Jdi na obsah Jdi na menu
 


Laura 02

10. 1. 2016

laura250.jpg

Kočka, kastrovaná, nar. 4/2015

Laura je krásná kočička, které se někdo zbavil tak, že ji hodil do zahrádkářské kolonie na Kapřiskách v Hodoníně společně s kočičkou Mojou, obě byly už kastrované. Laura je milá, bezproblémová kočička, která u nás čeká na svůj nový domov. 10.1.2016 byla Laura umístěna do Luleče, do domku ke kocourkovi a dvěma pejskům.

Další fotky zde.

Zprávy z nového domova:

10.1.2016
Dobrý podvečer,
posílám první pozdravy kočičky Laury z jejího nového domova. Kočička je klidná, milá, přítulná, ráda se mazlí. První setkání s kocourem Orinem dopadlo dobře, jen se očichali a Orin odešel, spíš utekl. Dnes už se viděli 2x a proběhlo to bez problému. Kočička se dívala chvilku z okna, ale zatím má nejraději klid a dělá ji dobře přítomnost člověka. Zítra budeme pokračovat se seznamováním s kocourem, pejsky zatím vynecháme oni ji stejně cítí z nás, tak si postupně zvyknou na její přítomnost. Není důvod ke spěchu. Zítra pošlu další zprávu i fotky. Máme s kočičky velkou radost. Děkujeme!
Přeji hezký večer D.

laura350.jpg11.1.2016
Dobrý den,
posílám fotečky z dnešního rána. Laura je klidná, spokojená, že ráda papá už jsem zjistila, miska je vždy vylízaná a o další příděl se kočička hlásí sama. Dnes by  mělo přijít pro ni krmení - granule + konzervy pro koťata do 12měsíců a syrové maso (to kupuji od Barona už několik let) ve čtvrtek.
Má ráda společnost, tak když jsem u PC, tak má židli vedle mě, aby měla přehled o tom co píšu. Určitě bude naše sluníčko. Očička ji stále obě slzí, tak jí je občas zlehka očistím borovou vodou. Snad to přejde.
Jak odešlu poštu, tak zavřu pejsky, aby na ni nebyli moc hrr a nevystrašili ji a pustím ji na průzkum. Určitě ještě dnes večer pošlu další zprávu a fotky.
Mějte se moc hezky D.
Dobrý večer,
paní Foltýnová, posílám slíbené fotky Laury z jejího prvního průzkumu a seznámení se s Orinem. Ani jsem si nepomyslela, že to proběhne tak hladce. Laura se vůbec nebojí a když uviděla Orina tak bylo vidět, že ji potěšilo setkání s bytostí svého druhu. Orin byl klidný, žádné emoce nedal najevo, hraje si v krabici a Laura je stále na průzkumu. Chodí kolem Orina a ráda by si s ním hrála, ale asi tuší, že ještě nenastal čas. Orin předstírá, že ji nevidí. Je tam s nimi Naďa a podává mi hlášení. Kočička se už proběhla po schodech a objevila tam kočičí úkryt. Je to dřevěná kazeta pod stropem, kterou jsme nechali otevřenou a k očky tam šupnou z posledního schodu, když se chtějí schovat a mít klid.

12.1.2016
Dobrý večer,
s kocourem proběhlo seznámení hladce, ráno se očichali, Orin kočičce olízal tlapku, v její přítomnosti je klidný a myslím, že i spokojený, protože v noci už nás nebudí. Větší trpělivost budeme muset mít s pejskama, protože ti byli zvyklí prohánět Tami a byla to jejich hra. Nikdy našim kočkám neublížili, ale cizí nemilosrdně hnali ze zahrady pryč. Pozvolna je seznamujeme, kočička je naprosto klidná, jenom nechápe, proč se chovají jako pitomci a tak příšerně štěkají. Pejsky držíme v náručí zatím co kočička sedí na schodech. Je to malá šmejdilka a už se nebojí sedět na okně a pozorovat co se venku děje. Myslím že to zvládneme, ale bude to chvilku trvat. Není proč spěchat a trpělivosti máme dost.
Ozvu se zase za pár dnů. Srdečně zdravím D.F.

17.1.2015
Dobrý den,
posílám další fotky ze kterých je patrno, jak probíhá seznamování Laury s pejskama. Laura zatím pozoruje pejsky ze své rozhledny a pejsci jsou upláceni pamlskama, aby neštěkali. Docela to zabírá. Laura je klidná a pejsci jsou stále pod kontrolou. Včera už byli u ní v pokoji a žádný problém nenastal, jen musíme pejsky krotit, aby nebyli moc hrr. Už by si s Laurou rádi hráli a samozřejmě na honěnou a to zatím nedovolíme. Učíme je zůstat v naprostém klidu v její přítomnosti. Bude to ještě chvilku trvat, ale pamlsky zabírají a pejsci si časem začnou uvědomovat, jakou to má výhodu být poslušný v přítomnosti Laury.

Každý den uděláme malý pokrok k lepšímu a určitě to všichni zvládneme. Laura je velice milá kočička, miluje společnost, kartáčování, hlazení a hry.

Za pár dnů Vám zase podám zprávu i s fotkama.

Mějte se moc hezky Dobra F.
P.S.

Laura dostává Immunovet se kterým mám velmi dobré zkušenosti (recenze na WWW.hobbypetshop.eu)

a dnes už má oči suché, tak doufám, že to zabralo, ale i tak ji každý den otírám oči borovou vodou.


24.1.2016
Přeji hezký, dobrý večer a posílám slíbenou zprávu o kočičce a fotky, které jsem před chvilkou nafotila.
Laura je zdravá, spokojená,  připravená kamarádit s pejskama. Oni by už moc rádi dělali s kočičkou lumpárny, ale ona si je drží hezky od těla a když se jí něco nelíbí, tak jenom zasyčí a pejsci se klidí z cesty. Nikdy je nenecháváme s Laurou samotné, ale myslím, že ona si vede velmi dobře a dokáže si sama sjednat respekt. Je to velice milá a klidná kočička a má ráda společnost. Oblíbila si život v podkroví, kam si za ní občas přijde lehnout i náš kocour Orin. Naďa se tam chodí učit a bere sebou i pejsky, aby si zvykali na novou kamarádku a ona na ně.
Ozvu se opět za týden a doufám, že zprávy budou opět dobré a že se za ten týden posuneme o kousek dál a že kočička začne chodit z podkroví za náma dolů.
Srdečně zdravím Vás i celou kočičí společnost.
Dobra F.


2.2.2016
Moc zdravím z Lulče a omlouvám se za opožděnou zprávu, ale hned se pustím do nápravy.
Kočička je v pořádku, ale občas ji očička trošku slzí. Až si u nás a na nás víc zvykne, tak ji vezmeme k veterináři. Začíná pomalu sestupovat ze své "věže" a pozoruje ze skříně co se děje v přízemí. S pejskama i kocourem nemá žádný problém, ale stále se cítí bezpečněji v podkroví, tak na ni nespěcháme. Myslím, že už to nebude dlouho trvat a přijde za náma, protože má ráda společnost a ráda si hraje.
Opět posílám pár čerstvých fotek a určitě se brzy ozvu.
Mějte se moc hezky Dobra F.


17.2.2016
Zdravím a jen v rychlosti posílám pár fotek. Kočičku jsme přejmenovali na Eli a už na to slyší. Sice se ještě mezi pejsky nepouští, ale nebojí se přiběhnout za náma do pokoje a vyskočit si na okno. laura350.jpgRáda se dívá na televizi a také si ráda sedne na klávesnici, když píšu, takže to musím neustále opravovat. Nemůžu před ní plést ani háčkovat, protože se mi snaží dokazovat, že na to je ona mnohem lepší. Jedním slovem, je to velmi milá společnice.

Brzy se zase ozvu, ale to ji budu muset asi vystrčit za dveře, protože nedá pokoj. Velmi pozdravujeme, Dobra a spol.

 

6.3.2016
Dobrý den, Vám všem dvounohým i čtyřnohým kamarádům!
Posílám několik dnešních fotek a myslím, že je z nich patrno, jak kočička Eli - Laura zvládla přestěhování do nového domova.

Také pejsci zvládli příchod nového "vetřelce" a teď už fungujeme, jako jedna rodina.

Kočička se pohybuje po celém domě a nic ji nezastaví. Je hrozně zvědavá a tak ji nacházím i tam, kde nemá co pohledávat, ale zatím to bereme tak, že si potřebuje všechno uložit do paměti. Na zavolání velice ochotně přiběhne, protože očekává "chléb a hry" a musím říct, že ji velice chutná a také pěkně přibrala.

Ráda by se už podívala na dvůr, ale já se zatím bojím, aby se nezaběhla, tak kouká jenom přes síť, když se jdou pejsci proběhnout.

Srdečně Vás všichni zdravíme a občas podáme zprávu i fotky o tom, jak se kočičce daří.

Hezký den, Dobra


3.5.2016
Dobré ráno,
posílám v rychlosti pár fotek kočičky, abych Vás ujistila, že je všechno v nejlepším pořádku. Kočička měla zánět spojivek, ale léky a kapky to vyřešily. S pejskama sice moc kamarádka není, ale všichni se dobře snáší. Jak se venku oteplilo, tak se po nocích toulá s Orinem, ale domov vždycky najde. Je milá, hodná a jak si sednu, tak ji mám hned na klíně.
Srdečně zdravím Dobra F.


10.7.2016
Posílám pozdrav z prosluněné Lulče a také pár obrázků kočičky Eli-Laury a jejího kamaráda Orina.
Kočička je zdravá a velice milá. Orin má konečně kamarádku, která ho nezahání a s kterou si rád hraje. Kočička je výborný lovec myší, jen nechce stále pochopit, že mi je nemá nosit do chalupy živé.
Přeji krásné prázdniny a opět se ozvu a podám pár informací o kočičce.
Srdečně zdravím Dobra F.


11.10.2016
Posílám pozdravy z podzimní Lulče a připojuji pár obrázků kočičky Laury-Elišky.
Je to malá divoška, která doma dlouho nevydrží, asi má botičky z "toulavého telete". Na zavolání ihned přiběhne, naplní si bříško, trochu se pomazlí a tradáá na zahradu. Je to malá
laura350.jpgrekordmanka v lovu myší a když jdu na zahradu, tak se musím dívat pod nohy, abych na nějakou nešlápla. Nechává je roztroušené nejen po celé zahradě, ale i na dvorku. Strašně ráda si hraje a lovení je pro ni ta nejoblíbenější zábava.
S přicházejícím podzimem se přece jenom doma zdržuje déle, ale dřív než ve dvě hodiny ráno ji domů nedostanu a kolem páté už chce ven. Daleko asi nechodí, protože když ji zavolám, tak je za chvilku doma.
Mějte se moc hezky a já se opět ozvu a pošlu nějakou fotečku.
Srdečně zdravím Dobra

 

9.6.2017
Dobrý den, po dlouhé době posílám pár fotek kočičky Laury-Eli. Kočička je v pořádku, nevydrží sedět na zadku a stále se někde toulá a loví vrabce.
Domů ale cestu vždycky najde a přiběhne i na zavolání, jen jí to někdy trvá trochu déle, podle toho, kde zrovna šmejdí. Je úžasný mazlík a nikdy nejde žrát, dokud se pořádně nepřivítá.
Přeji hezký víkend D.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bude to dobré,

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 28. 1. 2016 8:33)

to soužití s pejskama,uvidíte holky.Je jí u vás evidentně krásně a to je pro nás všechny moc krásná zpráva za kterou patří velké poděkování.
Mějte se pěkně-všichni.

Nádherná Laura!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 11. 1. 2016 5:34)

Měj se moc krásně a žij dlouhý,šťastný kočičí život plný lásky a pohlazení,Laurinko,ze srdce Ti to přejeme,jsi moc krásná kočička.
Mňauky kočkoparta z Milotic

Hodně štěstí!

(Mirka L., 10. 1. 2016 20:45)

Buď šťastná v novém domově!
to ti přejí Mirka + kočičky Páťa,Zuzi,Čiki,Šedík a Zefík