Jdi na obsah Jdi na menu
 


Malvína

16. 4. 2019

malvina300.jpgKočka, kastrovaná, nar. 8/2015
Umístění:
depozitum Hodonín I.

Malvína je krásná kočička, která se hladová asi dva týdny potulovala v zahrádkářské kolonii za hřbitovem v Hodoníně Byla čistá, jestli někomu při přepravě náhodou utekla nebo ji sem někdo vyvezl, nevíme. Nikdo se o ni nepřihlásil a tak jí hledáme domov. Malvína je hodná a velký mazel, umístěna může být jako jedináček nebo k hodné, klidné kočce. 14.8.2016 byla Malvína umístěna do Mutěnic, do bytu, kde bude rozmazlovaným jedináčkem. Malvína měla jiný názor na "dočaskování" a přítomnost dalších koček se jí nelíbila. 16.4.2019 - Malvína dnes odjela do nového domova č.2, do Kyjova, kde bude v rodině rozmazlovaným jedináčkem. Více informací najdete níže.

Další fotky zde.

Zprávy z nového domova:

16.8.2016
Dobrý den,
posílám první zprávu o našem novém členu rodiny.
Malvína, kterou jsme přejmenovali na Viki, se tu chovala podezřele klidně už od prvních chvil. Sice se trochu lekala hlasitějších zvuků, nebo si našla pěkné místo u dětí pod postelí, ale dala se lehce vylákat na sladká slůvka. Děti ještě ten den, kdy jsme ji přivezli říkali, že se tu chová, jako by tu už byla:-) 2 týdny. Nechala se hladit, o vše se pečlivě otírala, v poklidu ležela na koberci a pozorovala chod naší rodiny.

První den okupovala obyvák, nyní ráda lehává v dětském pokoji. Vždy si vybere místnost, kde se vyskytuje většina osazenstva a polehává na posteli, na zemi, na válendě. Na okno zatím nešla, i když jsem ji zasíťované okno v ložnici nabídla:-). Hračky jsme s ní už vyzkoušeli, užívá si je jako pravé odrostlé kotě:-). Zdá se i docela chytrá, jelikož stačilo 1-2 x naznačit, že na stůl v obyváku nesmí ( máme tam konferenční i jídelní), a respektuje to. Co dělá v noci, to ponecháváme na ní:-):-).
Opravdu se stává rozmazlovaným jedináčkem...:-).
Děkujeme a přejeme krásný den, Lada s rodinou

19.8.2016
Dobrý den všem!!

Po téměř 3 měsících našla cestu domů naše Marion. 14 dnů před nalezením pobíhala kolem našich bytovek a sousedka ji krmila, aniž by tušila, že je to naše číča. My neměli ani ponětí, sami jsme byli na dovolené. A v myšlenkách jsme se s ní už rozloučili...
Asi 5 minut nás nepoznávala, ale jak jsem ji postavila v obyváku, už pochopila a je na nás neustále nalepená a užívá si ztracený čas :-).
Pár dnů před tím jsem si pořídila novou číču z SOS útulku v Hodoníně-princeznu Malvínu. Po 2 dnech oddělených místností, výměny, vyjadřované lásky oběma, miskách se žrádlem, jenž dělila jen přepážka jsem jim poskytla společné setkání. Je to asi hodina a zatím se neporvaly...
Držím palce všem majitelům zracených čičin i samotným 4-nožcům:-), aby se zase šťastně setkali!!!
Malvína, Marion a jejich 4 obdivovatelé:-)

3.9.2016
Dobrý den,
zítra to budou 3 týdny, co k nám Malvína přišla. S později nalezenou číčou Marion se mi je snad podařilo dát dohromady, jak nejlíp to šlo. Nikdo nekaká mimo společné WC, nikdo není pernamentně schovaný kdoví kde, mají dohromady misku granulí a vodu. Kapsičky dostávají každá zvlášť :-). Noční a občas i denní bojůvky nepřestávají, Malvína je ta aktivní.
Chová se tak jako na začátku. Příjmá pohlazeníčko, někdy si o něj i řekne otřením a zakňouráním. Okupuje televizní křeslo, tam se blaženě roztahuje :-). Občas, když ji pochováme na rameni, začne i vrnět. Chvilku tak setrvá a už maže získat svou kočičí důstojnost opět na sedačku nebo pod konferenční stolek. Tam se natáhne a je spokojená :-). Poležení v lidském klíně není zřejmně v její povaze, ale i tak ji milujeme. Hračky, které vyžaduje obzvlášť navečer, ty si užívá opravdu dosyta. Balkon i parapet se už nebojí použít, tak jako na počátku.
Krásný den vám přeje Lada a spol.:-)

29.10.2016
Dobrý den,
posílám pár foto o naší - vaší Malvíně a k tomu pár řádek. Je to asi 2,5 měsíce, co ji máme a pořád umí číča překvapit. Jako majitelka jsem se nehodlala smířit jen s přítomností kočky bez výraznějších projevů náklonosti a zkoušela jsem ji brát na své malvina300.jpgnohy, když jsem si např.všimla, že "teď má princezna náladu :-)".  Škrabkáním a hlazením jsem ukazovala, že toto místo je taky bezpečné a navíc i příjemné. A tak po pár týdnech nenásilného "výcviku" došlo k příjemnému posunu. Po zaklepání na nohy přijde Malvína, pokud má pochopitelně náladu :-) sama lehnout si do lidského klína. Někdy i sama od sebe. Ještě odbourat její občasné nervozní mávání ocasem... ale už zvládne i půl hodku ležet a dřímat u člověka:-)). Jsme z toho příjemně překvapení a užíváme si to!
Hezký den všem, i čtyřnožcům, přeje Lada a spol.

17.1.2017
Malvína je šibalka, trošku občas nervooozní - ocas lítá sem a tam, nálety na kolegyňku přetrvávají , ale na mazlivosti se zlepšila :-). Sníh si vyzkoušela i na balkoně, který jsem si zasíťovala - viz foto
.

15.3.2017
Dobrý den,
přidávám opět pár fotek Malvíny. Je to raubířka, asi dost teritoriální - pořád atakuje naši Marion, naštěstí ne soustavně :-). Ale stal se z ní mazlík, který je často člověku "za zadkem",dokonce po ránu přijde vytřít prostěradlo v posteli, pokud na ni mám po ránu čas :-)... Ale ocásek se jí pořád často mrská :-). Nicméně vypadá v pohodě:-).
Pěkné dny plné spokojených klientů přejeme z Mutěnic:-).

26.6.2017
Dobrý den,
posílám předprázdninové info o Malvíně.

malvina350.jpgJe to naše umazlené zlato. Akční chování s Marion přetrvává. U všeho asistuje, polehává poblíž jako pes. V klíně si to užívá, škrabání pod krčkem a za ušima - to je její oblíbené. I mrskání ocáskem ubylo. Myslím, že během těch 10 měsíců každý týden něčím překvapovala :-), v dobrém samozřejmě. Po příchodu Sašky jsem čekala nějaké problémy, ale ukázala se jako lehce submisivní, zvědavá a trpělivá číča :-). A jakmile pochopila po pár týdnech, že jí nic nehrozí, chodila si i pro mazlící nášupy :-). Asi aby Sašce ukázala, jak pevná je její pozice při mazlící hirearchii.
Klidné prázdniny (naivní jsem a budu)  přejeme z Mutěnic.

26.8.2017
Dobrý večer,
nedávno uplynul rok od příchodu Malvíny k nám domů. Je to požitkářka každým coulem,  naplno dovádí s pírky na bičíku a naplno se mazlí. V podstatě nechápeme, jak jsme bez koček mohli fungovat předcházejících 100 let:-)). Děkujeme a posíláme výroční pozdrav z Mutěnic:-)!!
A pár obrázků z jejího "náročného života":

27.8.2018
Krásný den,
tento měsíc je to 2 roky, co máme od vás Malvínu. Je to číča mnoha tváří, ale miluje nás, má velké kočičí srdce... a my milujeme ji. Umí být dominantní - minimálně 1 x denně někoho prožene, podřízená - od misky, kde někdo už je, tak uctivě bočí, netykavka i totální vtěrka. V poslední době si oblíbila navštívit někoho z nás v noci v posteli a mít záchvat mazlivosti. Asi to bude těmi ostatními číčami, i když měla být jedináček... Každopádně spolu s domorodkou Marion započala éru mého dočaskování, ve kterém mě mé okolí podporuje.
Malvína je černobílá kráska s velkým srdcem pro člověka. Chodí za člověkem jako pejsek, je vítacím typem, ráda přijde pro pomazlení, je hravá a zvídavá. Děti miluje, ale spíše odrostlejší. Miluje pobyt u zasíťovaného okna nebo na zasíťovaném balkoně.
Díky za Malvínu milý útulku a klidné dny babího léta!!
Lada s rodinou

16.4.2019
Malvína však měla jiný názor na "dočaskování" a přítomnost dalších koček se jí nelíbila. A tak dnes odjela do nového domova, do Kyjova,
kde bude v rodině rozmazlovaným jedináčkem.

Zprávy z nového domova č.2
 

17.4.2019
Dobrý den,
v autě chvilku plakala, u nás se schovala pod postel, ale večer už se mazlila s holkama. V noci byla na záchodě a dneska už i papala a dělala s dcerou domácí úlohy. Je hodná, mazlivá a přítulná. Zatím "seká dobrotu". :-)

20.4.2019
Dobrý den,
posílám zprávu o naší Malvínce.
Převzali jsme si ji v úterý a skoro hned se adaptovala do nového domova. Sice se ještě chvíli lekala nových zvuků, ale to hned vyřešila schováním u dětí v pokoji pod postel.  Je to moc milá, mazlivá a přítulná kočička. Už teď je nám skoro pořád "za zadkem".  Když je celá rodina doma, není nikde sama v pokoji a vždycky vyhledává naši společnost na gauči v obývacím pokoji. Ráda se kouká ven ze zasíťovaného okna a poslouchá dění venku. Užívá si hraček jako jsou myšky, laser a obyčejný klacík s pírkem na šňůrce. 
Malvínka se rychle stala novým členem rodiny a ráda se nechává rozmazlovat. :-)
Děkujeme, B. s rodinou.
 
1.jpg23.4.2019
Krásný podvečer,
Malvínku máme dnes u sebe první týden, ale je to jakoby tu byla už od mala. Pořád za námi chodí jako ocásek a vyhledává naši společnost, moc ráda a hodně často se s námi mazlí, ale pokud zrovna nemá na mazlení náladu, umí se na nás pořádně ohradit.
Je to moc chytrá kočička. Než si někam zaleze nebo někam skočí, tak si to pečlivě vyměřuje :-). Také po pár naznačeních pochopila, že na stůl v kuchyni se nesmí a zatím to respektuje. V noci se chodí hodně často mazlit. Pelíšek jí nic neříká, spí u dětí na posteli, kde už má své oblíbené místo. Ráda si užívá hraček a koukání z okna.
Na Velikonoce jsme to zvládli, pohlídali jsme ji a nikam neutekla. :-) Dnes jsme jí při nákupu pasty na bezoáry ve zverimexu koupili novou růžovou myšku a sklidili jsme velký úspěch. :-)
S pozdravem, B. s rodinou 

6.7.2019
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Krása

(H&spol., 5. 9. 2016 20:54)

To je pěkné počtení, když se taky někdy podaří najít ztracenou kočku, o které už jste si mysleli, že je fuč! Hodně štěstí a ať se číčám daří dobře.

Re: Krása

(Lada , 9. 9. 2016 10:00)

Díky moc, je to fakt nepopsatelný pocit:-).