Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ríša 05 a Rebeka 03

4. 7. 2017

risa250.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2016
Umístění:
depozitum Hodonín I.

Ríša byl nalezen v Žeravicích u jednoho domu, bylo velké horko a kocourek naříkal. Měl zahnisané oko, hubený. Byl tam asi dva dny, pak ho k nám dovezl soused, kterému ho bylo líto.  14.6.2017 - Ríša je loňské kotě. Právě měl rok a vyrostl z něho moc milý a mazlivý kocourek a veliký fešák a NĚŽNÝ MEDVÍDEK. 4.7.2017 - Ríša byl umístěn spolu s Rebekou do Brna, do domku se zahradou.

Další fotky zde.

Ríša byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Klára Chmelová s kocoury Maxíkem a Santafem. Děkujeme!

rebeka300.jpgKočka, kastrovaná, nar. 7/2014
Umístění:
depozitum Hodonín I.

Rebeka je mourovatá kočička, kterou našli lidé naříkat na zahradě u domu v Rybářích v Hodoníně, tehdy měla asi  2 měsíce. Přinesli ji k nám a dnes už je z Rebeky nádherná kočičí slečna, která čeká na svůj nový  domov. Je to naprosto úžasná kočička, která bude svého člověka velmi milovat, dokáže vás tlapičkami obejmout a můžete ji držet za packu a koukat spolu na televizi, a to doslova! Rebeka nemá ráda návštěvy a když někdo přijde, schová se, podobně jako to dělala Zuzanka, ale pokud dáte na nás a vyberete si ji, nebudete litovat!  9.4.2016 byla Rebeka umístěna do Uherského Hradiště, do domku se zahrádkou, jako jedináček. ALE 10.4.2016 byla Rebeka vrácena zpět. Rebeka odjela do nového domova včera dopoledne a dnes už je zpátky. A přitom to vypadalo tak slibně, první zpráva z nového domova došla odpoledne a my jsme se radovali, jak si paní dobře počíná. Ale přišla noc a Rebeka v noci mňaukala a naříkala a paní z toho byla natolik zoufalá, že ji přivezla zpátky:
"Ona plače za váma, ona je na vás zvyklá, má vás velice ráda a mně je jí tak moc líto, já to nedokážu ..."
A tak se Rebeka vrátila "domů", mezi šedesát dalších koček, kde se k pohlazení dostane jen občas a na klín nikdy ...
A mohla mít domov v domku, chodila by na zahrádku a byla by romazlovaným jedináčkem.
Prosíme Vás všechny, kdo si vezmete kočku z útulku, připravte se na tuto situaci a vydržte to! Drtivá většina koček to nakonec zvládne! Pokud kočka žije v útulku od svých dvou měsíců, celý rok a půl, je taková reakce naprosto přirozená a normální  - má strach z neznámého prostředí, z cizích lidí. Nežere, nepije, obvykle ani nepoužije záchod a v noci může naříkat.
Je jenom na vás, abyste to zvládli, vydrželi a nic neuspěchali. Jinak by většina koček musela zůstat v útulku a nikdy by nový domov nenašla!

Blíží se naše výstava a tak toto je vzkaz pro všechny, kteří se chystají přivézt si domů nového člena rodiny. Buďte připraveni a mějte trpělivost, jedině tak můžete dát kočičce nový domov.

4.7.2017 - Rebeka byla znovu umístěna, tentokrát s Ríšou, do Brna, do domku.

Další fotky zde.

Rebeka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou  byla Jana Horáková. Děkujeme!


Zprábvy z nového domova:

5.7.2017
Dobrý den,
Ríša i Rebeka hned po příjezdu zalezli do svých pelíšků. Přes noc nemňoukali. Ríša snědl pár granulí i trochu kapsičky. Dnes se nechal dokonce i pohladit. Rebeka je prozatím plašší.
S pozdravem rodina M.

7.7.2017
​Dobrý den,
Ríša už vylezl ze svého pelíšku i do jiné místnosti. Nechá se hladit a přetáčí se na záda, což se všem členům rodiny velice líbí. :-) Ako​rát se pořád trochu bojí hluku a cítí se bezpečněji v úkrytu.
Rebeka se drží ve svém pelíšku po celý den, ale nechá se už i trošku pohladit. Z misek ubývá jídla, ale domníváme se, že za to může spíše Ríša. Dokonce i záchod byl již využit. :-)
S pozdravem rodina M.

9.7.2017
Dobrý den,
Rebeka už se večer odvážila přejít o dvě podlaží nahoru - do skříně a nechá se i v klidu pohladit. Momentálně je znovu zalezlá ve svém bývalém úkrytu, ale je čím dál klidnější. :-)
Zdraví rodina M.

16.7.2017
Dobrý den,
Ríša se postupně osměluje a prozkoumává všechny části domu. Oko už má zase v pořádku, ale trošku kýchá.
Rebeka se stále drží ve svém úkrytu, ze kterého vychází asi jen v noci. Nechá se pohladit i vrní a krmíme ji někdy z ruky. Napadlo nás, jestli se Rebeka trochu Ríši nebojí, že ji nikdy nevidíme vylézt ze svého úkrytu. Když je Ríša s námi v druhém patře, slyšíme Rebeku použít WC. Jakoby čekala, až odejde z místnosti, kde mají pelíšky, jídlo a záchod. Ríša k Rebece občas chodí a ona mu někdy olizuje hlavu, takže nevypadají jako nepřátelé, ale nejsme si jisti, zda se Rebeka nebojí Ríšovy dominance. Misky na jídlo a vodu jim dáváme dvojmo, avšak Ríša žere ze všech. Chtěli jsme se zeptat, jestli časem každý z nich bude používat jen své misky. A jestli je nutné, aby měl každý vlastní misky.
P.S. Rebeka dnes vyšla z úkrytu a velmi se mazlla.
Zdraví  rodina M.

Kočky SOS:
Dobrý den,
myslím, že Rebece to bude trvat dýl, než bude jako doma. Podle mně Ríša není dominantní ani nikdy nebyl.To by vypadalo jinak, ona by se ho bála, po hlavičce by ho nelízala, prchala by před ním. Tady s ním lehávala, takže si myslím, že je to kvůli tomu, že se u vás pořád bojí, že je jinde.

Miska na granule a na vodu stačí jedna, tam se budou střídat, ale na jídlo by měl mít každý svou misku. Bohužel je to tak, že si budou chodit různě, ale kdyby měli jen jednu, Ríša by ji vytlačoval. Můžou mít ale větší tácek, kde budou jíst vedle sebe. Osvědčily se mně podtácky pod truhlíky, jedí všichni vedle sebe.
Tak se mějte pěkně a doufám, že Rebeka pracuje na tom, aby se ukázala jaká je milá mazlivka.
Děkujeme za Vaši trpělivost, kterou Rebeka moc potřebuje, aby konečně měla své doma.

3.8.2017
Dobrý den,
s Ríšou jsme zašli k veterináři a už delší dobu se léčí. Očka už vypadají lépe a Ríša nemá žádné velké problémy s kapáním kapek nebo s prášky. :-)
Rebeka dělá pokroky. Velice ráda se mazlí a začíná postupně vylézat ze svého úkrytu do jiného pelíšku. V noci oba dva prozkoumávají další patra a spí spolu na sedačce.
S pozdravem rodina M.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář