Jdi na obsah Jdi na menu
 


Majda

30. 8. 2017

majda350.jpegKočka, kastrovaná, nar. 8/2016
Umístění:
depozitum Dubňany

Majda je roztomilá mourečka, která se jednoho dne objevila hladová u obchodu v Dubňanech.
29.8.2017 - Je to hravá, milá, bezkonfliktní kočička, je hodně temperamentní a akční a v novém domově by měla mít kočičího parťáka. Nevhodná jako jedináček. 30.8.2017 - Majda byla umístěna do Brna, do bytu ke kočce Gáje.

Další fotky zde.

Majda byla adoptovaná na dálku - její adoptivní rodinou byly Jana a Madlenka s Mikeškou, Simem a Ellí. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

30.8.2017
Dobrý večer,
domeček i všechno ostatní mám pro Majdu přichystané, WC i misky tam má taky, ale vypadá to, že se zabydlela v celém bytě :-) Hned, jak jsem otevřela přepravku, vylezla ven a všechno prozkoumala, vůbec se nebojí a mazlí se, jako bychom se znaly odjakživa. Domácí kočka Gája zatím všechno pozoruje z povzdálí, moc se se mnou nebaví, párkrát pro formu zasyčela, ale vypadá to, že by seznamování mohlo proběhnout celkem v klidu.
Fotit můžu bohužel jen webkamerou z notebooku, tak nevím, jestli budou fotky za něco stát, ale vynasnažím se. Ještě napíšu, jak se to vyvíjí. Původně jsem chtěla nejdřív nechat Majdu zvykat v jedné místnosti, ale paní depozitářka říkala, že by ji to spíš stresovalo, je zvyklá na větší prostor, tak jsem dala na její radu a doufám, že jsem udělala dobře a kočeny si k sobě cestu najdou. Misky, WC i místo na spaní mají každá svoje na opačném konci bytu, takže snad mají dost prostoru, aby se seznámily pozvolna vlastním tempem.
Hezký večer, Zuzana

majda-mala.jpg1.9.2017
Dobrý den,
povedlo se mi domluvit s webkamerou a posílám fotku. Holky se pozvolna seznamují, Gája sice na Majdu pořád syčí a občas i zavrčí, ale je vidět, že u ní pomalu roste zvědavost a potřeba společnosti. Majda si chce hrát, tak provokuje a bafá na ni, ale drží si bezpečný odstup. Myslím, že Gája za pár dní pochopí, že jí nic nehrozí, a budou kamarádky.
Hezký den, Zuzana

4.9.2017
Dobrý den,
tak myslím, že už jsou kamarádky a hrají si spolu. Gája sice na Majdu zatím trochu žárlí, ale myslím, že se to časem poddá. Docela mě překvapilo, že to bylo tak rychlé - když jsem před rokem seznamovala koťata, tak to trvalo měsíc... Když se zadaří, pošlu ještě fotky.
Hezký den, Zuzana

22.9.2017
Zdravím,
posílám zase nějaké fotky - moc se mi nedaří zachytit kočeny, když si hrají, protože než namířím webkameru tak, aby byly obě v záběru, tak to trvá i půl minuty, tak fotím, hlavně když spí...
Gája už přestala být uražená, už se zase mazlí a i když je vidět, že má z Majdy ještě pořád respekt, tak už se spolu honí po bytě a hrajou si skoro jako nejlepší kámošky. Včera to dokonce vypadalo, že se mnou budou obě spát v posteli. Gája si to nakonec rozmyslela a šla spát jinam, ale myslím, že je všechno na nejlepší cestě.
Majda je zvědavka, u všeho musí být, ale vypadá to, že je u nás spokojená a zábavy má dost, takže snad ničím nestrádá. Když jsem ji přivezla, začala kýchat a po týdnu se z toho vyklubal nepěkný kašel, tak dostala na veterině antibiotika a za pár dní už byla jako rybička. Teď už zase spokojeně řádí.
Dneska si obě ustlaly na posteli a je to poprvé, co je vidím spát tak blízko sebe. Tak myslím, že je to dobré :-)
Přeju hezký den a hodně štěstí vám i kočičkám
Zuzana

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Majdo,

(Renata Žaludová, 7. 9. 2017 18:10)

tak Ty jsi skoro naše sousedka v bloku domů! Hlavně nechoď na výlet oknem!