Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jurášek 03, Morris, Tadeáška, Leila a Malina

20. 7. 2019

ju250.jpegKocour, kastrovaný, nar. 6 / 2013

Jurášek je kocourek, kterého našla paní v Mikulčicích, když měl asi 4 týdny spolu s jeho dvěma sourozenci Jasněnkou a Ronem. Jeho maminka žila v opuštěném domě. Vedle domu bydlel soused, který při jednom sekání trávy koťata tak vyděsil, že se přestěhovala za plot, kde byla nalezena. Je to moc mazlivý  a milý kocourek, který hledá nový domov. Do nového domova může jít i k pejskovi. 18.10.2014 byl Jurášek umístěn do Prahy, do domku se zahrádkou, k pejskovi a kočičce.

Další fotky Juráška z pobytu u nás i z nového domova všech zde.

Jurášek byl po dobu pobytu u nás adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Věra Veselá s Johankou, Miškou(Medlin), Haničkou, Žofinkou, Bělinkou a Matýskem. Děkujeme!

morris.jpgKocour, kastrovaný, nar. 6/2014

Morris je kocour, který jednoho dne přišel k nám do depozita spolu s ostatníma kočkama. Najedl se a usnul. Nesnaží se odejít, vypadá, že je tu spokojený. Je to klidný a mazlivý kocourek, vhodný ke komukoliv a kamkoliv. 7.2.2015 byl Morris umístěn do Prahy, do domku k Juráškovi a k pejskovi a další kočce.

Další fotky Morrise z pobytu u nás zde.

Morris byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla firma IZOVELLA s.r.o. a kocour Markus. Děkujeme!

tade180.jpgKočka, kastrovaná, nar. 4/2014

Tadeáška je jedním ze dvou koťat, které přivezl pán na veterinu. Byly jsme s ním domluveni na vykastrování jeho kočky, ale on ji přivezl i s jejími dvěma koťaty s tím, že s nimi domů nesmí, že je má v Hodoníně někde "udat" a tak samozřejmě obě koťata skončila u nás. Tadeáška je jako každá mladá kočka, mazlivá, roztomilá a velmi hravá, proto by neměla být sama, potřebuje ke svým hrám parťáka. 7.2.2015 Tadeáška umístěna spolu s Morrisem k Juráškovi do Prahy.

Další fotky Tadeášky z pobytu u nás zde.

Tadeáška byla  adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byly Anna a Jitka Říhovy s habešánkem Mominkem. Moc děkujeme!

leila250.jpgKočka, nar. 21.4.2017
Umístění:
depozitum Mikulčice

Kočka Jaruška u nás v depozitu porodila šest koťat, více zde. Jedno zemřelo a pět je u nás - Natálka, Nataša, Leila, Oliver a Jonáš. Nevhodná jako jedináček. Proč koťata dvě? 7.7.2017 Leila byla umístěna k Juráškovi, Morissovi a Tadeášce do Prahy.

Další fotky zde.

Leila byla adoptována na dálku, její adoptivní rodinou byl Michal Kučera. Děkujeme!

 

malina3.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2018
Umístění:
depozitum Hodonín I.

9.5.2019 - Včera nám volali z nádraží v Břeclavi, že se v okolí zdržují kočky, které sem chodí z blízké zahrádkářské kolonie a že jedna z koček tam právě porodila 4 koťata. Kočku jsme dnes i s koťaty převezli k nám, ALE - proč se pořád dokola objevuje stejná situace? Proč nám dámy z kanceláře, které tady kočku krmily, nezavolaly hned na jaře, mohla být dávno kastrovaná. Proč to všichni řeší, až je pozdě? 1.7.2019 - Bohužel, Malině všechna koťata pomřela na herpes virus. Malina je po kastraci, je to nesmírně hodná a milá kočička, bez problémů snáší ostatní kočky a těší se do nového domova. 20.7.2019 - Dnes odjela Malina za kočičími kamarády do Prahy.

Další fotky zde.

Malina byla adoptována na dálku - krmivo jí hradili Míša a Borek, kočky Otýlie a Filoména a pes Hugo. Děkujeme!

Malina byla adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu jí hradili Anika a Václav Lauerovi a kočička Pedra. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

20.10.2014
Dobrý den,
posílám zprávičku jak se daří Juráškovi. V sobotu 18.10.2014 jsme si přivezli Juráška radostně domů.Cesta do Prahy utíkala bez problémů a Jurášek cestu zvládal bravurně, ze začátku trošičku mňoukal , ale pak usnul a bylo vše v nejlepším pořádku. První den byl doma tak trochu poschovávaný. Další den začal pomalu prozkoumávat pro něho nové prostředí, je úžasný, krásný pan kocourek :-). Nechá se hladit, vrní a dal si i nějakou tu dobrůtku. Kočička a pejsek jeho noví kamarádi jsou s Juráškem v pohodě. Jsme moc rádi, že Juráška máme, že jsme si ho vybrali. Je to náš miláček a že to seznamování takto pokračuje. Přejeme dalším kočičkám nové hodné paníčky a spokojené bydleníčko a zase se ozveme :-) i s nějakými fotečkami:-)

23.10.2014
Hezký dobrý den,
posílám pozdrav od Juráška, den ode dne se rozkoukává a  prozkoumává více nové prostředí. V noci spinká na posteli. Je to obrovský mazel. Nechává si schovku za skříní jinak je to obrovský pohodář. Na pejska ještě kouká trochu nedůvěřivě, ale to jen malinkato. V příloze posílám pár fotek. S pozdravem a přáním hezkého dne 
Renata

19.11.2014
Hezký podzimní den,
posílám pozdrav od Juráška, má se dobře, je zdráv a v pohodě. Už doma courá, kde se mu zlíbí a venek mu nechybí. Místečka na odpočinek mění podle nálady a pohodlí. Občas zobne nějaké to syrové masíčko, které mu moc chutná jakož i konzervy a další. Zapadl k nám jako poklička na hrneček a máme ho moc rádi. Fakt je to obrovský mazel prostě náš  miláček. Pejska - jménem Ejminka  ještě očichává, nevadí mu, ale fotit se s ní zatím nechce. Až se poštěstí nějaké společné foto určitě pošlu. :-) Pozdrav pro paní Laštovkovou :-) u které byl Jurášek v péči. S pozdravem Renata.
 
Nové foto zde.

29.12.2014
Krásný dobrý den,
posílám
pár foteček a informací jak se má Jurášek. Je to mazlík. Říkáme, že je to takový náš aportující kocourek. Co není moc těžké a povede se mu, tak aportuje v tlamičce, odnáší po bytě různé drobné předměty např. tužku, brýle, různé zátky atd. Má v sobě skrytý talent. Je zdráv a v pohodě. Chutná mu vše. Chodí spinkat do postele. To opravdu miluje. Zahrada  mu zatím nechybí. Rád kouká z okna a pozoruje dění venku. Přejeme v novém roce hodně zdraví, štěstí, dík za práci a péči o kočičky bez domova a kočičkám, které čekají na nové domovy, aby byly co nejdříve.
S vřelým pozdravem a úctou Renata

Další zprávy po příjezdu Morrise a Tadeášky:

7.2.2015
Dobrý den a krásné odpoledne,
posílám zprávu od Morriska, Tadeášky a Ronečka, cesta vlakem a předání kočiček v Praze  dopadlo na výbornou. Všem zúčastněným já i moje sestra Monča moc děkujeme. Morrisek je sekáč na jedničku. Z přepravky doma vylezl okamžitě ven a hned se uvelebil v posteli na peřinách a také předl a mazlil se. Tadeáška trošku otálela,  přeci jen si nechala  více soukromí před průzkumem nového domova. Jsou spolu v jedné místnosti a věřím, že vše bude ok. Moc jsem se na nové přírůstky těšila. Jurášek přepravky trochu očichal a byl v pohodě. Fotečky kočičáků zašlu později. Se srdečným pozdravem a ještě jednou s obrovským díkem Renata s rodinou a ostatní zvířecí kamarádi Bertík, Jurášek a Ejmi:-):-):-)

