Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lotta

30. 11. 2014

lotta400.jpegKočka, nar. 8/2014

Lottu k nám přinesly dvě paní. Prý se potulovala kolem školy. Děcka ji tam tahaly, dostala i najíst, ale byla velmi nemocná. Měla zhnisané oči a veliký průjem. Lotta je moc milé kotě. Umazlené, uvrněné, asistující, z lásky jemně kouše do nosu a uší, prostě k nezaplacení. :) S ostatníma kočkama dovádí a nemá respekt ani před velkýma. Ke svým hrám potřebuje parťáka, proto by neměla být v novém domově sama. 30.11.2014 byla Lotta umístěna do Ostopovic, do bytu k pejskovi a dvěma kočkám.

Další fotky z pobytu u nás i z nového domova zde.

Zprávy z nového domova:

30.11.2014
Dojeli jsme dobře, teď se seznamujeme, Lotka vrčí, je pod postelí, ale má tam všechno. Ty naše to asi stejně přestane brzy bavit na ni zírat.
Seznamování se hodinu od hodiny zlepšuje; ještě sice vrčíme a syčíme (hlavně dvě malé spolu, to mě překvapilo), ale je tam i hodně zvědavosti a věřím, že to přeijde. Toffy ji prakitcky hned přijal do svého harému a vyloženě ji pronásleduje a očuchává a pořád jí něco povídá.  Ale průběžně se stávají ospalí, tak už jsme i dva kolektivní šlofíky zvládli. Hafík je jen lehce zvědavý, jinak je neřeší, prostě další kočka.
Co mě ale potěšilo, že už si Lotka dala pořádný kus syrového masa a byla se vyprázdnit. Ještě podle mě nepila a chystáme se na ty léky, ale aspoň něco. Posílám dokumentační fotky.

3.12.2014
Dobrý den,
posílám další fotky, Lotka je každým dnem zabydlenější, už prakticky nevrčí, no občasné kolize se samozřejmě ještě vyskytnou.
Léky dostává, baští, takže co víc si přát.

7.12.2014
Dobrý den,
tak je to právě týden, a Lotka už je tu jako doma. S Elou se pravidelně 2x denně honí a perou, načež spí jak mimina. Všichni už přešli díky Lotce na maso, no Toffymu se to ještě moc nezdá, ale snad si zvykne. Přikládám fotky té malé lumpice.

19.12.2014
Dobrý den,
Lotynka už u nás bude skoro měsíc, a je to miláček. S kočkama si hraje, psa se nebojí, spinká mi na posteli. Přešli jsme díky ní na syrové maso tak věřím, že je to pro ně to nejlepší. Říkám jí „břicháček“, protože teda rozhodně není líná se najístJ) Z celé smečky má pak nejvíc energie – ve dne i v noci :-)
Řekla bych, že už i trochu vyrostla, ale pořád je to moje miminko.

12.2.2015
Zdravíme s Lotkou po 2,5 měsících. Roste jako z vody, už má 3kg. Je to taky největší lumpík, když už všichni spí, tak ona furt běhá a vymýšlí coby. Nejraději škube tu velkou kytku nebo kaktusy.. Taky Ele nechtě rozpárala nohu drápkem, no ona jí zas škube fousky. Ale vyhrajou si spolu báječně, jsem strašně ráda, že si tak sedly a doufám, že se to v dospělosti nezmění. Pomalu se chystáme na kastraci, ale pravidelně nás zlobí rýmičky. Posílám několik fotek.
Lucka

5.4.2015
Dobrý den,
opět posíláme info o adoptované Lotynce. Vlastně se toho moc nezměnilo. Daří se jí výborně, je to zvědavá holčička, do všeho jde naplno ať jde o běhání, jídlo nebo spánek:-D Není hodina, aby si nešla doplnit energii. S Elou jsou jako sestřičky, pořád se olizují a mazlí, no umí se i servat, ale všechno jen ve hře. Lotynka je ze všech nejodvážnější, hrne se ke všem psím i lidským návštěvám. Taky už má za sebou kastraci. Už nám vyrostla přes 3 kila, ale rozdíl vidím jen na fotkách, pro mě je pořád moje miminko. Lucka

16.5.2015
... posílám pár fotek Lotynky, no spíš už Lotesánka, protože strašně jí!

15.5.2016
Lotynku jsem si adoptovala před rokem a půl jako trochu větší kotě k podobně staré Elince a dospělému kocourovi Toffymu.
Ze začátku fungovalo všedchno pěkně, holky se honily a dováděly, Toffy se moc nezapojoval ale ani si nepřekáželi.
Změna nastala asi po roce, kdy obě kočky dospívaly a podstoupily kastraci. Lotynka si postupně přestávala hrát, časem se omezila na trasu pelech-miska, takže její váha narůstala. Příčinu jsem nikdy na 100% nezjistila, částečně má pomalý metabolismus (o dost pomalejší tep než jiné kočky), a zřejmě tam probíhala i nějaká šikana ze strany Toffyho. Když se její váha blížila 8 kilům bylo jasné, že takhle to dál nejde. Nějaké pokusy o omezení stravy nebyly nikdy úspěšné, naše smečka se mezitím rozrostla na 6 kousků a zavírat ji v době krmení na zahradu bylo hrozné.

lotta300.jpgNaštěstí moje maminka svolila a vzala si Lotynku do dočasky. Z ní byla najednou jiná kočka, veselá a hravá, běhala po bytě a postupně shodila více jak kilo. Jenže jí začali chybět kamarádi a se spícími lidmi v noci moc sranda není.. Částečně pomohlo ji přes den "utahat" právě u mě v práci, kam vodím běžně svoje 2 psy, ale hodná kočka tu taky nikomu nevadila. Jenže pořád to není ono, Lotynka místo půlnoci vstává ve 2h ráno a dožaduje se pozornosti.
Mezitím se u mě doma změnila ještě jedna věc, Toffy byl "dovykastrován". Jakožto o nalezenci jsem o něm neměla žádné informace a jevil se již kastrovaný, nicméně pořád značkoval a vřískal na okolní kočky. Až na druhém, půlhodinovém sono vyšetření se ukázalo, že má ještě obě (!) varlata. Po jejich odstranění značkování prakticky ze dne na den ustalo a kocour se zklidnil. Takže současný plán je vzít Lotynku zpátky domů, kde se zabaví s ostatními a již by ji neměla hrozit žádná, ani skrytá agrese ze strany Toffyho.
Držte nám palce!
Lucka

Další fotky z pobytu u nás i z nového domova zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nádherná,kočičí pohoda

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 19. 12. 2014 22:32)

Teda u vás je parádní kočičí spolužití,maxispokojenost a všechno zvířecí obyvatelstvo jedno hezčí jak druhé.Hlavně ať jste všichni zdraví!!!!!Jen tak dál!!!!Malá je supermiminečko-krásná!

Lotta

(Pavlína, 26. 11. 2014 14:16)

Je krásná, chystáme se za ní přijet podívat.