Jdi na obsah Jdi na menu
 


Shay

7. 12. 2014

shay400.jpegKočka kastrovaná, nar. 2/2013

Shay byla se svými koťátky vyhozena do papírové krabice vedle kontejnerů s odpadky. Po příchodu k nám byla ve velmi špatném zdravotním stavu, zuřivě se škrábala, dělaly se jí lysiny a byla vyhublá na kost. Shay je alergická na bleší kousnutí a musí neustále nosit antiparazitní obojek (mění se každých 5 měsíců). Krásně se u nás zakulatila a konečně prospívá. Je to moc mazlivá a přítulná kočička, která vyhledává a potřebuje lidskou společnost. Ráda si hraje s šantou kočičí a její nejoblíbenější místo je parapet a psací stůl. Ráda chodí ven, ale zdržuje se pouze blízko domu, vhodná jen do domku se zahrádkou. Kočičí společnost nezvládá moc dobře, ale časem by si na  kočku zvykla, ideálně jako rozmazlovaný jedináček. Pejsci jí nevadí. 5.12.2014 našla Shay nový domov v Lužicích, v domku se zahradou, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Fotky Shay z pobytu u nás i z nového domova zde.

Shay byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla paní Hana Zemanová a 15 kočičích kamarádů.  Moc děkujeme!

Zprávy z nového domova:

15.12.2014
Dobrý večer,
tak konečně jsem se dostala k tomu, abych napsala, jak se Shay u nás daří. Dostala se k nám v pátek 5.12.2014 navečer. Všechno si nejdříve důkladně prohlédla. Už první noc proběhla bez problémů. Spát se rozhodla vedle mě a zatím to dodržuje. Je to přítulná kočička, která se ráda mazlí. Trochu jsem měla obavy z toho, jak bude zvládat, že je sama doma. Ale když se vrátím, tak je vše v pořádku. Ráda se dívá se mnou na televizi a když háčkuji, tak klubíčka s vlnou ji hodně zajímají. Vnoučata zatím moc nemusí. Nechá se od nich pohladit, ale je ostražitá a jejich společnost nevyhledává. Když se za nimi zavřou dveře, tak hned zkouší hračky a řádí s nimi. Nejvíc si zatím oblíbila malý červený míček a plastové krabičky od filmů. Moc fotek zatím nemám, protože když začnu fotit, tak se chce tulit a když si zase hraje, tak je moc rychlá a fotka za moc nestojí. Tak snad někdy příště pošlu další.

 

shay270.jpg3.2.2016
Dobrý den,
všechny Vás zdravím. Dlouho jsem nenapsala nic o tom, jak se daří naší Shay. Zvykla si velmi dobře. Ráda chodí na zahradu, ale nerada je tam sama. Takže v létě jsme si to spolu užívaly.
Nevadí jí ani moje vnoučata, nechá se od nich hladit a umí za nimi přijít i sama. Ráda se schovává na skříni, případně kdekoliv, kam se jí podaří vylézt. Přitom, jak je tmavá a i nábytek je tmavý, tak mám občas problém ji najít. A pokud nechce, tak se neozve. Některé hračky má v krabičce v obýváku a naučila se, jak krabičku vysypat a všechno vytahat ven. Je opravdu velmi šikovná.
Je velmi přítulná a společenská. Jsem moc ráda, že Shay mám.
S pozdravem Helena

Fotky Shay z pobytu u nás i z nového domova zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Krásná kočička!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 5. 2. 2016 21:53)

Opravdu moc krásná a spokojená kočička a je jí u Vás,pani Heleno očividně moc milo a příjemně,tak jen tak dál!Hodně zdraví!!!!