Jdi na obsah Jdi na menu
 


Penny 02 a Oki a Sára 08

3. 10. 2015

penny350.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2014

Peny byla nalezená hladová a nemocná u hospody v Josefově. Uši zabetonované svrabem. Rychle se zotavuje a brzy bude v pořádku. Je to krásná, zvláštně vybarvená, mazlivá slečna, která se nádherně hraje i sama. Pomalu a nesměle svádí ke hrám ostatní. 10.1.2015 Penny umístěna do Josefova Rožné, do domku ke dvěma kočkám a psovi.

Další fotky z pobytu u nás i z nového domova  zde.

Penny byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla firma IZOVELLA s.r.o. a kocour Markus. Děkujeme!

oki300.jpgKocour, kastrovaný, nar. 9/2014

Oki byl nalezen na parkovišti v Hodoníně před Okay Elektro. Zřejmě byl dovezen v motoru auta. Oki je malý rošťák a s velkým pokušením otravovat ostatní kočky. Stále si chce hrát. Když se unaví, je to vrnivý motůrek a když po hrách a mazlení usne, neprobudí ho nic na světě. 23.6.2015 byl Oki umístěn do domku, do Josefova Rožné k Penny.

Další fotky z pobytu u nás zde.

Oki byl  adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Lucie Huňková. Moc děkujeme!


sara350.jpgKočka, kastrovaná, nar. 10/2014

Sára je nádherně zbarvená kočka, která se našla hladová u obchodu v Rohatci. Kromě bílé náprsenky má na předních nožkách bílé ponožky a vzadu podkolenky. Sára je krásná, elegantní a velice chytrá kočka. Bez zaváhání otevře kterékoli dveře a také si dovede prosadit svou. Prostě pravá kočka. Je mazlivá a hravá. 3.10.2015 byla Sára umístěna do domku, do Josefova Rožné k Penny a Okimu.

Další fotky zde.

Sára byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou  byla Zuzka a kocour Monty, děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

10.1.2015
Hezký večer, dojeli jsme v pořádku. Cestou Penny většinou spala, párkárt mňoukla a zase usnula. Měla jsem u ní ruku a hladila ji. Když jsme přijeli venku tašku očichal pes a doma obě kočky. Otevřela jsem jí vchod chvíli čekala a pak vykoukla jedna kočka před ní utekla, druhá k ní čichla a vrátila se na své místo pod stromečkem. Penny si nejdříve očichala a prolezla kočičí domek zjistila záchodek, vodu a granule, prošla celou kuchyni a obývák nikoho se nebála hned předla. Macíčka pozoruje a ona ji, ale zatím k sobě nešly, vytáhla jsem kapsičku a dala ji do dvou misek. Penny se v klidu najedla, ale naše kočka si jen čichla a hlavně pozorovala Penny a zase se vrátila pod stromeček. Hladila jsem hlavně tu naši, pro Penny tam bylo ruk dost. Naší jsem dala Penninu hračku, jak jste  ji postříkala moc se s ní mazlila. Fotky jsem nadělala, ale pošlu je v úterý, protože nemám doma káblík mezi počítač a foťák. Dobrou noc. Lada a Penny

12.1.2015
Hezký večer,
dceřin přítel,  který u nás zrovna byl, když Penny přijela byl oba dny překvapený, jak se samozřejmě chovala a procházela se bez známek strachu. To je asi tím, že byla zvyklá na hodně koček kolem sebe. Jak mi píšete a četla jsem dřív na Vašich stránkách - věnovat se domácím kočkám. Otevírali jsme Penny a hladily ty původní, ale  neměli jsme moc času, zasyčely  a když k nim malá šla vzaly nohy na ramena - vyklidilyl jí pole. Macíček - ta se zrzavou škraboškou, která je můj nohsled a spolunocležník- byla asi fakt uražená, ale dnes už povoluje, už neleží pod stromkem zády, ale kouká,co Penny dělá, a také se vrátila do své oblíbené krabičky, kterou už Penny také ozkoušela. Když dělá, že mně neslyší, vezmu si ji do náruče sama a hladím ji. Důležité je, že už je ochotná jíst současně s Penny. Včera pokud jedly a Penny k nim přišla zasyčely a zmizely. Pustí ji už k sobě velmi blízko, akorát k ní nesmí Penny zatím čichat tak, aby ji Macíček viděla. To na ni zasyčela a plácla ji. Tajně si k ní už několikrát přičichla třeba, když jsem Macíčka hladila. Jinak zaujme pozici, kdy na malou vidí a kouká jak si hraje. Myslím, že u ní nebude dlouho trvat a přidá se. Ta druhá je více uzavřená a docela obývák a kuchyň vyklidila a nastěhovala se do pokoje k dceři, kde bývala i dříve nejraději , pokud přijde hladíme ji a hlídám, aby se v klidu najedla - jídlo jí nebudu dávat jinam, jen ať si zvykne, že tam malou potká. Dneska jsme vzali na asi 2 hodiny domů i psa.  Barí zjistil, že Penny k nám patří a byl v pohodě, prvně naježila celý kožíšek a ocásek , měla jako veverka, ale pak se vzájemně očichali a hráli si s "myškami", pak Penny ležela na sedačce a on hned vedle na zemi.  Penny si hraje i v noci, honí kuličky u škrabadla nebo "myšky", spí ani ne hodinku a je zase plná elánu. Ouška- kapání a čištění jsme zvládly.
Dobrou noc. Zdraví Lada s Penny

14.1.2015
Hezký večer,
dnes Vám konečně mohu poslat fotky a největší radost mám z těch dnešních, kdy čičiny jedly spolu alespoň moji "mazlíci", manželova ještě má nějaké výhrady a přišla až na zbytky. Jinak Penny je náš plyšáček, spí vedle nás, přijde se pomazlit, zrovna teď spí vedle mě na sedačce.  Má velkou radost, že si s ní hrajeme, řádí a současně hlasitě vrní. Nejraději honí buráky ve slupce, pro které si chodí sama do misky. Vidím zase postup ve vztazích, tak i věřím tomu, že to bude docela dobré. Mějte se moc hezky.

21.1.2015
Hezký večer, Penny už má stehy venku, jelítko pod jizvou je také menší. Řádí, co jí síly stačí. Problém žádný nemáme. Posílám zase nějaké fotky.

28.1.2015
... dnes jsem po návratu z práce Penny chovala a zdálo se mi, že je těžší, tak jsem neodolala a zase ji zvážila  měla 2,998kg. Baští, ale není líná se pořádně po chalupě proběhnout, kulaťoučká není, spíš trochu zase vyrostla. Myslím, že už se cítí doma, prohání i psa a společně s naším Macíčkem mi spí v nohou postele.   Mějte se moc hezky. 

19.2.2015
Hezký slunečný den,
Penny se už chodí kouknout ven, posílám fotky z druhého výletu. Je to průzkumník, proběhla se i po stromech, pokud se vyskytne něco co se jí nezdá, je myslím velice ostražitá, žene k domovním dveřím. Tak jsem ráda, že ví, kde hledat útočiště.  Moc se ven netlačí, v klidu kouká na ostatní, že jdou a podle chuti se přidá nebo ne.   Zdá se vše v pořádku.   Mějte se moc hezky.

24.2.2015
Hezký den,
dnes jen krátce. Penny váží 3100g. Venku se moc nezdrží, jen co by provětrala kožíšek a zase domů. Zatím se běží schovat, i když projíždí auto - to by jí mohlo zůstat.  

18.3.2015
Hezký večer,
zrovna s  Peny koukáme zase na Vaše stránky. Je úžasné, co jste zvládli s Amélií a jsou bezva všichni ti lidičkové, kteří pomohli. Při prohlídce fotek Amélie mě napadlo, zda není možné, že by byla s Penny nějak příbuzná- stejné místo, podobné zbarvení-i když fotky mohou zkreslovat.
Peny hezky slyší na své jméno. Na volání přiběhne. Bříško jí konečně začalo hezky zarůstat. Venku běhá po stromech stejně rychle jako po zemi. Zatím dává přednost pobytu doma, ale ven se jde sama  ráda podívat. Je stále při chuti k jídlu, ale váží už 14 dní stejně. Přinesla už dvakrát rejska. Pro jistotu jsem jí dala odčervovací tabletu (ještě jí zbývá poslední čtvrtka). Včera se uložili s Macíčkem  spolu, ale neměla jsem po ruce foťák, snad příště. Honí se po chalupě všechny tři, drápky už nevystrkují. Venku se k nim ještě přidá pes, který je stihne udržovat v pohybu všechny.Mějte se moc hezky Vy i všichni Vaši chlupáčci.   Lada

