Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pihulka

15. 9. 2018

pihulka350.jpgKočka,kastrovaná,  nar. 5/2017
Umístění:
depozitum Mikulčice

14.5.2017 - Dnes v Hovoranech našel pan Adam na hnoji dvě živá koťata! Vzal je k sobě domů, ale mají asi 2 týdny, musí se krmit pravidelně stříkačkou a tak jsme je přijali k nám. Jsou to kočičky Mikulka a Pihulka.
1.9.2017 - Pihulka vyrostla, je zdravá, očkovaná a může do nového domova. Pihulka je krásná dlouhosrstá slečna. Vyklubal se z ní veliký mazel a neustále vyhledává něčí společnost, ať už kočičí nebo lidskou. Pihulka miluje maso a lidské jídlo a nejraději si hlídá hrnce na sporáku a kontroluje, co se vaří. 15.9.2018 - Pihulka odjela z Kyjova do nového domova, do Velešovic, do bytu, kde na ni čeká kocourek.

Další fotky zde.

Pihulka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla  Michaela Klásková. Děkujeme!


Zprávy z nového domova:

25.9.2018
Pihulka je už u nás, jako by tam patřila vždy, chvilkama je trošku ostražitá a lekavá, ale jenom když objeví něco, co ještě neznala. Náš kocourek se do ní naprosto zamiloval a pronásleduje ji jako stín na každém kroku. Vzájemně se doplňují a jsou stále v pohybu ( lítají po celém bytě jako vichřice, je s nimi ohromná legrace ). Zatím spolu pelíšek nesdílí, ale mají se rádi - nesyčí na sebe a jsou pořád spolu. Až se mně je podaří zachytit někdy v klidu, pošlu pár foteček.
 

byli-odchyceni-a-mazleni--1-.jpg9.10.2018
Dobrý den,
Pihulka už u nás bude měsíc a daří se jí dobře. Zvykla si báječně, i když si myslím, že jí chvilkami chybí smečka kočiček, na které byla zvyklá od malička, ale to se jí snažíme vynahradit intenzivnější hrou a lovením a všechny chmury jsou rázem pryč. S Rokyškem se snáší dobře, někdy to jsou parťáci a někdy si vjedou do kožíšků. Hlavně, když chtějí oba tu stejnou hračku nebo ten stejný pelíšek a nebo musí oba na záchůdek a vyberou si zrovna ten jeden ačkoli mají 3 - no praví puberťáčci. Je s nimi legrace.
Mají neomezený pohyb po celém bytě, takže tady mají spoustu schovávaček na číhání, různých prolézaček, pelíšků, tunelů a dokonce  pochodují nad našimi hlavami po trámech a odtud nás pozorují.
Pihulka už ochutnala  kočičí pamlsky a některé jí opravdu chutnají, hlavně ty z lososa. Jinak papá stále jenom maso, zdá se mně, že ta její strava je hrozně jednotvárná, ale kapsičky a konzervičky nechce. Snažím se jí do papání zamíchat i trochu zeleniny - s mrkví problém nemá, ale hrášek vždy srovná vzorně na jednu hromádku a nechá na talířku - je to sranda. Koupila jsem jí i vitamínovou pastu, aby měla i trochu jiných živin a tu bez problémů baští.
Mohla byste mně, prosím, napsat na jaké granulky byla zvyklá, protože ty co máme nechce.
Máme doma dvě nádherné kočičky a pevně věřím, že se mezi Pihulkou a Rokyšekm jednou vytvoří pouto a budou si olizovat vzájemně kožíšky a budou nerozlučná dvojka.:-) Zatím se jen očuchávají a mají od sebe určitý odstup, ale je to každým dnem lepší. Připojuji pár fotek, s pozdravem
Eva s celou rodinou i tou kočičí 

11.3.2019
Dobrý den,
za pár dní to bude už 1/2 roku, co jsme si dovezli  domů Pihulku. Daří se jí dobře (nebo alespoň si to myslíme), je to naše umazlené sluníčko. S Rokyškem jsou parťáci na lumpárny i na vzájemné čištění kožíšků. Mají se moc rádi a jsou stále spolu. Většinou se spojí a zlobí našeho kocoura Mikeše ( je to asi 8letý, venkovní kocour, který žije na ulici, jenom se k nám přijde nabaštit, ohřát, vyspat a nebo když má nějakou bolístku, abychom ho odvezli na veterinu a zase jde hlídat svůj rajon), ale ten si s nimi hravě poradí, je zocelený venkovníma bitkama, ale nikdy jim neublížil ba naopak má je moc rád a vždy se nimi vítá.

hlavni-kontrolorka.jpgPihulka stále jí jenom masíčko a kontroluje hrnce - dokonce si už uškvařila konečky vousků. Zdá se mně, že jí málo, oproti těm kocourům. Nejprve jsme ji museli trošku omezovat, ale teď je taková malá ďobalena. Asi jsme ji pořádně rozmazlili.:-) Jednu dobu při jídle začala ustupovat kocourům, tak jsme to museli řešit a pořídili jsme jí vlastní jídelní stoleček a vše je OK. Vůbec nechce žádné vnitřnosti ( srdíčka, žaludky atd) ani syrové ani vařené - prostě jenom masíčko, domácí šunku ( tu jí vaří náš táta) a pamlsky VITAKRAFT (CAT YUMS) měkké polštářky s lososem.
Jenom jí asi chybí zahrádka, zima je dlouhá, kdy nemůže courat ani na balkon, tak se jí musíme víc věnovat než Rokyškovi.
Snad už bude brzy teplo a vytvoříme jim zase ten balkonový ráj a budou tam moci být, kdy se jim zachce. I přes zimu  je tam na chvilku pouštíme (neměli jsme to srdce je nechat celou zimu zavřené v bytě) a Pihulce se hrozně líbil sníh ( Rokyškovi vůbec), řádila v něm jako malá vichřice. Teď tady sedí u mne a pozoruje jestli píšu jenom samou pravdu:-):-)
Všechny vás pozdravuji a vážím si práce, kterou děláte
Eva a celá rodina i ta kočičí

23.7.2019
Dobrý den,
posílám zase pár řádků a foteček od Pihulky. Je to malý čertík a zlatíčko zároveň. Každé ráno nás budí ve 4.20 ( i když se změnil čas ). Nic nechce, jenom se začne mazlit a vrnět a lozit po nás. Až nás všechny vzbudí, tak si zase zaleze do svého pelíšku a dospává. Jenomže já už nezaberu :-), tak jdu do kuchyně, načež ona se přišourá, zývne a  ty její očička říkají "jsi normální, co tady tak brzy baboníš". Rodina má podezření, že pozná hodiny :-)!
V květnu oslavila 2.narozeniny a dostala svoje milované pamlsky, hned je poznala mezi ostatníma (viz foto) a lehátko, které zbožňuje. Stále se na něm protahuje a spinká. Teď, když už je teplo jí ho musím dát na balkón a večer zase dovnitř. Sranda je, že je nikomu nechce půjčit. Když si na ně vyleze Rocky nebo Mikeš, tak je okamžitě vyhání. Syn jí zlobí tím, že na lehátko zaškrábe a ona po něm hned začne pacičkou sekat a někdy vytasí i drápky. Což na synovi zanechalo krvavé šrámy (dobře mu tak :-)).

Teď si naše kočandy užívají balkónu. Nejvíc miluji noční lovení. Na světlo tam lítají můry, různí brouci, pavouci a hlavně chrousti. Co se jim podaří ulovit, nosí nám do bytu  jako dárečky. Jednou jsem měla v posteli 7 chroustů. Opravdu se nenudíme. Pihulka stále s námi kuchtí, bez její pomoci by to ani nešlo. Manžel jí říká šéfkuchař, všechno kontroluje a ochutnává. :-)
Všechny vás moc zdravím, mějte se hezky.
S pozdravem Eva a kočandy

