Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medard 02

27. 9. 2016

medard270.jpgKocour, kastrovaný, nar. 8/2015

Medarda a Alexe našel pán v Lednici, uprostřed polí. Byli malincí, dobře živení a čistí. Jak se tam, na opuštěném místě ocitli? Musel je tam někdo zavézt, aby se jich zbavil. Pořád dokola - místo, aby si lidi nechali vykastrovat kočku, zbavují se jejích koťat tímto způsobem. Alex už nový domov má a Medard stále čeká. 2.3.2016 Medard byl umístěn do Brna, do domku ke kocourkovi. 28.3.2016 byl Medard vrácen zpět k nám, viz zpráva níže. Vzhledem k tomu, co prováděl v novém domově, doporučujeme Medarda jako jedináčka nebo k hodné a klidné kočičce. Na Medarda se usmálo štěstí a 28.6.2016 byl znovu umístěn, tentokrát jako jedináček, do Skalice, do bytu. 1.7.2016 byl Medard opět vrácen zpět k nám, tentokrát z důvodů alergické reakce čtyřletého syna, viz zpráva níže. 27.9.2016 byl Medard umístěn do Kelčan, do domku, k pejskovi místo kocourka Čipa. Snad už to bude domov trvalý.

Další fotky zde.

Medard byl do 2.3.2016 adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byli Petra, Anton a kocour Matýsek. Děkujeme!

Medard byl od 8/2016 znovu adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byli Fornůskovi a kocouři Sting a Pierre. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

3.3.2016
Dobrý den,
tak Medardek šťastně dorazil, zatím má pokoj pro sebe a pilně objevuje, nadšeně se mazlí a vrní, až se stěny třesou. Takže pohoda. Mějte se krásně.
Irena

5.3.2016
Dobrý den,
Medardek (budeme mu říkat Melichar) se má moc dobře, je to naprostý pohodář, zdomácněl u nás bleskově, hraje si, nechá se hladit kdykoli a kdekoli, s chutí se krmí. S kocourem Baltazarem se seznamují, ten se nejprve neznámého vetřelce trochu bál, hlavně asi proto, že kotě při hře hodně temně vrčelo. Potom zase trochu začal nováčka trochu vychovávat: když vyskočil na okno, vyskočil tam taky a snažil se ho tak vytlačit nebo polekat (žádné jiné "bojové prostředky" nepoužívá). Ale kotě všechny jeho manévry chápe jako hru, a tím, že se vůbec nepoleká, vždycky Baltazara úplně zmate, a ten užasle odchází. V jednu chvíli se vysloveně honili sem tam, střídavě honil jeden a druhý, což ale opravdu byla hra. Tak to vypadá na klidné soužití.
Posílám pár fotek a zdravím.
Irena

 

26.3.2016
Dobrý den,
bohužel nemám dobré zprávy. Kocourek Medard/Melichar od vás je sice hrozně milý a krásný, přítulný, prostě zlatý, když je sám, ale s mým původním kocourem se nesnese. Je to čím dál tím horší, teď už nemůžou být chvíli spolu, ani když jsem přímo u nich. Okamžitě jsou v sobě, strašně zuřivě se drápou a koušou a čím dál šíleněji přitom ječí. Takže je musím držet odděleně, zavírat každého do jiné místnosti, což samozřejmě těžce nesou, Medardek, když ho zavřu do druhého pokoje, neustále velmi hlasitě mňouká. Řekla bych, že má v sobě pár kapek krve nějaké orientálky, chová se spíš jako pes, hlasitě se dožaduje pozornosti, při hře temně, výhrůžně vrčí jako pes a trhá papírové hračky na kousky. Je neskutečně akční a divoký, což mého původního strašpytla děsí.
Nevidím jiné řešení než vám ho přivézt zpátky a případně si místo něj vzít nějakou klidnou kočičku. Vzít ke kocourovi kocoura, i když kastrovaného, byla asi chyba. Můžete mi prosím napsat, kdy by se vám to hodilo?
Je mi to moc líto, Medardek je jinak opravdu moc milý a nádherný kočičák.
Moc zdravím
Irena

 

Zprávy z nového domova č.2:

28.6.2016
Dobrý večer,
píšeme jak jsme slíbili. Když jsme dojeli domů, tak se Medard schoval do úkrytu pod postelí v ložnici, kde měl svůj klid a pocit bezpečí. Večer se konečně odvážil a přišel si pro pomazlení. Nyní se prochází po bytě a zkoumá co kde je. Je to odvážný a moc hodný kocourek. Ještě jednou děkujeme a brzy se zase ozveme a pošleme i nějaké foto. Přejeme příjemný večer.
S pozdravem Jana

30.6.2016
Dobrý večer,
hrozne nás to mrzí, ale vyskytl se u nás takový problém.
Syn dostal alergickou reakci na Medarda a proto ho musíme, i když velmi neradi, vrátit. Přemýšleli jsme jak by to šlo udělat, ale jiné řešení jsme nenašli. Je nám to velmi líto, protože Medard je velmi milý a hodný kocourek, ale čím dřív ho vrátíme, tím líp pro všechny, než si vzájemně zvykneme. Peníze zpátky chtít nebudeme, rádi bychom to nechali jako sponzorský dar pro Vás. Omlouváme se, ale netušili jsme, že to takto dopadne. Bylo by možné Medarda přivést zítra (pátek) během dopoledne? Ráno bych se Vám ráda ozvala a domluvila se s Vámi na předání.
S pozdravem Jana

Zprávy z nového domova č.3:

28.9.2016
Telefonická zpráva:

Pes Medarda už celého olízal, Medard se nechal, pořád se na sebe dívají a Medard přede, mazlí se a pes ožil, protože mu během roku odešli dva kamarádi (pes a kocour), byl smutný, má deset let a velice se rozveselil, jak Medarda viděl.

3.10.2016
medard300.jpgDobrý den,
srdečně Vás zdravím a posílám pár foteček z nového doma Medánka.
Je to milý, mazlivý kocourek, zpočátku se trošku bál našeho Ády (pes), ale na druhý den už to bylo v pohodě. První fotka je z druhé dne a další už jsou z víkendu.
Mějte se krásně!
Alena

 

10.10.2016
Dobrý den paní Tomalová,
tak posílám několik foteček. Udělali jsme trochu změnu, překřtili jsme kocourka na Čipa. Ono se nám to pořád pletlo a zdá se, že  na to i lépe slyší, že si na to rychle zvykl. Je to zlatíčko! Vybrala jste dobře.
Mějte se krásně!
A.

medard400.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

medard180.jpg4.11.2016
Dobrý den paní Tomalová,
zdravím Vás a posílám našeho pomocníka a hodináře. Má se dobře a moc mu chutná, zdá se, že z něho bude velký kocour.
A v sobotu chytl doma myš! Je to šikulka. S Ádou (pes) se mají moc rádi, dneska ráno v posteli Čipík držel Ádu kolem krku pacičkou a umýval mu hlavičku  a ten držel, škoda že nebyl po ruce foťák. Mějte se hezky a krásný víkend !
Alena

 


22.12.2016
Dobrý den paní Tomalová,
srdečně Vás zdravím, přeji Vám i Vašim kočičkám  krásné vánoční svátky plné klidu a pohody a  do nového roku hlavně hodně zdraví, štěstí a spokojenosti. Přikládám pár fotek našeho Čipíka juniora, jak si žije v novém domově.
Mějte se moc krásně !
Alena

2.1.2018 cip300.jpg
Dobrý den paní Tomalová,
přeji Vám všem i Vašim kočičkám hodně zdraví, štěstí a spokojenosti v novém roce. Pozdrav zasílá i Čipinek. Hezký start do nového roku!
Alena

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pašák!

(Jitka, 7. 11. 2016 11:31)

Medardek je pašák!

supeer

(jolana, 7. 11. 2016 8:40)

krásné fotky a spokojenost v kočičích očích, krásný domov!

Medard

(daajs, 5. 11. 2016 18:27)

Moc mu to u Vás sluší.Je vidět,že je pohyblivý.Taky máme takové "akrobaty"

Vždy se dá najít jiné řešení...

(Jitka, 8. 7. 2016 11:57)


Dobrý den všem. Domnívám se, že vždy se dá najít jiné řešení...
Medard si nezaslouží takové zacházení. Není věc.
Proč jste mu nenešli, paní Jano, náhradní domov mezi přáteli ve Skalici? To by bylo krásné.
V žádném případě nemoralizuji, pouze se snažím logicky uvažovat.
Medardku, brzký trvalý domov!

Lítost

(Daniela se svými osmi kočkoláskami+dalšími třemi nalezenci, 2. 7. 2016 21:17)

Tak to je mi Madardku moc líto.Zasloužil bys už ten opravdický,krásný a TRVALÝ domov,moc,moc,moc ti ho přeju,kocourku pěkný!

Moc štěstí

(Daniela se svými osmi kočkoláskami+dalšími třemi nalezenci, 28. 6. 2016 21:34)

a krásný,dlouhý život u hodných lidiček,Medardku!