Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nora 03

16. 11. 2019

imgp0688.jpgKočka, kastrovaná, nar. 9/2018
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

6.7.2019 - Dnes jsme přijali kočku se čtyřmi koťaty, která se objevila na zahradě domu v Osvětimanech. Kočičí máma Nora je sama kotě, sotva 10měsíční, váží 2,8 kg. KASTRUJTE! Koťata jsou dvouměsíční, tři kočičky - Betynka, Rozárka, Borůvka a kocourek Vojtíšek.
24.7.2019 - Nora i koťata dostala panleukopenii, koťátka bohužel nepřežila, Nora to zvládla a je v pořádku.

7.10.2019 - Nora je velice jemná inteligentní kočička, je drobná, s velkýma chytrýma očima. Učí se velice rychle, všechno ji zajímá a u všeho asistuje. Má velice ráda hlazení, drbání a veškeré ňuňání. Vždycky pak dává nos na nos nebo čelo na čelo. Ale pozor, tohle všechno má ráda pouze, když je volně. Nemá ráda chování v náručí a jakékoliv náznaky útlaku. Proto není vhodná k malým dětem.
V poslední době si na Noru zasedli dva kocouři, Nora se bála, utíkala a tak se k pronásledování přidaly i další kočky a Nora se teď v dočasné péči bojí a má své útočiště v ložnici. Hledáme naléhavě nový domov! V novém domově větší množství koček nedoporučujeme, ale určitě by nohla být umístěna k jedné, klidné, hodné kočičce.
16.11.2019 - Nora našla domov na XIII. umísťovací výstavě v Brně, odjela do Jevíčka, do domku, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Nora byla adoptována na dálku - podporovala ji Hanka a kočičky Pizi, Malvína a Fox.  Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

mensi.jpg24.11.2019
Dobrý den,
dneska konečně mohu sednout k počítači a napsat něco o Noře v novém domově.
Cesta z Brna byla strastiplná,  Nora teskně mňoukala, po příjezdu ale hned vylezla z přepravky. Není ostýchavá, jen se bála hluku. Dostala granule a vodu. Přes její vyděšení jí ale nedala  zvědavost, začala postupně prohledávat dům. Vyběhla svěže schody a posadila se ke dveřím, kdy ale bydlí jeden z našich mužských potomků. Usoudili jsme, že asi v tomto pokoji v dřívějším domečku bydlela.  S naší dcerou už byla kamarádka, tak se nakonec usídlila na její posteli. Když se dcera učí, sedí Nora u ní na stole a oknem kouká ven. Je u nás krátce, tak jí mužská osádka rodiny jestě nějak vadí. S podivem, uvítala, zvědavá kočička Nora, malé vnučky. Měly pro ní hračky a tak jsme se až divili, jak si všechny tři holky a Nora rozumí. S hygienou nemá problémy, jen hrabání v kočkolitu  v pět ráno jaksi pořád naše rodina nezvladá. Bohužel jí nemohu nechat skákat a pobíhat po nábytku, škrabadlo s odpočívadlem je na cestě. Jak se jí něco nelíbí, že nejsou dveře otevřene nebo jí musím při skoku na nábytek do výšky dvou metrů zarazit "Noro nemůžeš", mňouká a mňouká. Má už svoje rituály a dovede celkem dlouho spát, hlavně dopoledne. Přikládám pár obrázků, je jak stříbro, nenechá se fotit, jen když spí nebo jí něco moc zaujme.
Zdraví Nora a T. z Jevíčka

3.12.2019
Dobrý den,
kočička Nora je už u nás patnáctý den.
V rodinném domečku se velmi rychle zabydlela. Je to velmi chytrá a zvědavá kočička. Ze svého pokoje č.1 v přízemí /má ještě jeden v patře/,  vyběhne do obýváku, projde si ho celý a hupsne si na okno. Příchozí zdraví mňouknutím. Některý den vyběhne schody a jde se podívat na nocležníky:  mou dceru, vyskočí k ní na postel a otírá se čumáčkem. Do ložnice k mému muži, k dalším členům rodiny. Velice rychle se osmělila, z plaché kočičky je přítelkyně všech lidí v domě. Nikdo nezavírá na noc svoje dveře, všichni chtějí, aby Norinka spala u něj v pokoji. Hrabání v kočkolitu nevadí nikomu, jsme rádi, že se nám do domu, co nás opustil 18ctiletý kocour Čičin před dvěma lety, navrátila dobrá nálada a pohoda, která s příchodem Norinky zase nastala. Norinka je kouzelná kočička, když chce, spi v kuchyni na okně, u naší slečny, v ložnici, nebo se roztáhne přes jeden schod na poschodí a "Obcházejte mě". Je to naše sluníčko, vrátila čilý život do naší rodiny. Je kouzelně bezbranná, když si v obýváku lehne na pohovku a "Mějte mě všichni rádi". Po divoké hře s ptačími pery a kuličkou v průhledném hadovi a dalších hrách, si klidně zdřímne na odpočívadle šklabadla. Moc děkujeme dámám z SOS Kočky Hodonín /paní Jitce/, paní /slečně/ Hance, kočkám Pizi, Malvíně a Foxovi, že Nora existuje. Neradi bychom o ni přišli. Z nového domku zdraví rodina kočičky Nory.

29.12.2019
Dobrý den,
dnes je Nora v našem domě víc jak měsíc.
Z vyděšené kočičky Norinky  se stala trošku plnější kočka Nora. Vůbec se neostýchá se jít kamkoliv podívat, neustále vybíhá schody a zase běží dolů, z výšky prvního patra má přehled na posledním schodu, co a kdo se v domě hýbe.
Nejvíc si oblíbila pokoj naší dcery, klidně si lehne na učení, také nepohrdne poležením se svým dvojnožcem v obýváku. Schovávačky typu igelitový pytel, jsou její nejzábavnější.  Nejraději ale má přehled ze svého škrabadla, ačkoliv se zdá, že je to nepohodlné, spi na svém bidýlku  dlouho a nenechá se ničím rušit. Vyzkoušela všechna okna na spaní, s kamoškou veverkou  občas usne už i ve svém druhém pokoji. Z kočičky, kterou ostatní kočky šikanovaly, se stala vlastní nezávislou  "lumpačkou", která číhá za dveřmi a vykukuje, čím by nás  mile překvapila. Posílám foto, všichni s Norou zdraví Kočky SOS.

2.3.2020
Dobrý den,
Nora je u nás v Jevíčku už 3 a půl měsíce.
Postupně "okukuje" a "šmejdí" v celém domě, už se nemusím bát, že si někde ublíží, doplnili jsme jí škrabadlo i do obýváku, má svůj zaběhnutý rytmus. Vstává kolem šesté, jde na toaletu, dá si první snídani a vesele se dá do hraní. Objevila zimní zahradu, kde se jí občas poštěstí sníst nějakého malého tvora, pavoučka nebo mušku. Moc ráda chodí do sklepa "prát prádlo", zjistili jsme, že se vůbec nebojí vody. K našim vnučkám se zatím, po jejich příchodu, chová obezřetně /jsou dost hlučné/, ale jak je zvědavá, tak to stejně dlouho nevydrží a už si s nimi hraje. Po obědě padá do odpoledního spánku a je úplně jedno, kde zrovna je. Když vstává k večeru a začne maraton hygiena, jídlo a hraní, pořádně si to užívá. Sama uzná, že je večer čas na spaní a odběhne do horního patra spát. Vyruší ji jen nový ospalý příchozí, co má pokoj vedle ní. Poslední dobou už ale ani na příchod spáčů nereaguje, zvyká si a asi ví, že by jí nikdo neublížil. Každý den překvapuje, jak chytrá Nora je. Když slyší zvonění příchozích, okamžitě běží na okno, co je v pokoji u vchodu a dívá se, kdo přišel. Nejraději má ale stejně naši Jitku, se kterou se setkala jako s prvním členem naší rodiny. Dovedou spolu "diskutovat" i půl hodiny. Chodí k nám soused Pan Černý, a tak se Nora seznamuje s okolními kočkami. Dalo by se psát hodiny, jak jsme všichni s Norou v pohodě, jaká je s ní legrace a příjemná domácí atmosféra. Zdravíme z Jevíčka Nora a T.

20200601_193940mensi.jpg4.10.2020
Dobrý den,
informuji vás o tom, jak se má naše Nora. Od 16.dubna jsme ji už mohli pustit ven, do té doby měla soustavně ve stolici krev, veterinářka nasadila ATB. Po ukončení poslední dávky už mohla ven. První den venku byl úžasný, Nora vykoukla ze dveří a pomalu vyšla ven. Nadechovala se nosními dírkami, konečně svoboda. Obešla dům a dlouho netrvalo, už byla zpět v kuchyni. Od té doby ráno po malé snídani vybíhá pravidelně ven, má otevřenou zimní zahradu. Vrací se v určitých intervalech, jak obejde dům, zkontroluje svoje území, po obědě si skočí na škrabadlo a spí celé odpoledne. Po vydatném spánku a nečeho k snědku, prozkoumává opět celé okolí našeho i sousedovic domu. Často přinese "dárek", myšku, jako poděkování.  Pozorně a soustředěně sleduje práce svých dvounožců na zahradě v leže na trávníku nebo na lehátku. K večeru vběhne domů a po večeři sama důstojně odkráčí na svůj spací posed, v noci si přeskočí  k dvojnožcům na postel a spokojeně dospává noc.
Posílám pár fotek, zdraví z Jevíčka Nora a T.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

domov

(Honza, 29. 11. 2019 13:09)

Nezlobte se na mě, ale ta kočka by u vás být neměla. Pokud má být kočka doma a ještě sama, tak potřebuje bezvýhradnou lásku, ne nějaký "řežim strpění".

Re:Nový domov

(Nora, 30. 11. 2019 9:14)

Vážený pane Honzo, asi jste nečetl můj příběh, co jsem všechno prožila.
Zatím musím počkat doma, protože po přestěhování musím být měsíc zavřená, abych se neztratila.
Paní domu se mnou tráví celý čas, hrajeme si a objevuji. Vám by se ani nesnilo, co všechno doma mám.Už mě můj dvojnožec postavil škrabadlo 150cm vysoké. Teď už běžím na sváču, vaše Nora

Re: Re:Nový domov

(Dana, 30. 11. 2019 23:50)

Paní majitelce Nory

Chápu, že se vás dotkl komentář pana Honzy. Jela jste na výstavu a dala domov kočce, která to měla v útulku docela těžké. Ano, to se cení.
Ale také si dovedu představit, co pan Honza myslel tím režimem "strpění".
Ta kočička je u vás krátce, na vše si teprve zvyká a vy napíšete, že rodina nezvládá její hrabání v kočkolitu brzy ráno (jak to má jinak udělat?), napíšete, že ..."ji nemůžete nechat skákat po nábytku, že nemá ráda zavřené dveře a že když se jí něco nelíbí, že mňauká a mňauká" ...
Takže toto všechno jste v podstatě nuceni trpět a pan Honza to prostě nazval "režimem strpění".

Já věřím, že se snažíte a nakonec to dobře dopadne, ale víte kočka je velmi zvláštní zvíře, osobnost a někde jsem četla, že ji lze buď nenávidět nebo milovat bez výhrad.
Kočku nelze cvičit jako psa a kdo si ji pořídí, musí vědět, že hrabe v kočkolitu, že skáče i do výšek, že si může brousit drápky i mimo škrabadlo, že bytostně nesnáší zavřené dveře, že ... zkrátka je toho víc co musíme u našich kočičích přátel tolerovat.

Ona si u vás teprve zvyká, je jí smutno a už slyší rozkazy a cítí vaši nevůli (a věřte, že cítí). Nemůže zatím ven, nemá kočičího kamaráda, má jen vás ... Tak zkuste být shovívavější. Neměla v útulku kamarádku (podle fotek v albu měla), nestálo by za to zvážit, jestli by nebylo dvěma líp?
Ráda sleduji na stránkách, jak se daří umístěným kočičkám a dnes tu na mě vykoukla zpráva od rodiny kočičky Naďky. Podívejte se, co píše paní a pak možná pochopíte, co pán myslel režimem strpění.
Přeji vše dobré a Noře ten nejlepší kočičí život.

Re: Re: Re:Nový domov

(Honza, 1. 12. 2019 13:21)

Ano, je to přesně tak. A pro vás by se hodil spíš králík. A když vás přestane bavit můžete ho zavřít zpátky do klece.

Re: Re: Re: Re:Nový domov

(Nora, 1. 12. 2019 14:47)

Milý pane Honzo, proč jste si mě tedy nevzal z výstavy nebo z depozita paní Jitky? To se to haní, když jste mě nechal dát k mé dvounohé paní a nic o ní nevíte. Schází vám smysl pro humor. A já jsem kočka trochu vyděšená, ale chytrá.
Prála bych vám, aby jste se měl alespoň z poloviny jak se mám já. Spíte s bloňdatou pěknou paní ? Já jo. Zdraví kočka Nora

Re: Re: Re:Nový domov, pro paní Danu

(Nora, 1. 12. 2019 14:41)

Dobrý den, nevím, kde jsem psala, že Noře něco provádíme, když hrabe v noci na záchodku, asi nechápete, že jsem psala formou, která není agresivní, právě naopak. Už jsem měla, milá paní Dano, několik koček. Jsem v důchodu, s Norou spím v pokoji a vy vůbec nemáte ponětí, jak o kočičku pečuji. Jste veterinářka? Byla jste se u nás podívat? Nora má k dispozici celý dvoupatrový dům, může si běhat, kam chce. Všechny okna, dveře, zimní zahrada a další jsou jí k dispozici. Vůbec nevím, kde se bere ta vaše slova, když o nás nic nevíte.Píšeme formou humoru, tak asi nemáte ten smysl. Naše děti Noru milují a může běhat, ke komu a kde a kdy chce. Ona mňouká na všechno, to by vám potvrdila paní Jitka, co se o ní statala. Dokonce zdraví mňoukáním. Nikde jsem nepsala, že k Noře nebudeme mít další kočičku. Když máte o Noru takový zájem, proč jste si ji nevzala vy nebo pan Honza?
Přejeme vám s Norou pěkný den, krerý jako ona určitě nemáte.

Re: Re: Re: Re:Nový domov, pro paní Danu

(Nora, 1. 12. 2019 15:12)

Zdraví vás kočka Nora, když máte o mě takovou starost, měla jste se podívat na obrázky z nového domova, určitě nejsem zavřená v jedné místnosti nebo kleci. Asi jste se špatně podívala. Mou dvounohou paní i její rodinu moc mrzí, že se do nich "obouváte".
Pěkný mrazivý den s dvou poschodí domku Nora

PS. pravopis

(Nora, 30. 11. 2019 11:43)

Ještě jednou se vracim k panu Honzovi.
vůbec nevím, jak jste přišel na to, že jsem sama.
Vůbec nevím, co je režim strpění, moje dvounohá paní už měla postupem času kočky, které dožily 15-18 let, většinou to byly zvířatka, co se zaběhla a paní se jich ujala.
Omlouvám se za pravopis, jsem kočka Nora