Jdi na obsah Jdi na menu
 


Popelka 02

18. 9. 2016

popelka350.jpgKočka, kastrovaná, nar. 4/2015

Popelka je černá kočička, kterou někdo vyhodil z auta před obchodem ve Strážnici. Je to hodná a mazlivá kočička, ale velkého množství koček se moc bojí a proto by nový domov potřebovala co nejdříve. Popelka má pouze půl ocásku, co jí stalo, to nevíme, ale ocásek jí brzy zaroste a nic to nevadí, je moc pěkná. 14.6.2016 byla Popelka umístěna do Velešovic, do bytu ke dvěma pejskům a kocourovi.
11.7.2016
Popelka si v novém domově ani po měsíci nezvykla. Nespokojenost dávala najevo vykonáváním potřeby mimo WC. Protože u nás velmi trpěla velkým množstvím koček, nedovedli jsme si představit její návrat k nám a požádali jsme naši známou o dočasnou péči.
Popelka znovu čeká na svůj domov, kde by mohla být jedináčkem.

Popelka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Pavla Mihalová s kocourem Matějem. Děkujeme!

Další fotky zde.

 

 

Zprávy z nového domova:

14.6.2016
Dobrý den,
tak cestu jsme zvladli v pohode. Byla uplne klidna, takova dama. Nas kocour zvedavec pochodoval okolo prepravky - vse v poho. Neprskali, nic. Ted Popelka porad lezi v prepravce v koupelně a vstrebava zážitky .... Uz vylezla a kocour reaguje skvele. Uz by si hral a psi ani nezaregistrovali, ze je tady nova kocka

 

pop350.jpg22.6.2016
Dobry den,
u nás to vypada dobre. Popelka uz je s nami v mistnosti, necha se pohladit a kdyz v noci spal pritel nebo moje mamka v obyvaku na gauci, tak spala s nimi - az jsem hledela. Omlouvam se, ze jsem nenapsala driv, ale finisovala jsem ve skole. S nasim kocourem v
pohode. Nijak zvlast si jeden druhého nevšímají.

25.6.2016
Dobrý den,
mohla byste mi poradit,co mam delat, kdyz se Popelka jeste nenaucila chodit na zachod? Čurá v dětském pokoji. Řikala jsem si, ze se to srovna. Záchod mam jeden. Stelivo z Penny a nasypany normalne.

Naše odpověď:
Jak to myslíte - nenaučila? Ona normálně na záchod chodila! To jste měla napsat daleko dřív! Jeden záchod je málo, musíte mít minimálně dva, ideálně tři. Můžete použít plastovou bedýnku, minimálně 7 cm steliva a dejte ho někam, kde ho bude mít po ruce. Jak se chová jinak? Nebojí se tam třeba jít? Žere normálně? Kam všude čurá? Na různá místa? Kočka močením mimo WC dává najevou svou nespokojenost!

25.6.2016
... Priznam se, ze na tri zachody doma opravdu nemam misto a co vim, tak všichni moji znami maji zachod jeden i pro tri kocky a v pohode. Popelka lezi na okne v kuchyni. Jinam nejde. Zere, ale pouze na okne. Po byte se vubec nepohybuje. Chodi čurat na jedno misto. Je to v dětském pokoji a záchod jí tam dát nemůžu ...
Naše odpověď:
... Naucite ji necistotnosti. Tak ten zachod dejte nekam poceste. Kdyz jde kolem. Musi chodit do zachodu. Vy ji trpite, ze chodi na polstar a kadit buh vi kam, nez byste nasla misto? Vzdyt i ona je z toho ve stresu, že nema zachod! Pokud máte záchod krytý, musíte ho otevřít, některé kočky takový záchod nechtějí používat a my je ani nemáme.
... Nezlobte se na me, ale záchod neotevřu, mam doma skoro dvouletého syna a opravdu nechci mit kocici wc po celem byte.
Naše odpověď:
... Zpocatku jste psala jak je to v pohode a ted pisete, ze nechodi na zachod a skoro nesleze z okna. A vunec mi neni jasne, jak si myslite, ze ji to naucite...

10.7.2016
Dobrý den,
tak jsem ji dala druhy záchod a stejne to nepomohlo. Uz chodi mimo porad. Mam uplne procurany koberec, chodi i pritelovi do bot. Bojím se ji tady nechat, kdyz budeme mimo, kamoska sem sice chodit bude, ale nevim, jestli se ji bude chtit uklízet tu spoust...

Naše odpověď:
To přidání druhého záchodu bylo už bohužel pozdě, už byla rozjetá značkovat. Přivezte Popelku zpátky.

 

Zpráva z dočasné péče, dočasná péče je od 18.9.2016 trvalým domovem!
1.den

Ahoj Naďo,
měly jste pravdu, Popelka je hodná, mazlivá a domácí kočky ji nechávají klidnou, to jen Mini a Terezka škaredě zahlížejí na nový přírustek :-).
Pořádně jsem ji vyčesala, najednou je nějaká zchudlá a na hromadě náruč chlupů... A zbytek si už "dočesala" sama.
Problémy se záchodem nemá, párkrát zamňoukala a nejkratší cestou se vydala dělat potřebu, soudě podle nálože, ji už muselo pěkně bolet břicho :-) . Nebojí se ani návštěvy, kterou jsme tu měli, nechala se hladit a pak si lehla a pozorovala. Vhodné místo ke spaní zatím neobjevila, ale pelíšků je tu habaděj, takže si určitě vybere, i když si myslím, že klínem by nepohrdla, škrabadlo už vyzkoušela, poležela si v šantě a už zase někde šmejdí..., takže je všechno na dobré cestě.
Mějte se hezky
Jarmila

Večer:
Nedá mi to a ještě podávám zprávu... tak umazlená kočka se hned tak jen nevidí, směle se vyrovná Koudymu :-).
Zdřímla si na gauči a vydala se hledat, co je dobrého k snědku. Potom, co slupla jak malinu jednu a půl kapsičky Sheby, vyptala si pár koleček šunky a nakonec si dala i kus chleba se sýrem... babiččina svačinka... vypila půl misky vody a protože zůstala chvíli v klidu, chtěla jsem ji ještě zlehounka učesat ( abych ji nepomačkala plné bříško), ale kdepak! Vyletěla jak čertík za škatulky a začala zjišťovat, kolik máme doma hraček, plyšových myšek a udic s peřím, určitě vylítala všechno, co snědla...teď leží, podřimuje hore břichem a slastně si užívá česání... kde se bere tolik chlupů? :-)
Hezký večer!
Jarmila

14.7.2016
Nic se od prvního dne nezměnilo, Popelka dál vzorně chodí na záchod, pečlivě po sobě vzorně zahrabuje a kolem není nic nadrobeného na rozdíl od Terezky, která tak divoko hrabe, až čekám, kdy se dostane skrz dno až do sklepa :-). Víc než kočičí jídlo Popelce chutná člověčí, šunku před ní schovávám a jím, když spí...a že dovede spát tvrdě, chrupká ostošest. Ještě je trochu lekavá, prudší pohyby radši ne a už vůbec ne na ni natáhnout ruku...toho se bojí. Objevila voňavou kozlíkovou myš, tu máme od vás z aukce a je u nás moc populární, doufám, že zas někdy bude, musím jich pořídit víc :-). Moc ráda sedí na klíně, nechává se česat, mazlit a krásně u toho přede.
S Mini kolem sebe chodí, pozorují se a když vidí, že z druhé strany žádné nebezpečí nehrozí, klidně usnou kousek od sebe, Popelce se líbí místa, kde spávala Mendy... dává pozor, kdy se objeví divoška Terezka, ta by se pořád jen honila a skákala, je na Mini a Popelku moc hr... dokonce i psi jí jdou radši z cesty :-).
Už i manžel zjistil nový přírustek... prý co to je, a bez ocasu? Říkám, dočasná péče a on ...no to určitě... je to poklad, druhý by mě už vyhodil i s kočkama :-).
Celkově se mi zdá, že Popelka potřebuje hlavně klid, pohodu a získat trochu sebevědomí, je nejistá, ale snad se to časem spraví :-).
Všechny pozdravujem a mějte se hezky.
Jarmila

Dočasná péče se Popelce změnila na trvalý domov zde. Moc děkujeme paní Jarmile!

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Popelka

(daajs, 18. 9. 2016 18:38)

pokud to jde,má si kočka páníčky vybrat sama,pak to 100% funguje.Teprve ted jsem četla komentář dole,takže není,co dodat

Co dodat...

(Petr, 13. 7. 2016 7:36)

Ta ženská je kráva, nezlobte se na mě za můj přístup ale pokud chci poskytnout nějaké takové kočičce domov a lásku udělám pro ni co je potřeba aby byla opravdu šťastná. Ale tohle mi spíš přijde že paní potřebovala takovou menší ozdobu či spíš živou hračku pro syna a vzdáleně jí ani tak nešlo o to aby se kočička měla co nejlépe. Popelko nic si z toho nedělej holt lidé jsou jak to jen říct raději slušně hloupí ! Přeji ti mnoho štěstí a lásky a věřím že budeš šťastná a to určitě mimo místo kde jsi byla nešťastná :)

Chudák Popelka!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami+dalšími třemi nalezenci, 11. 7. 2016 18:52)

Je mi líto Popelko,že už nemáš ten svůj dlouho vyhlížený domov,ale na druhé straně je pro Tebe rozhodně lepší,že jsi z Velešovic pryč,evidentně jsi tam nebyla spokojená,to se tak někdy stane.Moc bych Ti přála nový,krásný domov a hlavně abys v něm byla mazlinkovaným jedináčkem,asi teprve potom budeš spokojená a bez problémů.Jsi krásná kočička,určitě se brzičko najdou hodní lidé,kteří si Tě vezmou a budeš jejich zlatíčko!

Hodně štěstí!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami+dalšími třemi nalezenci, 15. 6. 2016 8:16)

Měj se krásně Popelko a buď na sebe opatrná!