14.9.2019
Dobrý den všem v SOS kočičky,
zítra to bude 1 rok, co jsme si byli v Kyjově na výstavě pro naši Pihulku. Uteklo to jako voda. Pihulce se daří dobře, je to naše umazlené sluníčko. S Rockym si hravě poradí. Mají spolu tak trochu italské manželství. Rocky je celkem dominantní kocour, ale Pihulka má pro strach uděláno, je taky trochu velitelka, tak mu dá hned najevo "hele frajere na mne to tvoje otravování neplatí" a dá mu klidně na budku.:-) A za chvíli spolu někde leží a olizují si kožíšky. 
Jinak se u ní nic nezměnilo, stále hlídá hrnce na sporáku a já se děsím toho, kdy začne hořet a stále baští jen masíčko (zrovna máme období pouze kuřecích prsíček nic jiného). Pihulka je chytrá a všemi mastmi mazaná, protože dokáže vymyslet lumpárny, že kolikrát nad tím žasneme. Stále nám bystří mozek, protože musíme udělat "protipihulí opatření", aby si neublížila.  Když jsem loni našemu Rockymu hledala kamarádku, prošla jsem několik útulků, ale jakmile jsem uviděla Pihulku, byla to láska na první pohled a bylo rozhodnuto. Vybrala jsem víc jak skvěle. Pihulka  nejen že je krásná, hodná a milá, ale i povahově se perfektně hodí k našemu Rockymu. Děkujeme vám za ni, jsme všichni mooc šťastni.:-)
Mějte se báječně a hodně sil pro práci, kterou pro ty ubohé tvorečky děláte.
S pozdravem Eva J. a rodinná i kočí banda 

img_20200131_141927.jpg5.5.2020
Dobrý den všem v SOS,
posílám mnoho kočičích pusinek od Pihulky, která právě oslavila své 3. narozeniny a v březnu 1,5 roku, co bydlí u nás (nebo my u ní?:-)). Je to stále náš mazlíček a miláček. Už si zvykla, že všichni v rodině jsou její služebnictvo a udělají pro ni vše o co žádá. Je upovídané malé třeštidlo. Všechno musí okomentovat svým písklavým mňoukáním. Dostala přezdívku, ne Pihulka, ale "píšťalka". S kocourama je velký kamarád. Mikeše respektuje jako starého vážného kocoura, ale s Rockym vymýšlí různé lumpárny, lítají tady jako dvě torpéda a kočkují se pořád jako malá koťata. Jsou nerozlučná dvojka, jeden bez druhého ani ránu. Přesně takhle jsme si to přáli, když jsme si jeli pro Pihulku. Stále má mlsný jazýček. Papká jen masíčko (nejlépe kuřecí prsíčka), kočičí mlíčko s vitamíny a sem tam nějaké pamlsky a samozřejmě lidské jídlo, které uloupí přímo z talíře. Je prostě senzační. Děkujeme za ni, ne každé koťátko dostane šanci na pěkný život. Velice si vážím vaší práce.
Mějte se moc hezky a hodně sil a úspěchů :-)
S pozdravem
Eva J + moje lidská a kočičí banda

6.11.2020
Zdravím všechny v SOS,
v září to byly dva roky, co jsme si od vás dovezli Pihulku. Je to stále naše milovaná kočenka, která měla tento rok plný změn. Stěhovali jsme se na druhý konec republiky, do Čech - Louny. Pro Pihulku a oba kocoury to bylo dost náročné, ale vše jsme zvládli. Pihulka byla největší pomocník při balení a pak vybavování, dům ještě trochu rekontrujeme, tak je náš největší stavbyvedoucí. Zvykla si tady okamžitě, jakoby zde byla odjakživa, kocouři byli pár dní opatrnější, ale zvykli si taky rychle. Pihulka je tady spokojená, nemusí být zavřená v bytě, může na zahradu a tu miluje. Mikeš ji naučil lovit myši, moc jí to baví, ale nás už míň, nosí nám je domů, takže každá myš je ulovená dvakrát - jednou na zahradě, podruhé u nás v domě. Je to prvotřídní myšilovka.
Pihulka má také spousty práce s malým kotětem, které se objevilo na zahradě, nikdo se k němu nepřihlásil, takže máme další přírůstek. Je roztomilá, pojmenovali jsme ji Mia, ale stejně jí říkáme Pindíku. Pihulka s ní má největší trpělivost (je to kotě, takže všechny ostatní kočky otravuje), ale někdy je toho moc, tak jí dá párkrát tlapkou za vyučenou. Je s nima opravdu sranda. Jinak Pihulka, při zkoumání střechy od venkovního posezení, objevila komín, kterým prohučela a vypadla dole v krbu. Její krásný bílý kožíšek měl nádech do šeda stejně tak i ten černý. Vypadala jak mouřenín, ale už si pamatuje, že tam se neleze...
Moc vás všechny zdravím a vážím si toho, co děláte, letos jste zachraňovali tolik koťátek, je neuvěřitelné kolik majitelů koček je nezodpovědných...
Mějte se hezky, s pozdravem
Eva a kočkobanda

26.2.2022
Dobrý den všem v SOS,
mám tu nejsmutnější zprávu, naše milovaná Pihulka prohrála svůj boj a je v kočičím nebíčku.
Ačkoliv na veterinární klinice v Chomutově dělali co mohli, přece jenom to nestačilo.
Pihulka právěže byla zdravá, veselá, velký miláček a o to je to vše mnohem horší. Ve čtvrtek večer se šla ještě proběhnout po zahradě ( jako každý den) mezi tím jsem ji vařila v páře kuřecí masíčko k večeři( to měla moc ráda) vždy jsem na ni zavolala a hned přiběhla, ale tentokrát ne. Hledali jsme ji celou noc a až ráno jsem ji našla v boudičce, co jsem dala na zahradu a byl to žalostný pohled. Byla pokousaná od psa. Asi před pár měsíci se vedle přistěhovali noví sousedí a mají psa-bojové plemeno a to je ten problém.
Snažili jsme se zahradu zabezpečit, vykáceli jsme i túje kolem jejich plotu, aby se tam naše kočičky nedostaly a přece to bylo málo. U původních sousedů to nebylo nutné, kočenky tam chodily lovit myši. Pihulka  se k nim zřejmě dostala přes střechu od pergoly a krbu. Nevím, co se jí honilo v té její makovičce, když tam šla...Hned jsme s ní jeli na kliniku, kde ji okamžitě začali stabilizovat a pak ji operovali, ale její zranění byla tak rozsáhlá, že se z narkózy už neprobrala. Měla natrženou slezinu, rozdrcenou pánev, střeva se jí dostala do celé břišní dutiny a další už si neuvědomuji už jsem pana doktora nevnímala.... Máme ji doma pohřbenou na zahradě, na místě, kde nejvíc odpočívala  - pod smrkem u studánky. Datum 25.2. už pro mně bude dnem, kdy jsem ztratila mimořádnou kočenku. Je mně to moc líto a bude trvat dlouho než ta bolest z její ztráty ustoupí. Byla to úžasná kočička. Děkujeme za ni.
S pozdravem
Eva J. a naše smutné kočičky ( Pihulku stále hledají) Rocky, Mia a dva noví nalezenečci mourovatí kocouří bráchové Romulus a Rémus

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hrášek vzorně srovnaný na okraj talířku,

(Renata Žaludová, 16. 10. 2018 22:51)

to znám, to dělávala moje první kočička Penelopa. Jako by byla chtěla říci "tohle si sněz sama!"
Těm svým nynějším třem už pro jistotu nic s hráškem nenabízím.

Měj se krásně,Pihulko!

(Daniela se svou kočkopartou, 16. 9. 2018 14:26)

Měj i krásný život u hodných lidiček,jsi nádherná kočanda!

Re: Měj se krásně,Pihulko!

(Eva + Pihulka, 17. 9. 2018 9:06)

Dobrý den paní Danielo a kočkoparto,
Pihulka není jenom krásná, ale i úžasná, hodná a milá. V novém domově si zvyká báječně, vůbec se nebojí a už šmejdí po celém bytě a objevuje vše nové. Pan domácí - kocourek - na ni ještě trochu syčí, ale neútočí, tak si myslíme, že ho to za pár dní přejde a budou skvělá parta na lumpárny :D

Re: Re: Měj se krásně,Pihulko!

(Eva + Pihulka + Rocky, 25. 9. 2018 15:24)

Pihulka je už u nás, jako by tam patřila vždy, chvilkama je trošku ostražitá a lekavá, ale jenom když objeví něco, co ještě neznala. Náš kocourek se do ní naprosto zamiloval a pronásleduje ji jako stín na každém kroku. Vzájemně se doplňují a jsou stále v pohybu ( lítají po celém bytě jako vichřice, je s nimi ohromná legrace ). Zatím spolu pelíšek nesdílí, ale mají se rádi - nesyčí na sebe a jsou pořád spolu. Až se mně je podaří zachytit někdy v klidu, pošlu pár foteček.:D

Re: Re: Re: Měj se krásně,Pihulko!

(Kočky SOS, 25. 9. 2018 16:42)

To je super!
Pište nám prosím na email kocky.sos@seznam.cz kam můžete přidat i fotky.
Děkujeme!