15.4.2015
Hezký večer, posílám několik nových fotek, vážím 3,2kg. Vaše Peny.

20.4.2015
Posíláme další fotky. Tentokrát Peny nelovila včely, ale ochutnala první rybku z jezírka.

18.5.2015
... posílám zase nějaké fotky Peny. Na jméno hezky slyší a je čím dál větší mazlík. Jakmile jsem doma, chodí se mnou všude i do koupelny.  Příště napíšeme více. Děkujeme.  Lada

8.6.2015
Přeji krásný den!
Posílám několik fotek Peny.  Konečně se slečna nechala zvážit, má 3,67kg. Domů nosí vše, co se pohne, v neděli přinesla malou užovku!!! Živou!!!!!!!!!!!  JInak je stále neuvěřitelný mazlík a má stále stejně hebký kožíšek. Myslela jsem, že po zimě vylíná do jiné srsti, ale pořád je to stejný plyšáček. Pokud jsme doma, tak je pořád s námi, i když má ven otevřeno.  Mějte se moc hezky, přeji co nejméně toulavých a opuštěných kočiček.   Lada

Další zprávy po příjezdu Okiho:

25.6.2015
Hezký den, píši až dnes. Oki cestu prospal. Doma jsme mu otevřeli, opatrně vykoukl, když uviděl Peny celý se přikrčil. Ona v prvním okamžiku také, ale pak si uvědomila, že je doma a  už zapomněla jak na ni syčela ta naše původní. Takže se přikrčila zasyčela až jí zuby byly vidět, Oki předvedl figuru "veverka"-nahrbil se a naježil, aby byl ještě větší a vzápětí zmizel v obýváku v poličce.  Tam hledal útočiště až do večera. vylezl jen pro pohlazení a aby se podíval, co jsme mu nabízeli . Pak seděl v noci vedle mého polštáře a ráno byl zase v poličce.  Děcka si ho ráno vzali k sobě do podkroví, ale brzy se vrátil do obýváku. Kde jsou granule, voda, záchodek ví. (ale ještě jsem ho neviděla cokoli si vzít, přijde se podívat až na klín, co to jím přivoní si a zase jde). Včera odpoledne se už procházel po kuchyni i obýváku a velmi opatrně (zadní nohy co nejvíce vzadu) se vydal na průzkum chodby.  Jak jsem se vrátila domů držel se u mně, ale jak přijde Peny vyklízí pozice. Vrní a líbí se mu i hračky, respektuje místa, která mívá obsazená Peny - tedy až na moji postel. Dneska spal do rána u mně. Stejně jako to dělala  Macíček Zrzka. Penušku teď protěžujeme a od chodí okolo vše si značí-otírá se hlavičkou a snad i naznačuje, že má přátelské úmysly. Penuška musela také chvíli bojovat o přízeň domácích. Dneska to určitě bude zase lepší, už se těším domů.   Mějte se hezky Lada

26.6.2015
Hezký den,
včera jsme si s Okim hráli, přede o stošest,  jakmile jsem přišla nacpal se mi do náruče, předními tlapkami mi šlapal po krku, když si syn sedl na sedačku nevěděl, kam dřív. Nechával se na střídačku hladit u mně a pak odběhl za ním a zase se vrátil. Navečer  lítal do kuchyně do obýváku skočil na okno honil tam velkého komára, vypadal spokojeně, že nás má pro sebe. Spal celou noc u mě v posteli. Už se tolik všeho neleká a není před Peny ustrašený, zůstane stát kouká na ni neježí se, a granule baští. Pomalu za ní jde, a když na něho syčí otočí se a důstojně odkráčí. Dneska ráno jsem ji při tom syčení vzala do náruče, ale pořád tiše v hrdle brblala. Než jsem odešla, ještě jsem jim tahala hračku na niti oba se chytli. To se poddá...
Zatím zdraví Lada

13.7.2015
Hezký den Lucie,
bohužel jsem neměla doma 5 dnů foťák a  v mobilu to není ono, tak fotky pošlu hned jak to půjde. Oki a Peny si už spolu hrají a jedí a spí vedle sebe na mé posteli.  Oki je opatrný a daleko od terasy nejde, raději je doma v pohodlí. Pokud na něho ale přijde "hravá" nezastaví se. Včera kolem půlnoci to vypadalo na déšť, vzbudil mě vítr, skládala jsem slunečník spolu s oběma asistenty, Oki začal honit můry pak se usadil na židli, Peny ho volala, ale nechtěl tomu hrdina rozumět, zdálo se mu to venku zajímavé,  musela jsem ho vzít do náruče a odnést domů.  Včera dopoledne, po návratu z venku, přišla Peny k Okimu a začala ho umývat. Jsem ráda, že skončilo období toho  silného syčení s vyceněnými zuby jako kobra. Fotky pošlu co nejdříve.  Zdraví Lada

22.7.2015
Hezký den,
konečně Vám posílám pár fotek našich šelem. Jsem moc ráda, že si už rozumí, no ty dva týdny se Peny s existencí Okiho (Okáčka) smiřovala. Asi toho bylo na ni moc, Zrzečka byla pryč a Oki místo ní......    Ale už je dobře. Přeji příjemný stín.  
Lada

1.9.2015
Lucie, přeji Vám krásný den,
v příloze posílám zase několik fotek Okiho a Peny , jak jste říkala, už jsou kamoši jak hrom. Okin se má super, lenoch jeden.  Na rozdíl od koček se drží doma nebo u domu. Na stromě jsem ho zatím neviděla. Honí hlavně motýly, mouchy a večer můry.
Když se kočky vrátí domů, a mňoukáním Okimu oznamují, že jsou tady a kde je tedy on, přijdou k němu jako mámy a začnou mazlíka umývat a on drží a drží, i když byl sám uprostřed mytí. Nedávno jej myly obě najednou. On, pokud nemusí nebo ho něco hodně nezajímá, raději se ani nehne.
oki-a-penny.jpg
Zřejmě se mu líbí voda. Mohl by pít ze břehu jezírka., ale vleze si na mělčinu, takže má mokrý celý podvozek až po bradu. Nedávno jsem s ním stála u bazenu a natahoval se po vodě, dala jsem ho až k hladině a on si s klidem začal plavat na druhou stranu. Jak jdeme do koupelny musí tam taky a vůbec mu nevadí, že na něho odletují kapky ze sprchy. Jak jsem doma doprovází mě všude a u všeho musí být, je zvědavý jako opička.   Zdravíme z Josefova a přejeme hodně sil v "kotěcím" období.  Lada


23.9.2015
... Jinak naše kočičí rodinka vypadá spokojeně, vzájemně se myjí a nejlepší je, když se Oki nechá umývat od obou koček najednou, jen blahem vrní. Bohužel jsem je tak ještě nevyfotila, buď jsem neměla u sebe foťák nebo už byla moc tma a nechtěla jsem je bleskem rušit.   Ale jsou skvělí.
Moc Vás všichni zdravíme.   Lada

Další zprávy po příjezdu Sáry:

3.10.2015
Hezký večer,
cesta proběhla v klidu, zpočátku se Sára snažila dostat ven všemi škvírami a žalostně mňoukala, jako když někde člověk zapomene kočku za dveřmi. V Ivančicích už bylo dobře, dávali jsme jí přes mřížku kousky vařeného masa a byla spokojená. Doma se kočky seběhly k přepravce  a nakukovaly na Sáru. Otevřela jsem jí dvířka a ona šla hned opatrně ven. Zasyčela na ni jen Peny. Tu nejstarší jsme vůbec nevyvedli z míry. Peny se nakonec zašila a Oki chodí v Sářiných stopách a čichá a čichá a neustále asi z půl metru pozoruje. Nejprve chodila přikrčená, ale jen chvíli. Všude chodí za mnou a na jméno slyší opravdu krásně.  Teď zde sedí a kouká, co to píši.  Dobrou noc.  Lada

4.10.2015
Hezké ráno,
tak večer jsem dala do dřezu rozmrazit maso. Ještě ráno bylo na místě. Pak jsem zaslechla šustění igelitu, myslela jsem, že Sára nakoukla do pytle na plasty. Pak jsem koukala já, že si 1,5kg z dřezu vytáhla a stáhla na podlahu, zbavila sáčku, Ví, že nechci, aby lezla na linku, tak to nedělá, pokud tam jsem. Venkovní dveře jsem před chvílí  zamkla, protože bylo pootevřeno a to mohla udělat jen ona. Na zavolání hned přijde na jméno slyší fakt skvěle a hned přede. Už se vůbec nekrčí, prostě si na mě syčte jak chcete, mě to nevadí a zavrčí taky. Je to oboustraně jen takové výstražné mručení žádné zuby. Jo taky jim večer syn dával kousky šunky, kterou jedl. Oki se opozdil se žvýkáním a Sára natáhla tlapku a už si  ji na drápcích přitáhla k sobě a Oki jen nevěřícně koukal, co se to stalo.  
Tak jsem se musela smát, když jsem teď četla Vaše varováni ohledně masa.        
Hezký den přeji. Lada

5.10.2015
... Jinak Sára dobrý, ráno už si s Peny k sobě čichly čumáčky bez vrčení, tak snad budou kamarádi dříve než s Okim (teď jsou pořád spolu Oki a Peny). Ona Sára skočila na kliku a možná ji to samotnou překvapilo a od dveří poodešla a my jsme cvaknutí slyšeli a hned jsme zase zavřeli (ještě ji od venku dělily jedny další dveře, byla by jen ve verandě). Ale dveře do sklepa si otevřela a šla se tam podívat. Seděla na podestě a na zavolání se vrátila zase zpět. Manžel dal kliky opačně tak to jí zatím nejde otevřít. Dneska si Jana nachystala kuřecí křidélko s kuskusem a zásadní chyba - na chvíli je opustila - a Sára nezaváhala, inu kdo zaváhá nežere!!  Stále Sára zkouší, jestli přece jen bude moci být na lince nebo stole, ale stačí říct dolů a poslechne. Zjistila, že dobrý výhled na linku má z parapetu okna, tak nás pozorovala z něj. Ta až bude venku, to bude lovec!!!!!!!!!!

12.10.2015
Hezký večer,
začíná nám lézt rtuť k minusovým hodnotám a kočky si považují tepla. Sára zjistila trpělivým pozorováním a zkoušením, jak si má poradit s klikou obrácenou o 90 stupňú směrem nahoru. V neděli si otevřela jen na verandu, ale dnes asi před hodinou až ven. Pohybovala se nadšeně kolem vchodu a před domem po terase. Na zavolání příběhla nechala se lehce pohladit a frrr pryč. Nakonec ji syn nalákal na sýr a donesl domů. Oki a Peny leží v nohou postele stočení do klubek a spí, Sára už asi potřetí zkouší kliku a "nadává" že to nejde, no klíč zatím otočit neumí. Zatím. Tak alespoň synově slečně otevřela dveře od koupelny a ujistila se tak o svém umění. Právě znovu zkusila ty vchodové a bohužel, zámek drží. Dobré bylo, že se stále vracela ke vchodu do domu, aby se ujistila, že má cestu někam, kde to zná, ale ven ji to táhne jako magnet.  Musí ještě chvíli vydržet. Včera i dneska se už honili všichni tři a bez vrčení. Naše původní Číča jen koukala, protože na honění nikdy moc nebyla.  Takže dobrou noc.  Lada

5.11.2015
Zase jsem zde s hlášením.
Sára si zašmejdila venku neplánovaně, z naší strany, v pátek navečer, když jsem sestavovala škrabadlo a manžel nezamknul. Na volání se ale několikrát vrátila, ale zase odběhla. Čekali jsme, jestli si otevře, ale nešlo jí to a tak škrábala na dveře a srdceryvně mňoukala. Škrabadlo zatím nedrásají, ale pomalu se tam učí spát. Včera přes den tam současně spala Sára, Peny i Oki. Do domečku se cpe Peny a Oki ji včera předběhl a pak statečně odháně tlapky Peny, která se ho snažila vypohlavkovat ven. Nakonec se uložila ke spaní na domečku.
Sára v pátek spala v "hnízdě" na nejvyšší pozici, ale další dny se spokojuje s nejníže, cca na úrovni domečku, danou pružnou poličkou.  Jinak na Sáru funguje asi to, co na všechny bytosti, jakmile je něco dovoleno, už o to moc nestojím.   Jak jsem ji pustila s ostatními ven, po chvíli se vrátila  a sama si otevřela snad už jen dvakrát za celý víkend.  Že by zjistila, že je jí doma líp? Doma si to užívala, chodila se dívat, kdo zrovna přišel, vítala všechny vrněním a nastavovala kožíšek k hlazení. Jinak rozmrazené maso je před ní v bezpečí snad jen v hrnci, ledničce nebo troubě. To se nezná. Vrčí, i když jí nikdo nic nebere. Tak se jí snažíme "vysvětlit" že jí nikdo nic nevezme a že se s kořistí nemusí schovávat. Tak nějak koukala překvapeně na ostatní, když v klidu vyčkávali, že dostanou další kousky, pozorovala je a  nakonec se posadila k nim a zklidnila se, když dostávali všichni postupně a nikdo nic nikomu nebral.  Hrají si spolu v pohodě, tak se tak snad začne dít i při krmení. Všechno chce čas.  Na linku a stůl už také neskáče tak samozřejmě. Jinak na dveře venkovní časem dáme pro jistotu kouli, aby neotevírala v zimě a v noci a my netopili nadarmo.
Jinak  Oki si poctivě dělá zásoby na zimu, co se týká kožíšku i "spodního prádla" v podobě tukových peřinek a Peny se také kožíšek zesiluje, ale bez těch "peřinek".
Jak bude něco nového, ozveme se.   Zdraví Lada

29.12.2015
Všem "kočičím" mámám přejeme vše nejlepší v novém roce.
Hezký večer Lucie,
po delší době Vám píši a posílám fotky. Chlupáči jsou kouzelní. Oki se právě vyvaluje na sedačce vedle mně. Vánoční svátky většinou strávil v houpacím křesle vedle televize ani mu nevadilo, když jsme mu navlékli pletené ponožky z nadílky. Sára se jen dvakrát usadila pod stomkem, vědoma si toho, že byla předčasným vánočním dárkem. Pokud chce domů, zkouší otevřít jakékoli dveře. Už přišla domů i přes garáž... pro syrové maso by se přetrhla, žene se, a aby byla první ostatní přeskakuje a dokonce i podlezla Číčině pod bříškem, hlavně být první v řadě.............včera spala na předložce uprostřed obývacího pokoje, druhá na koberci před televizí, Oki pod stolkem a Peny na sedačce.... na boku, na zádech, ale nikdo schoulený do klubíčka......prostě jsme u nich na návštěvě a máme tu čest je krmit a hladit. Ven nejvíce chce vždycky Sára, ale nejdříve se vrací, asi že nemá tak hustý kožíšek jako ostatní. Zatim se mi nedaří je zvážit, hledám nádobu kam se vejdou a ja uvidím na hodnotu na váze. Jak se to povede dám vědět.  Mějte se moc hezky a mějte co nejméně nových svěřenců.

2.1.2016
Hezký večer Lucie,
dnes jsem si v noci pročítala zprávy na Vašich stránkách, například o Pierovi a Stingovi, kteří se líbili i nám. Jsem ráda, že naši chlupáči respektují, že na stole a kuchyňské lince pro ně není prostor. V naší nepřítomnosti na to zapomíná jen Sára, ale to je v zájmu jejího bříška, které je někdy jakoby "bezedné". Dneska měla zřejmě nejlepší snídani ze všech koček široko i daleko - cca 250g panenky aniž by se dělila s kamarády, ti měli smůlu, byli s námi v posteli. Naštěstí pro nás si vybrala ten menší kus ze dvou. Byly ve dřezu pod skleněnou miskou k rozmražení...............asi už dlouho. Jo, včera jsme zkoušeli vážit,  Peny má 4196g,  Oki  váží 5000g + něco (váha je do 5kg) a Sáru zkusíme příště. 
Mějte se hezky, zdraví Lada &

17.3.2016
Peny, Oki a Sára vypadají, že se jim daří dobře. 
Sára stále miluje syrové maso, musí se vždy zasytit jako první, pak přestane hltat a krást maso, které leží před jinou tlamičkou. Musíme před ní schovávat i palačinky, vánočku a rohlíky - jinak je ráno sežrané nebo hodně okousané. Na povinné zamykání jsme si už všichni zvykli, ale pokud zapomeneme a je pak otevřeno a zima leze do chalupy, vždycky jí domlouváme, že by ještě mohla za sebou zavírat, ale odmítá se to naučit - nepotřebuje to, má na to lidi.
Oki má nejraději granule, i když na to nevypadá (se ztrátou luxusního zimního kožichu bude mít určitě i nižší váhu), ale alespoň je co hladit.
Peny ráda ochutná vše, nejvíce jí chutná jogurt, který zrovna jím já (ale nepodělím se s ní vždycky, aby si nezvykla žebrat). Všichni si už na vnučku Alexku zvykli a pokud je neotravuje moc, nechávají se od ní hladit a nezdrhají před ní, prostě ji ten jeden půlden v týdnu strpí.  Mějte se moc hezky a při jaru Vám přeji hodně sluníčka a málo opuštěných koťátek. Lada

20.4.2017
Přeji Vám, Lucko, krásný dubnový den,
omlouvám se, že jsem se tak dlouho neozvala. Kočkám i kocourovi se  daří dobře, jak je asi vidět z fotek. Doufám,. že neposílám něco, co už znáte.

peny.jpgOki vypadá, jako velký povaleč, ale dovede být nečekaně mrštný.
Sára stále otevírá všechny kliky, ale nezavírá za sebou ani náhodou. Po syrovém mase je jako čert a není si před ní jistá ani vánočka zabalená v igelitové tašce. Igelit rozkouše a vánočku okouše.
Peny se tváří, že nemá nic společného s lumpárnami, ale jak si myslí, že nikde nikdo, projde se po pracovní desce kuchyně nebo stole, jestli jsme jí tam něco nenechali.  Rádi také sedávají vzpřímeně na židli u stolu a koukají, jestli jim něco dobrého  předložíme, ale jsme pořád lakomí. Sára musí vidět vše a kouká tak, že si vzpomenete na větu" peklo nikdy nespí".  Její honičky s Okim jsou nepřeslechnutelné - hlavně k ránu, jsou vyspaní a chtěli by ven, doma se nudí a lítají po schodech nahoru, dolů, schovávají se pod koberec - no, řádí jak černá ruka. 
Ale jsme rádi, že je máme.
Zdraví Vás Lada

14.11.2017
Přeji Vám krásný den,
jen jsem koukla do aktuální nabídky a hned bych si vybrala - Chlapečka a bílou kočičku, ale už jsem od Vás zásobená - a doufám že nadlouho jsou to mazlíci (máme od Vás k naší původní kočce ještě Peny, Okiho a Sáru) a jakmile se někde zdrží, už je všichni vyhlížíme a zkoušíme volat.  Usnout bez Okiho se moc nedá - obsadí si náruč nebo záda a Peny hřeje nohy. Sára si na noc vybrala pokoj a postel našeho syna se slečnou. Je tam napáskovaná denně. To by jste nevěřily jaké je z ní vrnidlo a před vnoučaty zdrhá jako poslední.
Mějte se moc hezky a ať umístíte hodně chlupáčků!!

Další fotky všech z nového domova  zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

nádhera

(jolana, 24. 4. 2017 12:08)

tady se mají mazlíčci skvěle:-) Moc hezké čtení! samé krásné další zážitky přejeme.

Krásné čtení!

(Mirka L., 5. 1. 2016 19:19)

Krásné čtení o krásné rodině milující své kočičí mazlíky, to pohladí!
Vše dobré v roce 2016 kočičkám i jejich páníčkům
Mirka a 5 kočičáků

Oki -

(Jorga + Jeník a Liduška, 6. 10. 2015 22:55)

další krásné čtení o všech, ale opravdu mě ohromilo to líčení o tom, jak si kocour "mýrnyxtýrnyx" přeplave bazének, stačí ho tam jenom šoupnout, to mě teda dostalo...!!! tak to máte doma frajera!!:)

Překrásná kočena!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 4. 10. 2015 9:26)

Hodně štěstí a krásný kočičí život Sárinko a dlouhýýýýýýýýýý!

Krásná holka

(Zdenka, 8. 6. 2015 22:09)

Nádherná holčička vypadá opravdu úžasně !

Krásná kočičí

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 16. 4. 2015 21:30)

pohoda!!!Peny je moc pěkná a očividně spokojená-krásný domov!

Jedním slovem-NÁDHERA!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 24. 3. 2015 20:55)

Jen tak dál!!!!!

Krása

(H. & spol., 22. 1. 2015 20:16)

Penny vypadá úžasně a moc jí to sluší. Ostatní kočičáci jsou také pěkní.