Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rufus 02

27. 8. 2013

rufus--02-.jpgKocour, nar. 5/2013

Rufus se k nám dostal se svými dvěma sourozenci z Dubňan. Koťata někdo pohodil na hřiště, kde je našla paní, co má od nás kočičku Kolejku. Koťata byla hubená nemocná a moc nešťastná. Jedna kočička u nás zemřela. Rufus se uzdravil a je z něho veliký mazel. 27.8.2013 byl Rufus umístěn ke kočičce do bytu do Boleradic.

Fotky Rufuse zde.

Zprávy z nového domova:


27.8.2013
Dobrý den, 

Takže cestu jsme s Rufusem zvládli dobře, mňoukal, ale ke konci cesty nekompromisně usnul. 

Při prvním seznámení naše kočena trochu syčela a hrbila hřbet, ale jinak bez problému, teď pořád sleduje kam chodí a nehne se od něj na krok, aby jí něco neušlo, vždy s přesným rozestupem půl metru.
Když je u jídla, odmítá ho pustit, ale jakmile je volno, tak jen sleduje, co jí Rufus užírá :)
Rufusek je jinak zlatíčko, pořád se chce tulit a spí na klíně, když je možnost, nebo pořád ťuká tlapkou a mňouká, že chce víc hladit a vrní a vrní.

Přidávám fotku při ochutnávání zdejší "kuchyně" s velmi vážnou kontrolorkou v pozadí.

11.9.2013
Takže Rufus uz jsou s naší kočkou velcí kamarádi, pokud se zrovna nejedná o nějaké dobroty, to je musím u misek hlídat, aby měl každý svoje :)

Ale když jsem s ním jela na veterinu, protože měl rýmu, tak prý kočička doma celou dobu naříkala, že chce svýho kámoše zpátky. Občas spolu spí v pelechu, když se zrovna v posteli moc zmítáme a nedá se spát nám na hlavě. 
Jinak je to velký žrout a hezky prospívá a pořád strašný mazel, takže jakmile si někde sednu, je hned u mě a hlazení musí mít přednost před vším ostatním. Naštěstí jsou to ještě koťata, takže když se chtějí mazlit, tak se mi vejdou na klín oba, jen já pak nemůžu ani na záchod :D
Další fotku bohužel nemám, protože ani jeden není moc model a pořád se někde cukají a zmítají a i když spí a já se natáhnu pro foťák, tak už mě sledují, co si jako myslím, že dělám. Třeba se časem poštěstí. :)
 

23.10.2013
Dobrý den,

Zrovna mi tu Rufusek leží na klíně, tak jsem si vzpomněla dát vědět, jak se má, protože jsem na to dlouhou dobu zapomínala. Věřím tomu, že se mu u nás moc líbí, protože tu krásně přede a moc a moc se tulí. Rýma už je dávno pryč a rád se tu šíleně prohání s kočičkou dokola. Jak jsme s ní byli na kastraci, tak si zvládla sice vytrhat stehy už čtvrtý den, ale zarostlo to potom pěkně. A když se zrovna neprohání, tak si dělá pelech buď z mého, nebo přítelova klínu, na noc se mi uhnízdili oba u hlavy a vesele tu vychrupkují. Občas po ránu dostanu tlapkou do hlavy, ale jakmile je pohladím, tak se zas spokojeně skulí do klubíčka a spí dál. A když něco provedou, nebo mi zvládnou ze zapnuté tašky vytáhnout svačinu a roztahat po celém pokohi drobky, tak se na ně člověk ani zlobit nemůže, když vykulí ty jejich očka. Přídávám pár fotek, co se mi nečekaně podařilo pořídit, když nedávali pozor a nestihli utéct ze záběru. Hezký zbytek týdne, zdravíme z Boleradic.
 
2.11.2014 jsme na našem facebooku uveřejnily tuto výzvu:
Rufus je krásný zrzek, který musí být vrácen do útulku z rodinných důvodů. Je narozen v květnu 2013.
V novém domově potřebuje kamaráda, protože miluje společnost jak lidí tak koček. Najde se někdo, kdo se ho ujme, aby nemusel zpátky mezi 60 koček?
Ozvala se nám majitelka dvou půlročních koťat a Rufusovi poskytla nový domov. A toto je první zpráva z Rufusova nového (druhého) domova:
 

9.11.2014

Dobrý den,
řekla bych, že počátkem třetího dne s Rufíkem se nám daří skvěle. Hned po Vašem odjezdu úplně zmizel, několikrát jsem prolezla celý barák, nakonec vylezl kdesi zpoza skříně, kde pak celou první noc přečkal.
Další den ráno běhal jak tryskomyš z jednoho konce baráku na druhý, koťata nestačila uskakovat, pak létaly za ním. Nebyly to jen koťata,co za ním létalo - vzhledem k tomu, že je trošičku robustnější a těžkopádnější (na fotkách to tak nevypadá), tak je momentálně moje nejlepší kamarádka smetáček a lopatka. Už letěla váza, květináč, svíčka, no pořád něco...
Trošku bordelář, co se týče steliva, to je snad úplně všude, je to vidět i na fotkách, objednala jsem teď i podložky, tak uvidíme... Koťata mu zabraly jeho boudičku na stelivo, protože má dvířka, já jsem všechny vyházela, když byly ještě malé, teď je to fascinuje, Rufík si zabral boudu na chodbě, protože je největší a může se tam vytočit.
Když jsem si včera večer konečně našla chvilku času na knihu, tak se uvelebil v křesle, což mě strašně potěšilo, ale jak jsem se pohnula, tak mně musel se vším pomáhat, pořád v patách..
Jinak je úžasně mazlivý, hravý, nejvíc si oblíbil koulodráhu, pískací myšku a ratanový míček. To jsme zjistili v noci, protože už jsme nemohli spát a pomáhala i koťata, zatím syčí, ale už je to klidnější, občas po sobě seknou packou, ale za pár dnů spolu budou spát v jednom křesle. Momentálně spí s přítelem v posteli.
Fotky z nového domova č.2 zde.
 

22.8.2014 se v Hodoníně, při cestě na veterinu (kastraci), dostal před ordinací z přepravky kocour Matýsek. Hledali jsme ho dlouho, informovali všechny krmiče. V neděli 23.11.2014, přišla zpráva od majitelky Studio Děkujiti - Léčebné kódy , naší sponzorky a také majitelky našich dvou bývalých svěřenců Zora a Baze, že k nim na zahradu přišel kocourek, který sice nevypadá zanedbaně, ale je hladový, kdyby ho někdo hledal... Dali jsme si to dohromady a zjistili, že je to hledaný Matýsek! Po třech měsících je zpátky a šťastně doma.

Je to už třetí kočka, co se nám ji podařilo nalézt po delším čase v okruhu cca 600 m od místa ztráty. Z toho plyne poučení - pokud se vám kočka ztratí v neznámém obydleném prostředí, nevzdávejte to, hledejte, vylepujte opakovaně letáky v okruhu cca 700 m. Je dost pravděpodobné, že se v místě dále pohybuje!!!!

Mezitím majitelka Matýska dala domov našemu bývalému svěřenci Rufusovi.
A tady už zpráva z domova:


"Posílám fotky Matýska, který je díky Vám po třech měsících zpátky doma! Přesně 22.8.2014 se nám ztratil a od pondělí už je zase doma v teple. Pomalu si zvyká na nové osazenstvo, všechny kočky jsou pro něho nové, kromě jedné, ale ta byla ještě malinká. Hned jak se trochu probral z narkózy po kastraci, začal to doma poznávat a hlavně poznal nás, je neuvěřitelně umazlený. Rufus na něho ještě dost syčí, ale už jej pomalinku začínají brát mezi sebe.
Ještě jednou obrovské díky všem, kdo jste nám pomáhali hledat...
"
 
31.12.2014
Rufus se znovunalezeným Matýskem a kamarádkami přejí taky vše nej do Nového roku . F
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pokud je majitelkou Matýska paní Markéta

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 27. 11. 2014 19:52)

tak se asi bude jednat o kocourka Matýska-,kterého jsme hledali a domnívali se,že se pohybuje mezi kočkami,které krmíme v Hodoníně u kultůráku Družba.Jestli se tedy jedná o tohoto Matýska a on už se konečně dostal domů ke svým drahým a navíc tam má kočkokamaráda,jsem tomu ze srdce ráda.Strašně jsem si přála takový krásný konec ztraceného kocourka.Paráda!Přála bych to všem!!!!

Re: Pokud je majitelkou Matýska paní Markéta

(Kočky SOS, 27. 11. 2014 21:03)

Ano. je to TEN Matýsek, ale tenkrát to u kulturáku asi nebyl on, vypadá to, že se celou dobu zdržoval mezi domky v okolí zub.polikliniky. Hlavně, že je doma :-)

Re: Re: Pokud je majitelkou Matýska paní Markéta

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 27. 11. 2014 21:33)

Supééééééér!Tak to je hlavní a báječný!

Rufíku,měj se krásně!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 9. 11. 2014 18:15)

Moc ti to přejeme, moc ti to sluší,jsi fešák a spolu s koťaty jste fajnová kočičí parta krasavců.Hodně štěstí a hodné lidičky!Mňauky

krása!

(Daniela, 24. 10. 2013 13:20)

Dobrý den,opravdu krása-ta kočičí pohoda,to je pohlazení po duši.Přeji kočičkám i jejich rodině stálé zdraví a dlouhý,šťastný život.
Daniela se svými sedmi kočičími mazlíky