Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lolek

7. 10. 2017

lolek250.jpgKocour, kastrovaný, nar. 6/2016
Umístění:
depozitum Dubňany

Lolek je krásný zrzeček, který se k nám dostal podvodem - paní depozitářku požádala paní, zda by jí kocourka nepohlídala a už si pro něj nepřišla. Kocourek má zatím nemocná očička. 15.1.2017 Lolek má v obou očích srůsty, zhoršil se mu zrak, dost špatně vidí a je možné, že oslepne úplně. Bylo by dobré, kdyby mohl do nového domova co nejdříve, aby se v novém prostředí lépe orientoval. 29.8.2017 - Lolek je velký mazel, má rád společnost koček, rád si hraje i s koťaty a není vhodé, aby byl sám. Nevhodný jako jedináček. 7.10.2017 - Lolek byl umístěn do Prahy, do bytu, ke třem kočičkám.

Další fotky zde.

Lolek byl do 3/2017 adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Pavla Mihalová s kocourem Matějem. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

11.10.2017
Dobrý den, posílám nějaké foto Lolka.
Kočičí kolektiv si pomalu zvyká. S jednou kočičkou, už se skoro kámoší u druhé to bude chvilku trvat. Rýma je na ústupu a vypadá to že je spokojený. Dnes začal pěkně baštit, jen granule ještě občas vyblinká. Přičítám to stresu po změně bydliště :-) Přikládám nějaké fotky.
S pozdravem Eva K.

Kočky SOS
Dobrý den,
myslím, že se to ubírá správným směrem. Lolek měl potíže s tím zvracením, takže musíte vysledovat co mu pasuje a co ne, když tak dávat po malých dávkách. Jsem moc ráda, že jste se ho ujala, moc zájemců o slepé kočky není. Děkuji, že jste mu dala pěkný domov. Budu čekat na další zprávy, přeji pěkný den. Tomalová

30.10.2017
Dobrý den,
posílám další info o Lolkovi :-)
Dala jsem mu nové jméno Máša... je to tradice mám dvě kočky tak Ty mají klučičí jména tak kocour holčičí. Docela na to slyší.
Z očí už mu neteče, ale je to teda boj mu něco do čiček dát nebo jen potřít ty boláčky pod očima. Jinak je to fakt mazlík, sice měl teď 14 dní, kdy byl dost vyplašený, ale už se chodí mazlit a lehat si ke mně. A druhé dvě kočky jsou v pohodě ... Jen má stále průjem a dost do něj nějaké prohibitum je umění. Už nezvrací, jí pěkně, ale vůbec nechce žádné mlsky, tak ho ani nemůžu odměnit, když mu chci ty oči vytřít.  :-o. Posílám zase pár foteček.
S pozdravem Eva

30.11.2017
Dobrý den,
tak mám za sebou perný týden Máša ( Lolek ) zase onemocněl začalo mu zase téct z očí a kýchat tak že nakazil celou smečku. Byl jsem u vet ... a že to co má je herpes virus a
pravděpodobně v oku chlamydie a žádné srůsty tam nemá. Já mu přesně nedokázala vysvětlit co že to s těma očima má.  Dostal ATB a mastičku do oka. Ta paní co mě ho předávala říkala, že je očkovaný ale na co?
Přepravku Máša teda dost špatně snáší asi se ještě bojí že půjde jinam a jak ho stále trápím tak už ke mně nechce jít a chytnout ho, když mu potřebuju dát léky to je umění ...  Ale večer když se chod domácnosti zklidní, tak přijde a lehne si ke mně. Tak doufám, že až ho přestanu nahánět kvůli lékům tak si to sedne mám ho moc ráda a doufám že to vše překonáme. Tak to je tak ve zkratce nové  info.
S pozdravem Eva

Kočky SOS:
Očkovaný je běžnou trojkombinací Biofel.
Co se týče vašeho doktora, co vám k tomu mám říct ... když nám naše paní doktorka řekne, že mu srůstá rohovka a spojivka, že se to nedá operovat, protože by se ta jizva udělala vedle, tak jí věřím, protože už viděla stovky útukových koček.
Ano, může se to stát, že prodělal chlamydiovou infekci a z toho se poškodilo oko, ale to téměř každá útulková kočka dojde takto nemocná. Antibiotika bral různé, byl nemocný hned od začátku co k nám přišel.
Mrzí mně, že je zase nemocný, zkuste koupit sirup na imunitu Imunovet. Posílám vám odkaz, jak dát kočce prášek, tak to děláme my: https://kocky-hodonin.estranky.cz/clanky/zeptali-jste-se-nas/Prasek.html
Tomalová

1.12.2017
Když Mášu chytnu tak je zlatíčko a drží a prášek spolkne, ale chytnout ho to je jak torpédo,  já mu dávam léky večer, po jídel né, hned to zvrací a pak zase né dlouho a to většinou nespí tak je to na dlouho...... Do očička dostal mast Floxal a ATB Ronaxan ... Teď přišel si vedle mě pošlapat deku, je to božan :-) Koupím ten Imunovet. Eva

19.12.2017
Dobrý den paní Tomalová,
poslala jsem něco málo na chod útulku prosím dejte to té nejpotřebnější kočičce.....
Máša - Lolek se má myslím si dost dobře, je teda trošku ještě plašan, ale každým dnem je to lepší a lepší. Bereme ten Imunovet a tak jsem zvědava, jak zabere. Z toho očka mu stále teče, ale to asi nebude lepší ..., posílám fotku jak spí :-) Přeji Vám krásné Vánoce a moře trpělivosti a zapálení pro kočičky. S pozdravem  Eva

14.8.2018
Dobrý den,
vím že máte moc kočiček a asi není ve vašich silách si pamatovat všechny, mám od Vás kocourka měl jméno Lolek já ho přejmenovala na Mášu.

img_20180827_171827.jpgMáša je v pohodě a tak i jeho oči se nijak výrazně  nezhoršují. Z jednoho očka mu někdy teče někdy né. Máme ranní rituál, že zašustím sáčkem s dobrotami a on letí na gauč a já mu očko otřu borovou vodou a jsme spokojeni všichni. Máme možnost chodit na uzavřenou zahrádku a on je venku tak spokojený. Sousedi mají kotě a on si s ním moc hezky hraje. Myslela jsem že nebude chtít chodit ven když blbě vidí ale on je tam fakt spokojený. Taky už nezvrací jedině, když dostane třeba něco co mu opravdu chutná,  hltá a sežere toho moc tak to hned vyblinká. Tak dostávám menší porce a víckrát.
Když mám pocit, že na něj něco leze tak nasadíme imunovet  a myslím že to zabírá. Je to mazel někdy ho musím vzít do náruče a chovat jak malé dítě :-).
Moc vám děkuju za všechny zachráněné čičiny. Na FB jsou kolikrát takové příběhy, až se mě někdy chce brečet, že jsem člověk.
Máša se má fajn myslím, že je u mne spokojený a je to mazel, posílám pár fotek. Myslím si, že  byste měli vědět, že jedna z mnoha vašich čičin se má dobře. Že vaše práce má smysl. Za Mášu Vám děkuji. S pozdravem Eva

2.1.2020
Dobrý den,
posílám nějaké fotky Mášky je to moc a moc šikovný kocour závislák a mazel ... Jsem za něj neskutečně ráda. S pozdravem a s díky za to co děláte. Eva

10.12.2021
Posílám pozdrav do Lolka Máši. Má nového kamaráda. Myslím, že je u mne opravdu spokojený.
S pozdravem Eva

img_20220515_213557.jpg8.12.2022
Dobrý den,
posílám zase nějaké foto s Mášou dříve Lolkem. Má nového kamaráda. Daří se mu dobře. :-)
Eva

22.11.2023
Dobrý den,
tak ani letos neporuším tradici a posílám fotky Máši/Lolka. Je to ten nejbáječnější kocour. Jak doma říkáme mazák. A kamarádství s psíkem stále trvá. :-)
Přeji hodně sil a myslím na všechny co mají tu odvahu starat se o opuštěné kočky.
Eva

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Veliké díky.

(Mirka L., 12. 12. 2021 20:15)

Čtu příběh Lolky - Máši a jsem za něho šťastná.
A tak moc děkuji paní Evě,za její laskavost a otevřené srdce.
Přeji paní Evě i jejím zvířecím miláčkům krásný advent a vše dobré v roce 2022.
Mirka a pět kočičích mazlíků.