Jdi na obsah Jdi na menu
 


Martínek 02

16. 2. 2018

martinek400.jpgKocour, kastrovaný, nar. 7/2017
Umístění:
depozitum Hodonín I.

23.9.2017 - Dnes ráno jsme přijali tři koťata! Paní Magda na silnici za Ždánicemi uviděla malinké kotě. Zastavila a v tom z křoví u silnice vyběhla další dvě o něco větší koťata! Malinká mourečka je Knoflenka, větší Martínek a tříbarevná kočička je po nálezkyni Magdička.
1.12.2017 - Martínek je krásný moureček, zdravý, očkovaný. Je trošku bojáný, ale vaše láska a trpělivost mu pomůže. Nevhodný jako jedináček. 16.2.2018 - Dnes byl Martínek umístěn do Židlochovic, do bytu, ke kocourkovi.

Další fotky zde.

Martínek byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Katka s kočičákem. Děkujeme!


Zprávy z nového domova:

16.2.2018
Cesta - Martínek v autě dlouhou dobu ani nedutal, až když jsme sjížděli z dálnice, tak si chvilku poplakal, ale pak byl zase hodný.
První večer - Náš kocourek Ápa se už na kamaráda těšil. První očuchání proběhlo v pořádku. Martínkovi jsme udělali u kočkolitu a jídla malý bunkr. Jak jsme tušili už předem, hned si zalezl za postel. Trošku vystrčil hlavu, aby sezobl připravenou mňamku, ale pak zase zpátky za postel. Cesta ho ale evidentně zmohla a začal poklimbávat. Doufáme, že se u nás bude brzo cítit jako doma.

martinek350.jpg17.2.2018
Dobrý večer,
zasílám Vám fotky a informace o Martínkovi:
Večer proběhl v klidu, Martínek si prolezl byt a ráno jsme ho našli ležet na židličce. Nechal nás přijít k němu a pohladit ho. V tu chvíli se z něho stal mazel. Natáčel se a hezky předl. Od té doby se už u nás chová jako doma :). Zalíbil se mu náš kočičí strom a se záchodkem taky nemá problém.
S naším kocourem se opatrně seznamuje, ale neprskají na sebe ani nesyčí. Momentálně se honí po bytě. Zatím moc nejí, ale doufám, že to se brzy spraví. Pokud ne, půjdeme koupit jídlo, na které byl zvyklý u Vás.  Zatím to vypadá opravdu dobře a doufám, že se mu u nás bude líbit.
S pozdravem Dominika

Kočky SOS:
To je nejlepší zpráva dne, díky, že jste si dali poradit a vzali si ho, tady by z něho za chvíli byl plachý kocour. Lidi většinou chtějí kočku, která za nimi jde, pak nám tady ty bojácnější zůstávají a stávají se víc a víc plaché. A já nemůžu padesát koček denně pomazlit, některé nejsou plaché, ale nejsou průbojné. Takže ještě jednou díky, že jste si vzali kocourka, kterého jste si u nás ani nepohladili.
Tomalová

28381605_2119934478017487_502022522_n.jpg20.2.2018
Dobrý den,
zasílám info a fotky o Martínkovi.
Martínek už se plně adaptoval. Hezky jí a spí nejradši na kočičím stromě. Sám si příjde pro podrbání a rád se valí s naším kocourem v posteli. Všechno vypadá v pořádku. 
S pozdravem Dominika

12.3.2018
Dobrý den,
zasílám fotky a zprávu o Martínkovi.
Martínek se nám po dobrání antibiotik zcela vyléčil. Má stále velkou chuť k jídlu, momentálně mu nejvíc chutná krůtí šunka. Je zvědavý a velmi hravý. Našemu domorodci dává zabrat a stále ho udržuje ve střehu. Vychází spolu dobře, trochu se kočkují, ale nekoušou se, nedrápou ani na sebe nesyčí. Rád s námi spí v posteli a chodí si pravidelně pro drbání. Je neuvěřitelný mazel a nevynechá příležitost k pohlazení. Plně se u nás zabydlel a všechno už u nás prozkoumal. Už se stihl i nedobrovolně vykoupat, když mu podjela packa na vaně. Po utření a vysušení se opět odvážně vydal prozkoumávat koupelnu.
Doufám, že je s námi stejně rád jako my jsme s ním.

12.6.2018
Dobrý den,
mám pro Vás nemilou zprávu. U Martínka se objevil maligní lymfom, dnes jsme dostali výsledky z histologie. Nevzdáme se jentak bez boje a budeme docházet na kliniku animed na chemoterapie. Budeme bojovat o každý den a jakmile mu už nebudeme moci zajistit kvalitní život bez bolesti, tak ho budeme držet za packu až do konce. Je nám to neskutečně líto.

14.6.2018
Dnes půjdeme na kliniku a podle jejich uvážení se rozhodneme. Podchytili jsme to opravdu brzy (je mezi prvním a druhém srádiu) a má tu nejméně agresivní formu, k tomu je opravdu mladý a mohl by to snášet dobře. Momentálně nemá kromě bouličky žádné příznaky. Sní na co příjde, běhá po bytě, stolici má pravidelnou bez průjmu. Určitě ho nechceme trápit a pokud nám na klinice řeknou, že šance jsou mizivé a prodloužilo by to život o pár měsíců, tak bychom nasadili kortikoidy. Pokud nám řeknou, že je tady velká pravděpodobnost na dlouhodobou remisy, tak zkusíme chemo. Pokud by měl mít jakékoliv bolesti nebo se mu snížila kvalita života, tak to rozhodně nebudeme protahovat. Je to člen rodiny a uděláme to, co je pro něj nejlepší i kdyby nám to způsobilo velkou bolest.

Kočky SOS:
Moc nás to mrzí. Takové měl Martínek štěstí, že se dostal k vám a teď toto. Budeme držet všichni palce, aby to dobře dopadlo!

29.6.2018
Dobrý den,
jsme momentálně zmateni, chtěla jsem Vám napsat, až bychom to věděli stoprocentně.
Vyoperovanou uzlinu jsme poslali do Brna na histologické vyšetření. Zdejší pan profesor nám tvrdil, že si je jistý, že se jedná o lymfom. Sjednali jsme si schůzku na onkologické
36420390_2323534527657480_2983536707619520512_n.jpgklinice, kde vyšetřili krev a udělali sono břicha. Krev měl čistou a orgány taky. Jen na ledvině měl centimetrový útvar. Doporučili nám udělat další testy na histopatologii.
Vyžádali jsme si z Brna uzlinu a poslali ji specialistům do Vídně. Z Vídně nám přišel výsledek, že se rozhodně nejedná o lymfom, že jde o infekci a doporučili nám nasadit široko-spektrální antibiotika. Ty jsme nasadili asi před týdnem a vypadá to, že se uzliny zmenšují. Ve čtvrtek jsme byli na onkologii a máme s doktorem domluvený další termín na kontrolu za měsíc. Martínek nemá jediné příznaky, že by byl nemocný - spí, jí, hraje si, normální stolice i moč, nezvrací. Pan doktor si je téměř jistý, že to lymfom není, ale jelikož se s něčím takovým ještě nesetkal, bude ho ještě sledovat. Také chce potom vyšetřit ten útvar na ledvině, který je pravděpodobně cysta.
Je to pro nás malý zázrak. Byl to vyčerpávající měsíc, ale jsem šťastná, že to není lymfom. V příloze Vám zasílám ještě pár fotek Martínka + poslední lékařskou zprávu.
S pozdravem M.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář