíná unavovat život v utajení. Stále častěji přemýšlí o tom, že se s námi skamarádí. Tak jej lze občas přistihnout jak poleví v ostražitosti a odpočívá, nebo jak trénuje boj zblízka s Jonášem. Naše domácí kočička Mili má svůj klid a je tak také spokojená. Snad se již Fido brzy nechá pohladit.

23.6.2014
Fido se nechal pohladit! Po dvou měsících v novém domově...

1.7.2014
Posílám další fotku blaženého kocourka. Je stále velmi plachý, před rukou uhýbá, ale přijde si sám pro pohlazení i pomazlení.

25.10.2014
V novém domově Fida a Jonáše je konečně všechno jak má být:
Po delší době pár zpráv z domova.
Fido je mazel a to doslova, miluje pohlazení a dokáže si o něj říct. Je to zkrátka pohodář. Jonáš to je stále rošťák, který se pokud je vzhůru nezastaví. A Mili ta má svůj klid a je podstatně spokojenější. Přikládám pár fotek. Hodně zajímavé je jak Fido pije  z misky. Musí si namočit packu a z té potom pije vodu. Posléze je celý pokoj plný jeho mokrých stop
.

31.12.2014
Dobré odpoledne!
Tak Ti naši dva agenti se zase předvedli. Když jsme zdobili stromeček, vše pozorně sledovali až u toho usli. Poté se museli potají domluvit, samozřejmě šeptem, abychom je neslyšeli. A zatímco Fido hrál roli hodného Kocourka, Jonáš musel ze stromku uklidit všechny ozdoby. Tak ho to vyčerpalo, až doslova padl vyčerpáním. Příště těch ozdob musíme dát méně. Mili na vše jenom spokojeně koukala. Oba kocourci potom spokojeně vyhlíželi Nový rok. Ať je pro Vás a Vaše blízké chlupáče celý nový rok lepší než ten předchozí.
  Celý příběh zde!

1.3.2015
Jonáš s Fidem samozřejmě zlobí (ale to je jen dobře), díky nim zjišťujeme, že máme malé pelíšky. Hodně dobře také je, že Mili výrazně ožívá, přestává být jenom pozorovatelem  a chvilkami už si i hraje s tajnými agenty (zaprovokuje a uteče). Časem Vám zkusím poslat několik nových fotek.

8.3.2015
Dobré dopoledne!
Oba dva (tedy všichni tři) chlupáči se mají snad skvěle. Pokud svítí sluníčko, nelze je dostat z římsy okna a my se díky nim docela slušně otužujeme. Posílám pár fotek, co dovedou vyvádět při hře a neodpustím si jeden dnešní portrét Fida.

13.9.2015
Dnes měli po delší době naši chlupáči důvod k radosti a spokojenosti (také to dali najevo).
Po několika měsících skvělá stavební firma (klidně Vám na ni dám kontakty ať víte koho nebrat) dokončila aspoň na jedné straně zateplení našeho paneláku a chlupáči tak po 5 měsících mohli zase na zasíťované okna. Čekání na tento slavný den je dosti zmohlo, jak je vidět z fotek.

4.10.2015
Dobré dopoledne,
Tentokráte posílám pár fotek jen Jonáše.
Od té doby co konečně mohou ven na římsu, není šťastnějších chlupáčů. Jen je vyfotit je problém, přeškolili se z tajných agentů na celebrity a chovají se stejně jako ony, chceš fotku – dej mi něco dobrého!

Další zprávy po příjezdu Darinky:

darinka400.jpg18.10.2015
Dobré odpoledne,
Darinka zvládla cestu statečně a v pohodě. Doma je neuvěřitelně zvědavá, už ví, kde je záchod, voda i bašta (konzerva s masem ji chutnala). Vše si musela prošmejdit. Kde šla Darinka, tam šel Jonáš těsně za ní a zvědavý byl i Fido. Darinka je zatím celkem ignoruje a nyní utahaná obsadila jeden z pelíšků a spí.

8.11.2015
Dobré ráno,
Darinka je v pohodě. Tajní agenti nezklamali, zvlášť Jonáš. Bylo na něm vidět, že kdysi musel navazovat kontakty a přetahovat je na svou stranu. Fido mu mohutně pomáhal a Darinka pro ně byla snadná „kořist“.
Cestu zvládla, po příjezdu k nám se vůbec neschovávala a chlupáči byli ohromně zvědaví (jak jste již viděly). Darinka je neuvěřitelně skromná, raději by baštila rohlík než maso z konzervy. Oba kocoury dokáže prohnat a rozhodně se jich nebojí. (Mili se zatím na vše dívá).
Darinka v klidu obsadila nejoblíbenější pelíšek a chlupáči si to k našemu překvapení dali líbit. Darinka si ráda hraje a nás k tomu nepotřebuje, teprve pomalu si zvyká, že dvounožci jsou i na hraní a mazlení. Má také jednu špatnou vlastnost. Jedno okno stále máme zakryto sítí proti hmyzu (skvělá firma stále nedokončila zateplení domu) a Darinka po sítě leze jak opička, což není pro ni úplně bezpečné. Musíme ji hlídat.
Má za sebou i očkování. Na veterině úplně v pohodě, beze strachu zvědavá na všechno. Do té doby než viděla injekci. Pak bojovala jako lvice a je neuvěřitelné, kolik síly v sobě má. Injekci dostala a den s námi „nemluvila“. Posílám pár fotek, časem přibydou další.
M.

29.11.2015
Dobré dopoledne,
Darinka řádí doslova jako čertice. Neuvěřitelně rychlá, neuvěřitelně dokonalá v krádeži bašty, prostě vše jak má být.
Hodně kamarádí s Fidem, ale občas běhají spolu všichni tři včetně Jonáše. Darinka z nich nemá vůbec žádný respekt a chlupáči si od ní nechají líbit hodně. Dokonce naše Carevna (Mili) se začíná pomalu s Darinkou sbližovat a to je jen dobře. Přidávám pár fotek.
M.

25.12.2015
Ať je celý nový rok lepší než ten předchozí. Přáníčko zde.

20.1.2016
... Chlupáči milují pobyt na okně a když tam vymrznou (a my v pokoji s nimi), jdou se zahřát do koupelny k teplému radiátoru. Tam je místo pro jednoho. Darinka se svou vrozenou drzostí je tam většinou první. Fido se doloudá, Darinku nevyhodí, jen ji s naprostým klidem zalehne. Při poměru velikostí těch dvou Darince nezbude nic jiného než kapitulovat, vyprostit se zpod Fida a jít se zahřát jinde.
Fido se občas chová jako pejsek, kam se hne má paní, tři kroky za ní jde Fido. A je docela upovídaný. Fantasičtí jsou když se honí (s Jonášem i Darinkou) po celém bytě. Když to jde otevřeme jim dveře, když ne, mají v pokojových dveřích svoje dvířka. Vždy sprintem doběhnou ke dvířkům, tam vzorně zpomalí, počkají až se postupně protáhnou dvířky a sprintují dál. Fido při tom dokonce funí a netrpělivě hrabe packou. Pozorovat je je prostě radost.

Miloš

darinka-mensi.jpg24.11.2019
Dobré odpoledne,
po delší době posílám fotku naší princezny. M.

Fotky Jonáše z pobytu u nás a z nového společného domova Jonáše, Fida a Darinky  zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Potěšeníčko

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 23. 1. 2016 17:33)

...je koukat na zprávy od Vaší kočkoparty-super!Tak jen tak dále a vše nejlepší.

Pěkný domov

(H&spol., 22. 1. 2016 23:13)

Ti kočičáci se mají moc dobře a fotky jsou taky hezké! Jen si to s nimi užívejte, kočky jsou bezva.

Spřízněné duše

(Eva, 27. 10. 2014 15:59)

Neskutečné fotky těch dvou, je to , jako by byli bratři. Jak jste prosím odhadl, že se snesou, dokonce budou tandem? Byla to náhoda, máte intuici, nebo poradil někdo z útulku, že kamarádili už tam?

Re: Spřízněné duše

(Miloš, 28. 10. 2014 7:15)

Za výše vděčíme odhadu paní z Hodonína. Jonáš byl moc velký divoch a chtěli jsme pro něj kamaráda. Fido se u nás hodně dlouho bál. Když nemusel nás, nastoupil Jonáš. Jen jsme v pozadí pomáhali, aby si nocích měli s čím hrát, abychom jim včas vyklidili prostor a tak dál, aby se prostě u nás cítili dobře a až bude Fido chtít, ať si k nám najde cestu sám.


dvojka

(Honza, 26. 10. 2014 17:47)

Jsou úžasní. Ti dva se fakt hledali.

To je hezké!

(H. & spol., 10. 7. 2014 15:18)

Pořád čekáme, kdy naše tři kočky budou ve stádiu, že si lehnou takto blízko sebe. Včera leželi všichni na zemi v trojúhelníku, ale vzdálenost mezi nimi 1 - 1,5 m! Hrají si občas na honičku, ale spát těsně u sebe? Nikdy!!! :-)

Štastný kocourek

(Iveta, 2. 7. 2014 13:44)

Jako naše Líza :-)
Je plašoun, ale když ona chce, tak hladíme bříško, hlavičku, drbeme za ouškama a vyleze si i na klín. Ale když chci já... ostrouhám :-)
Ale je vidět, že je šťastný (stejně jako na naší Lízině :-) a to je nejdůležitější!!!

Tak přece!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 23. 6. 2014 22:25)

Trpělivost růže přináší,,,,,Gratuluji vám i Fidouškovi,že jste to zvládli,jste kabrňáci a teď už bude Fido jenom mazlíkem.Jste úžasní!Vše krásné,přejeme ze srdce.

skvělé...

(Jorga Bucík Liduška Jenda, 4. 5. 2014 11:24)

...detektivní zprávy, skoro jak od FBI :):):)je super, když je z těch zpráv o nových členech rodiny cítit láska a zároveň se člověk zasměje!:)

SUPER!

(Daniela, 4. 5. 2014 11:14)

Tak to je super!S vámi se časem také "sčuchne",nebojte,hlavní věc,že jsou kluci kámoši a správní parťáci!koneckonců,kočky jsou víceméně NOČNÍ TVOROVÉ A NOČNÍ VÝLUPCI.Hodně štěstí!

Fidoušek to zvládne!!!!!

(Daniela, 30. 4. 2014 11:39)

Dobrý den,pane Miloši,moc zdravím Vás, a všechny tři Vaše kočkolásky!Je dobře,že je Fidoušek zrovinka u Vás,tím je domnívám se zaručeno,že si časem, za Vašeho trpělivého přístupu k němu,kocourek zvykne a bude všem veselo a dobře,ale také,že nebude vystaven tolikerému stresu,jeko nešťastné kočeny,které byly vráceny zpět do sos.
Víte,já si vzala ke svým šesti kočičkám,absolutně vystrašenou,neurotickou kočičku(pětiletou),která by byla v útulku zcela neumístitelnou,jednak,že je "již"pětiletá,dále je černá(což není až zas tak velký problém),ale především se nesnesla s žádnou kočkou a také na cizí lidi byla útočná a nekomunikativní.Čtyři dny jsem trpěla!Sárinka byla zalezlá,nejedla,nepila,nepomáhal antistresový obojek,tři z kočiček na ni dorážely i v její skrýši,pokud v noci vylezla bylo to doslova ródeo,kdy padaly kytky atd.Kdykoliv jsem se já přiblížila Sárinka na mne syčela,vrčela a nejraději by mi skočila na hlavu!Ale já si umanula,že to nevzdám!Mluvila jsem na ni těmi nejsladšími slovy a hlasovou intonací ,pak se odvážila ji trošku pohladit,když jsem jí dávala papenu do skrýše a ono to časem všechno nějak samo přišlo.
Dnes je Sárinka již třetí týden bez obojku,je to mazlík,když si sednu hned je mi na klíně,chodí za mnou jako psík na dvoře i v zahradě,je strašně hodná a krásná kočička.S ostaními kočikami už je to taky lepší.Sice se s nikým nemazlí,ale kromě jedné-dominantní to osobnosti,která "staví do latě všechny",se snesou,dokonce spí nedaleko od sebe,někde ve stínu zahradních keříků.
Nedala bych ji ani za všechny poklady světa,stejně jako žádnou z nich a jsem moc ráda,že je mám,když mne naštve celý svět,tak mi to kočeny vynahradí!
Moc Vám, a hlavně Fidouškovi přeji brzičkovou pohodičku,hodně trpělivosti a přemíru lásky-ta dělá divy!
Krásný pozdrav všem u Vás doma
posílá Daniela +sedm kočičích miláčků

jsem ráda.........

(Daniela, 27. 12. 2013 20:11)

jsem ráda,že se Jonáškovi u Vás, pane Miloši líbí a určitě budou s Mili(také mám kočičku stejného jména-Mili)brzičko kámoši a nerozlučná dvojka.
Budu se těšit na další pěkné zprávy.
Zdravím všechny do Frýdku od svých šesti kočičích pusinek.
Šťastný celý rok 2014!!!!!!!
Daniela

Jonášku.

(Daniela, 21. 12. 2013 19:28)

milý,pokud si Tě vzali do nového domova ti kterým zemřel Keksík,tak jim ho prosím zkus nahradit se vším všudy a to i v případě,že to nebyla rodina Keksíkova,určitě jsou to hodní lídé.
Přeji Ti vše nejlepší a hlavně zdravý,dlouhý život,kocourku něžný a milý.Krásné vánoce!
Daniela a její kočkoparta

Re: Jonášku.

(Miloš, 22. 12. 2013 18:23)

Paní Danielo děkuji.
Keksík umřel na zlou nemoc a velmi rychle. Bolí to a moc.
Jonášek je kouzelný a je jiný. Keksíka nenahradí a ani to tak nemá být.
Zmírní bolest.
Brzy zde pošlu jeho fotky z nového domova.

Re: Re: Jonášku.

(Daniela, 22. 12. 2013 21:52)

Milý Miloši,
nemyslela jsem to zle,že by se pro Jonáška na Keksíčka zapomnělo,to NIKDY!!!!!Každá kočka je jedinečný, originální a nejúžasnější bytost na světě.Také jsem před pár týdny ztratila kočičku Amálku..... ale hledám,volám a čekám stále,ale mám strach,že čekám marně,jako kdyby se mi pod zem propadla.Ach jo!
Mám doma šest kočičích miláčků a venku se starám ještě o mnoho dalších.O každého se ale denně bojím.
Mějte se moc pěkně,když na Keksíka budete stále krásně vzpomínat a to vím,že budete a vzpomínáte,bude prakticky stále s vámi.Moc Vám, i Jonáškovi přeji ať jste spolu mnoho let šťastní a zdraví.
Srdečně zdraví Daniela a jejich šest kočičích čumáčků

Nádherný kočičí kluk to je

(Iveta, 8. 10. 2013 8:49)

Jonáš je náááádherný a určitě z něho vyroste nejhodnější kočičí kluk na světě, stejně jako Fin, Vítek nebo náš Kubík. Vsadím cokoliv, že to je a bude ta nejlepší kočičí povaha, kamarádský, přítulný, hodný...já mu to vidím na očích, zlatíčko.... ach ti mourci....