10.2.2015
Dobrý den paní Naďo :-) a Lucie,
posílám
pár foteček a zprávu, o našich nových členech rodiny. Morrisek zmapoval o obsadil pelíšky a místečka co šlo. Už nás chodí vítat ke dveřím.Je zvědavý, vše ho zajímá a  má vše na pohodičku. Papání mu také chutná. Stačí něčím šustnout a už maže k lednici. Tadeáška je zatím stále ostražitá, občas se nám povede jí pohladit, ale zatím se ještě schovává do skříně , nebo pod postel. Snažíme se hodně na ní mluvit, aby si zvykala na naše hlasy. Necháme jí dostatek času, aby si mohla pomalu zvykat a aby se u nás cítila v pohodě a v bezpečí a byl  to pro ní láskyplný domov. Každá kočička  je jiná a potřebuje svůj čas se vyrovnat se změnami . Věřím, že příští zprávy již budou o něco veseljší.  Fotečky Tadeášky také určo nějaké budou. Moc pozdravujeme a děkujeme. :-)

11.2.2015
Morrisek je takový zvědavec, když koukáme ze sedačky na televizi tak se stane, že zpozorní, zadívá se na nějaké místo vytáhne krček a kouká. Včera v noci jsme pozorovali Tadeášku, vylezla z podpostele což bereme jak úspěch, prošla kolem manželovi hlavy a v klidu prozkoumávala okolí. Tak myslím, že to bude den ode dne lepší. Hodně na Tadeášku mluvíme, ale jak se pohneme tak se zmizí schovat. Ale my si počkáme na tu odměnu, až se za náma přijde pomazlit sama. Jak se říká, kdo si počká ten se dočká. Dokonce seděla chviličku  na polštáři a my  s manželem  leželi jak sochy , upravila si kožíšek a chviličku  už jsem jí slyšela i zavrnět. Tak já se zase ozvu s dalšími pokroky. Mějte se moc pěkně. Kočičky jsou úžasné osobnosti a my si musíme zasloužit jejich pozornost. Pozdravuji ;-)  Renata  

18.2.2015
Dodrý den, paní Lucko,
po krátké odmlce posílám zprávičku od kočičáků Tadeášky:-) a Morriska;-). Morrisek je obrovský šmejdílek a pohodář, běhá za námi jako pejsek, vše mu moc chutná, se všemi je kamarád. Strašně rád odpočívá v klubíčku u nohou. Tadeáška nám dělá také velikou radost. Už se za námi chodí pomazlit koulí  sudy a vrní, pod postelí jí bylo asi už smutno. Miluje kočičí kamarády. Největší lítací akce jsou v noci. Komunikuje s nimi takovým pěkným vrkáním a laškováním.Když něco bouchne nebo je nějaký prudký pohyb tak se ještě  uteče schovat, ale to je normální. Kapsičky také baští. Posílám pár
foteček. Také Jurášek posílá pozdrav, má se dobře, chrupká si v posteli i když byl asi dva dny uražený z nových nájemníčků. Ale vše je jak má teda ok. Zdravíme  a zase se ozveme. Mějte se moc pěkně  Renata 

13.4.2015
Dobrý den do Hodonína, po delší odmlce posílám srdečný pozdrav od kočíčáků Juráška již mazáka,  Morriska  naprostého pohodáře a Tadeášky, která si už hóódně zvykla, téměř se už nebojí ani neschovává. Sama se přijde pomazlit, má několik místeček na spaní. Vybírá si je podle nálady, postel, křeslo, stůl a všichni milují škrabadlo. Jurášek nejvíc  postýlku a Morrisek rád odpočívá na sedačce nebo na koberci na zemi. Táďa s Morriskem se neustále nahánějí a kočkují věkově si rozumí. Většinou hrátky a nájezdy uskutečňují, když my jdeme na kutě a jim začíná noční rej. Někdy ty kočičí závody musíme i korigovat. Zdravíčko jim slouží a apetit mají také dobrý. Chutná jim vše co dostanou. Hrozně rádi pozorují okolí za bezpečným okem. Jsou to miláčci. Moc zdravím a posílám pár foteček. Mějte se pěkně a na nastávající víkendové umisťovací výstavě ať najde hodně kočiček nové milující páníčky.  Renata a moje kočičí radost :-D 

6.8.2015
Milé dámy,
posílám letní a horký  pozdrav od kočičáku Juráška - ten je vyloženě domácí tip miluje postel a občas se protáhne venku, aby se neřeklo,  
Morriska, říkáme mu přezdívkou Sherlock - je neuvěřitelně zvídavý, všeho se účastní, je to takový nebojsa, gurmán v jídle skoro nic mu neujde a mističku by nejraději zazdil pouze pro sebe:-) a
Tadeášky - má spíše ráda nás holky, s mužem se kamarádí občas, je opatrná a vše si hezky rozmejšlí :-) vašich bývalých svěřenečků.
Myslím, že za ně mohu zodpovědně  napsat, že se mají fajn a v pohodě. Pro jejich pohodu a klid dělám vše co jim na očích vidím :-). Moc mě ranilo se se stalo
Timmymu - často jsem na něho koukala a sledovala kam ho vítr zavane. Promiňte mi, že se k této smutné události vracím. Strašně bych si přála, aby každá kočička, která projde složitou životní cestou leckdy již od malého koťátka měla milující domov a zodpovědné páníčky, které mají rozum a předvídají nebezpečí stejně tak jako  u  malých dětí.
Jinak jsem chtěla požádat o poslání krásných kalendářů od vás. Chtěla bych 3x velký nástěnný kalendář, 3x stolní kalendář a dva pelíšky  pro kočičky,  podělila jsem celý okruh naší kočičí rodiny - všici je milují a lebedí si v nich. Přikládám pár fotek pro potěšení. Mějte se  pěkně, ať vám slouží zdraví a kočičkám taktéž.
Moc zdraví
Renata a parta hic kočičáku :-)    

morisek250.jpg24.122016
Víme,
dlouho jsme se neozvali já Jurášek s Moriskem a Tadeáškou. Tak to napravujeme a posíláme do Hodonína tetám Janičce, Lucce, Alence, Nadě a dalším hodným lidičkám, kteří o nás pečovali a dále i pečují dnem i nocí a dávají nám kočičákům druhou šanci na život, hodně móóc pozdravů, štěstí, zdraví a nové páníčky  pro  kočičí kamarády, kteří na své štěstí stále čekají.
Máme se dobře, zdravíčko nám slouží a páníčkové nás milují a my se jim to snažíme vracet naší láskou. Hodně vánočních dárečků od Ježíška pro kočičky pod stromečkem. Tak pac a pusu i s naší paničkou Renátkou :-) 

Další zprávy po příjezdu Leily:

16.8.2017
Mnoho pozdravů do Hodonína,
posilam kočičí pozdrav od Lejlinky, Tadeášky a Moriska.
leila350.jpg
Lejlinka zvladla cestu vlakem úplně úžasně, občas si mňoukla a to bylo vše. Po dobu dovolené cca týden byla v péči u mojí ségry Monči. Je to hotové zlatíčko. Hrozně přítulná a komunikativní kočička. Zapadla k nám a mojí kočičí partě velmi dobře. Baští s chutí konzervičky i granulky a myslím, že se jí nestýská a je spokojená.Morisek a Tadeáška jsou pohodáři, jsou zdrávi no prostě kámoši a je nám s nimi moc fajn. Jsou to naše zlatíčka a život s nimi je obohacujíci.
Janiče a Lucince také srdečné pozdravy. Pro ostatni kočičky milující páníčky a domov. Všem mnoho zdraví a síly. Zdravi Renča

30.6.2019
Brečím a velmi těžko se mi píše tato zpráva o naší  milované Tedince, kterou máme od Vás konkrétně od Lucinky společně s Moriskem. Ještě nikdy jsem takovou  zprávu nemusela psát.

dsc_4231.jpgMiláček naše Tedinka dne 29.6.2019  ve dvě hodiny ráno umřela. Bylo to hrozně rychlé a nečekané. Sama si pořád neuvědomuji, co se stalo a že už tady  s námi není. Moje kočičky jsou má součást a mám je jako děti udělala bych pro ně maximum. Po všech potřebných vyšetřeních k určení diagnózy co se  v těle Tedinky děje během dvou dní odešla na zástavu srdíčka s podezřením na mrtvici. Vyšetření její hlavičky na CT se bohužel již nestihlo uskutečnit. Je mi moc smutno co se stalo a že naše mladá kočičí slečna  odešla do kočičího nebe. Promiňte mi, stále jsem chtěla napsat jak jsou kočičáci v pořádku a jak moc mi v životě dávají a nakonec  je to pro mě  velmi smutné psaní. Byla to úžasná kočičí láska, chybí mi a bolí mě její odchod. Tedinku mám pochovanou na zahradě a kdykoli za ní mohu přijít a pozdravit ji. Děkuji za to, že jsem ji mohla mít a žít sní.
Renča

Kočky SOS:
Dobrý den, Renato,
je nám moc líto co se stalo. Tadeáška odešla sice brzo, ale měla svoje doma a byla milovaná. To všechno se počítá.  Jsem moc ráda, že jste si ji tenkrát vzala. Držte se a pohlazení ostatním. Lucka a spol. 

Nové zprávy po příjezdu Maliny:

21.7.2019
Dobrý den paní Naďo,
včera jsme dojeli v pořádku domů, cesta byla v pohodě, silnice téměř prázdné a  kočička Malina byla úžasná, cestu zvládla na jedničku. Skoro celou cestu spinkala. S domácíma kočičkama je úplně v pohodě a oni s ní také. Sem tam proběhlo nějaké to  syčení, ale jinak je to naprosto pohodová kočičí slečna a obrovský mazel.
Byt si pěkně v klídku zmapovala a prošmejdila. V noci chrupkala na škrabadle a bylo vše v pohodě. Mějte se pěkně a posíláme mnoho pozdravů.
Renča

Další fotky z nového domova všech zde.       

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Milující domov.

(Jitka a Anna, 9. 2. 2015 6:53)

Milá Tadeáško,
milující domov spolu s Juráškem a Morriskem!
Děkujeme...

Moc mu to u vás

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 19. 11. 2014 18:30)

svědčí,je to krásný kluk a to se vším všudy!Blahopřeji.

Jurášek

(Renata Oborníková, 20. 10. 2014 11:58)

Dobrý den, posílám zprávičku jak se daří Juráškovi. V sobotu 18.10.2014 jsme si přivezli Juráška radostně domů.Cesta do Prahy utíkala bez problémů a Jurášek cestu zvládal bravurně, ze začátku trošičku mňoukal , ale pak usnul a bylo vše v nejlepším pořádku. První den byl doma tak trochu poschovávaný. Další den začal pomalu prozkoumávat pro něho nové prostředí, je úžasný, krásný pan kocourek :-).Nechá se hladit, vrní a dal si i nějakou tu dobrůtku. Kočička a pejsek jeho noví kamarádi jsou s Juráškem v pohodě. Jsme moc rádi, že Juráška máme, že jsme si ho vybrali.Je to náš miláček a že to seznamování takto pokračuje. Přejeme dalším kočičkám nové hodné paníčky a spokojené bydleníčko a zase se ozveme :-) i s nějakými fotečkami:-)

Re: Jurášek

(Kočky SOS Hodonín, 20. 10. 2014 13:39)

Moc děkujeme za zprávu a budeme se těšit na další zprávičky a fotky z nového domova Juráška. Jen prosím, zprávy zasílejte na náš e-mail kocky.sos@seznam.cz
Děkujeme!

Jurášek

(Věra Veselá, 20. 10. 2014 10:23)

Milý Jurášku, bylo nám ctí že si mohl patřit alespoň virtuálně do naší rodiny. Přejeme ti hodně štěstí a lásky v novém domově a moc už se těšíme na zprávy, jak se ti v novém domově daří. Měj se dobře Jurášku, jsme teď vlastně tak trochu sousedi - pražáci :-).
Zdravíme i novou rodinu a přejeme vám i Juráškovi, aby vám společně bylo moc hezky.

Jurášek je fešák!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 18. 10. 2014 21:00)

A bude z něho krásný kocouří frajer.Myslela jsem,že odjel do stejného domova spolu s Jiřinkou,ale asi jsem to dobře nepochopila.
Každopádně-Jurášku měj se krásně a měj hodné lidičky.Hodně štěstí!

Re: Jurášek je fešák!

(Kočky SOS Hodonín, 18. 10. 2014 21:09)

To bychom napsaly do nového společného domova! Ale je tam napsáno do nových domovů, takže dvou domovú :-)

Re: Re: Jurášek je fešák!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 19. 10. 2014 12:27)

neva,nějak mi to ušlo,ale i tak přeji Juráškovi i Jiřince krásný,dlouhý život,malým pražákům!!!!