Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lenička 03

10. 11. 2017

lenicka270.jpgKočka, kastrovaná, nar. 7/2016
Umístění:
depozitum Dubňany

Leničku k nám někdo chtěl umístit a když jsme odmítli, protože jsme plní a máme STOP STAV, tak Leničku hodil i s granulemi přes plot domu našeho depozita v Dubňanech. Lenička má zlomenou nožku, ale je to milá a hravá kočička. Nevhodná jako jedináček. 21.1.2017 Lenička byla umístěna do Havířova, do domku, k britskému kocourkovi.
26.1.2017 - Dnes byla Lenička po 5 dnech bez udání důvodu vrácena zpět. Viz zprávy na této stránce níže.
22.10.2017 - Lenička je hodná, ráda se mazlí i chová, dobře vychází s ostatními kočkami a čeká na svůj pravý domov, kde ji budou mít rádi už celý rok.
10.11.2017 - Lenička byla umístěna do Brna, do bytu, ke kočičce.

Další fotky zde.

Lenička byla do 1/2017 adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli Miloš a Tanja. Děkujeme! 
Lenička byla od 9/2017 znovu adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Martina a kocour Barnabáš. Děkujeme! 



Zprávy z nového domova:

26.1.2017
Dnes byla Lenička po 5 dnech bez udání důvodu vrácena zpět. A přitom to začalo velmi slibně, 10.ledna tímto emaiem:

"Dobry den, 
jsem neslysici tak volat nemuzu, tak proto Vam sem pisu. V loni jsme poridili brtiskeho kocoura Samika a musim Vam pochlubit je to nas milasek :-) Jsme radi, ze ho mame, dela nam radost a tak jsem premyslela, ze si poridime dalsi jestli zas kocoura nebo kocku tak napadlo Vas, divala jsem Vasi stranky tak chceme mit doma, na zahrade budeme poustet. Nas Samik je doma a obcas ho poustim ven, vrati se zpatky takze zadny problem, je vykastrovany pred vanocema, v dubnu bude mit rok tak se tesime na jeho prvni svicku. Koukala jsem na fotky prednabidka kocicku Lenicku tak nevim jestli by se hodila se Samikem, on je strasne moc hodny, neznici veci krome skrabe na gauci a je hravy. Preju mu, aby nebyl porad sam doma, kdyz jsme v praci a deti ve skole, ale odpoledne jsme doma. Nase deti milujou zvirata a neublizi. Dekuji za odpoved, Z."

Naše odpověď:
Dobrý den paní Zemanová,
myslíme si, že Lenička by k Vašemu kocourkovi byla vhodná a že z nich  budou kamarádi :-)
Jen připomenu, že kočička může jít poprvé ven až po měsíci, jinak by se v novém prostředí ztratila.
Lenička je odčervená, očkovaná a už je i kastrovaná, takže poplatek je 750 Kč.
Vaše rozhodnutí je správné, většina koček potřebuje parťáka na hraní a společnost druhé kočky, ale nelekněte se, že ze začátku třeba mohou na sebe i syčet a Lenička e třeba bude bát, ale chce to trpělivost a určitě si zvyknou.
Odkud jste? Chtěli byste si přijet kdy, třeba o víkendu? Lenička odjela 21.1.2017.

První zpráva z nového domova nás trošku překvapila:
"... Samikovi me bylo lito, porad na ni kouka a nevi jak reagovat s Lenickou. Lenicka zvidave si prohlizela po byte a nyni je schovana asi spinka, protoze celou cestou neprospinkala. Jen divne, ze nechce na wc, prdi a smrdi, same chlupy a Sam to nema jako ona :-( Chapu, ze patri tomu plemeno s tim nic neudelam...

... ale druhá už byla lepší:
leni.jpg23.1.2017
Lenicka beha po byte v pohode, jeste se trochu boji a uz byla na zachode, teprve vcera vecer i trochu papala, dnes pekne papala. Stale syci.
Nemusite se bat, Lenicka beha po byte, nekdy se schovava, i dokonce i se Samikem spolu, ne uplne, tak cca metr vzdaleny a spolu dlouho spi. Lenicku hladime a holky ji mazli, dceri skrabala i memu pritelovi, nic neni vazne...  V priloze posilam fotky dve Lenicky, starsi kocour je Maxim s Samikem, ktery ma asi 9 roku a posledni je nas Samik..

Zpráva z 24.1. byla o to překvapivější:
Pani Tomalova,
nezlobte se, nebudu vyjadrovat z jakeho duvodu coz me moc mrzi. Lenicka je hodna, holky ji maji rady ale uz jsem se rozhodla vratit :-( Deti me pochopily... 

 

Zprávy z nového domova č.2

11.11.2017
Dobrý den,
tak Lenička se postupně aklimatizuje. Prochází si byt, již spala na škrabadle v pelíšku. Mazlí se s námi. Je ještě, trochu nesvá, ale jí, čurá i kaká a hned objevila toaletky. S naší Mášenkou se tolerují, jen když se k sobě přiblíží více, tak dojde na lehké vrčení a syčení, ale není to nic dramatického. Je velká, lekli jsme se, že jste nám dovezli ocelota :-)
Zdraví D. s kočičí partou

13.11.2017
Dobrý den,
Lenička je ještě trochu nervóznější, paštiky si vzala jen trošku, ale dala si nášup kvalitní vepřové šunky a chutnají ji granulky. Musíme najít režim a sladit ho s Mášenkou. Dnes se chystám holkám koupit hovězí zadní :-)
Lenička je perfektní. Je to zlatíčko. Jen sem tam psikne, frkne a zalyka se. Z ocicek ani z nosanku ji neteče. Mohla by být nachlazená? Abychom něco nepodcenili a kdyžtak navštívili paní doktorku. Ale v bytě máme teplo... Nebo je ještě trochu nervózní ze změny?
Mějte se krásně a budu průběžně podávat informace. D.

Naše odpověď:
Dobrý den,
já bych pár dní počkala, třeba se to stabilizuje, stává se to tím stresem, z toho přechodu do nového prostředí. Pokud to není nějak vážné a žere, tak vyčkejte.
Když se vám bude zdát, že se to nelepší tak zajdite třeba až ve středu k paní doktorce.
Tomalová

lenicka300.jpg13.11.2017
Dobrý večer,
Lenička se již aklimatizovala. Hraje si, má apetit .. Lenička je tygřík a když se unaví tak usne v korunách stromů jako správná selmicka.
Zdraví Eva s kočičí partou


29.11.2017
Dobrý den,
tak kočičáci si už spolu hrají. Číhají na sebe, honí se a už spaly i vedle sebe. Posílám pozdrav z Brna "Zimní pohodička na saních..."
Pěkný den přejí D. a jejich kočičí parta.

20.12.2017
Dobrý večer,
Nelinka se již plně zabydlela u nás doma. S Masenkou dělají skopiciny. Posílám foto: Vánoční výzdoba kočky a Pohoda ve dvou.
Přeji Vám krásné vánoce a šťastný celý rok 2018! Hodně úspěšných umístěni kočiček a v dobrém slova smyslu méně nalezencu.
S pozdravem Eva

9.1.2018
Dobrý večer,
posílám pár fotek s Nelinkou s vánoční tématikou od kontroly surovin až ke kočícimu menu. Nesmí chybět momentka s nejoblíbenější vánoční hračkou-stromkem. Nelinka si s Masenkou absolutně sedli. S náma si Nelis už i povídá. Děkujeme Vám moc za Nelinku. Je to zlatičko!
Zdraví Eva a kočičí kol.

10.5.2018
Dobrý den,
dnes je to přesně 6 měsíců, co jste nám dovezli Nelinku. Je to naše umazlene zlatíčko a s Masenkou každou chvíli vymyslí nějakou lumparnu, která je jim předem odpuštěna. :-) Zdraví D.

10.11.2018
Dobrý den,
dnes je u nás Nelinka přesně rok. Krásně jsme se sblížili. S kamarádkou Masenkou jsou bezva dvojka. Jen koukáme jakou lumpárnu zase vymyslí. Jsme moc rádi, že ji máme! Posílám fotky naší Nelinky.
S pozdravem D.

img_20200410_192830.jpg28.5.2020
Dobrý den,
tak kočička už nám zarostla (potravinová alergie). Snad již vše bude v pořádku. Kortikoidům jsme se naštěstí vyhnuly a zvládly jsme to se Zyrtecem, Zylkenem a lokálními mastickami a jsme na dietě. Přiložené foto jsou důkazem, že čičina je v pohodě.
Krásný den a děkujeme, že se o ty myšáčky tak krásně staráte!
Zdraví Eva a kočičí kol.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Já to věděla,

(Daniela se svou kočkopartou, 24. 11. 2017 10:02)

že u paní Evičky budeš mít Leničko konečně ten pravý a nádherný domov,ihned to pochopíš a budeš si ho považovat.Jste tam u vás v Brně všichni skvělí,blahopřejeme!

Teď už to klapne,Leničko,

(Daniela se svou kočkopartou, 12. 11. 2017 14:00)

MUSÍ!Tito lidé co mají kočičky doma a ze srdce je milují tě určitě nevrátí,plně si totiž uvědomují co pro kočičku takové změny znamenají a jak moc jsou vděčné za lásku,pohlazení a stálý,trvalý pelíšek.Hodně štěstí,Leničko!

chudak kocicka

(Vendul Durak, 25. 10. 2017 18:38)

at si vezmou plysovou....hnus odporni lide a jejich chovani

Obyčejná mourečka je mnohdy lepší,

(Daniela se svou kočkopartou, 31. 1. 2017 20:07)

než super výstavní jedinec!A tato malá Leňula je krásná kočena,která až vyroste a zklidní svoje pubertální jančení(mám doma dva malé loupežníky-puberťácké kocouří výlupky a tak už jen čekám,kdy se uklidní,nic není na svém místě),bude z ní důležitá a krásná kočičí dáma.
Než u lidí kteří ji vrátili je jí zpět lépe a má šanci na nový,stálý a láskyplný domov.Tak Leničko,hlavičku vzhůru a neboj,ono někomu padneš do oka a hlavně do srdíčka!Hodně štěstí!

Hodně štěstí, Leničko!

(Jitka, 30. 1. 2017 12:14)


Hodně štěstí, Leničko, v novém domově, a to co nejdříve! Dál od podobných "divnolidí", u kterých jsi nakrátko byla...

Nemám omluvu

(Jarmila, 27. 1. 2017 20:25)

Toto nechápu a nikdy nepochopím! Co to mělo znamenat? Navíc její jednání pozorují děti a berou si z jejich činů příklad...možná jsem tvrdá, ale toto se opuštěným zvířatům nedělá, dát jim naději a hned je zase zklamat. Všechny kočičky z útulku jsou nesmírně vděčné a dovedou dávat spoustu lásky...pět dnů naděje a všechno je zase pryč! Paní neví, co chce, mám dojem, že je pod vlivem přítele, kterého Lenička škrábla a který rozhodl...

Re: Nemám omluvu

(kočky sos, 28. 1. 2017 12:58)

Já si myslím, že paní chtěla kočku, která vypadá víc jak britská, kulatá hlava a tak, ale Lenička je puberťák, tak se vytáhla a vypadá jinak než na té fotce. Tvrdí, že to dětem vysvětlila, ale nevím, jestli se dá vysvětlit, že jsem snob a nechci obyčejnou mourku.

Stydí sa ta paní aspoň?

(Miloš, 27. 1. 2017 12:03)

Neznám podrobnosti, ale některým lidem bych udělal to co oni dělají kočkám. Vytrhnout je z míst kde to znají, dovézt je do nového domova, tam jim dát naději na pohlazení a štěstí a poté je surově hodit zpátky. I když jsou v Hodoníně skvělí (či spíše skvělé) při tolika kočkách jim nemohou dát tolik lásky a pohlazení jak by si zasloužily.
Doufám, že se dotyčná paní aspoň hodně a hodně moc stydí.

Re: Stydí sa ta paní aspoň?

(Renata Žaludová, 27. 1. 2017 16:06)

Ten první mail se neliší jen způsobem psaní, ale trochu i obsahem a postojem k Leničce - ten psal někdo jiný než ty další. Paní k ní vyjadřovala lepší vztah, ale zřejmě nebydlí sama a nedokáže svůj názor prosadit .... je mi jí spíš líto, tak jako Leničky

Bude líp

(Markéta, 27. 1. 2017 7:35)

Lenička je moc pěkná a určitě najde brzo nový, pěkný a stálý domov. Možná je to tak lepší, soudě dle písemného projevu nové majitelky.........

Re: Bude líp

(Renata Žaludová, 27. 1. 2017 10:04)

Leničce bude asi líp jinde, kde ji budou mít všichni rádi. Ten první písemný projev ale asi není od majitelky, to vypadá na méně inteligentního chlapa, manžela či přítele. Znám podobný případ ...

Re: Re: Bude líp

(Jana, 27. 1. 2017 10:21)

Paní je neslyšící, proto písemný projev může být takový jaký je, to bych neodsuzovala. Ale to nic nemění na tom, že je to k nepochopení, proč kočičku vláčela do Havířova, když nebyla rozhodnuta jí dát trvalý domov.

Re: Re: Re: Bude líp

(Šárka, 27. 1. 2017 15:59)

Souhlasím, písemný projev paní je způsoben tím, že je neslyšící. Pro lidi, kteří komunikují znakovou řečí není tak přirozené skládat slova do vět jako pro nás slyšící.
Moc mě mrzí, že byla Lenička takto vrácena, doufám, že brzo najde nový dobrý domov, kde ji budou mít rádi.