Jdi na obsah Jdi na menu
 


Růženka 09

15. 9. 2023

2mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2022
Umístění:
depozitum Hodonín I.

5.8.2022 - Dnes k nám oznamovatel z Tvarožné Lhoty přivezl kotě, které našel na zahradě. Je to kočička, které chybí kousek ocásku a zbývající část je bez srsti, jakoby skalpovaná. Co se kočičce stalo, netušíme. 6.8.2022 - Dnes byl ocásek amputován, u kořene byl pný červů, viz fota v albu. 9.9.2022 - Rána se dobře hojí, Růženka vyrostla a už běhá s ostatními koťaty. 24.11.2022 - Růženka je zdravá kočička bez ocásku, velmi milá a přítulná, v novém domově potřebuje kočičího kamaráda. 15.9.2023 - Růženka dnes odjela do nového domova, do Břeclavi, do bytu se zahradou, kde ji čeká kočičí kamarádka.

Další fotky zde.

Růženka byla adoptována na dálku - na krmivo jí přispívala Jana Kosňovská spolu s Amálkou, Sněhulkou, Kulíkem a Pusíkem. Děkujeme!

Růženka byla adoptována na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku přispívala Alice Oppová. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

31.10.2023
Růženku jsme si přivezli 15.9.2023. Ze své skrýše vylézala jen když jsme byli mimo domov či ve večerních hodinách. Byla jako špion, našlapovala kolem nás po špičkách, abychom si jí náhodou nevšimli. 2. října se to zlomilo a došla si pro první pohlazení. :-) Růženka je stále plachá, ale večer ráda lehne s námi do postele. Naštěstí má dobrý apetit, což je velká motivace přijít si pro pohlazení. :-)
S naší Tiskou si k sobě stále hledají cestu. Zdraví se vzájemným dotekem čumáčků, někdy se objeví žárlivé scény ze strany Tisky, jindy ji naopak vyzývá ke hře, ale Růžka je ještě hodně plachá, takže spíše utíká, než by se do her zapojovala.
Růženka po měsíci společného soužití objevila kouzlo zahrady. První dny se u nás dveře /kočičí dvířka/ netrhly, bylo krásné počasí a Růženka byla hodně zvědavá. Měli jsme pocit, že se trošku přetáhla, prvních pár dní velmi intenzivního zkoumání zahrady bylo náročnější než čekala a následující dny spíše doplňovala energii v teple domova. Co se týče lovu, začíná Růženka zlehka. Momentálně se specializuje na hmyz a žížaly, které nám nosí domů. Předpokládáme, že od Tisky časem dostane školu a postupně dojde řada i na větší kořist. Včera v noci jednu myšku, kterou nám za našimi zády pronesla nevědomky Tiska den předtím domů, vyčenichala a odchytla. Takže "svůj" první myší poloúlovek má již za sebou. Posíláme pozdravy a pár fotek.
PS: Růžka je stále v pohybu, takže zachytit ji, jinak než vleže, je někdy dost složité. :-)

1.jpg7.4.2024
Zasíláme pozdrav od Růženky. Užívá si na zahradě. Ven z ní chodí výjimečně jen kousek za branku. Jinak se drží tady dokola. Z aut je vyplašená, takže hned běží na terasu, když slyší větší hluk. Oblíbená je kočičí TV - sedět venku na parapetu a hodiny sledovat dění venku. Je to Keliška naše.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář