Jdi na obsah Jdi na menu
 


Liby 02 a Theo 03

23. 1. 2021

liby2.jpgKočka, nar. 8/2020
Umístění:
depozitum Hodonín I.

14.9.2020 - Oznamovatelka nám nahlásila, že u silnice, u rybníku Lužák našla tři malinká naříkající koťata. Jsou evidentně zvyklá na lidi, nebojí se a hned se k paní přidali. Jsou to dvě světle šedé kočičky a tmavší kocourek, bohužel nemocní, zahnisaná očka. Nejmenší kočička je Hanička, větší Liby a kocourek Kleo. 9.11.2020 - Hanička a Kleo nepřežili, zůstává kočička Liby. Video zde. 5.1.2021 - Liby může do nového domova! Je to krásná šedá kočička, ale není jako většina koťat ("chovací, vlezlá"), nechá se pohladit i se přijde pomazlit, ale když sama chce. O to víc miluje společnost kočičích kamarádů. Je vhodná k dalšímu kotěti (nebo mladé kočce) a nebo může odejít s kotětem od nás, např. Monetkou. 23.1.2021 - Liby odjela do nového domova spolu s Theem, do domku v Lysé nad Labem, kde je čekají další kočičí kamarádi.

Další fotky zde.

Liby byla adoptována na dálku - krmivo jí hradili Anika a Václav Lauerovi a kočičky Pedra a Sága. Děkujeme!

theo2a.jpgKocour, nar. 9/2020
Umístění:
dočasná péče Hodonín

5.11.2020 - V Mikulčicích nalezli oznamovatelé maličké kotě, které by ještě mělo být u mámy. Doma mu mohli nabídnout pouze sklep, protože jejich pes není ke kočkám tolerantní, tak jsme kotě umístili do dočasné péče. Je to kocourek a dostal jméno Theo. 6.1.2021 - Theo je připraven na nový domov. Je to 4 měsíční kotě, mazlivé hravé a v novém domově potřebuje podobně starého kamaráda. 23.1.2021 - Theo odjel do nového domova spolu s Liby, do domku v Lysé nad Labem, kde je čekají další kočičí kamarádi.

Další foty zde.

Theo byl adoptován na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu mu hradili Ivana, Luděk a kocourci Celestýn a Kryštof. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

26.1.2021, SMS zpráva
Dobrý večer, no už  ukazuji růžky hlavně Theo, jinak jsou v pohodě a pomalu se snaží navázat s ostatními kočkama kontakt. Sem tam na sebe zasyči. Dnes měli společnou večeři a v pohodě. Počítám 2-3 dny a budou společně řadit jak černé ruky.

a.jpeg27.1.2021
Dobrý den,
v příloze Vám posílám pár fotek z nového domova Thea a Liby. Sžití proběhlo vcelku rychle a už si společně hrají.
S pozdravem Jaroslav

26.2.2021
Dobrý den,
máme za sebou měsíc, tak bych Vám chtěl poslat pár fotek a napsat jak se mají Theo a Liby.
Co se týče Thea tak jsme zažili perné chvilky. Jak nám na začátku hltal a pak vše vyvrhl jsme řešili u veterináře, protože začal chřadnout. Prošel všemi testy a zjistilo se, že má špatnou imunitu a je pozitvní FIP.
Bohudík je to bojovník a po léčbě se z toho dostal a je zase veselý kocourek, i když jeho pozitivita mu nezmizí dle lékaře je vysoká pravděpodobnost, že pokud bude udržován v kondici, tak by měl fungovat normálně. Nedoporučili nám kastraci, což si myslím u kocoura nevadí. Liby ta je zatím v pohodě a dobře se všemi společně snáší a blbnou jak děti.
V příloze pár fotek našich otrokářů, ono je těžké pořídit fotku kdy jsou v klidu krom spánku. :-)
S pozdravem Kočky a L.

Naše odpověď telefonicky:
Špatnou imunitu posilujte doplňky ke stravě, jako jsou probiotika pro kočky a vhodný je sirup Plerasan. Test na FIP neexistuje, dá se pouze zjistit přítomnost koronavirů v krvi a koronaviry v krvi má vysoké procento koček, ale to neznamená, že onemocní. FIP propukne tehdy pokud dojde k mutaci těchto virů. Kastrace je bezpodmínečně nutná. Nekastrovaný kocour vám uvnitř domu začne značkovat (což se pozdní kastrací už nemusí odnaučit) a hlavně rozhodí vám celou skupinu koček - ve skupině kastrovaných koček nemůže žít nekastrovaný kocour, který by si tvrdě hájil svoje teritorim a vůči kočkám by mohl vystupovat dominantně.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář