Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kocour z Míráku

7. 11. 2021

m1.jpgKocour, kastrovaný, nar. cca 2019
Umístění:
depozitum Hodonín I.

3.11.2021 - Několik týdnů nám byl opakovaně hlášen všímavými lidmi kocour, který se zdržoval a pohyboval na Mírovém náměstí v Hodoníně. Má prý zázemí v nějakém sklepě neobydleného domu, jedna z oznamovatelek ho pravidelně krmila. Kocour je sice špinavý, ale velký, urostlý, má přes 5 kg a tak jsme byli přesvědčeni, že nějaké doma má a jen se tak courá. Na FB jsme zveřejnili výzvu, zda kocoura někdo nehledá, ale nikdo se nepřihlásil. Dnes nám ale napsala další oznamovatelka, že kocoura vzala k sobě domů do sklepa a že by mu "nějak" chtěla pomoci.
My ale místo nemáme a navíc, dospělý kocour, který žije bůhví jak dlouho volně, co by s ním asi udělalo zavření do karanténní klece mezi další desítky koček?
Nakonec jsme se domluvili - vzali jsme kocoura na několik dní, dali vykastrovat, ošetřili proti parazitům a oznamovatelka mu našla domov, v Hodoníně, v domku, kde mají kočku. 7.11.2021 - Předali jsme rady, jak kočky postupně seznámit a kocourek dnes odjel do nového domova. Doufáme, že vše dobře dopadne a kocourek už nebude muset stepovat na ulici ...

Další fotky zde.

 

Zprvy z nového domova:

17.11.2021
Dobrý den,
kocourek si u nás zvykl celkem rychle. Je to mazel, který má velice rád děti a oni si ho zamilovaly. Po pár dnech se rozkoukal, hraje si s náma a jíst mu chutná. Je hodný, chodí na kočičí záchod, má své oblíbené místečko na schodišti ve výklenku, kde má přehled a cítí se tam bezpečně.
Ale s naší Mickou to trochu skřípe. I když je kastrovaná, tak mu "voní" a pořád ji očichává a někdy doráží, což jí vadí ... Ona je bázlivá a celkem plachá, na nás si zvykala taky dlouho. Je výhodou, že ona se cítí bezpečně na naší zahradě a terase kde má pelíšky, takže se tam teď zdržuje víc než v domě. Myslím, že se to časem zlepší a budou kamarádi. Protistresové obojky mají oba dva. Kocourka zatím držíme v domě, ven ho nepouštíme dle instrukcí. Jsem za něj ráda, je to naše kočičí láska.

Naše odpověď:
Zatím to není úplně ideální, ale je to krátká doba, takže by to časem mělo být lepší.
To že on na ni "doráží" nemá žádný sexuální podtext, jsou oba kastrovaní. Z jeho strany jde o seznamování se, ujasňování si pozice, on bude asi odvážnější a možná bude chtít "šéfovat". Mrzelo by nás, kdyby tím, že je kocour u vás se kočička odstěhovala úplně jen na zahradu a pozor také na to, až on bude smět poprvé ven (měsíc), tak měly by vztahy mezi nimi být už jasné nebo pokud ona se ho bude stále bát, mohl by ji vyštvat i ze zahrady a opanovat si to tam jako svoje teritorium.
Takže se snažte je seznamovat, Micka by neměla mít pocit, že jste ji vyměnili, za kocoura, když  kočička přijde, vždy jim dejte oběma něco dobrého k jídlu, to hodně sbližuje, kočka si to také umí spojit, že když je s ním dostává něco dobrého ... Pokud on na ni moc doráží, snažte se jeho pozornost odpoutat hrou, provázkem, udičkou apod.
Ty obojky působí cca 3 týdny, tak pokud je potřeba, pak dát nové. Jsou i další stimulanty, které uvolňují napětí, třeba kozlíkový sprej.
Tak snad to dobře dopadne. Když budete něco potřebovat, zavolejte nám na 724 142 463.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář