Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maruška ze statku

27. 9. 2021

img_20210228_113450.jpgKočka, kastrovaná, nar. 2/2020
Umístění:
dočasná péče Mutěnice

5.10.2020 - Maruška je mladá kočička, která žije s plachými kočkami na statku v Mutěnicích, kde zajišťujeme i krmivo a letos jsme ji přes náš Kastrační program kastrovali. O víkendu však byla Maruška nalezena zraněná, pravděpodobně sražená autem. Na veterině byla zjištěna zlomenina pánve a zadní nožky. Léčba bude klidová a protože venku by byla ohrožená, umístili jsme ji do dočasné péče. Tady se ukazuje, že s tou plachostí to nebude "tak vážné" a Maruška při denním kontaktem s člověkem roztává a nechá se i pohladit. Má před sebou několika týdenní léčbu a potom se uvidí zda se vrátí na statek nebo jí budeme hledat domov. 10.11.2020 - Maruščiny zlomeniny se zahojily, ale zadní nožička je kratší a kočička trošku kulhá, ale to jí nebrání v tom, aby se neproháněla s ostatními ... Maruška je moc milá, nekonfliktní, veselá drobnější mourečka zelenoočka. K člověku velmi mazlivá, otírání o obličej, tulení, ležení na nohách, to vše má moc ráda. Není suverénní, ale je zvědavá, upovídaná, umí na sebe upozornit. Ke kočkám má bezproblémový vztah a v novém domově by měla mít kamaráda, kvůli svému handicapu vhodná spíše do bytu. 27.9.2021 - Maruška odjela do nového domova, do Hodonína, do bytu, kde ji čeká kočička.

Další fotky zde.

Maruška byla adoptována na dálku - krmivo jí hradili Fornůskovi a kocouři Sting a Pierre. Děkujeme!

Maruška byla adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku jí hradili Petra, Anton a kocour Matýsek. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

mensi.jpg12.10.2021
Maruška se hned zabydlela a tulila se, jak kdybychom se znaky odjakživa.
Je to postelový typ! Nelince zabrala nejvyšší příčku jejího škrabadla, pak se naštěstí situace obrátila ... Za ty necelé dva týdny, co je u nás, přibrala půl kila a myslím, že i trošku vyrostla. Už chodí obě na jeden záchodek. Jídlo mají zatím oddělené, protože Maruška je při chuti a musím hlídat, aby se i Nelinka nejedla. Nela už nevrčí, honí se spolu. Ještě si moc nehrají, spí každá jinde, spíš se zatím tolerují, ale Maruška není žádná ostýchavka, k jídlu se hlásí první, k mazlení taky.

28.1.2022
Dobrý večer,
Maruška se má u nás moc dobře, je hodná, mazlivá a kamarádka se všema - s Nelinkou i mýma návštěvama. :-) Od té doby, co jsem si ji přivezla, docela přibrala, váží minimálně čtyři kila, a trošku i vyrostla. Strašně ráda a hodně jí, krmím je obě třikrát denně mokrou stravou, granule a vodu mají celý den. Už jsem jí dvakrát nechala zastřihnout drápky, protože je má docela ostré, asi tam budeme jezdit každé dva měsíce, Nelince stačí každé tři měsíce. Jinak spinká v posteli, lehne si k nohám. S Nelinkou krásně vychází, nesyčí na sebe a každý večer kolem cca 21.15 hod. se pořádně prohání po bytě - obě navzájem. Už se těším, až bude jaro, aby mohla chodit na balkon - je tam pro ni nachystaný ochoz a balkon je zasíťovaný. Mám z ní radost.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář