Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naďka a Michalka

28. 2. 2021

img_20190808_175814.jpgKočka, kastrovaná,  nar. 2018
Umístění:
dočasná péče Mutěnice

2.8.2019 - Dnes nám ohlásila městská policie nález dvou černých koček v lokalitě Na Výhoně v Hodoníně. Jedná se o dvě černé kočky, čisté, v dobrém stavu, ale k smrti vyděšené, paralyzované strachem se krčily u plotu. Je zřejmé, že kočky jsou bytové, nikdy nebyly venku a někdo je sem přivezl. A představte si, že sem ke kočkám hodil otevřenou konzervu a natržený pytlík granulí. Jaká péče! :-( Nevšiml jste si někdo, že váš známý, soused měl dvě černé kočky, které už nemá? Kočičky jsou nejen nezvyklé na pobyt venku, ale v depozitu s velkým množstvím koček, plném pachů se převelice bojí. Protože měly doposud domov, neví, co a proč se s nimi děje a jsou ve stresu. Pokud by jim někdo chtěl nabídnout domov nebo jim pomoci dočasnou péčí, telefon je 724 142 463.
3.9.2019 - Po měsíci je Naďka připravena na nový domov! Je to asi roční kočička, která miluje hlazení, ráda si lehne na postel, sleduje dění. Člověka má ráda, otírá se o něj a s náruživostí přijímá pohlazeníčko. Je to nebroušený diamant, svou lásku k člověku stále vylepšuje ... Ostatní kočky nevyhledává, je tak trochu samotářka. Parťáka by snesla, ale raději jen jednoho. 16.11.2019 - Naďka našla domov na XIII. umísťovací výstavě v Brně, odjela do Brna, do bytu, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Naďka byla adoptována na dálku - podporovala ji Kamila a kočička Čertice, kocourci Matýsek a Toníček, pejsci Rex a Míša. Děkujeme!

img_20190519_094616.jpgKočka, kastrovaná, nar. 10/2018
Umístění:
dočasná péče u Lady, Mutěnice

19.2.2019 - Dnes brzy ráno nám byla nahlášena tato kočička, nalezena před vlakovým nádražím v Hodoníně. Je velice vyděšená. Hledáme majitele.
18.5.2019 - Majitel se nenašel a tak Michalka hledá domov. Je to kočička mladá, aktivní, k člověku mazlivá, přítulná a ráda si ustele ve vaší posteli, měla by mít kočičího kamaráda, ale pokud bude mít dostatek pozornosti a bude moci chodit i ven, může být i jedináčkem. 28.2.2021 - Po dvou letech se nového domova dočkala Michalka a dnes odjela do Brna, do bytu za Naďkou.

Další fotky zde.

Michalka byla adoptována na dálku - krmivo jí hradila Stáňa z Liberce a kočičky Micka, Uhlinka a Matylda a kocour Srdíčko. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

16.11.2019
Naďka vylezla ihned po otevření, vše zvědavě obchází a prohlíží, přijímá pohlazení a přede, baští pije.
Později:
Vážené dámy z SOS!
Níže posílám něco málo fotek s kočičí krasavicí. Není jednoduché ji vyfotit, jakmile máme tel. připraven v ruce, hned mění polohu, místo i výraz.
Chová se jak celebrita :-)
Něco málo z prvního společného dne - co, zcela beze strachu, vylezla z přepravky, pustila se do zkoumání všeho v bytě. Moje týdenní snaha v přípravě mnohých pelíšků, jemně vystlaných, byla zbytečná, neb Nany má nejraději ležení bez dek, podušek, polštářů, nejlépe na parapetu, desce police, stolu, plast. boxech, pap. krabici. A do postele či sedačky se hned neodvažovala, trochu proti představám a přáním synka. Očividně postupně i to zkouší a když jsem odešla na nákup a nechala ty dva spolu, po návratu jsem shlédla záři v očích syna s kočkou na peřině v jeho nohách, koukajících společně na Kobru 11. Radost a spokojenost obou - největší! :-) :-)
Je hodně mazlivá a člověka tak budí k aktivitě, projde kolem, lehce se otře, přijme pohlazení a dá to znát celým tělem a ocasí řečí, kterou prozatím nezvládáme, ale na místě nezůstává, pořád se hýbe a když ji chceme chvíli hladit, musíme se hnout s ní. Upřímně - mě to ne vždy rozhýbává, mám víkend a chci více klidu a odpočinku :-), synátor za ní lítá jak na zapískání :-) a snesl by jí snad i modré z nebe!?!
Od první chvíle pije, jí, přede i mňouká, v hrátkách s námi už použila i zoubky.
Toaletu doposud pojala jako tmavý kout k odpočinku, kam si prostě lehne, když chce klid a být sama. Tak doufám, že si najde všude možně jiná místa a toaleta zůstane opravdu toaletou. :-)

Posíláme společný pozdrav z Brna :-)

nadka.jpg23.11.2019
Po týdnu - naše vaše milá kočičí dáma Naďka, Nany, Nady ...

29.11.2019
Vážené dámy z SOS Hodonín!
Posíláme vám kočičí zprávu za uplynulých skoro 14 dnů společného života s kočičí královnou Nanynkou. Upřímně - od první chvíle, co vylezla u nás doma z přepravky, jsme pochopili, že "Nanynka" se k ní vůbec nehodí, je to Nanyna, Nany, Nady, malá puma, košiška, kočičí lady apod. A je prostě - SKVĚLÁ!!
Chrání nás, baví nás, věří nám, každý den s námi počítá a dává to mnohdy inteligentně a viditelně znát - od prvního ranního zamňoukání, kdy připomíná, že je čas vstávat, při odchodu do školy a práce s odstupem 2 m ode dveří, kdy už jakoby říkala - tak už běžte a těší se, až bude chvíli v klidu a tichu sama, při našem příchodu nás oba láskyplně vítá a to ji nejde nechat projít kolem bez pohlazení a vrací-li se panička později z práce, vítá jí dvakrát tolik a chvíli trvá, než ji dopřeje klid, jelikož za ní chodí jak pejsek, aby byla zase s ní. Už i začala po bytě sportovat, to lítá jak raketa ode dveří k oknu a zpět a po trase - stůl, postel, komoda - nezůstává nic v prostoru na svém místě. :-) Oblíbený sport je též kočičí pin-pong, kdy si prostě hraje s pinpongovým míčkem skoro jako fotbalista a stěny pokoje jsou jako fotbalové brány. A velmi si oblíbila hrátky se synem a jeho laeserem, což je i pro něj velmi příjemná zábava a radost. :-) 
Je na ní vidět, že byla patrně od mala dobře vedena - v poho wc, strava, spaní, nic nekouše, netrhá, sic drápky si protahuje na sedačce, ale už pochopila i místní škrabadla. Do postelí pravidelně neleze, ovšem když už přijde, vyjadřuje tím sdílnost a lásku. A já si tak mnohdy uvědomuji fakt, že to není úplně tak, že kočka potřebuje nás, ale my potřebujeme ji. Umí vycítit naše rozpoložení a na to se naladit a tak svojí přítomností a předením mnohdy odzbrojit, zklidnit a pomoci k těm lepším pocitům.
Jejím dalším nepřehlédnutelným charakteristickým rysem, se kterým s námi ladí, je její skálopevná paličatost! Prostě - když se nechce hladit, nechce hnout a cokoliv jiného.........prostě to bude tak jak chce ona a hotovo! A vše to zvládá s úžasnou elegancí pravé dámy. Tady se od ní mám co učit, to mi věřte :-)
A další, co jí jde na výbornou je, že dokáže Petříka rozesmát tak, že mu až slzy radosti stékají a nebo se on popadá za břicho a já si v těch chvílích plněji uvědomuji ten rozdíl v životě bez kočky a změny, které přišly s ní.
A tak vidím v přímém přenosu splnění mého každodenního přání, aby bylo mé dítě šťastné a za to jsem té naší úžasné číče opravdu vděčná.
Přeji všem příjemný víkend z Brna s Naďkou :-) 

16055216557751489361749918251771.jpg16.11.2020
Dobrý den všem z Brna.
Dnes je to rok, co sdílíme život lidský s životem kočičím. Foto snad mluví za vše ... :-)

Zprávy z nového domova po příjezdu Michalky:

2.3.2021
Dobry vecer z Brna vsem!
Dovoluji si vam dat vedet o prvnich chvilich male, mile, mazlive kocicky Michalky v novem domove v Brne, v byte mimo jine s kocickou Nadin, tez adoptovanou od vas. Dnes jiz davno neplati, co bylo v nedeli,  kdy Michalka po opusteni prepravky v pokoji syna zaparkovala pod sedacku a poradne vylezla az v pondeli pres den.
Od te chvile ... jinak byval tu u nas klid, ten v pondeli jistojiste skoncil. Michalka je mazliva az premazliva, mensim vzrustem klame, silu v tele ma a tou si dokaze rict o pohlazeni, aniz by se ptala ci cekala, co na to okoli.  Pro nas doposud neznama, jelikoz lady Nadin nas tohle nenaucila. Vcera jsme se zazrakem oslavovali Michalcinu hravou a mazlivou naladu a ona nam davala jasne najevo, ze je ji fajn. Den druhy je kapitola s nazvem Rarasek v akci ..., brzo rano Michalka skocila na kliku a otevrela dvere ... pro neznale - Michalka je vzrustem asi jako prerostle morce ... syn naznal moznost nebezpeci, kdyz za dvermi z druhe strany ciha zvedava Nadin, tak pro klid vsech dvere zamknul. Ma jeste druhe. Pres den mazleni, hratky, spani, mala svacinka i s pozdravem ve wc, zdalo by se vse o.k. do casu, nez jsem se vratila z prace. Michalka ozila nevim, cim vsim a nez jsme se nadali, vyklouzla z pokoje projit se doposud nepoznane prostory, aniz by se jakkoliv pozastavovala pred Nadin. Nerekla ji ani kocici ahoj a stradovala si to kupredu. Nadin, necekane prekvapena, spise v prvnich chvilich asi zmatena a mozna i s vyrazem udivu nad neznamou drzou bytosti zdravila naplno sycenim a spise vyrazem nelibosti, uhybala a nechapala.
Ta mala mourka je odvazna! Drzte nam vsem, tlapky :-)
Nanynka, Michalka,  Petr a Vlasta

mich2.jpg5.3.2021
Nanyn netrucuje, číhá za dveřmi, kdy to jen jde, hlavně když jsem za nimi s Michalkou já, tak si všiml syn. Na Michalku, i když od ní stojí opodál, zatím jen s nelibostí syčí. Michalka na to ale nijak špatně nereaguje, vypadá, jako by té její řeči nerozuměla. Ovšem už asi odkoukala a dokáže na Nanyn taky zasyčet. Nanyn mimo to syčení a zvědavé hlídání u dveří do pokoje syna žádné projevy nelibosti nemá. Myslím, jakože dál dobře jí, ok toaleta, v klidu se pohybuje a lenoší na svých oblíbených místech a stále zaujímá pozici osobního strážce hlavně mě. Už mě zahlédla s Michalkou na klíně, blíže k nám nešla, jen zasyčela. Michalka se začíná sklidňovat, leží si celé odpoledne u syna v oblíbeném tunelu. Začala i více jíst, sic potřebuje k tomu moji přítomnost - jakoby počítala s mojí ochranou - snad zkušenost s ostatními kočkami, kdy se dělila o misku s druhými? Málo pije, ovšem když už, tak na pořádný lok. A večer se pouští i do granulí. WC, které si ze začátku taky nárokovala jako obyvák už též pochopila a používá správně.
Co zůstává k práci, je vztah obou. Michalka si dokáže během chvilky vyrazit jak střela z pokoje syna do prostoru, což ji začínáme pod dohledem dovolovat, aby se holky seznamovaly. Prozatím to není mezi nimi v přátelském duchu :-(
Jsou obě tak odlišné a přesto obě plné lásky, jen projevy se různí. A obě nás budí k bdělé vnímavosti a všímavosti :-) ... pokračování příště :-)

20210320_145449.jpg19.5.2021
Dobry den vsem!
Posilam za nas vsechny pozdrav z Brna. Za ostatni necham promlouvat fota, za sebe dnes a znova rikam, ze to byl skvely napad, vyber i cin obohatit nas zivot danymi kocicimi pritelkynemi. Jsou uzasne ... kazda je jina ... vzajemne se doplnuji a my se s nimi citime radostnejsi a ony obe nam svoji spokojenost davaji stale znat. A uz i spolu navzajem se vice kamaradi, sic to chtelo svuj cas ..., jsem vdecna, ze jsme vsichni zdravi a spolu a nejak dnes nemam potrebu psat vic, mejte se vsichni fajn.

3.8.2021
Hlásíme, že se máme všichni spolu fajn a vám všem přejeme totéž ... mňauu.

2.11.2021
Všechny zdravíme a k brzkému jubileu Nanynky posíláme balík obrázků, které ukazují, jak se kočičí oslavenkynĕ má fajn.
A že na mnohých fotkách je i s Michalkou, kdy i dnes obĕ přichyceny v tĕsné blízkosti u sebe odpočívaje na mé posteli, což je dalším důkazem, že se vzájemnĕ přátelí, i když se občas i fackují, honí a syčí po sobĕ. Říkala jsem jí ještĕ nedávno "panenko moje", když se lísala při pohlazení. Zmĕnila jsem oslovení na "můj medvídku", neboť je to takový chlupatý mazlivý balík, co mĕ vĕrnĕ vítá u dveří na bobku jak pes.....ve stejné poloze si říká u dveří špíze o kokino, tj. tyčinka pro kočky. A už i dokáže mi lehnout na hruď, když ležím na zádech a dovolí mi pohlazení. Pro ty, kdo ji znal jako solitérku s odstupem, nemusím vysvĕtlovat více, že ano? ... jsem za ni stále vďĕčná.

16.11.2021
Naďka je dva roky v novém domově!
... už krásné dva roky hlídá naše kroky...a nejen to :-)

26.2.2022
Vážení,
v pondělí to bude rok, co náš byt doplnila svojí přítomností kočička z vašeho zařízení ... mouratá, drobná Michalka. Záměr byl přivést kočičí kamarádku k Nanyně (kdo neví - na fotu větší černá) po našem přestěhování se do většího bytu. První okamžiky byly nečekané, nové, zajímavé, nejisté i překvapivé ... upřímně ... pro všechny. Oproti první kočce, která je více sólistka, spíše dominantní, lady každým coulem je Michalka jemný, vlídný, kamarádský, nejvíce postelový mazlík milující pohlazení kdykoliv a kdekoliv a nejvíce vyžaduje sdílení s pohlazením u večerního až nočního plnění granulemi, má hrozný zvyk - od 23 hod. mi chodí kolem postele a vrní jakoby říkala - pojď se mnou, dokud mne opravdu nevytáhne k misce. A tak jsem díky ní vědomě obrousila téma obětování se, svého času i pohodlí ve jménu potřeb druhého. Jí jen stačí u těch granulí chvíli s ní být a přitom ji hladit a i k tomu přece ruce mám ... ať to zkrátím ... díky paní Ladě a ostatním rádcům za skvělý výběr a dalším pomocníkům z Brna, kteří nám v době covidového omezení Michalku byli ochotni přivést s dalšími kočičími láskami, naše mouratá láska se s námi má stejně jako my s ní, prostě skvěle! Důkaz posílám ve fotkách, mějte se všichni také tak!
Vlasta, Petr, Nanyn s Michalkou

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ta druhá kočička

(Renata Žaludová, 2. 12. 2019 13:30)

A co je s tou druhou černou kočičkou, co se našla s ní?? Má už také domov?

Re: Ta druhá kočička

(Kočky SOS, 2. 12. 2019 14:45)

Ano, také na výstavě. Je to Ivka, na titulní stránce 16.11. je odkaz, mezi ostatními umístěnými na výstavě.

Nový domov Naďky

(Dana, 30. 11. 2019 23:59)

Děkuji za dalšího člena rodiny kočkomilů, jímž jste se milá paní majitelko Naďky stala. :-)
Tolik je ve vás lásky a empatie, že Naďku u vás čeká ten pravý, spokojený kočičí život.
A to jak píšete, že ..není úplně tak, že kočka potřebuje nás, ale my potřebujeme ji, tak to podepisuji. :-)

Osudová!

(Přikrylová, 8. 11. 2019 22:18)

Dobrý den, vážení a ahoj "Nanynko". Pokud jsi doposud nenašla ten správný domov s těmi správnými přáteli, rádi bychom Tě pozvali k nám. Už teď se na Tebe těšíme :-)

Re: Osudová!

(Kočky SOS Hodonín, 8. 11. 2019 22:50)

Dobrý den paní Přikrylová,
přečtěte si prosím vlevo v MENU Podmínky osvojení a zavolejte nám na uvedené číslo.
Budeme se těšit!

Re: Re: Osudová!

(Osvojení, 8. 11. 2019 23:21)

Podmínky přečtené chápu. Již jsem domluvená dle sms, zítra dopoledne zavolám. Děkuji :-)