Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kofila 04

22. 7. 2023

mensi2.jpgKočka, kastrovaná, nar. cca 2020
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

28.7.2022 - Oznamovatel nám ohlásil, že v Rohatci, kde pracuje jako řemeslník se u domků v ulici se zdržuje kočka bez nohy, která má tři koťata. Nikomu nepatří, lidé v okolí prý ji občas nakrmí. Bylo mu kočky s koťaty líto a po domluvě je přivezl k nám. Kočce chybí přední nožka, mysleli jsme, že se jedná o starší zranění, ale RTG snímek ukázal, že se jedná o vrozenou vadu, nožička je zakrnělá. Dostala jméno Kofila a její koťata jsou kočičky Koko a Margotka a kocourek Banánek. 19.10.2022 - Koťata Kofily jsou plachá a člověku se vyhýbají. 15.5.2023 - Kofilka je úžasný mazlík. Chybějící nožka jí nevadí, všechno zvládá, i do schodů běhá. Je upovídaná a moc ráda by měla svého člověka pro sebe. Velká skupina koček jí nevyhovuje, ale je zvyklá na psa. 22.7.2023 - Kofilka dnes odjela do nového domova, do Brna, do domku se zahradou, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Kofila byla adoptována na dálku - na krmivo jí přispívala Jana Kosňovská spolu s Amálkou, Sněhulkou, Kulíkem a Pusíkem. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

22.7.2023
Dobrý den,
dnes v sobotu 22. července 2023 v 9 hodin ráno přivezla paní Jitka do nového domova Kofilku, mourovatou kočičku s bystrýma očkama a se třemi nožkami. Kofilka v přepravce párkrát mňoukla, ale v pokoji, když jí paní Jitka otevřela dvířka přepravky, ochotně vylezla, a začala se seznamovat s novým prostředím.
Kofi, jak jí budeme s manželem/páníčkem, říkat, zjistila, kde má dva záchůdky - v obýváku ve dvou lavórcích. Teď je 15 hodin, Kofi v jednom záchůdku hrabala, ale ani bobek ani čurání jsem neobjevila. Kofi tedy zatím prozkoumala kuchyň, kde má misky s granulemi a vodou, obývací pokoj, kde má záchůdky, a můj pokojík. V pokojíku má Kofi několik šikovných úkrytů, které párkrát využila: za šatní skříní (je tam dost široký prostor, že se může otočit anebo vycouvat) a za mojí postelí. Tam se dostala tak, že vyskočila na postel a u zdi se spustila do široké škvíry mezi zdí a postelí.
Kofi je velice přátelská a komunikativní kočička - když na ni mluvíme otírá se nám s mohutným předením a povrkáváním o nohy, jak o paniččiny, tak páníčkovy. Hodně na ni mluvíme, oslovujeme ji jménem; hned přiběhne a má se k nám. Párkrát jsem si ji vzala na klín, sedla si s ní na křeslo, a hladila ji, ale poměrně brzy seskočila. Totéž s páníčkem. Doufáme, že nám při mazlení vydrží na klíně delší čas.
Občas se zastaví u své misky a zobne si pár kousků granulí, pak se vrací do pokoje a olizuje se. Zatím si po jídle neumývala čumáček, jak to mívají kočky ve zvyku, když snědí něco dobrého, asi jí v tom vadí chybějící nožka.
Zatím polehává na koberci v obýváku, budeme muset vyřešit její pohodlné trvalé místo pro spaní. S tím nám snad poradíte - na co byla Kofi zvyklá.
To víte, že bych byla nejradši, kdyby spala se mnou v mé posteli. Máme dvě pohodlná křesla, na která Kofi bez problémů vyskočí, na jednom z nich by mohla spávat; nejsou ani vysoká ani nízká. ... Co jsem psala tyto řádky byla Kofi opět za šatní skříní, vypátrala jsem ji, zavolala jménem a hned vylezla a předla.
S pozdravem Irina a Gusta z Brna

28.7.2023
Dobrý den,
Kofilku jsme třetí den převedli na mokré kapsičky. Ráno dostává Felix Soup a večer Shebu, v poledne odměrku granulí, na které je zvyklá. Mokré krmivo proto, protože nechceme, aby měla v budoucnu potíže s močovými cestami. Sice s granulemi pila vodu, ale pro jistotu.
Každý den má bobek a čurání.
Pelíšků má několik: dvě křesla, židli, místečko za mou postelí a za manželovou postelí. Manžel Kofi instaluje prkénko s koberečkem ke kuchyňskému oknu, aby se mohla dívat ven zahrádku než začne na zahrádku chodit. Poletují tam ptáčci a létají motýli, tak bude mít co sledovat. Doma má v květináči osení, které okusuje. Zatím nezvracela. Ráno mě Kofi vítá u postele, pokud se mnou přímo nespí. Vstanu, nakrmím ji, vyměním vodu, vyčistím záchůdky. Kofi se nají a pak si ji vezmu na klín a mazlíme se. Pak chce mermocí jít dozadu za páníčkem, tak ji tam pustím. Párkrát na páníčka mrukne, probudí ho a on vstane. Taky dostane snídani a nový den začíná. Kofi si vybere pelíšek a pokračuje ve spaní. V poledne jde ke své misce, do které jí dáme ty granule. Další report pošlu asi za tři neděle.
S pozdravem Irina a Gusta z Brna

23.8.2023
Dobrý den,
Kofilka za ten měsíc už opravdu zdomácněla. Těší nás, že není ustrašená, nebojí se zvonění zvonku u dveří nebo telefonu, jedině se uklidila když vepředu jeli v pondělí popeláři. Dělá nám radost, hraje si s hračkami, s holubím pírkem, malým míčkem. Jsme rádi, že ji máme.
Srdečně Vás zdraví Irina a Gusta

29.12.2023
Naše Kofi s námi prožila svoje první Vánoce. Máme ji moc rádi. Je to velký mazlík, spí s paničkou Irčou celou noc v posteli a ve dne jí ráda lehává na klíně a spokojeně přede. Posílám pár nových fotografií Kofi. Srdečně Vás všechny zdravím.
Irča

24.1.2024
Dobrý den,
mourovatá kočička Kofila, Kofi, jak na ni voláme a ona vždy přiběhne když uslyší svoje jméno, 22. ledna už je naše přesně půl roku. Protože byla oslavenec, dostala porci přemražených kuřecích prsíček, pochutnala si.
Zpočátku jsme ji krmili víc než bylo třeba, přibrala a zaoblila se.
Třepala často hlavičkou, a tak jsme se s ní vypravili k veterináři. Už předchozí veterinář nám řekl, že má Kofi v ouškách svrab, ouška vyčistil a dal nám roztok na čištění oušek. Ale upozornil, že by mohla mít taky zánět, ovšem do oušek se jí nepodíval. U druhého veterináře měla péči komplexní: pohlazení, uklidnění, prohmatání uzlin, bříška, prohlídka očí, ústní dutiny a konečně pohled speciálním přístrojem do oušek, kdy se potvrdilo, že má zánět v obou uších. Kofi dostala kapky do uší, byli jsme instruováni kam a jak kapat, ráno a večer. Byli jsme po týdnu léčby na kontrole a stav oušek byl o mnoho lepší, ale kapeme kapky dále, až do neděle, pak budou ouška uzdravena.
Taky nás pan doktor upozornil, abychom Kofi nepřekrmovali, aby neměla v budoucnu potíže s klouby. Začali jsme jí potravu vážit, a opravdu za týden shodila 20 dkg a už nevypadá tak baculatě, pan doktor nás pochválil.
Na to, že má Kofilka levou přední nožičku zakrnělou, je pohyblivá. Když jde pomalu, tak trochu kulhá, ale když utíká rychle, tak po kulhání není stopy.
Večer si hrajeme dynamické hry, kdy Kofi hodně běhá, moc ji hry baví, očka má zbystřená a je ve svém živlu.
Když jsem večer už v posteli zavolám na Kofi, přiběhne, vyskočí na mne, mazlíme se, a pak si na mě na půl hodiny pohodlně lehne, položí si i hlavičku na deku, přede a máme se spolu dobře. Pak Kofi seskočí a jde do pokoje na svůj pelíšek, kde spí celou noc; možná, že dělá i něco jiného, ráno přibudou na koberci její chloupky.
Kofi má škrábadlo, které používá, a dva své záchůdky - vždy čisté.
Ráda lehává v pokoji na jídelním stole. Vyskočí na židli a ze židle na stůl, kde odpočívá a dívá se oknem ven na procházející lidi a jezdící auta.
Svoji pozornost rozděluje mezi paničku i páníčka - spí střídavě v našich postelích.
Teď, v zimě, nemá zájem chodit ven, ale až se oteplí, budeme ji ven pouštět. Je statečná, chodí k sousedovic dvěma kočkám a prohání je, kočky se jí bojí - sousedka není ráda když se na její zahrádce Kofi objeví, říká Kofi "predátor". Ovšem kdoví kde k zánětu oušek Kofi přišla, sousedčiny kočky jsou sice dobře krmeny, ale u veterináře nebyly už roky.
Máme Kofilku moc rádi, je přítulná, mazlíček a vždy s námi v jedné místnosti - je společenská.
S pozdravem Irča a Gusta z Brna

20240229_161326.jpg11.3.2024
Dobrý den,
koncem února jsme začali pouštět Kofi na zahrádku. Podrobně si ji očichala a flémovala každou větvičku, aby si označila teritorium. Záhy přišla na to, že když se vrátí domů, dostane pár zrníček granulek, a tak, chytračka, jde ven třeba třikrát - aby pokaždé něco dostala. Taky už dávno zná svoje práva: ráno snídani, pak si vybere jeden ze svých pěti pelíšků, na kterém spí do oběda. Přesně ve 12 hodin se dostaví ke své misce, povrkává, a ví, že má dostat odměrku granulek. Při krmení se posadí na zadní nožičky a udělá "surikatku", pak se pustí do jídla. Oblíbila si občas lžíci 16% kysané smetany, kdežto 3,5% bílý jogurt jí nevoní. K jídlu jí dáváme tři různé druhy kapsiček a malou odměrku granulek; vzorně vždy vylíže misku. Je čistotná, mazlík a upovídaná, pořád nám něco povídá. To se nám líbí, aspoň ji omylem nepřišlápneme. Je společenská a kde jsme my tam za námi hned přijde. Je nám s ní veselo a když se nám něco třeba ztratí nebo nepovede, "svedeme" to na Kofi. Ta o tom neví a radostně si žije, a my si ulevíme.
Posílám pár fotografií do alba.
Srdečně zdravíme. Irča a Gusta

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář