Jdi na obsah Jdi na menu
 


Raduška

11. 8. 2017

r270.jpgKočka, nar. 2015
Umístění:
depozitum Hodonín II.

12.6.2017 - Zavolala nám paní, že v hospodě na Radějově je kočka, kterou si prý noví majitelé koupili i s hospodou, ale nechtějí ji tam a proto ji schválně nekrmí. Kočička tam žebrá o jídlo u hostů, kteří sedí venku na zahrádce a ti ji odhání. Má holé břicho bez chlupů a ztrácí srst i po těle. Kočičku jsme přijali k nám. Byla tak hladová, že snědla celou konzervu. Vypadaná srst je z podvýživy. Je tak moc vděčná a mazlivá, jen se tulí a přede a baští.
13.7.2017 - Během měsíce se Raduška ukázala, jako nesmírně vděčné a mazlivé stvoření. První dny se jen tulila, předla a baštila ... Když leží vedle Lucky, drží se jí tlapkami .. A nejraději by adoptovala všechna koťata, stará se o ně, olizuje je a na videu je spolu s Kristýnkou, která si její péči náležitě užívá - podívejte se na video níže. Tak vyjímečná a skvělá je Raduška z Radějova a majitelům hospody nestála ani za misku jídla ... 11.8.2017 Raduška našla domov ve Zbyslavicích, v domku, kde jsou  čtyři kočky a dvě koťata, takže se bude mít zase o koho starat ...

Další fotky zde.

Raduška byla adoptována na dálku, její adoptivní rodinou byla Marta Jindrová a kocour Frištenský. Děkujeme!

Zprávy z nového domova:

12.8.2017
Dobrý den,
posílám fotku, jak Raduška po půlnoci prozkoumává kuchyň. Druhá fotka je z dnešního dopoledne, kdy jsme odpočívaly v zadním pokoji. Raduška si jej prozatím zvolila jako hlavní stanoviště, v obýváku je na ní ještě trochu moc živo, ale chodí nakukovat. Jak jsem psala, zatím je vše v pořádku a Raduška se jeví jako miláček :-)

12.8.2017, večer
Tak Raduška odpoledne prozkoumala vrchní patro. Řekli jsme jí, že tam bude spinkat a ona na to, že to teda půjde do té postele hned vyzkoušet :-). S ostatními kočkami vychází dobře, nikdo ji nebije, nepronásleduje, jen jsou překvapení z nového člena smečky. O koťátka Raduška kupodivu nemám zájem, zkusili jsme je i více přiblížit, ale Radušce se to nelíbilo. Pokud je třeba za pár dní bude chtít přichýlit, nebudeme ji bránit, ani ji k tomu nebudeme nutit. Samozřejmě pohlídáme mlíčko, aby neměla komplikace. Je to opravdu moc hodná a milá kočička, těšíme se na další dny, až se více a více poznáme.
Pozdravujeme spolu s Raduškou a přejeme hezkou neděli.

23.8.2017
Dobrý den všem do Hodonína,
přináším další informace o Radušce. Adoptovala si koťata!
Před pár dny je vždycky při potkání trochu pleskla a prohnala, snad, aby je ani nenapadlo, že jim bude dělat maminku. Nyní je opečovává, líže a taky s nimi poleží. Posílám fotky. Ta černá, dlouho končetinová osoba je Růženka a jsou jí tři měsíce. Nechce se moc od Radušky nechat osvojit, ale až Růžička usne, Raduška se pustí do práce pořádně. Malá mourečka je Tygrišutka a našli jsme ji u cesty v dezolátním stavu, nyní může mít kolem cca dvou měsíců, ale vypadá na méně.
r-mala.jpgMalé kotě se nechává rádo olízat, ale na pití mlíčka nepřišel nikdo z nich. Také Raduška už nebude mléko zřejmě mít. Hlavní je, že je s koťaty spokojená :-).
Raduška je k lidem moc hodná, jemná a neagresivní, ráda se mazlí a spí vedle mě v posteli. A taky si na mě dává pozor, což je moc hezké :-). Pokud chci odejít z pokoje, všimne si toho a i přes má veškerá sdělení, že se hned vrátím, jen co vyjdu za dveře, už slyším, jak seskakuje a jde si mě zkontrolovat. To není jen tak, to se rozumí ;). Jinak je Raduška zdravá, bříško má pořádné, ale taky se pěkně nacpává. Každopádně jsme jí v době, kdy brala ještě antibiotika, nahmataly pod krkem malinkou uzlinu. Ještě se neztratila, nemá Raduška čip?
Dále Vás poprosím o radu.
Paní Foltýnová, mohla byste mi prosím poradit ohledně lepšího soužití Radušky a Mimíka? Mimík je můj velký miláček, kočička, dva a půl roku stará (fotka černé kočky na taburetu). Má velmi jemnou povahu. Je plaší, cizími lidmi se nenechá spatřit, z útulku, vzat ještě jako kotě, do dnešního dne se bojí mužů. Tatínka toleruje, nechá se od něj krmit, ale bližší kontakt s ním rezolutně odmítá, takže to respektujeme. Na druhou stranu je to kočka nesmírně loajální a věrná, taktéž chodí se mnou, spí tam, kde spím já, vítá mě při příchodu domů. Radušík je na něj trochu zaměřený. Když přišel, Mimík na něj pořád zíral a krčil se opodál. Nenápadně jej chodil pozorovat. Nepronásledoval Radušku agresivně, spíše byl vystrašený. Došlo k mírné reorganizaci spacích míst v posteli, ale pořád se tam vejdeme všichni tři, takže je to v pořádku ;). Každopádně Mimík chodí do postele spíše bokem a "natajnačku". Dnes v noci mi Mimík spal na peřině u nohou a Raduška vedle na lůžku u hlavy. Mimík je zvyklý mít další kočku v lůžku, spala se mnou i kočička, kterou jsem bohužel ztratila. Raduška se vzbudila, když jsem vstala, chvíli se čistila, pak uviděla Mimíka, udělala rychlý pohyb k němu. Byla jsem na stráži, tak jsem ji jemně chytla zepředu za hruď a mírně říkala, že to nesmí atd. Vím, že to není pejsek. Mimík výpad každopádně nevydržel, seskočil z postele a Raduška okamžitě zabrala místo, které opustil. Zbytek noci byl stočený v pokoji na židli u stolu, ale Raduška se za chvíli vrátila na své původní místo. Někdy jej zkrátka toleruje a nechá být, jindy ho vidí přicházet do pokoje a běží k němu. Chlupy nelítají a není to nic dramatického, myslíme si, že si to časem sedne samo. I jiné naše kočky se neměly v lásce, ale vždycky to dopadlo přívětivě. Píšu Vám tak obsáhle, protože po telefonu bych určitě na něco zapomněla.

Mimíkovi věnuji zvýšenou pozornost, aby si nepřipadl odstrčený, naštěstí na to reaguje a není uražený. Když chce Raduška na něho něco mít, hladím ji, mluvím na ni příjemně, že je hodná a přece nebude bít Mimíčka, který je taky hodný a neškodný. Myslíte, že Raduška cítí v Mimíkovi konkurenci? Pomohl by na lehké naladění a uklidnění feromonový obojek? 
Určitě se nestrachujte, Radušku máme já, maminka i tatínek moc rádi. Je to miláček a situace není vyhrocená ani dramatická. Všichni kakají, kde mají, a jelikož jsem doma většinu dní a učím se na státnice, jsou oba broučci se mnou ve zrovna konkrétním pokoji. Říkám si však, že pokud jsem neudělala nějaký důležitý krok v rámci seznamování atd., mohu Vás poprosit o radu, a zbytečně občas nestresovat jak Mimču mumču, tak Radušku. 
Fotky byly foceny dnes v zadním pokoji, udělalo se u nás chladno, zatopili jsme si, Raduška spala s koťátky na posteli, Mimík před ohněm na podnožce. Teď jsou se mnou v ložnici, Mimík sedí na posteli, čistí se, Raduška tu neškodně povrkávala, teď sedí na podlaze, taky si čistí kožíšek, a obě o sobě rozhodně ví. 
Omlouvám se za délku textu a matení ohledně pohlaví koček, máme pro ně spoustu obměn jejich jména a některé z nich jsou mužského rodu :). Viz Mimíček, Mimínek, Mimišta, Radušek, Radušínek, Radušinka atd. 
Mějte se krásně, zdravím já i Raduška. 

Kočky SOS:
Co se týče Radušky a Mimíka, postupujete zcela správně. Neudělali jste jedinou chybu. Je potřeba situaci uklidňovat, konejšit a myslím, že Radušku můžete rozptýlit i jemně napomenout. Ona tomu podle mě bude rozumět. Každopádně s každou novou kočkou se vztahy nějak upravují. Co z počátku může vypadat dramaticky značí "jen", že si ujasňují role a postavení. Vše se může časem vyvíjet. Raduška může být teď "vzteklejší", protože si bude hlídat koťata, jak začnou dospívat koťata zase se může "něco dít". Každopádně s feromonovými obojky máme dobré zkušenosti. Agresivní kočky uklidní a bojácné vlastně taky - povzbudí je.
 
11.9.2017
Dobrý den do Hodonína, 
dnes uběhl měsíc, co jsme si od Vás přivezli Radušku. Předně Vám paní Foltýnová děkuji za ujištění, opravdu se vše uklidnilo a to do jednoho týdne. Raduška si potřebovala nové radus-mala.jpgkočky akorát pořádně zkontrolovat. Nyní je vše v pořádku, už je novým členem smečky, není dominantní a ostatní si jí po kočičím, solitérském způsobu nevšímají, takže jsou snad všichni spokojení :-).
Raduška si nejvíce užívá s koťaty, těch si hledí na prvním místě a tak je to dobře, však jí jednou odrostou ;-). Často s nimi spí, opečovává je a poslední dobou, co jsou koťátka větší a více hravější, s nimi řádí jako utržená ze řetězu. Dělají sprinterské závody přes celý dům :-).
Posílám pár fotek v příloze.
Raduška, já i celá smečka Vám přejeme pěkný podzim.
 
13.11.2017
Dobrý den všem do Hodonína!
Jak Radunka tráví podzim? Příjemně odpočinkově :-). Ráda spinká, ráda jí, hraje si s koťátky i sama, a ráda se mazlí. 
Je pravdou, že jí moc chutná, miluje vařené kuře s rýží a konzervičky. Taky jogurty a tvarohy, ale když se tváříme, že není nic jiného, dopřeje si i pořádně granulek. Myslím si, že má v sobě velmi zakořeněnou dřívější výživovou nouzi, která pominula teprve, až se dostala k Vám do péče.
Raduška je velice hravá, její čas nastává večer a pokud se neúčastní koťata, jde skákat do krabice a zase ven nebo se sápat po škrábací noze stolu sama, v tom nevidí sebemenší problém ;-).
Mazlík je to veliký. Když mě vidí, dělá takové sladké holubičí vrkání. Mňaukání a komentování není její parketa, ale takových povídačů máme doma dost :-).
Doufám, že by sama řekla, že se má dobře a neměnila by. Taky Vás, paní Foltýnová, moc pozdravuje, a určitě i Vaše kolegy jak lidské tak kočičí. Já se k ní přidávám a přeji krásný podzim.
 
28.2.2018
Dobrý den, 
s Raduškou posíláme zprávu do Hodonína, že se máme dobře. Daří se nám studovat - Radušík si studium nemůže vynachválit, na knihách i spí, má zkrátka vrozenou touhu po poznání. Občas taky lenošíme a díváme se na film nebo si čteme v posteli. 
Mám pocit, že už i Raduška naznala, že patříme k ní a že je tady doma. Ač vždy byla k nám hodná a přítulná, měla jsem pocit, že na nás stále dává tak trochu pozor, jestli to na ni náhodou nehrajeme a za chvíli neotočíme a neuděláme nějakou zákeřnost. Holt už byla velká kočička a ne koťátko, takže zažila své, a být  venku na vlastní pěst není jednoduché. Obezřetnost je pak nezbytná. 
Jsem za ni moc ráda, ona nás má ráda všechny  a je to mazlíček :-). 
Mějte se krásně, Eva s Raduškou
 
21.8.2018
Dobrý den, paní Foltýnová, dobrý den všem do Hodonína :-).
Posílám nějaké fotky Radušky, snad Vám udělají radost. Omlouvám se, že je většina z nich nevalné kvality (jednak nás s Radu většinou fotím já a foťák v mobilu už lehce odchází). 
Raduška je moje srdcová záležitost. Je úchvatná :-). Nesmírně kontaktní, asistuje snad u všeho a hlídá si mě. Chodí se mnou po zahrádce. Neustále mě monitoruje očkama, usíná se mnou, chodí si na mě zdřímnout, kdykoli ji napadne :-). Ráda papá a je díky bohu zdravá a čiperná. Duší je to občas takové koťátko, ráda si pohraje sama se sebou, šťouchá do paprsků sluníčka na podlaze, občas ji venku přistihnu, jak se divoce převaluje na zádech z jedné strany na druhou a barví si kožíšek prachem, listím, senem...takové její lázně :-). No a opravdu se pořád mazlí. Je to brouček, měla jste, paní Foltýnová, přesný odhad na její povahu a já Vám za Radušku moc děkuji.
Velice Vás zdravím, přeji pevné nervy v náročné kotěcí sezóně a také hodně zdraví Vám, Vašim kolegům a také všem Vašim svěřencům. Raduška mi sedí na klíne, přede a určitě Vás také moc pozdravuje :-).
Eva s Raduškou
 
23.8.2019
Pozdrav od Radušky z Radějova, má se i po dvou letech stále skvěle!

21.9.2020
Dobrý den,
bohužel musím oznámit smutnou zprávu. Raduška na konci srpna zemřela na selhání ledvin.
Moc mě to zasáhlo, protože až krevní testy ukázaly, že je něco v nepořádku - vysoký fosfor, urea, neměřitelný  kreatin. V ostatním byl krevní obraz v pořádku. Rozhodli jsme se po poradě s veterinářem, že počkáme, jestli se testy nezlepší. Bohužel se tak nestalo a Raduška se trápila, uspali jsme ji. Moc mě mrzí, že jsme ji neposkytli delší domov a že tu s námi už není. Byla to výjimečná kočička, nesmírně hodná a mazlivá, veselá a hravá, vděčná a úžasná. Opravdu mě moc mrzí, že tu již se mnou není. Byl to můj miláček, dušička Raduška... přivezla jsem si ji z Vašeho depozita v srpnu 2017. Ráda papkala, mazlila, hlídala na zahrádce a vyhřívala se na sluníčku. Zbožňovala jsem ji ...
Eva
received_624274418496279.jpegDalší fotky zde.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Adopce na dalku

(Marta, 4. 7. 2017 21:21)

Dobry den, je mozna adopce na dalku?

Re: Adopce na dalku

(Kočky SOS, 4. 7. 2017 22:10)

Určitě ano. Adopce na dálku je jednou z nejúčinnějších forem pomoci, kterou našemu útulku můžete poskytnout, protože pro nás znamená trvalý příjem, který nám dává tolik potřebnou jistotu, že i příští měsíc budeme mít k dispozici finanční prostředky.
Adopce na dálku spočívá v tom, že si "adoptivní majitel" vybere z nabídky našich koček k osvojení libovolnou kočku a zasílá na ni každý měsíc příspěvek ve výši 300,- Kč

Pokud jste se pro adopci na dálku opravdu rozhodli, za což budeme velmi rádi, prosíme Vás o:
zadání trvalého příkazu na náš účet č. 177627810/0600 nebo na transparentní účet č. 2600773655/2010 na částku 300 Kč měsíčně a do poznámky uveďte "adopce na dálku"

Po zadání trvalého příkazu nám napište na email kocky.sos@seznam.cz, zda souhlasíte s uveřejněním svého jména na našich stránkách, popřípadě jména vašich mazlíčků.
Děkujeme!

Radušce už jen to nejlepší

(Markéta, 15. 6. 2017 11:08)

Nechápu jak někdo může být tak zlý ke zvířatům. Ještě, že paní nebylo jedno co je s kočičkou a dala Vám vědět. Doufám, že bude zase brzy pěkně chlupatá a najde milující domov. To já zase krmím na potkání kdejakou čičinu, dokonce i na dovolené u moře sem jim tam kupovala konzervy :)