Jdi na obsah Jdi na menu
 


Matouš 02

29. 5. 2016

matous250.jpgKocour, kastrovaný, nar. 9/2014

Matouš je pěkný, černobílý kocourek, kterého si pán přivezl do Ratíškovic u Hodonína v motoru svého auta, kam se kocourek asi schoval. Doma měl dva velké psy, kteří nebyli na kočky zvyklí a tak přivezl Matouše k nám. Je to naprosto úžasný kocurek, velký mazel, který vás bude objímat okolo krku, olizovat nos, žužlat vám vlasy - zkrátka samou láskou by vás nejraději snědl - podívejte se na fotky do jeho alba. matous150.jpgJe dlouhý, štíhlý, na vysokých nohách, ten, kdo mu dá domov, nebude litovat. Ostatní kočky má rád, je nekonfliktní. 29.5.2016 byl Matouš umístěn do Slavkova, do bytu ke kocourkovi.
19.6.2016
Domácí kocour Zrzek našeho Matouše nepřijal, přestal komunikovat, začal čurat mimo záchod. Takže jsme se dohodli s majiteli a Matouše vzali zpět k nám.

4.11.2016 byl Matouš umístěn do Brumovic k Dorotce.

Další fotky zde.

Matouš byl do 29.5.2016 adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byli kocouří kluci Čenda a Matěj.  Děkujeme!

Matouš byl od 7/2016 znovu adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byli Mirka a Pavel Žižkovi a kočička Zlata. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

 

29.5.2016
Dobrý večer,
přijeli jsme v pořádku po 17. hod. domů. Jako vždy, náš kocourek příchozí vítá, tak se stalo i dnes. Na Matouše jen koukal a za chvíli odešel do okna.
Matouše jsem zabydlela v ložnici, má tam vše potřebné, ale pořád leží v přepravce!   Skoro celou cestu naříkal a pak už měl jen otevřenou tlamičku. Myslím si, že má žízeň, jak dlouho vydrží bez pití? Před chvílí se na něj přišel zase podívat náš Fešák a je stále klid ..., jak si nebudu vědět rady, ještě napíšu.
Předem moc děkuju a zdravím   H.

1.6.2016
Dobrý den,
Matouš je velký mazel s celou rodinou, ale máme potíže s krmením. Granule zatím nebaští a první kapsičku si dal v úterý v poledne, asi polovinu, večer ji dojedl a poprvé čural. Má rád trávu  a zelenec. Děkuji.   H.

Odpověď:
Dobrý den,
to že Matouš málo jí je normální  novém domově to tak ze začátku prostě bývá. Zkuste nabídnout i syrové maso, nebo vařené kuře.
Co se týče toho očkování, tak už ho dál neočkujte, není to v bytě potřeba a je to velká zátěž pro organismus. Je řádně naočkovaný a to podle nových studií stačí. Když by chodil ven, tak by se očkoval jednou za 3 roky. Je to prokázané, že to očkování drží 3 roky.  Samozřejmě názory veterinářů se různí, vzhledem k tomu, že je to jejich kšeft. Navíc mám strach, aby ho to moc neoslabilo.
Jsem ráda, že se tak s váma mazlí, je fajn, že už má domov, moc vám děkuji, že jste si ho vzali, přestože jste si jela pro jinou kočičku.
Tomalová, Kočky SOS

5.6.2016
Dobrý večer,
syrové maso na Matouše zabralo, už si dává i granule (1.6. byl i bobek v záchodku).
Chtěla bych vás poprosit o radu, jak na našeho Zrzka, máte mnohem víc zkušeností než my. Když si Matouš přičichne (nebaští mu je) k jeho granulím, tak odejde a nebaští! S kapsičkou je to stejné, musím ohlídat, aby byl sám, stejně si dá trošku, tak na ochutnání (takhle to začal dělat, jak umřel Maxík od 16.5.) Jak potká Matouše, tak mizí pryč, taky syčí, to první den nedělal a pořád mňouká naříkavě. Odstěhoval se do obýváku! Matouš je od příjezdu v ložnici a chtěl by se kamarádit. Hezký večer a moc děkuji předem, H.

Odpověď:
Dobrý den,
na toho vašeho kocourka zkuste tady ty Bachovy esence:
http://baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/bachovy-kvetove-esence/i-0
My jsme to teď začali zkoušet a velice pozitivní a rychlý účinek. Jinak nevím, není třeba nemocný? Netrápí ho třeba špatné zuby? Zkuste se mu podívat do tlamky. Když tak ho mazlete, aby se necítil opuštěný.

6.6.2016
Paní Tomalová,
jak jsem vám včera psala, že se náš kocour odstěhoval do obýváku, tak jsem zjistila, že měl syn počuranou postel a večer jsem přistihla Zrzka, jak čurá v koupelně na dlažbu, toto nikdy nedělal! Matouš začal sám chodit do jeho záchodku.
Mám strach, jak to u nás dopadne, já musím odjet 8.6. (do 10.6.) do Blanska za maminkou - to budu jen na telefonu.Takové komplikace s naším kocourem jsme nečekali!... Bachovy esence jsem nevyčetla, jak dlouho se mají užívat, myslím, že nejvíc sedí Bázlivost (3741)

19.6.2016
Domácí kocour Zrzek našeho Matouše nepřijal, přestal komunikovat, začal čurat mimo záchod. Takže jsme se dohodli s majiteli a Matouše vzali zpět k nám.

19.6.2016
Dobrý večer paní Tomalová,
chtěla bych se zeptat, jak se má Matouš (mazlík veliký), už se uklidnil?  Děkuji moc za ochotu a pochopení. Přeju vám hodně úspěchů a radosti s kočičkami a taky Matouškovi brzy moc hodné lidičky.  H.

Odpověď:
Matouš se mně zdá smutný, ještě za mnou ani nepřišel, ale to se spraví. Doufám, že to vašemu kocourkovi pomůže.

20.6.2016
Je mi smutno po Matouškovi, doufám, že už se kocourek pomazlil (náš kocour hodně spí a šel přikrčený zkontrolovat schovky, až večer poprvé začal baštit).
Mějte se hezky všichni, H.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Matoušek

(Havelková Alena, 24. 12. 2018 0:02)

Je mi moooc líto,že Matoušek už není,rádi a často na něj vzpomínáme,jaký to byl velikánský mazílek se všemi byl kamarád a rozdával jen dobrou náladu i když u nás byl jen pár týdnů.

Hodně štěstí!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 31. 5. 2016 8:56)

Měj se moc krásně u moc hodných lidiček a žij krásný,dlouhý kocouří život,Matoušku.