Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karolínka 07

15. 10. 2014

karolinka300.jpegKočka, nar. 5/2014

Karolínka je jednou ze čtyř kočičích slečen, které jsme přijali z útulku pro psy v ZOO Hodonín, kam je někdo přinesl, protože je našel v zahrádkářské kolonii. Karolínka je jako každé koťátko, roztomilá, hravá a dovádivá a ke svým hrám potřebuje parťáka. Do nového domova by mohla odejít s kterýmkoliv kotětem od nás. 15.10.2014 - Karolínka byla umístěna do Čerčan, do domku ke třem kočkám a dvěma pejskům.
vsichni200.jpeg

Video Karolínka a Sting:

https://www.youtube.com/watch?v=IxVJhaODcMw&feature=youtu.be

Další fotky z pobytu u nás a z nového domova zde.


 

Zprávy z nového domova:

15.10.2014
Karolínka se cestou, před Brnem, pokakala, ale jinak byla celou cestu moc hodná. Na noc bude sama v pracovně, aby si po dlouhé cestě odpočinula.
Hezký večer, Martina.

20.10.2014
Kája se u nás hezky zabydlela, je moc milá a mazlivá. Se Špunťou se honí za plyšmyškami a moc jí zajímají rybičky v akvárku. Starší Lízinka jí občas očuchne a kocour Felix má ještě tendenci obě koťata propleskávat a vysyčet, ale to se časem poddá. Na psice Karolínka zatím bručí zpod gauče, ale to jí snad taky časem přejde a bude s nimi kamarádka.

4.11.2014
Posíláme pozdravení od Karolínky, která krásně zapadla do klubíčka našich kočičích i psích holek :) Jen nás trochu trápí její rýma, dostala kapičky do očí a vitamíny na podporu imunity, tak snad bude brzy v pořádku. Přejeme hezký den a zase se ozveme,
Martina

26.12.2014
Dobrý den,
posíláme přání klidných svátků a všeho nejlepšího do nového roku 2015 od Karolínky i od nás ostatních. Karolínka mezi nás (lidi, kočky i psice) zapadla výborně, je to moc milá, kontaktní a mazlivá kočička.  I když asi ze všeho nejvíc má ráda jídlo a hlavně maso, které beze strachu krade z misky i mnohem většímu kocourovi Felixovi.  Na té
fotce u dveří se tváří ublíženě, protože za těmi dveřmi ve špajzu na zemi ležela čerstvě upečená krůta, kterou jsme jí odmítli dát celou napospas.
Přejeme krásný den, Martina

12.1.2015
Dobrý den,
ta stříbrná kočka na fotce je Špuňťa, kterou jsme dostali od sousedů, kterým se přitoulala na zahradu, a kvůli které jsme si pořídili i Káju – aby si měla Špuntík s kým hrát  Původně jsme chtěli nechat obě kočky kastrovat najednou, aby to bylo pro nás jednodušší s domácí péčí.  Bohužel ale Špuntík má dlouhodobě problémy s jedním okem, kvůli kterému už delší dobu bere antibiotika, takže na operaci zatím nemůže. Kája byla na kastraci minulou středu, všechno proběhlo na jedničku a tento pátek jí necháme vyndat stehy.  Nosí apartní obleček, který nemá moc ráda, a tak většinu dne jen leží na gauči a kouká se naštvaně :-) V příloze posílám pár
fotek, abyste viděla jak jí to v oblečku sluší, přejeme krásný den, Martina

1.2.2015
Posíláme pozdravy od Káji a jejích dvojnožců
Po kastraci se už dávno zotavila a stehy si nechala vyndat od nás při mazlení, takže na veterinu už jsme znovu nemuseli.  Sice by už teď mohla chodit sama ven, ale zatím od ostatních neodkoukala jak projít klapacími dvířky do sklepa a z něj další klapkou ven na zahradu.  Pootevřenými dveřmi z obýváku na terasu nejdřív jen vykoukla a pak se zkusmo vydala i na obhlídku schodů na zahradu.  Až bude tepleji a budeme moct nechat dveře na terasu otevřené delší dobu, tak se určitě osmělí a vyrazí na obhlídku terénu kolem domu.  V příloze posílám pár jejích aktuálních
fotek, abyste viděli jak roste do krásy a délky a výšky.  Váží 3 kg a jíst jí opravdu chutná. Kdykoliv vaříme anebo jen připravujeme snídani, tak se motá okolo kuchyňské linky, natahuje se nahoru a žebrá.  Miluje hlavně cokoliv od masa a mléčných výrobků, to pak u své misky vrčí a odstrašuje ostatní kočky
Je to moc milá a umazlená kočka a jsme rádi, že jsme jí máme!
Přejeme krásný den, Martina + zvěřinec

