Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kamilka

15. 5. 2016

kamilkapiz1.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2014

Kamilka je jednou ze čtyř kočičích slečen, které jsme přijali z útulku pro psy v ZOO Hodonín, kam je někdo přinesl, protože je našel v zahrádkářské kolonii. Je to krásná kočka, nádherně zbarvená, je roztomilá, hravá a mazlivá, přesto čeká na svůj domov bezmála dva roky! 15.5.2016 byla Kamilka umístěna do Prahy, do domku ke kočce Paní Chapmanové.

Další fotky zde.

Kamilka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Naďa Slavíková a kočky Angie a Roxy. Děkujeme!


kamilka300.jpgKamilka, která vždy zalezla do nejtemnějšího koutu před návštěvami (taky proto tu byla tak dlouho), se po svých nových pánečcích plazila, lezla jim až na rameno, nechala se chovat, slintala ... a pak si sama způsobně sedla do přepravky. Asi už toho měla u nás dost a sama se rozhodla odejet do nového domova.
smiley

 

15.5.2016, večer
Z Kamilky jezdec v autě určitě nebude, krom asi 10 min. vytrvale mňoukala, dýchala tlamičkou, počurala a pokadila se, prostě vystresovaná. Doma už zalezla pod lenošku a myslím, že pár dnů ji neuvidíme. Chapmanová zkoumá co se to děje, ale nijak zvlášť vykolejená není. Jen musela ochutnat, jestli má Kamilka stejné granulky.

16.5.2016
Dobrý večer,
Kamilka si našla sama novou skrýš, v noci se ze svého dočasného bydlení pod lenoškou, odstěhovala do šatny, za košem s prádlem ve skříni je to prý lepší. Ale ne pro nás, nemůže ji dost dobře chodit pomazlit a poňuchňat. A tak teď zaujala pozici v šatně v polici s výhledem na dveře (samo napřed musela provést očistu od těch kopek oblečení).
Kamilka je mazlivá kočička, která se nás vůbec nebojí, za soustavného drbání, hlazení je ochotná popojít až do jídelny a nakouknout do obýváku. Je zvědavá, jak to tu vypadá a kde je ta kámoška Chapmanová, co tu má taky bydlet. Jenže se vždycky najde nějaký zvuk, který ještě nemá naposlouchaný a to je pro ni znamení, že je třeba se stáhnout zpátky (např. zvuk myčky).
Nejdelší cestu dnes zdolala s dcerou a to až na pohovku a pak se jí usádlila na břichu a zalehla ji. Jenže to se vůbec nelíbí Chapmanové, bylo to její místo.Se mnou ještě "mluví", ale dceru naprosto ignoruje, je uražená, a to se jí snažíme věnovat, jenže ona o to nestojí. Byla její polštář a teď se má dělit. Chodí ochutnávat granulky Kamilky, taky kapsičku, tu jí pro jistotu sežere, přitom obě mají to samé. Bohužel Kamilku jsem u misek ještě neviděla.
Obě holky už se asi třikrát potkaly, Chapmanová chodí nakukovat, kdo to tam je, ale jakmile se potkají čumák na čumák, Chapmanová se otočí a jde pryč, Kamilku nechá stát se zvědavě vytaženým krkčkem (ze zadu vypadá, jak želvička vystrkující hlavičku z krunýře). Posílám fotku z dnešního výletu na pohovku.
Hezký večer, Pavla

17.5.2016
Dobrý den,
musím napsat hned po ránu. Tady se totiž dějou věci :-D
Kamilku jsem už viděla pít, což dobré, večer zkusím maso.
Z manžela moc nadšená není, přece jen ho viděla jen chvilku, chodí domů až večer, ale myslím, že když zjistí, že jeho břicho dobrý polštář, bude s ním kámošit.
Večer jsme holky obešli, že všechno v pořádku a šli spát. Já si tam tak ještě s rozsvícenou lampičkou ležím a vnímala jsem, že na mě kouká opřená o pelest číča, tak si říkám dobrý Chapmanová už se asi odrazila, jde za náma, po chvilce kouknu, ona to nebyla Chapmanová, ale Kamilka. Vydala se z šatny přes jídelnu a obývák až do ložnice. Pak podlezla postel, něco tam prováděla, asi zkoumala ty šuplíky s dekama a vykoukla z druhé strany. No a potom už se s tím vůbec nemazala, vzala to rovnou do postele a tam se dožadovala mazlení, lezla nás lechtat pod deku a prostě si myslela, že teď je ten nejlepší čas na blbnutí.

k180.jpgChapmanová nakrknutá na parapetu, protože v nohách spí ona, Adélka měla zase místo mezi náma, a říkala si asi něco v tom smyslu, no je vrchol, den i s cestou a už se cpe do mé postele :-D O půl dvanácté jsem to už nevydržela a Kamilka musela za dveře, když pět kilo mi chodí po hlavě, moc se spát nedá. Něco si tam za dveřma brblala, pak byl klid. Ovšem o  půl třetí zjistila, že jsou otevřené dveře a začalo to na novo. No, já to vlastně zjistila tak, že mi někdo dýchal do obličeje a cítila jsem, že na  mě zírá :-D Tak zase musela na hanbu za dveře. Já jen doufám, že ji to přejde, a časem v noci nahodí spací režim, nemám ráda zavřené dveře :-)
Chapmanová ráno nedělala takové ofrky jako večer, ale vypadalo to, že v noci moc nespí a hlídá Kamilku...V té půl třetí jsem ji zahlídla ve dveřích ložnice, jak nakukuje a musela být móc spokojená, že jsme tam Kamču nenechali.
Nejvíc je z Chapmanové rozhozená dcera, chce zpátky toho svýho mazlíka a mazlík na ni kašle. A tak zahájila léčbu násilným mazlením, dlachní ji dokud se nechá :-D Jak dlouho jí to může trvat než se odrazí?
Ráno už Kamilka v šatně a tvářila se děsně vyčerpaně po té zkoumací noci :-)
Tak tak to s Kamilkou je a vypadá to na velkou legraci, zvlášť v noci, jen doufám, že se holky budou kámošit, to by mě mrzelo, kdyby ne.
A posílám fotku z promenády v posteli :-D
Hezký den P.

Později:
Dobrý večer Lucko,
pije, žere málo, na záchod chodí, po dni v šatně tu poletuje, naslouchá, vytahuje krček a nakukuje, přijde se pomazlit, pak zase jde něco zkoumat, přikrčená, jak špión, tahajíc pupík po zemi, odněkud mňoukne, pak vykoukne a zase to celé dokola...A můžu na ní oči nechat, je obrovská a to jsem si myslela, že nemáme doma žádnou chudinku drobnou...No hotovo, už je tu doma, honí tam myšku nebo co a válí se :-D
A jak to tak vypadá bude to Kamilka, kdo kontaktuje Chapmanovou, ale ta dělá drahoty a ofuky, stále stejné, očuchat a pryč. Teď na Kamču zasyčela, nikdy jsem ji syčet neslyšela! Ona byla ta co Áďu pokoušela a ta na ni syčela. Kamča to nevzdává, jde za ní. Vůbec to není ona, ale pevně věřím, že se nám ji podaří "přemluvit".
Připravovala jsem se na přemlouvání Kamilky a zatím to je úplně všechno jinak :-D Budeme se muset snažit udobřit si Chapmanovou...
Holky naše, chovají se, jak malé děti :-D
Hezký večer P.

20.5.2016
Dobrý večer,
Kamilka je velký jedlík, papání jí chutná, už když slyší, že se bude něco dít na kuchyňské lince, neváhá přijít na kontrolu, jestli to nebude něco pro ni. V noci ještě občas přijde vyzkoušet, jestli není čas na muchlání, vydatně u toho něco povídá (je celkem upovídaná), ale když není žádná odezva, jde si po svým. Teď s Chapmanovou koukají na zahradu na kosáky :-)
Pavla

13.6.2016
Dobrý den Lucko,
tak mi to přece jen nedalo a když jela Chapmanová na veterinu (zlobí ji pořád polyp v nose) vzala jsem i Kamilku, váží 5,09 kg, asi trošku zhubla, má vyčištěné ušisko, obě dostaly advocate, takže jestli v ušisku, někdy něco chtělo pobývat, má to smůlu, už je to úplně pojištěný, že tam nezůstane. Kamilka má slabounkej zánět dásní, takže budu hlídat, případně někdy dojde na čištění zubů, v blízké době to určitě nebude, nemá vůbec ráda přepravku a auto (zase počuraná, pokakaná a to jela 7min), takže ji tímto nechci vůbec stresovat, jen když bude opravdu nutné.
kamilka300.jpg
Jinak se má hádám fajn, ráda se vyvaluje na podlaze, jen tak a je jí tím pádem všude plno. Svoje rituály nemění, přes den spí, odpoledne a večer tady pochoduje, hraje si, teď momentálně oblíbená činnost kousání krabice od bot, kouká ze dveří, co venku,  v koupelně kontroluje, jestli se pořádně myjeme, jak zalezu do postele, už ji mám na břiše a chce se muchlat, pak čistí kožich. Ovšem nejlepší čas je mezi 3,30-4hod, kdy dojde budit a to mi tam cosi povídá, oňuchává mokrým čumákem a nejradši by byla kdybych vstala, ale to má teda smůlu :-D, musí ještě nějakou hoďku počkat. A to tu pak lítá, jak střela, z jedné strany místnosti na druhou, bere to přes pohovky a blbne, třeba s rozpůlenou chlupatou myší :-)
A nestrpí zavřené dveře do jakékoliv místnosti, to pak sedí a ťapká tak dlouho, až ten neopatrník co zavřel, zase otevře :-)
Chapmanová ji toleruje, ale nehraje si s ní, Kamilka jí občas něco provede, jakože honí ocas, kterým houpe, občas tu poletují po ránu obě. Nejvíc jsem se pobavila, když se pozorovaly, pak zaujala každá pozici na jedné straně rohu skříňky a přibližovaly se, že se asi překvapí, protože jedna na druhou neviděla :-) A tak ještě pár fotek z válečky :-)
Hezký večer P.

22.6.2016
Dobrý den,
potřebuji od Vás poradit, přece jen máte o móóóc víc zkušeností s kočkama než já. Kamilka se má dobře, nelekejte se, jenže se drbe o stošest. A to jen na hlavě. Po kapsičkách z DM, jsem vysadila úplně všechno krom royal canin kapsiček a granulek. Škrabání ustoupilo, vzala jsem ji na veterinu, jak jsem psala, tam jen to pravé ušisko. A teď je tu intenzivní škrabání zase. Taky tře bradu a koutky, prostě v těchto místech, o cokoliv tvrdého, nejčastěji ntb, ten má asi dobré hrany. Může být alergická na kuřecí maso?
To je to jediné co jsem jí dala dva dny zpět. Nechci ji zase brát na veterinu, cestování opravdu špatně nese, ale když to bude nutné, vydám se tam s ní. Hezký večer P.

Odpověď:
Pokud se škrábe zadní nohou na hlavě nebo krku (až do krve), to by mohla být alergie. Royalky granule tu byly běžně, kapsičky vůbec, kuřecí dostávali občas. Častěji mají vepřové... Ale že by se někdy škrábala jsem si nikdy nevšimla. Ovšem je pravda, že to neznamená, že se neškrábala. Rozhodně se nikdy nerozškrábala až do krve. Našla jsem toto, takže kuřecí je poměrně častý alergen:
"Potravinová alergie se u vaší kočky může objevit v jakékoli životní fázi, může mít nepříznivé projevy typu průjmu a zvracení. Alergie nejčastěji vyvolávají bílkoviny z rybího masa, mléčných výrobků, hovězího a kuřecího masa, v pořadí od nejčastějšího k nejméně běžnému."
A nedáváte jim třeba nějaké pamlsky? Jakože takové ty "křupavé polštářky" nebo něco podobného?
Pokud jde o to tření tlamičkou (hlavou) se o různé předměty, tak to dává najevo, že se jí předměty líbí, tak si je takhle značkuje, zanechává pachovou stopu. Poku se tře o Vás, projevuje Vám velikou náklonnost.

17.7.2016
Dobrý den Lucko,
posíláme pozdrav všem do Hodonína. Kamilka je zdravá, stále dobře baští, pořád v noci chodí budit, po domě se s Chapmanovu honí, občas něco převrátí a nejradši ze všeho pozoruje kosáky a "loví", nedávno předvedla lov přes celý pokoj a narazila takovou silou do sítě, že to magnet nevydržel a Kamilka zůstala celá vyjevená stát až ji zase připlácla síť zpět  :-D
Posíláme pár fotek - odpočinek v neděli odpoledne :-D
Pavla

29.8.2016
Dobrý den Lucko,
prázdniny jsou fuč, přesto posílám jednu Kamilčinu prázdninovou, ona  má prázdniny pořád, je to kočka pohodářka :-)
A taky jednu Chapmanovou, jak vyřešila, když chce mít klid a má dost honění a lovení s Kamilkou, kupodivu Kamča se vůbec do výšek nehrne, je to kočka, která nejvýš vyskočí na kuchyňskou linku, ale to musí cinknout misky a chystat se něco dobrého :-) P.

17.10.2016
Dobrý den Lucko,
jak vidíte na fotkách, Kamilka je válenka uválená a náležitě si to užívá, když si teda zrovna nečistí kožich, necpe se nebo nehoní s Chapmanovou :-D
Mějte se moc hezky Vy i kočičáci.
P.

4.11.2016
kamilka250.jpgDobrý večer Lucko,
tak posílám fotky, je to pořád kus holky co ráda lenoší. Ano, ta bílá hrouda, je Kamilka vzhůru nohama :-D Pak fotka, kdy spala a měla živé sny, škubala fouskama, tlapkama a nakonec se ježila :-) A pak naše chlupatá modelka :-D P.

5.12.2016
Kamilka se má móóóc dobře, jen tak od oka si myslíme, že se trošku na zimu vypapala, ony teda obě holky jsou bříškaté :-D
Teď se nacpala do škvíry mezi mě a dceru na gauč, hodila záda, založila tlapky a už neví o světě, spí :-) Je hrozně rozmazlená, říkáme jí to každý den, ale jí to nevadí...
Minulý týden mě dojala, ležím v posteli, čtu, chvilku Kamilka ležela v nohách, pak se zvedla a šla pryč. Už to bylo neobvyklé, že odešla. Pak jsem slyšela, jak pochoduje po domě a mňouká, sem tam se zastavila u pracovny a škrábala na sklo, to dělá, ale ne tam, kde nikdo není. A já mám dlouhé vedení, takže až cca za 15min mi to došlo. Nebyla nikde Chapmanová. No byla v té pracovně, kde ji manžel zavřel a Kamilka chodila a volala, dokud ji někdo neosvobodil. Vzápětí se nasáčkovala na postel, hodila klubko a spala. Všechno už bylo podle ní (podle mě taky) v pořádku. Holka šikovná, ale dalo jí to fušku, než se dovolala pomoci. P. 

15.5.2017
Dobrý den Lucko,
je květen a Kamilka má už 3roky a dnes je to rok co nám umožnila sdílet s ní bydlení :-D
Je to pořád náš baculáč, přestože jsme se během roku dopracovali k hypoalergenním granulím a d/d konzervám, které vlastně žere jenom, aby nám udělala radost :-) Bohužel se nám nepodařilo zjistit co způsobuje to, že se drbe, a i když to není její oblíbené žrádlo, drbání ustoupilo.
Pokud má Chapmanová náladu, umí se navzájem prohnat, a protože Kamilka není žádná atletka, je to jako když běží stádo slonů :-) Zrovna tak její skoky z komody brzy ráno, na nás do postele, stojí za to.
A ještě něco! Protože jsme byli na dovolené a Kamilku nelze převážet, aniž by z toho nebyla vystresovaná, měly holky paní na hlídání :-) A musím říct, že se bojí cizích lidí už jen malinko, zaujme pozici v ložnici pod postelí a odtud dělá výlety, dokud se nerozhodne, že ta osoba je hodna její přítomnosti a po pár dnech paní i s Chapmanovou vítala. Jsme rádi, že ji máme.
Hezký den, Pavla

31.3.2019
Dobrý den,
Kamilka své zvyky nezměnila, stále je to válenka vyválená, dnes se vzdělává válením po zeměpisu, těžko říct, jestli jí to k něčemu bude.
S jarem a návratem kosáků na zahradu, mají s Chapmanovou o zábavu postaráno, často mají kino na parapetu za sítí. Myslím, že se má fajn, rozhodně si na péči nestěžuje a když se jí něco nelíbí, umí docela prudit, až dosáhne svého :-)
Hezké jaro, Pavla

img-20200524-wa0004.jpg24.5.2020
Posílám pár fotek Kamilky. Během minulého roku Kamilce byly odstraněny tři zadní zuby, ale jinak je to spokojená kočka, která má občas výhrady k hypoalergenní stravě, vidět to na ní ovšem není :-)
Přeji pevné zdraví Vám i kočičákům, Pavla

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

úžasná kočička!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 16. 5. 2016 12:20)

Od malička jsem se na ni koukala s obdivem,jak nádherně je to vybarvený stvoření a věřte mi,nemít jich doma v současnosti jedenáct,tak bych si ji pro tu vybarvenost vzala(takovou ještě nemám!!!!).Nicméně,Kamilce krásné, přeji ten nejsladší a nejbáječnější domov a dlouhá,krásná léta v něm prožitá!