Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mikeš 04

20. 2. 2016

mik350.jpgKocour, kastrovaný, nar. 3/2015

Mikeš je černý kocourek, který byl nalezen v Brně. Je milý, hodný, rád si hraje a ještě raději leží na klíně nebo na stole a pozoruje, co jeho človělk dělá. Ráno vás bude budit předením a něžným dotykem tlapky. S ostatními kočkami nemá problém, ale v rodině, kde by se mu dostatečně věnovali, může být i jako jedináček. 20.2.2016 byl Mikeš umístěn do Brna, do bytu kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Míkeš byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla MVDr. Jana Charvátová. Moc děkujeme!
 

Zprávy z nového domova:

23.2.2016
Dobrý den!
Tak konečně se dostávám k mailu. Zatím jsme kocourkem ohromeni, je fakt úžasnej! Doma vylézal z tašky jak panter, ale obydlel si to tam dost rychle, už odpoledne lítal a lovil, vybral si dvě hlavní pozorovací okna. Je to hrozný kino, fakt, hlavně ty kroužky od pet lahví :-) Na spaní v tašce mu ani nevyzbyl čas, musel to stihnout na okně, na gauči a všude jinde...
Doteď vůbec nic neshodil a záclon si nevšímá, nechápu. A dnes už nás dokonce nechal vyspat. První noc jsme přišli z večírku kolem druhé a to měl pravda velkou radost, že se něco děje i uprostřed noci, tak jsme pak dospávali spíš jeho, než večírek samotný :D Dnes jsme o něm ani nevěděli.
Papá, pije, vrní i divočí, chodí vzorně na záchodek, žádný chlupy neztratil. Tak se trochu pýříme, že se mu u nás asi líbí :-)

mikes350.jpg
Pokud Vás to někdy zavane do Brna, jste samozřejmě moc srdečně kdykoli vítána, děkujeme za všechno! A posílám pár fotek s rozmazaným černým flekem :D U nás novým jménem Chilli :-)
Lenka

6.3.2016
Zdravím!
Zrovna dáváme s Láďou dohromady fotky, abychom mohli poslat další várku! :)
Zajíc v pytli je to spíš v opačném významu, pořád jsme z něj úplně nadšení a spíš mile překvapuje :)
Už jsme zvládli první zastřižení drápků, to bylo trochu nějakého mrčení, ale dobrý. Spí s námi, vítá nás a vlastně vždycky je zcela společensky tam, kde my. Přichází zpravidla nad ránem nám rozvrnět postel a dnes tak bylo i při odpolední siestě, je naprosto dojemnej :)
Vlastně jsem ani nepsala, jak dopadl seznamovací víkend.. vše se zmáklo. Velký Hubert se svými skoro 9 kily ho trochu držel v šachu, malý Chilli nejdřív vrčel, syčel a byl schovaný a pak už trochu provokoval. Nakonec se fackovali, spíš zvědavě, než bojovně, a asi kdyby to trvalo víc dní, tak by se snad i dali do kupy. I tak je super, že nestrávil víkend pod postelí a odvážil se rychle, byli jsme opět pyšní :D Ségra pak s kocourem odjela, tak šel malej konečně na průzkum celého baráku, který mu se svými třemi patry dal dost zabrat, a večer už tam sebevědomě řádil :)
Cesty autem ho ovšem neohromily, soudě podle toho, že mňoukal víceméně hodinu v kuse, cestou zpět vyčerpaně usnul u Vaňkovky..., což nám na těch posledních 10 minut fakt nepomohlo :D
Jinak nejoblíbenější místa zůstávají pozorovací na oknech a novinkou dneška je, že vlezl do pelíšku od huberta (který jsem musela vyprat a i tak tu za výrazné ignorace ležel ten týden:)), tak třeba si ho oblíbí. Nejlepší hračkou na celém širém světě zůstává kroužek od petky, děkujem za tip :D Jejich spotřeba je velká bo rychle mizí... až se jednou budeme stěhovat, tak se asi pobavíme. Jo, pravda, silnou konkurencí je teď laserový zaměřovač. A dostal svoji kočičí okusovací kytku, ta má taky velký úspěch a taky dost mizí ;)
A taky je to hrozný nenasyta! Kdybychom ho nechali u otevřeného pytle granulí, bude papat a papat a pak rovnou praskne :D Tak to jsou asi nejnovější poznatky z našeho života u pana kocoura. A posíláme pár fotopozdravů :)
Mějte se supr, zdravíme všichni 3!
Lenka

Další fotky z nového domova zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hodně štěstí!

(Mirka L., 21. 2. 2016 19:39)

Mikešku jsi nádherný,jsi jako dvojče mého kocourka Čikiho.
Měj se moc a moc krásně a dávejte si s tvými páníčky navzájem hodně lásky!