Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozárka 07 a Pišta 02

29. 11. 2015

rozarka250.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2015

Rozárka je mourovatá kočička, ke které nás přivolali pracovníci penzionu pro seniory v Bažantnici v Hodoníně. Nikdo neví kde se tam vzala. Byla vyhublá na kost, dehydrovaná, slabá. Čumáček plný rýmy a oči plné hnisu. V pravém oku měla osinu, musela se operovat a o oko bohužel přišla. To ale nevadí, Rozárka je kočka i bez oka! Nevhodná jako jedináček. 29.11.2015 byla Rozárka umístěna společně s Pištou do Kyjova, do bytu ke dvěma pejskům.

Další fotky zde.

Rozárka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Lucie Strmisková a kocourek Amorek. Děkujeme!

 

Kocour, kastrovaný, nar. 4/2015 pista250.jpg

Pišta je kocourek, kterého sundaly děti i s jeho bráškou Fištou ze stromu, za školou na Vančurově ul. v Hodoníně. Jsou to milá uvrněná, umazlená a ukecaná koťata, ale jako správná koťata i pořádně akční. U všeho musí být, žádná sranda jim nesmí utéct. Pišta má nádherné nezvyklé tmavě šedé zbarvení. Nevhodný jako jedináček. 
29.11.2015 byl Pišta umístěn společně s Rozárkou do Kyjova, do bytu ke dvěma pejskům.

Další fotky zde.

Pišta byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla firma IZOVELLA s.r.o. a kocour Markus. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

 

29.11.2015
Dobrý večer,
cestu domů Rozárka „problila“, vše, co za celý den snědla vyhodila na Pištu. Ale rozhodně jí brzo vytrávilo, protože jenom jsme ji seznámili se psy, zblajzla masovou kapsičku. Pišta je zatím schovaný v domečku, Rozárka už zkoumá terén. Psi jsou na ně hodní, neštěkají, aby je neplašili. Chtěli by se kamarádit, ale kočičky se ještě bojí. Zatím vše probíhá v klidu, bez konfliktů. Pištu jsem vytáhla z domečku a prošla s ním v náručí obývák. Pak jsem ho dala za Rozárkou a teď si oba vlezli pod moje křeslo a pozorují dění.
Hana

30.11.2015
Dobrý večer,
Rozárka se otrkala dřív, už si hraje s hračkami, má chuť k jídlu, ale dvakrát zvracela. Pišta už vylezl ze skrýše taky a večer začal prozkoumávat byt. Chodí se už za Klárkou mazlit a při mazlení hlasitě přede. Zatím ale nežral. Pevně věřím, že dnes v noci granule zmizí.
Oba chodí vzorně na záchod J
Neomylně oba využívají k ležení a pozorování stejná místa, jaká se líbila Andělce. Ani Rozárka ani Pišta se našich psů nebojí, ale zatím se obcházejí. Psi i koťata mají k sobě vzájemně respekt. Každopádně po dnešním dni dám květináče, co mám ráda z okna na zem J.
Pištu jsme přejmenovali na Mikuláše (Kulíšek).
H.

1.12.2015
Dobrý večer paní Lucie,
Rozárka už nezvrací J, oba jedí, chodí na záchod, hrají si a  vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv (to napsal Kulíšek).
Kulíšek se už chodí mazlit a rozvykládal se, Rozárka je ještě rezervovaná, ale nikdy nepohrdne hrou. Už se neschovávají, povalují se na gauči a stejných místech jak Andělka. Dnes přišli na to, že se v mezipatře mohou dívat z okna, tak si to oba užívali. Když psi spali, přišli si je očichat. Justinek je z černého kocourka celý rozněžněný a chce se kamarádit. A Kulíšek se už nechal od Justinka očichat. Tak to vypadá, že zvykání bude rychlé.
HB

7.12.2015
Dobrý večer,
posílám další hlášení,
Rozárka i Kulíšek přišli na to, jak dobré je chodit často do kuchyně. Rozárka je v ochutnávání konzervativní, zůstává u syrového masa, jater, sýrů a tvarohu, Kulíšek zkoumá všechny chutě – od různých mas, sýrů, jogurtů a pomazánek po čočkovou polévku a droždí. I když mu to třeba nechutná, aspoň to zkusí. Už si musíme dávat pozor, jaké jídlo kde položíme, protože jsou okamžitě připraveni zasáhnout. Rozárce se podařilo v nestřeženém okamžiku sebrat mi šunku z rohlíku J
Včera objevili akvárium J, honění rybiček jim vydrželo dlouho. Pak přešli k pinkání míčků po zemi a psi jim vůbec nepřekáželi. Kulíšek se už nechal od Justinka i Spocka olízat, Rozárka jen očichat. Ale velice ji láká Spockův ocas, když s ním mává.
Kulíšek mě dnes přišel přivítat, když jsem přišla z venku J a pěkně se rozvykládal. Rozárka už začíná tát taky, nevypadá už uraženě a dnes ani neuhýbala před hlazením. Mají už svoje místečka, kde je najdeme a neschovávají se. Takže asi máme vyhráno.
HB

13.12.2015
Dobrý večer paní Lucie,
podávám zprávu po dalším týdnu.
Rozárka i Kulíšek vyrazili z přízemí do patra a zjistili, kde spáváme. Moc se jim v postelích líbí J. Rozárka už spává s Klárkou, mazlí se a přede J. Kulíšek nás střídá. Oba dva nás doprovázejí, kam se hneme. Ještě že máme velkou koupelnu a WC, asistují nám při všem společně se psy. Fotka je z koupelny.
Rozárka už si dovolila tahat Spocka za ocas, ale zatím jen opatrně J. Pěkně si hrává s Kulíškem. Takže hlásím, vše je v pořádku.
Hana

25.12.2015
Dobrý večer,
Rozárka s Kulíškem se zapojili do vánočních příprav. Jsou moc hodní. Zvolili jsme sice letos jen slaměné a plstěné ozdoby, ale zatím žádná devastace stromečku nenastala. Asi proto, že pomáhali zdobit.
Rozárka s Kulíškem se už zabydleli. Mají místa, kam chodí odpočívat a kde je vždy najdeme a naopak, když se rozhodnou řádit, je jich plný byt. Televizi můžeme vyhodit, máme o zábavu postaráno :-)
Hana

roz400.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27.8.2016
Dobrý večer paní Lucie,
Rozárka s Kulíškem (Pištou) si nás a naše psy už vycvičili J. Už víme, že nesmíme nechávat nikde žádné jídlo, protože se dostanou kamkoliv a rádi zkoumají nové chutě. Kulíšek nepohrdne ani kobylkami a pavouky, co loví na balkóně a nosí nám je do obýváku ukázat. Ale přednost stále dávají syrovému masu – dokázali sníst krůtí stehno, co jsme nechali neprozřetelně ve dřezu. Teda ne celé, zbytek masa s kostí milostivě shodili na zem našim psům. Tím získali obdiv a přátelství Spocka a Justinka. Rozárka spává na gauči se Spockem, Kulíšek a Justin si oblíbili naši postel. Justinek Kulíška ráno a před spaním pravidelně „umývá“. Naopak Rozárka čistí Spocka. Oba dva získali sebevědomí a neschovávají se ani před návštěvami. Kulíšek pořád všechno komentuje, Rozárka je stále s Klárkou, doprovází ji i na WC a do koupelny.
Fotky jsem Vám uložila sem.

Děkujeme Vám za oživení našeho bytu
Hana B.


Další fotky Rozárky a Pišty v novém domově zde a také zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Super

(Radka , 30. 11. 2015 16:35)

Měj se krásně Rozárko.
Radka s Betou a Alfou.

Oběma sousedům z vedlejšího Kyjova

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 29. 11. 2015 21:53)

přejeme jen to nejkrásnější co je může v životě potkat!Už jsou u hodných lidiček,tak teď už snad bude všechno jen a jen lepší!Všechno nejlepší!!!!

Rozárka je nádherná!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 18. 9. 2015 11:29)

Určitě i přesto,že nemá očičko,bude se mít v životě hezky a určitě si ji vezmou hodní lidé,protože jen takoví,kteří mají srdce na tom správném místě dokáží dát lásku a domov i takovým,kteří nejsou zrovna podle "tabulek".Hodně štěstí,Rozárko,jsi krásná kočička!

krásná

(Jitka, 18. 9. 2015 7:31)

Rozárka je krásná i s jedním očičkem :) Brzy si ji hodní lidé vezmou k sobě domů..!