Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mikulka

3. 12. 2017

mikulka300.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2017
Umístění:
depozitum Mikulčice

14.5.2017 - Dnes v Hovoranech našel pan Adam na hnoji dvě živá koťata! Vzal je k sobě domů, ale mají asi 2 týdny, musí se krmit pravidelně stříkačkou a tak jsme je přijali k nám. Jsou to kočičky Mikulka a Pihulka. 1.9.2017 - Mikulka vyrostla, je zdravá, očkovaná a může do nového domova.  3.12.2017 - Mikulka byla umístěna do Hodonína, do domku, k pejskovi.

Další fotky zde.

Mikulka byla  adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla MVDr. Jana Charvátová. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

4.12.2017
Dobrý den,
Mikulka, kterou jsme nakonec přejmenovali podle poslední manželčiny kočky na Čipku vypadá být v pohodě. Cestou v přepravce mňoukala, ale doma přestala. S Benem se seznámila, ale zatím mají k sobě respekt. Do večera strávila zalezlá pod jednou částí sedačky a Ben pod druhou. Když jsem večer odešel s Benem na procházku, sama vylezla a šla na obhlídku domu. Od té doby zůstala v patře, kam Ben nesmí a několikrát nám zalezla do postele, kde se nechala hladit, přičemž hlasitě přadla. Jinak celou noc byla v klidu. Ráno vstala se mnou nechala se hladit, chodila po patře se mnou a občas mňoukala. Jak se manželka vrátila z procházky s Benem, sešla do spodní části schodiště a opět se seznamovala s Bemem, při blízkém kontaktu na něj zasyčela, ale Beník ji jednou stihl olíznout čumák. Myslím, že vše jde líp, než jsem čekal.
Přeji hezký den, Z.

6.12.2017
Dobrý den,
Čipka už pravidelně chodí na svůj záchod v koupelně na patře a chřoupá granulky. Bydlí většinou v patře a na schodišti, spává hlavně v křesle v ložnici (první přiložená fotka). Od včerejška je krmena společně s Benem na neutrální půdě ve spodní části schodiště. Po jídle se vždy čistí a pak odpočívá na schodech. Když je Ben na venčení, tak schází do přízemí a zkoumá dům, v blízkosti Bena je však opatrná a často uteče, protože Ben nemá dost trpělivosti a někdy se k ní rozběhne. Myslím, že je to i dobrá škola trpělivosti pro Bena :-) Ten by se s ní chtěl moc kamarádit, ona se zatím příliš neodvažuje.  Snad se to s časem změní. I tak si s manželkou myslíme, že aklimatizace jde lépe, než jsme čekali.
Přeji hezký den. Z.

7.12.2017
Dobrý den,
dnes jsem neměl v plánu psát, ale nemůžu Vám nesdělit, že Čipka včera už strávila většinu dne v přízemí v přítomnosti manželky Bena a večer i mě. Před Benem se má na pozoru, někdy na něj zasyčí, někdy před ním uteče, ale za chvíli je zpátky a prozkoumává další a další zákoutí přízemí :-)
Včera od našich známých dostala škrabadlo a okamžitě pochopila, k čemu je. S Benem se krmí asi metr od sebe, každý ze své misky. Tak to je zatím všechno.
S pozdravem
Z.

12.12.2017
Dobrý den,
tak po týdnu je u nás Čipka jako doma a už se bez problémů snáší s Benem, i když občas na něj ještě zasyčí a ožene se, ale celkově navzájem vycházejí moc dobře a společně se krmí a někdy i odpočívají. Volně se pohybuje po celém domě a má už i svá oblíbená místa.
Udělal jsem pro ní velké škrabadlo na sloupu schodiště (viz fotky), které si už oblíbila. Dále mám v plánu postavit systém poliček, prolézaček a odpočívadel (viz nákresy - pro Čipku). Tak snad se mi to povede a bude se jí to líbit.
S pozdravem Z.

21.12.2017
Dobrý den,
Čipka a Beník jsou si každým dnem blíž a více si rozumí, o čemž svědčí i přiložené fotky. Ráno se vždy pozdraví vzájemným očicháním čumáčků. Při krmení si nejdřív snědí většinu ze svých misek a pak jdou oba dojídat k tomu druhému. Když Ben odejde na venčení, tak Čipka mňouká a čeká ho u vchodových dveří. Když vyjdeme na terasu, do zahrady nebo do sklepa, tak si lehne ke dveřím a čeká než se vrátíme. Je vidět, že by se už ráda podívala venku. Pořídili jsme jí přepravku, protože v sobotu se vydáme na cestu na Slovensko. S pomocí šanty a vlastní zvědavosti už do ní několikrát sama vlezla.
cipka350.jpg
Přikládám fotky z hotové první fáze (jak se vyjádřil jeden můj kamarád) „Čipkina zábavního parku“ :-) Ještě tam zbývá nainstalovat nějaké hrací serepetičky a můžu přistoupit ke druhé fázi projektu ;-)
Jinak všechno je v naprostém pořádku. Oba dokonce asistují při ranním líčení manželky (viz poslední foto).
Toto jsou asi poslední předsváteční zprávy a tak Vám chceme za tak báječnou kočku ještě jednou poděkovat a všichni čtyři popřát veselé Vánoce a Šťastný Nový rok. Příště napíšu jaké to bylo na jejím prvním výletě. Z.

 

img_1032.jpg6.2.2018
Dobrý den,
po nějaké době se Čipkalandie trochu rozrostla o část obýváku a zřejmě je s ní Čipka
spokojená. Dva týdny už chodí s obojkem s rolničkou a reflexními prvky (na jaře jí začneme pouštět do zahrady, ona by už i teď chtěla...) Asi po dvou minutách si na obojek zvykla a spokojeně s ním od té doby chodí a i když je jí dost volný, nestáhne si ho – asi se jí líbí J
A s Benem je to čím dá tím víc v klidu J (viz foto). O víkendu se zahleděla na pořad v televizi, kde ukazovali kočky. V klidu je sledovala ležíc na stolku, ale když kočky v televizi dostali žrádlo do misek, tak slezla ze stolku a měla snahu k němu přičichnout. :-) Bylo to celkem komické (poslední fotka).
Přeji hezký den.
Z.

02.jpg15.6.2018
Dobrý den,
po delší době pár informací o Čipce.
Myslím, že je úplně spokojená. Od jara tráví nejvíc času na terase, v zahradě a nebo v chladném sklepě a nikam se nesnaží utíkat. Do svého záchodku v koupelně chodí pouze když prší, jinak všechno zahrabává někam na zahradě. S Benem vychází jako sestra s bratrem. Každý den několikrát sedí/stojí na kraji terasy a romanticky koukají do zahrady. Ben jí občas prožene – chce se s ní hrát, ale nikdy na ní nevyzraje a ona mu uteče. Jinak vedle sebe fungují absolutně v pohodě, dokonce jí už bránil před kocourem ze sousedství, který k nám zavítal na zahradu. Společně si oba oblíbili granule pro rybičky z jezírka a tak při krmení musí oba vždy trochu dostat. K pomyslným prvním narozeninám dostala další škrabadlo, které si okamžitě oblíbila. Tak to je zatím vše.
Máme z ní velkou radost a snažíme se jí to oplácet.
S pozdravem Z.

2.jpg17.7.2022
Čipka pomáhala Beníkovi slavit jeho narozeniny ... :-)

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

šikulka

(Marie, 24. 6. 2018 16:58)

nádherné fotky.
Pokud byste se chtěli zabývat kočičím nábytkem, jsem první zákazník ..

jste ÚŽASNÍ

(jolana, 9. 2. 2018 7:43)

Moc děkuji za nádherný domov pro Cipku a její kočičí budoár je prostě fantastický! Krásný pohled na spokojenou kočenku je největší odměna. Moc šikovný páneček. Mějte se moc hezky a těším na další fotky zvířátek i Čipkalandie. Závidí kočičí tlapičky z Chudčic:-)