6.4.2015
Přejeme vám hezké velikonoční pondělí, i když u nás za okny to vypadá spíš jako v zimě
Karolínka se má báječně, teď zrovna leží na parapetu okna vedle mého psacího stolu na pelíšku a z tepla sleduje padající vločky za oknem.  Ven jí to pořád moc neláká, klapací dvířka do sklepa, přes které chodí ostatní tři kočky na výlety na zahradu, ignoruje, a ven jde jen když jsou dokořán otevřené dveře z obýváku na terasu, a to jen na chvilku.
Se Špunťou jsou sehraná dvojka, obě jsou velké milovnice masa všeho druhu, sýrů a jogurtů a dalších dobrot.  I když Karolínka je o dost drzejší než Špuntík – klidně si plátek šunky ukradne z talíře stolu když jí nehlídáme   Asi jí život naučil neostýchat se a posloužit si sama, když to jen trochu jde.
Každé ráno se Špuňtou tlapičkami “leští” dveře do ložnice, a po jejich otevření Kája hned běží za námi do postele, kde se nám skoro jak klíště přicucne ke krku a labužnicky se nechá drbat a mazlit.
Oči jí pořád hodně slzí, každý den jí tváře pod očima otírám hadříkem namočeným v borové vodě.  Antibiotika zabrala jen dočasně a nás veterinář si myslí, že má zřejmě oslabenou imunitu vlivem nelehkého vstupu do života.  Dal nám na vyzkoušení přípravek na její podporu z houby šitake, který Káje míchám v troše mléka, což jí moc chutná.  Po necelém týdnu jí z očí teče výrazně méně, takže s přípravky na podporu imunity budeme pokračovat dál.
Posílám pár aktuálních fotek Karolínky a přejeme hezký den. M.

21.4.2015
Novinky – sluníčko asi působí i na Káju, začala se osmělovat a chodit ven. Klapacími dvířky výjimečně, ale když necháme otevřené dveře na terasu, ze které vedou tři schody na zahradu, tak vyrazí na výzvědy.
Přejeme krásný den a zase se ozveme, Martina

6.5.2015
Přejeme hezký večer,
vidíte správně, Káje slzely obě oči.  Dostala na to od našeho doktora Imunobran, který zabral. Očička jí slzí výrazně méně, stačí je jen jednou denně otřít hadříkem namočeným v borové vodě a nedělá se jí už nepěkný lišej.  Ale poslední týden slzí o trochu víc, asi jí budeme muset dopřát další kůru. Když je přes den teplo a jsme doma, máme otevřené dveře z obýváku na zahradu.  Z toho je Kája nadšená, ráda chodí ven se Špuňťou na průzkum zahrady. Tmy se vůbec nebojí, znejistí jí ale pohyb cizích lidí a psů za plotem.  Což jsme rádi, aspoň jí to nebude táhnout na výzvědy mimo naší zahradu.
V příloze posílám pár fotek naší malé průzkumnice.  Na jedné je rozmazaná – rozběhla se za nějakým hmyzákem a můj foťák až tak rychlý není . Mějte se krásně, zase se ozveme, Martina


16.7.2015
Dobrý den, v příloze posílám pár aktuálních fotek Karolínky.  Na zahradě už je jako doma a dokonce i loví myši.  Což jsme zjistili trochu nečekaně – v noci se naší neopatrností vloudila do ložnice a ulovenou myš si přinesla až do postele.  Naštěstí byla myš mrtvá a nebyla od krve, takže jsme je jen obě vyšoupli (myš do popelnice a Káju na chodbu) a spali jsme dál...
Bohužel ale u nás není jen veselo – před dvěma týdny jsme přišli o Špuňťu.  Odjeli jsme na vodu a dům se zvěřincem hlídala moje sestra.  A ta našla Špuňtíka ráno ve sklepě se zlomenou pánví a přeraženou páteří.  Odvezla jí na veterinu, ale tam navrhli její uspání.  Netušíme co se stalo, možná jí srazilo auto, nedejbože jí někdo ublížil.  Byla dost “oprsklá”, chodila na toulky po okolních zahradách a naší ulicí teď kvůli objížďce ve vedlejší vesnici dočasně jezdí víc aut než obvykle.
Myslíme si, že Káje chybí kamarádka.  Sice se po zahradě honí s Felixem, ale ten jí neumyje uši a nepřitulí se jako to dělala Špuňťa.  Proto jsem se chtěla zeptat, jestli by vám tedy nevadilo svěřit nám kočičku po tom, co se stalo Špuňtě, jestli je Káji sestra Anetka ještě volná.  Hledáme kočičku (Felix když cítí kocouří konkurenci tak značkuje, i když je vykastrovaný), která by nebyla tak důvěřivá vůči lidem, a ideálně by se držela jen na naší zahradě.  Něco jako je Karolínka, ta je pořád trochu nejistá vůči cizím lidem a prostředí a to nám vyhovuje.
Přeji hezký den a zdravím i za Káju,
Martina
 
 

10.5.2016
Přejeme krásný den a v příloze posíláme pár fotografií od naší / vaší Karolínky.  Má se pořád báječně, ráda se vyvaluje v peřinách a na gauči, ale je i velmi zdatná lovkyně myší.  Teď, když se oteplilo, tak doma v kuchyni nacházíme alespoň jednu, ale častěji dvě ulovené myši, asi abychom měli čerstvou snídani. Jsme moc rádi, že jí máme.

karolinka350.jpgZ očí a z nosíku jí pořád trochu teče rýma, ale není to nic vážného.  Většinou jen stačí jí otřít vlhké tváře pod očima, a občas kožíšek umýt borovou vodou.  Nejsme jen moc nadšení z jejího nového zvyku, který zřejmě odkoukala od našeho kocoura Felixe – když odněkud přijedeme autem, tak nás přijde přivítat na ulici, a vyvaluje se před námi na vyhřáté vozovce.  Doufám, že to dělá jen když jsme u toho, a že se jinak silnici a autům vyhýbá, opice jedna ušatá! 
Mějte se moc krásně,
Martina a Kája

26.5.2016
Naše další kočka Máša vyhrála druhé místo v hlasování o NejFotku za měsíc duben na webu Modrý kocouř, a jako cenu dostala od sponzora krásný pelíšek.  A protože je Mášenka velmi laskavá, přenechává pelíšek k válení i Karolínce.  Asi aby si mohla odpočinout po lovu myší, kterých nosí domů i několik denně.
Myši nosí i Máša, ta je ale na rozdíl od Káji domů bere živé.  Minulý víkend jedna taková živá myš Máše utekla, a schovala se v kuchyni pod ledničku.  Máša na ní sice číhala, ale když od lednice na chvilku odběhla, tak se myš pokusila o útěk.  Nepočítala ale s tím, že poblíž je i Kája, která neuvěřitelně rychlým způsobem po myši skočila, a zakousla jí.  Pak jí se mnou vyměnila za kousek sušeného masa, takže spokojené jsme byly obě dvě. Jojo, s kočkami se jeden rozhodně nenudí. Máme radost, že Kamilka má nový domov. Třeba se jednou umoudří i Anetka, a i ona si vybere nějaké zájemce.  Mějte krásný den,
Martina

16.1.2017
Přejeme vám s Kájou do nového roku vše nej :-)
Kája se má pořád dobře, aspoň mi to tak připadá. Ráno většinou čeká za dveřmi do ložnice,
karolinka200.jpgkam proniká proto, aby se pak mohla ideálně celé dopoledne vyvalovat na peřinách.
Od konce září s námi bydlí dvě nalezená koťata od Dobříše, která s Kájou krásně ladí - Elzička je zrzavá s bílými tlapičkami a Růženka je celá černá. Kája na ně ze začátku trochu syčela, ale teď už je vzala do party, občas dokonce některé z nich omyje uši :-) Tentokrát posíláme jen fotky z domu. Sice se Kája i ostatní kočky vydávají ven i ve sněhu, ale jen na kratší procházky, a my je nestíháme vyfotit. Na fotce "čekání na kapra" Kája není vidět proto, že chytře čeká za rohem linky u mističek, na které všichni dostali kousek ryby ke Štědrovečerní večeři.
Mějte se krásně, zase se ozveme :)
Martina
 
21.7.2017
Zdravíme po delší době z Čerčan a přejeme krásný den!
V příloze posílám dvě fotky naší / vaší Káji, na kterých to ani nevypadá, že měla minulou středu nepěkný úraz. Naše kočky chodí domů ze zahrady okénkem pod stropem sklepa, ve kterém mají klapací dvířka, a z parapetu pak skočí přes sušičku na podlahu. Kája asi špatně seskočila a zlomila si pánev. Naštěstí je to čistá zlomenina na břišním spoji / nejužším středu pánevní kosti, což zjistila pí doktorka rentgenem. Kája dostává prášky na bolest a je zavřená v naší ložnici. První dva dny jen ležela, ale od pátku už sama chodí, dokonce se i sama podrbe zadní nohou. Předevčírem byla na kontrole a byla pochválená, že se krásně hojí a zotavuje. A protože přijde na zavolání, tak jsme jí od včerejška začali pouštět na krátké vycházky po zahradě, které jí moc chybí. Na kontrolní rentgen má jít v druhé polovině srpna, ale myslím si, že bude v pořádku dřív, a bude si zase moct chodit kdekoliv a kdykoliv dle vlastní volby.
Mějte hezké léto a zase se ozveme, věřím že s lepšími zprávami,
Martina

19.6.2018
Dobrý den,

máme od vás z Hodonína Karolínku, které se stále daří moc dobře (teď zrovna vyspává noční zachumlaná v peřinách).  Zlomená pánev se jí krásně zahojila, běhá a skáče a leze po stromech jako nic. Hezky se sžila s Elzičkou a Růženkou, což jsou kočičí sestry, které k nám před rokem a půl přijely ze Srdcovek z Dobříše.  Občas se proženou po zahradě a dupou u toho jako stádo slonů.  Kája umí přiběhnout na zavolání (když je v doslechu) protože ví, že jí z toho kápne něco dobrého.  A taky je skvělá lovkyně myší (bohužel i ptáčků) a dokonce někdo z trojky K+E+R naší zahradu zbavuje krtků. Přeji hezký den a zdravíme z Čerčan :)
Martina (a taky Martin, kočky Karolínka, Lízinka, Elzička, Růženka a psice Bíba a Sísa)
 
karolinka.jpg23.4.2020
Karolínka přeje krásné slunečné lenošení a zdraví z Čerčan!

 

31.5.2023
Dobrý den,
v pondělí jsme museli bohužel Karolínku nechat uspat. Měla dlouhodobě problémy se selhávaním ledvin, a tentokrát nepomohla ani hospitalizace na klinice, kde za poslední dva roky už byla čtyřikrát. Za necelé dva týdny po propuštění domů se jí opět přitížilo a tentokrát by podle našeho veterináře už ani kapačky nepomohly. Moc nám chybí, ostatní naše kočky nejsou tak moc mazlivé a kontaktní, jako byla Kája.
V příloze posílám pár jejích fotek z poslední doby. Martina

Další fotky z pobytu u nás a z nového domova zde.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Karolínka

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 2. 2. 2015 9:32)

je PŘEKRÁSNÁ kočičí dáma-gratuluji a přeji všem kočenám jen to nejlepší!

Pozdrav :-))))))

(Blanka(Benjamín), 16. 10. 2014 10:44)

Karolínka je moc krásná, ale také máme dost (4):-). Vy také máte již pěkný domácí zvěřinec, ale video se Stingem je úžasné. Asi jim bude smutno :-).Přeji hodně štěstí.

Pozdrav

(Eva, 15. 10. 2014 21:24)

Tak Karolínku bych brala všemi deseti:-))), dost vám závidím...Jenže mám doma3 a venku 12 - 14 kousků, takže jste měla štěstí, že zrovna nemám místo:-) Je úžasná!

nádherná kočička!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 15. 10. 2014 17:40)

Karolínko,hodně štěstí a hodný,láskyplný domov!