Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mau 02

24. 1. 2019

mau3.jpgKočka, kastrovaná, nar. cca r. 2016
Umístění:
dočasná péče Mutěnice

Dozvěděli jsme se o případu pomnožených koček u jedné chaty u rybníka v Hrušovanech. Bylo potřeba kočky odchytat a nechat kastrovat. O případ se zajímalo více organizací a tak, abychom pomohli, naše kolegyně nechala kastrovat 4 kočky přes FELITI KASTRUJE. Během těch několika dní, co se u nás zotavovaly kočky po kastraci, se ukázalo, že jsou nádherně mazlivé, tak jsme upustili od záměru vrátit je zpět a budeme jim hledat domovy. Bílomourka je Mau, bíločerná Mendy a dvě krásně šedé kočičky Missi a Sissi. 30.3.2018 - Mau je krásná, mazlivá kočička, s ostatními kočkami vychází dobře, ale dominantějších typů se hodně bojí. 14.4.2018 - Mau odjela do nového domova z X.umísťovací výstavy. Domov našla v Jihlavě, bude bydlet v domku, kde na ni čeká kočička. 5.5.2018 - Mau byla dnes vrácena zpět. Ani po 3 týdnech si nezvykla na domácí mainku, které se bála. 24.1.2019 - Mau odjela do nového domova, do Dubňan, do domku, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Jmenuji se Mau.
Byla jsem na výstavě v Brně a nikdo si mně nevybral a nevzal domů ...
Nevím proč, jsem moc hodná a ráda se mazlím. Některých koček se ale bojím, proto by moje kamrádka měla být také hodná a submisívní nebo bych mohla být i bez kočičí kamarádky, když mě nenecháte od rána do večera úplně samotnou.
Zavolat můžete na 724 142 463.

Další fotky zde.

Mau byla do 14.4.2018 adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Lenka S. Děkujeme!
Mau byla od 1.8.2018 opět adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli Bajča, Honzík a kočky Izabel a Lily.  Děkujeme! 


Zprávy z nového domova:

14.4.2018
Dobrý večer,
Mau jsem si v pořádku dovezla domů, byla cestou moc hodná. Obyvák měla pár hodin pro sebe, kočičky jsem pomalinku začala seznamovat. Mau naprosto v klidu, moje Rozárka na ní zatím syčí, Mau jí odpovídá stejně, ale je v klidu, sedí si na svým a Rozárka občas jen tak obšlapuje okolo. Rozárka je rozhozená, to je vidět, a když se hnu z místnosti, peláší za mnou. Nechce tam být s Mau sama, ale je to na holky brzy, tak snad z nich budou kámošky. Navíc asi cítí i ze mě, že jsem nervózní.
Mau se nechá drbkat, krásně přede a dokonce se u toho válí po zádech a ukazuje bříško :-) Chrupkala skoro celý den, asi toho na ní bylo moc.
U.

cam01227-1-.jpg16.4.2018
Dobrý den,
tak holky už na sebe nesyčí, respektive Rozárka na Mau.
Vypadá to, že Rozárka by si ráda hrála a honí Mau po domě. Ta o kontakt evidentně nestojí. Když jí Rozárka zažene do kouta, tak pak Mau syčí. Bohužel to vypadá, že jsem se unáhlila a měla jsem si od někoho vzít koťátko, holky by si pak rozuměly. Tady to vypadá, že Rozárka za chvíli Mau umoří a budou otrávené obě dvě. Mau je velmi klidná a submisivní kočička a chce mít svůj klid. To moje torpédo jí pěkně prudí.
U.

KOČKY SOS:
Mau je u Vás velmi krátce, 3 dny nestačí na to, aby bylo všechno jak má být. Musíte být trpělivá.
Podle mě je to tak, že Rozárce chyběl kočičí kamarád, je nevybouřená a chce si hrát. Ale Mau je v novém prostředí, ještě si nezvykla, navíc je to pro ni už druhá změna ve velmi krátké době, představte si, že žila venku, s minimem jídla, pak se dostala k nám, byla v karanténě, na kastraci, pak na výstavě, teď u Vás ... toto všechno je stres, se kterým se potřebuje kočička vyrovnat a potřebuje od Vás čas.
Pokud se Vám zdá, že Rozárka už ji zlobí moc, tak je třeba na pár hodin oddělte a Mau zavřete do jiné místnosti, aby si odpočinula. Pošleme Vám protistresové kozlíkové obojky, které by kočičkám měly pomoci se zklidnit ...

Naďa Tomalová


Zprávy z nového domova č.2:

27.1.2019
Dobrý den,
Mau jsme si k nám přivezli 24.1. večer a umístili ji do "vytuněného" kočičího pokoje nahoře v patře. Pěkně do klidu a celý byl jen pro ni. Leč ona měla jiný názor. Už cca za 15 min sešla za mnou a manželem dolů a začala se krásně mazlit. Evidentně nechtěla být sama. A hned první noc strávila v naší posteli. :-) Naprosto rozkošné zlatíčko. :-)
Samozřejmě se rozkoukávala, byla trošku nesvá z nových zvuků, pachů a vjemů. Přišlo mi, že se stále rozhlíží a čeká, odkud vyběhne jiná čiči. Chvilinku si i poplakala, ale když jsme ji začali hladit, dokázala se rychle uklidnit.
Mau je velice jemná, submisivní a opatrná kočička. Povahou mi připomíná bojácné dítě. Potřebuje "vzít za ruku", hodně hladit a povzbuzovat. To se pak osmělí a je nesmírně vděčná. Brzy se ale zase stáhne. Asi je to i kvůli našemu ještě ne tříletému synovi. S ním se seznámila na druhý den. Ten se ke zvířátkům chová hezky a mile, ale přece jen, je to malý hlučný prcek... Myslím ale, že Mau z malého nijak nepanikaří, jen nestojí o jeho pozornost. Má možnost kdykoliv odejít do patra, kam syn nechodí, ale nevyužívá toho. Jenže je fakt, že zaleze pod sedačku. Budeme ji citlivě povzbuzovat a malého krotit. Hlavně je to zatím velice krátká doba a jsme přesvědčeni, že z obou budou časem super kámoši. :-) Moc nám záleží na tom, aby Mau u nás byla šťastná. Zaslouží si to holčička něžná...
Zuzka

20190204_162644.jpg15.3.2019
Dobrý den,
tak je tomu zhruba měsíc a půl, co s k nám do party Mau přidala. A řekli bychom, že si už krásně zvykla. Vyklubalo se z ní společenské stvoření, co moc nemusí samotu a začíná se chovat jako pejsek. Vůbec ne dotěrně, prostě nás všude mile doprovází. A normálně aportuje. :-) Naučil ji to syn, který jí jednou hodil zmuchlaný papírek. Kam se hrabou různé "sofistikované" kočičí hračky. Vzhledem k tomu, že v přízemí nemáme dveře, probíhají u nás pořádné papírkové derby. Možná i díky tomu Mau zhubla a moc jí to sluší. :-) A na jaře plánujeme naší čiči pořídit voliéru, tak snad se jí bude zamlouvat.
Chtěli bychom velice poděkovat vám všem, co jste se nejen o naši/vaši  Mau starali. Vážíme si toho, co všechno pro opuštěné kočičky děláte, jen houšť takových lidí, jako jste vy!
Krásné dny přejeme, N.

19.12.2019
Zdravíme přátele zvířecích duší. :-)
Brzy to bude rok, co jsme si od vás přinesli naše zlatíčko Mau. Je to moc hodná a jemná čiči. I k našemu čerstvě narozenému vánočnímu dárku se chová moc hezky, no posuďte sami. ;-) Chtěli bychom poděkovat paní Ladě Buchtíkové, která se o Mau starala před námi. A dál se o Mau průběžně zajímá, je vidět, že má srdíčko na svém místě. Prostě v jejím případě naprosto platí, že "jaký pán, taková kočka". :-)
Přejeme vám všem krásné svátky a děkujeme za to, co všechno pro kočky děláte ... N.

mensi.jpg10.4.2023
Dobrý den,
už tomu jsou čtyři roky, co jsme adoptovali z Kočky SOS kočičku Mau. Moc hezké čtyři roky. :-)
Během této doby se naše kočičí smečka rozrostla o další dva nalezence. Černého kocourka jsme jedno pozdní léto našli jako bezprizorní kotě motat se na parkovišti. Byl maličký, vyzáblý, s průjmem, těžko by bez pomoci přežil zimu.
A nedávno mi pod kola auta vběhnul mladý zrzavobílý kocourek. Nic se naštěstí nestalo, teprve jsem se rozjížděla.  Ale teda bylo to celé takové zvláštní. Kocour zůstal sedět před autem, odmítal odejít, koukal na mě skrz čelní sklo a mňoukal. Nešlo jinak, však mi rozumíte. ;-) Nebyl sice "zbídačený" ve smyslu vyzáblý nebo zraněný, ale oči měl zanícené od infekce, uši plné roztočů a později se ukázalo, že byl i hódně začervený. Samozřejmě nekastrovaný...
Tímto bych chtěla opět poděkovat paní Ladě Buchtíkové, od které jsme si Mau přivezli. Okamžitě dofrčela s potřebnými léky, zařídila kastraci a potěšila mě vědomím, že jsou stále kolem nás lidičky, kterým není osud němých tváří lhostejný.
A tak máme dalšího člena do party. Je to velký mazel, naši synkové se okamžitě zamilovali. No nato, že Mau byla původně adoptovaná pro její bázlivost jako jedináček, docela dobře to naše princezna dává, že? ;-) Je ale fakt, že kocourci většinu času tráví dováděním na zahradě, tak má od omladiny klid.
Přejeme hezké jarní dny a ať se daří. N.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář