Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pralinka

22. 3. 2011

pralinka05.jpgTříbarevnou Pralinku našla majitelka obchodu v Mutěnicích. Má však už svých 5 koček, a tak se obrátila na nás. Když jsme Pralinku odvážely, dala nám na cestu pralinky. 22.3.2011 byla umístěna do Brna ke kočce Emilce.  Z jejího nového domova máme tyto zprávy:

23.3.2011:
Hezké ráno paní Malečková,
podávám zprávu o Pralince. Pralinka je moc šikovná kočička. Zvykla si u nás velice rychle. Hned šla na průzkum, když ji vezmu do náruče, tak se se mnou mazlí. Už večer hezky jedla.
Jenom naše Emilka se tváří jak bůh pomsty. Prská a vrčí i na mě. Vůbec nechce ani jíst, ani pít. Zaleze si do nějakého kouta, ze kterého je slyšet jenom soustavné vrčení. Nenechá se ani pohladit. Je vidět, že i Pralinka z ní má asi strach.
Doufám, že si na Pralinku zvykne... Mám strach, aby začala jíst a pít.

Naše odpověď:
Dobré ráno,
děkujeme za zprávu o Pralince. O Emily se nebojte, seznamování dvou koček někdy neprobíhá úplně hladce, ale je to většinou jen otázka času. Protežujte Emilku, dávejte jí najevo, že ona své postavení ve Vaší domácnosti příchodem nové kočky neztratila, a Pralinky si tolik nevšímejte, aby Emilka neměla důvod žárlit. Možná se nenechá, ale aspoň to zkoušejte. Přečtěte si kdyžtak zkušenosti jiných lidí, uvidíte, že počáteční prskání a protesty jsou zcela normální.
Držíme Vám palce a jsme zvědavé na další zprávy.

27.3.2011:
Dobrý den,
posílám další zprávičku o zabydlování se Pralinky u nás doma. Kočičky už si na sebe zvykly. Už druhý den večer jsem na Emilce viděla, jak se snaží navázat s Pralinkou kontakt. Teď už se honí a kočkují se:-) Občas na sebe ještě zavrčí - spíš Pralinka na Emilku. Je vidět, že Emilce přítomnost druhé kočičky prospěla. Obě spolu prolumpačí celý den. Dvě kočičky jsou lepší jak jedna.:-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář