Jdi na obsah Jdi na menu
 


Linda (03)

5. 3. 2014

linda-stranky.jpgKočka, kastrovaná, nar. 3/2013

Linda je bílá kočička s černými znaky na hlavičce a má černý ocásek. V lese na Rudníku ji paní 3 týdny krmila, pak ji odvezla k nám. Linda je moc milá, hodná a mazlivá kočička. Ač sama ještě kotě, ujala se těch nejmenších koťátek u nás a pečovala o ně jako o vlastní. 5.3.2014 byla umístěna do Brna, do domku se zahrádkou ke kocourkovi.

Děkujeme MUDr. Gabriele Chudárkové, že ji po dobu jejího pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku. Děkujeme!

Fotky Lindy z pobytu u nás a z nového domova najdete zde.

 

Zprávy z nového domova:

12.3.2014
Dobrý den, posílám nějaké fotky Lindušky:-) Zabydlela se u nás, myslím, víc než skvěle. Kocour ji přijal s klidem chrámové kočky birmy a jsou spolu jako odjakživa. Linda všechny vítá, hned se mazlí, naběhla na režim domácnosti bez nejmenších potíží a vypadá opravdu dost spokojeně:-) Hovězí maso na guláš jsem sice při krájení bránila vlastním tělem s vodou v rozprašovači na dosah, ale byla to zábava:-) Myslím, že opravdu čekala na nás:-) Jo a moc se jí líbí tekoucí voda. Vleze do vany a hraje si s vodou. Kouzelná slečna je to, děkujeme za ni a za to, že se to tak rychle seběhlo. Jediná nepříjemná zpráva je, že dnes začal kýchat i Frník.
PS: nejraději jsou obě kočky v novém pokojíku dcery, kde je koberec s hello kittynkama:-)))

18.3.2014
Linda v novém domově onemocněla a bohužel nakazila i domácího kocoura Frníka, oba museli na veterinu. Dnes se ale zdá, že vše je na dobré cestě, oba se zotavují (Linda dokonce i "hrála" na xylofon) a posílají nové fotky.

27.3.2014
Linda a Frník už jsou zdraví posílají pozdrav ze slunečného výhledu a nově zasíťovaných oken. Pro Frníka novinka a radost veliká:-) Takto se náš kocourek prsí vždy v přítomnosti dámy Lindušky Foto zde.

5.4.2014

Posílám pár fotek Lindulinky (no není to kouzelná zdrobnělina?:-)) Zdá se mi, že je už taková dospělejší. Taková kočičí madam je z ní.
 

10.6.2014
Dobrý den po delší době:-)

Dnes se mi konečně podařilo nafotit tu naši kočičí lovestory Zde.
Linda se u nás definitivně spokojeně zabydlela, obrovsky se zklidnila, vrní a vrní a povídá si s námi, reaguje už na jméno a tak vůbec je super. Oba jsou. Frník je taky vyrovnaný spokojený kocour, když už má tu svoji galánku doma:-))
Ale měli jsme tady opravdové kino na pokračování. Sousedi mají kočku a kocoura taky a chodí ven a jak máme prosklené dveře, netrvalo dlouho a Lindu objevil pan kocour. Ta se tady nakrucovala!!! Frníka odháněla, dělala důležitou, ale on byl v klidu. Vždycky večer se na Lindu podíval, jak čeká u dveří a vyhlíží toho šedého huňáče od sousedů a šel si po svém. Kocour přišel tak 5x a dost, zato roztomilá bílá modrooká kočička vydržela chodit asi 3 týdny. To jste měly vidět, jak Linda syčela a skákala na dveře. Dodrápala manželovi nové boty, běsnila tam a Frník s kočičkou ji v klidu pozorovali, ocásky kolem sebe...Linduška nám "lehce" znejistěla a začala si vážit toho, co má doma:-)))) Taky už docela zhubla, je z ní opravdu kočka:-)
 
26.10.2014
Dobrý večer, moc Vás zdravím(e) po delší době:-)
Posílám Vám fotky, jak to u nás vypadá nejčastěji. Linda se umí Frňovi opravdu kouzelně zakousnout do krku a mám podezření, že si sama nosí polštáře, aby jich měla co nejvíc.-)) Ale hezky popořádku...
Linduška je takový mazel umazlený, že fakt koukáme. Po cca dvou měsících na nás začala reagovat i mimo sypání granulí, což jsme uvítali a dokonce začala vrnět. Byla to dost sranda, protože to evidentně neuměla a vždycky se rozkašlala a tak srandovně chrčela a hlas jí přeskakoval,...no a dneska je to chodící vrnidlo:-) Je to dáma, co stále krade rohlíky, toho se nezbavila. No, ale zjistila už, že někdy, když mám v ruce velký nůž, znamená to, že porcuji maso a to se naučila i mluvit. Volá na mě něco jako "mamíííí, mňamííííí" a cca po 10 sekundách milého kočičího ksichtíku začíná boj o maso...:-) No a někdy taky o chleba, dýni,...prostě velký nůž je velký nůž:-)))))
Taky se ráda nosí jako čarodejnická kočka na rameni. To mi tak jednou vyskočila za krk a ohromně se jí to zalíbilo.
No, ale ze všeho nejraději, samozřejmě, provokuje Frníka. To si tak k němu zcela nevinně sedne jakože nic, chvilku ho pozoruje a pak se mu zakousne do krku:-) on to už, samozřejmě, vždycky ví, když si tak k němu sedne a už plácá ocáskem a jako správný gentleman se jí snaží ulízat ke klidu, což se mu nikdy nepovede. Linda se nastavuje ze všech stran, ještě toto ucho, tady pod krčkem, tady za krčkem,...a pak raf do krku:-)) Je to fakt sranda, pozorovat je. Pak lítají, chlupy z nich a to už madam dobře ví, že je čas, lehnou si na záda a dělat roztomilou:-)
Jinak si moc hezky vyjasnili pravidla domácnosti, neproběhly žádné bitky, ale nějak se stalo, že Linda ví, že odpočívadlo nahoře na škrabadle není pro ni, že už neplatí ve všem "dáma první" a že když se toto dodržuje, je doma veget:-)
Tolik asi od nás.
 
23.12.2014
Linduška s Frníkem přejí za celou rodinu všem kočkomilům krásné svátky před televizí :-)
 

9.2.2015
Tak už je u nás Linduška rok!! Dostala od Frníka krásný a významný dárek - smí už na škrabadlo:-)) - foto. Sice zabrala všech asi stopadesát pelíšků a místeček, ale ze škrabadla byla vždy nemilosrdně vykázána. Až jednoho dne...nějak si to holka zařídila:-)  Nevím, co mu slíbila nebo, čím mu pohrozila, ale jednou ráno už tam prostě byla Linda. A Frník totálně vyklidil pole. Párkrát jsem ho tam dala, že se snad nedá, ale s Lindou tam prostě být nechce. To bylo jediné, co si celou dobu hájil. On vždy na škrabadle a Linda všude v po postelých a pelíšcích. Maximálně drápky si mohla brousit. I se mi zdálo, že to tam nějak očmuchával. je možné, že mu to ocvrkala??
Jinak jsou spolu ale fakt kouzelní. Nejsou, že by spávali v klubíčku, ale jak tak během dne spolu láskyplně komunikují, přitulí se ouškama, dají si pusinky,...Jsou fakt zlatí. Jo a Linda už nám jednou vyběhla ven:-))) Šla rozcupovat tu sousedovic bílou, co si myslí, že jí to tady patří a teda byl to fofr, říkal manžel. Já jsem spala. Frnkla jemu večer a hledal ji do půlnoci!! A říkal mi ráno, že se fakt bál, že už ji nenajde. Prý lítala jak střela z jedné zahrady do druhé, odevšaď vybíhaly kočky s křikem a nakonec se nechala chytit na keři u nás:-))) Je to holka od rány:-)))  Hezké dny, Gábina


22.6.2015
Dobrý večer do Hodonína :-)
Posíláme po delší době zase pár fotek a hodně kočičích pozdravů. 
Musím napsat, že přesně rok po tom, co jsme si Lindušku od vás vzali se u nás tak nějak situace vyjasnila. Celou dobu jsem si myslela, že je ten náš Frník tak trošku ńouma, ale po roce rázně bouchl packou do stolu a už je jasné i na první pohled, kdo je pánem domu...:-) Musím i já uznat, že je to pan kocour a když ho Linda někdy výjimečně zlobí, stoupne si, hodí ten svůj drsňácký postoj a Linda už couvá. Dnes už by si ho fackovat nedovolila, jako na začátku:-) Přitom je zvláštní, že ani neproběhly žádné boje, jen to tak nějak prostě nastalo. 
linda400.jpgJinak jsou to miláčci. Myslím, že se mají opravdu moc rádi. 
Srdečně zdraví za celou smečku Gábina
 
30.11.2016
Linda je milionová kočka. Pořešila jsem jí už dávno nějaké její bolístky na duši a byl to velký obrat. Je to velká léčitelka. Myslím, že je u nás správně  A obrovský mazel. Takových koček bych mohla mít klidně pět! Moc zdravím. G.

Fotky Lindy z pobytu u nás a z nového domova najdete zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

krásné kočeny obě!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 26. 10. 2014 18:44)

A nádherné,hřejivé zprávy!Jen tak dál!Hodně zdraví a šťastný život!

To je dobře!

(Daniela, 11. 3. 2014 18:43)

Linduško,moc Ti to přeji,užívej si!
Daniela a její míce

přání Lindě

(G. Chudárková, 8. 3. 2014 23:49)

Přeji Lindě šťastný a dlouhý život v nové rodině, ať se má v Brně hezky.