Jdi na obsah Jdi na menu
 


Laděnka a Glorie

27. 5. 2021

img_20200421_100237.jpgKočka, kastrovaná, nar. 9/2018
Umístění:
dočasná péče Mutěnice

1.11.2019 - Dnes jsme přijali kočičku, kterou majitelé ponechali svému osudu u domku ve Veselí nad Moravou a odstěhovali se. 17.1.2020 - Laděnka může do nového domova. Je to drobnější kočička, jemná, milá, mazlivá slečna. Ráda se nosí, ráda si hraje s bičíky. Je submisívní a s kočkami nemá problém. Maličko kulhá, zřejmě následek starší zlomeniny. Na jedno očičko bohužel téměř nevidí, má v něm srůsty, je to buď vrozená vada nebo důsledek neléčených zánětů. Nijak ji to neomezuje, druhé očičko má v pořádku. 20.4.2020 - Dnes byla Laděnka na operaci a poškozené očičko jí bylo odstraněno, oční důlek zašitý. 9.5.2020 - Laděnka odjela do nového domova, do Hlovovce, do domku, kde mají kocoura.

Další fotky zde.

Laděnka byla adoptována na dálku - podporovala ji Jitka Nešporová a psi Bobinka, Čenda, Kuba a kočky Julča, Jonáš, Mína a Lemur. Děkujeme!
 

1a.jpgKočka, kastrovaná, nar. 4/2019
Umístění:
dočasná péče Mutěnice

4.5.2020 - Dnes jsme přijali dvě kočky a kotě z Mutěnic. Před několika týdny přivedla kočka na zahradu domu svá tři koťata, paní je na zahradě všechny začala krmit. Po čase se kočka začala ukazovat pouze z jedním kotětem, na zahradě jsou psi, případně je mohli napadnout i kuna nebo kocouři, těžko říct. Kočka dostala jméno Glorie a vzali jsme ji i s kotětem (Evička) k nám. Ale u paní se objevila minulý týden další kočka (!) a přímo tam porodila. Bohužel její koťata byla nalezena mrtvá. Tato kočka je ale plachá a tak byla po kastraci vypuštěna zpět do zahrady, krmení má zajištěno. 18.6.2020 - Evička už je velká a samostatná a tak máma Glorie může do nového domova. Je to taková hodná a nenápadná kočička, asi by uvítala klidnou domácnost jako jedináček nebo může k jedné submisívní kočičce. Dříve žila venku a občas se zdá, že je jí v bytě smutno, takže ideálně v domku se zahradou. 27.5.2021 - Glorie odjela do nového domova, do domku v Hlohovci, kde už na ni čeká Laděnka, které umřel kočičí kamarád.

Další fotky zde.

Glorie byla adoptována na dálku - krmivo jí hradila MVDr. Jana Charvátová. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

9.5.2020
Vážená paní Tomalová, paní Buchtíková,
jen bych Vás chtěl v rychlosti informovat o prvních "krůčcích" Laděnky u nás, v novém domově. V první řadě krásně jí, pije a už i pokřtila svůj záchodek. :-) Je opravdu moc šikovná. Hned od začátku se se všemi strašně mazlí, jakoby cítila, jak moc jsme se na ní doma všichni těšili.
Hraje si s míčkama a nejvíc se jí líbí koulodráha, kterou měla i u paní Buchtíkové. Pelíšky moc nevyšli, zrovna teď mi usnula v nohách na posteli. Občas si vleze do své krabice, ale už teď si myslím, že Laděnka bude postelová - to nám samozřejmě vůbec nevadí, naopak. :-)
Zatím je u mě v pokoji, na prozkoumávání domu i seznámení s kocourkem je času dost. Jde vidět, že kocourka cítí na našem oblečení nebo na rukou, takže bych řekl, že už jistě ví, že tu nebude sama. Po předešlých zkušenostech už víme, co můžeme čekat a že to možná nějakou dobu bude trvat, ale určitě to bude dobré. Jak jsem psal ale výše, času je dost a nejprve necháme Laděnku prozkoumat svůj pokoj a až pak se budeme pouštět dále. Moc za Laděnku děkujeme, už teď je to náš miláček.
K.

mensi.jpg15.5.2020
Znovu zdravíme,
naše Laděnka si každým dnem zvyká víc a víc. Pomalinku prozkoumává dům a poznává místnosti, kde může lenošit. Už se seznámila i s kocourkem. Když ho vidí, tak se vzdálí do bezpečné vzdálenosti a pozoruje ho. Když se kocourek přiblížil trochu víc, Laděnka zasyčela, ale nijak neutočila. Každým dnem je to lepší a lepší. Jde vidět, že jsou na sebe oba moc zvědaví, ale i opatrní. Kocourek často sedí za dveřmi a chtěl by jít Laděnku navštívit.
Dnes jsme mu to dovolili a společně udělali jeden z velkých kroků a společně si zdřímli. Laděnka opět pozorovala, ale po chvíli když viděla, že kočičí kamarád usíná, tak zaspala taky. Vlastně ještě teď v době psaní této zprávy si oba dva hoví na posteli a tvrdě spí. :-)
Laděnka pořád krásně jí i pije, na záchodek si zvykla okamžitě. Je to skutečně šikovná, krásná a strašně mazlivá kočička a my Vám za ní moc děkujeme.
Přikládám pár fotografií a za nějaký čas se zase ozveme. K.

16.6.2020
Hlásíme se opět po 5 týdnech. Laděnka už je u nás skutečně doma - dům už má prošlápnutý a chodí si tu jako by tu byla odjakživa. Každé ráno nás vyprovází do práce a pak opět vítá jak se vrátíme z práce. Hlavičkou se vždy otírá o naše obličeje a celkově je to strašný mazlík. Hned jak k někomu z nás doběhne, tak začne vrnět.
Objevujeme taky už dvůr, koupili jsme Laděnce postroj a ven s ní chodíme. Původně to bylo jen na zkoušku (moc se nám to totiž nelíbilo), ale Laděnka si to oblíbila a když chce teď jít ven tak čeká na chodbě na stoličce, až ji nasadíme postroj a půjdeme. Je zkrátka zvyklá, že s ní pořád někdo je a to platí o pro venek. Radši je ovšem doma, na dvůr jdeme maximálně na půl hodinky - nadýchat se čerstvého vzduchu a pak zase rychle zpátky domů za svou rodinou :-) a hračkami, které má v každé místnosti.
V příloze zasílám fotky. Ještě jednou moc děkujeme za nového člena rodiny!
S pozdravem K.

16.10.2020
Vážená paní Tomalová, paní Buchtíková,
Laděnka zrovna usnula a já si vzpomněl, že už jsme dlouho nedali vědět, jak se u nás kočička má.
S kocourkem je to už naprosto v pohodě, dokonce se od něj nechala už párkrát olíznout. Pořád se po sobě dívají, nejlepší kamarádi určitě nejsou, ale v pohodě si vedle sebe zdřímnou - musí tam ale být bezpečný rozestup. Laděnka u nás i trochu nabrala na váze, protože krásně jí i pije. Je u nás moc spokojená a.. No zkrátka už je prostě naše. :-)
Znovu moc děkujeme za člena rodiny, je to náš miláček.
Mějte se pěkně, K.

Další zprávy po příjezdu Glorie:

mensi.jpg31.5.2021
Krásný den do Hodonína i Mutěnic,
takže v první řadě musím napsat, že Glorinka je opravdu strašně hodná kočička. Po příjezdu si vlezla pod postel, kde v tichosti poslouchala a pozorovala svůj nový domov. Po pár hodinách si šla na granulky, kapsičku a trochu se napít vody. Pak zase rychle pod postel pozorovat. Jak se blížila hodina spánku, tak jsem slyšel, jak pod postelí chodí. Ani jsem nestihl vykouknout a Glorinka skočila na postel a ten pravý spánek si šla užít pěkně do duchny. Ukazovala i bříško a krásně vrněla, úplná kočičí spokojenost.
Ve 4 ráno jsme se probudili, protože Laděnka křoupala za dveřma granulky, tak se holky na sebe dívaly přes prosklené dveře. Ráno už si to Glorinka prošla více do domu, protože pokoj už jí byl zkrátka malý a mňoukáním se dožadovala, aby mohla jít dál. Tady už si Laděnka párkrát zasyčela a zavrčela, ale Glorie je naštěstí v tomto skvělá a nic nevrací, je jí to vlastně úplně jedno. :)
Každým dnem je to lepší, Laděnka je taky zlatíčko a věříme, že to bude dobré. Nemůžeme chtít, aby všechno bylo růžové po prvních pár dnech. Musíme dát těm našim miláčkům čas. Důležité je, že se obě mazlí, jí, pijí i normálně chodí na záchodek. Žádné fyzické potyčky nejsou a snad ani nebudou, při pohledu na ně si člověk snad i myslí, že jsou to sestřičky. Pořád se pozorují, je to lepší než televize. Jsou to naše zlatíčka a těšíme se na další dny.
Zase se ozveme, mějte se krásně! K.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář